Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerden ne kadara aldınız bilgi verebilirimisiz, yeni alacalara yardımcı olmak maksatlı.
  • Eylül ayında 2015 modeller gelecekmiş. O ve nakit teklifiyle 940 TL. (şifreli kilit ve arka tekerlekteki vites koruma aparatı hediye). Bursa'dan, Bisiklet Center'dan yetkili bayisi
  • City fun 60 alindi.Bisiklet bayramdan sonra gelecekmis bekliyorum.Gelince ss atarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Merhabalar. 1000 tl ye kadar istanbul içi 1,87 boy 110 kg vatandas için nasıl bi ürün tavsiye edersiniz ? Şehir içi kullanılacak. Yokuşlu arazilerde mevzut güzergah da. Ortalama Gidiş geliş günlük 24-25 km gibi bi yol yapacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamninja -- 27 Temmuz 2014; 13:48:55 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben de işe gidip gelirken kullanmak için giriş seviyesi şehir bisikleti arıyorum. Günde gidiş geliş yaklaşık 10 km yok yapıyorum. İstegim bayan bisikleti olması ve arka ya da önde sele bulunması çünkü yanımda birden fazla çanta taşımak durumunda kalıyorum. Burada yaptığınız öneriler dogrultusunda salcano city fun 70 ve carraro sporting 222 olabilir diye düşündüm. Kendim göz atarken de salcano sarajevo ve carraro grande uygun gelmişti. Benim aklima takılan nokta hangi jant boyu ya da kadro uygundur benim icin? Boyum 1.60 kilom 75. Sehir bisikletleri 26 ya da 28 oluyor anladığım kadarıyla. 26 almam gerekir diye düşündüm dogru mudur? 28 almak sorun yaratır mi? Önerileriniz nelerdir? Bütçem 800e kadar.şimdiden teşekkür ederim.

• fivedew F kullanıcısına yanıt
    Şehir bisikletleri ekseriyetle 28" jantlı olarak üretilirler. Bulabileceğiniz az sayıda bazı 26" modeller dağ bisikleti ve şehir bisikleti karışımı olup her iki sınıfın da asli özelliklerini taşımaz.
    Size önerebileceğim en uygun bisiklet Sedona 300 Classic modelidir. Fiyatına göre iyi donanıma sahiptir. Önde veya arkada sele dediğiniz herhalde sepet olacak. Ön sepet bisikleti aldığınız yerde rahatlıkla takılabilir. Arkada bulunan bagaj ise tüm çanta, heybe, koli gibi yüklere uygundur.

• Evet secenekleri 2 ye indirdim yardimlarinizi bekliyorum.
    Mosso 771 smv
    Salcano city sport 10 20 30 dan biri.
    Bi degerlendirebilir misinz. Lastik. vites. Fren gibi donanimlar yönünden.
    Aslinda Kararsizlgimin sebebi fren secimi V mi disk mi?
    Karar versem hersey cozulcek sanki.
    Sehir icinde yogun kullanicam ama uzaklara gtmeyi cok severim 100 km civari uzun turlara cikarim.
    Şu efsaneyi tecrube sahibi kullacilar bi aciklasin. Disk fren turda sorun cikarir mi?

• kare2emre K kullanıcısına yanıt
    Donanım açısından kıyasladığınızda Salcano City Sport 10, Mosso 771 SMV'nin yanına bile yaklaşamıyor. Ancak hidrolik disk freni ve görece iyi donanımı ile fiyatını hakeden bir model. Gideceğiniz turlarda araziden geçerken yağmura yakalanma ihtimaliniz varsa hidrolik disk frenli bir model tercih edin. Sadece yağmur yağdığında V frenli modeller biraz performans kaybıyla kullanılabilir durumdayken, janta çamur bulaştığı anda işlevlerini önemli derecede kaybediyorlar.
    Uzun turlarda hidrolik frenler de, V frenler de sorun çıkarabilir. Bu doğrudan rotanız ile ilgilidir. Çok dik inişler, çamur, ıslak zemin, kum gibi etkenler fren mekaniğini doğrudan etkiler. Ayrıca sizin sürüş sitiliniz de çok önemlidir. Kaza halinde fren diski yamulursa veya hortum patlayıp hava yaparsa yerinde tamirat şansınız sıfırdır. 100 km çok uzun bir mesafe sayılmaz, dikkatli kullanılırsa hidrolik disk frenli bisiklet tercih edilebilir. İlerde gerçekten uzun, şehirler arası tur planlarınız varsa o zaman V fren tercih edin.

• Herkese merhaba.

Bisiklet almak istiyorum ve çok fazla bilgim yok. En fazla 1000 liralık bir bisiklet almayı düşünüyorum.

Haftada 2-3 gün evden çıkıp sahilde kullanmayı, nadiren de uzun yol -genelde şehir içi - kullanmayı düşünüyorum.

Şehir ve yol bisikleti sanırım daha uygun. Boyum 1.75, kilom da 75.

