Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    peki merida t1 i önerir misiniz ?
  • JzCrib kullanıcısına yanıt
    İmkan varsa kesinlikle Speeder T2'yi öneririm. Önümüzdeki yıl kendim için de düşündüğüm bu model fitness grubu bisikletler arasında en beğendiğim modeldir.
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    valla @saadettinz bana katlanır demeyin aklım kayıyor. Btwin tilt 7 ile kron fd serisini bir yandan araştırıyorum. Ama burası karadeniz yarın bir gün turlara katılayım falan derim katlanır patlar elimde o yüzden çekiniyorum. Dahonların vybe c7a modeli uygun ama diğerleri pahalı. Bir de katlandığında önünde sürmesi, kayışlı olması, hızlıca katlanıp açılması ve ömür boyu gidon, kadro garantisi açısından btwin tilt 7 ye daha sıcak bakıyorum. Carraro nun elite modellerine de bakıyorum. Önümüzdeki hafta kesin alacam artık. En lötü ihtimal sadece kendime

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    kardeş ben t2 almayı düşünüyorum fakat şunu merak ediyorum

seri sonu indirimi + nakit indirimi + 3 kişi gitcez 3 bisiklet alıcaz oradan indirim + pazarlıktan indirim
    1200 tlden alabilicegimi düşünüyorum bitek seri sonu indirimiyle ilgili sıkıntım var . bisikletler eylül'ün sonu ekim'in başı gibi seri sonuna giriyor diye bilgim var tam net bir bilgim yok bu doğru mudur ve tahmini ne kadarlık bir indirimin söz konusu olduğunu merak ediyorum ?
  • PreSta kullanıcısına yanıt
    Aramızda samimiyet bulunmayan kişiler tarafından kardeş, canım, balım, hayatım, şekerim gibi ifadeler kullanılması gerçekten hiç hoşuma gitmiyor. Mümkün olduğunca karşımdaki benden yaşça küçük olsa da ona "siz" diye hitap etmeye özen gösteriyorum. Açıkçası karşınızdaki kişiyi belkide hayatınız boyunca hiç görmeyeceğiniz böyle bir ortamda, benden tavsiye istenirken aynı özeni karşıdan da bekliyorum.
    Konuya dönersek bisiklette alacağınız fiyat satıcıya ve pazarlık gücünüze bağlı. Eylül - Ekim aylarında yeni sezon ürünler gelmeye başladığı için fiyatlarda bir miktar düşüş olabiliyor, ancak kesin rakamı benden değil satıcıdan almanız gerekecek.
    t2 yanlış bilmiyor isem 1800 civarına geliyor. Biraz daha düşük bütçeli 1500 dolaylarında başka bir bisiklet önerebilir misiniz t2 ile benzer özelliklere sahip ?
  • JzCrib kullanıcısına yanıt
    Speeder T2 ile benzer özelliklerdeki fitness grubu bisikletlerde fiyat da benzer seviyelerde seyrediyor. Sedona 340'ı pazarlıkla alabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Cok sagolun hocam yardim icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carraro sportive 225 950 taksitle
    Merida crosway 40v 1260 taksitle
    Sedona 325 1300 tl taksitle
    Mosso 770 smd 1130 tl taksitle
    Kendi kafamdan yaptigim eleme sonucu kalanlar bunlar fiyatlar sahibinden uzerinden pazarlikli fiyatlar denilebilir
    Butce sınırlı ihtiyac sınırsız tavsiyeler ne yonde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boatswain -- 22 Ağustos 2014; 0:03:20 >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Carraro Sportive 225 alın, bütçenizin geri kalanı ile de aşağıdaki malzemeleri edinin :

1- Kask (en kalitelisinden, Prowell F59R önerilir)
    2- Eldiven (jelli olsun)
    3- Gözlük
    4- Matara + suluk kafesi
    5- Arka flaşör + ön aydınlatma
    6- Sele altı çanta + tamir takımı
    7- Lastik pompası
    8- Telefon tutucu kadro çantası (lazımsa)
    9- Barendli elcik
    10- Km hız saati
    11- Balata temizlik spreyi + sprey kuru gres
  • Mossodaki aksesuvar hafiflik ve donanim icin aradaki 280 tl lik fark deger mi peki
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    Bisiklet alırken ekmeğin boyutunun köfteye oranını açıkça görürsünüz. Fiyat/performans değeri yüksek bisikletlerde verdiğiniz bedelin karşılığını mutlaka alırsınız. Ancak gündelik kullanım ve şehir içi kısa gezintilerde bu farkı hissedemeyebilirsiniz, özellikle de çok tecrübeli değilseniz. Bu nedenle aradaki o farkı bir önceki mesajımda belirttiğim malzemelere yatırmanız daha akıllıca. İleride tecrübe kazanıp, bisikletinizi değiştirmek istediğinizde bir Scott Sub Speed 40 veya Merida Speeder T2 düşünebilirsiniz.
    Anladim hocam 950 den dahada