Nasıl bir bisiklet tavsiye edersiniz? Şimdiden herkese teşekkür ederim.
  • shenshebek S kullanıcısına yanıt
    1- Mosso 771 DMV
    2- Salcano City Sport 10
    3- Carraro Sportive 225

Yukarıdaki liste 1000 TL bir bütçe ile alınabilecek "en iyi" üç bisikleti içeriyor. İstenirse listeye başka marka ve modeller ilave edilebilir, ancak en yaygın servis ve en yüksek kullanıcı memnuniyeti kriterleri baz alındığında bu üç model öne çıkıyor. Liste şahsi tercih sırasına göre numaralanmış durumda, ancak her üç model de parasının hakkını en iyi şekilde veren ve çok tutulan bisikletlerdir. Her biri hakkında forumda pek çok konu başlığı mevcut, araştırıp aklınıza yatanı alın derim. Bütçenizi planlarken kask, eldiven, gözlük gibi güvenlik ekipmanına da en az 150-200 TL ayırmayı ihmal etmeyin. Gerekirse yukarıdaki bisikletlerin bir alt modellerini tercih edip, güvenlik ekipmanınızı alın.
  • bugun izmir karşıyaka seda bisikletten kız arkadasıma sedona 310 aldık. hem cumartesi hemde bugun sagolsunlar ilgilendiler. bazı yerlerde sankı zorla bısıklet satıyorlarmıs gıbı bı hava vardı. konuyu açıp araştırmalarını paylaşan jay jay justfied ve tavsiye istediğimde cevaplayan sadettinz arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    merhabalar @sadettinz
    daha önce bana yardım etmişstiniz öncelikle teşekkür ederim. Katlanır alacam demiştim ama şimdi %98 carraro 225 alacam.ama bu sefer bir sıkıntı daha çıktı. Eşim de bisiklet istiyor acaba eşim için de gezmelik olacak şekilde bir bisiklet önerir misiniz. Fiyat yine yaklaşık 1000 lira civarı şimdiden teşekkürler

edit: yazmayı unutmuşum carraro yu alacağım bisikletçi eşim için salcano mostar modeli 650 ye veririm dedi. Acaba onu da carraronun yanında alsam mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmsoyle -- 8 Ağustos 2014; 20:04:09 >
  • Selamlar.
    Ben Eskişehirde oturuyorum. Şehir bisikleti almak istiyorum. Fiyat aralığım 1000TL civarı.
    Bacak arası uzunluğu 72cm. Yaklaşık 15 veya 16 inç ediyor sanırım. Genelde şehirde kulanmayı düşünüyorum.
    Ancak çevre köylere gezmeye gitmeyi de düşünüyorum. Yollar toprak.
    Ön amortisörlü kilitli/kilitsiz bir bisiklet mi almalıyım yoksa düz maşa mı?
    Önerebileceğiniz bir bisiklet modeli var mı?
    Şimdiden teşekkürler..
  • slmsoyle kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Şu anda yurtdışında olduğum için biraz geç cevap yazabildim, kusura bakmayın. Carraro Sportive 225 çok isabetli bir tercih olmuş, umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.
    Eşiniz için klasik tarz bir bisiklet arıyorsanız Salcano Mostar yerine Istanbul modeline bakın derim. Mostar'da fiyatı düşük tutmak için pek ön planda olmayan bazı bileşenleri alt kalite kullanmışlar. Birde katlanır bisikletlere bakın. Ben de eşim için Dahon Vybe 7 modelini düşünüyorum. Hem taşıması kolay, hemde evde çok yer tutmuyor. Kısa mesafelerde rahat kullanılır.

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    anladım katlanır modelleri çok araştırdım ben de. hatta bir ara pininfarina 21 vites katlanır bisiklet buldum hepsiburada da sanırım gövde dahon üretimi. hala kafamın bir yerinde soru işareti olarak duruyor. bende vybe c7a bakıyordum ama bu vites olayı kafa karıştırınca bu modele yönelmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified
    1000 - 1500 TL ARASI DÜZ MAŞALI MODELLER VE YOL MODELLERİ

Mosso 771 DMV

7005 alüminyum, 3 kez dipçiklenmiş kadro. Shimano Acera aktarıcılar, frenler, dişliler, aynakol. Kısacası hemen hemen Acera set ile donatılmış bir model. 27 vitese sahip. Kesinlikle önereceğim modellerden biri. 12 kilogramlık pedalsız ağırlık yazılmış. İdeal.

http://www.mossobisiklet.com/

hocam belirttiğiniz model offroad trekking adı altında satılıyor. ama konu şehir/yol bisikletleri üzerine.
    marka/modeller hakkında pek bir bilgim yok ama bi yanlışım varsa düzeltin isterim.

aşağıdakilerde diğer offroad trekking modelleri;
    Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri

• Arkadaşlar tek bisiklet arıyorum. 3,5 yaşında kızımı da arkaya güvenle yerleştirebileceğim sağlam, aynı zamanda eşiminde binmesi gerekiyor o yüzden özellikle eşimin rahat binebileceği ortak bir bisiklet lazım. Eşimin boy 161 cm kilo 57 kg benim ise 174 cm 70 kg. Nerede süreceğiz Samsunda şehir merkezinde, asfalt yollarda, işe gidip gelirken, uzun mesafede olabilir ilk zamanlarda 70-80 km olabilir ama ara sıra tabiki. 1000 1100 tl bütçe ayırabilirim en fazla sağlam tavsiyelerinizi bekliyorum. Yokuşda çıkacağım 24 vitesle 21 vites yokuşta fark eder mi? Ben 24 olsun istiyorum aslında. Şu mosso nun 27 vitesi aklıma takılma dı değil hani. Ama eşimde binecek.

Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

• Arkadaslar bana siradan bir bisiklet lazim maksimum 250-300 lira. Yardimci olur musunuz? Sokak aralarinda keyif icin arada sirada surecegim, cok para vermek istemiyorum. Verdigim araliga yakin onerilere acigim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyum 1.73 ve şu ilandaki bisikleti almayı düşünüyorum. 18" kadro boyu uygun mudur?
    Bisiklet hakkında görüşleriniz varsa alternatif önerilerinizi bekliyorum.

http://www.sanalpazar.com/Salcano-city-sport-40-bisikletmavi-kirmizi-gri-18inc-__isp26986886#imgd
  • takip
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.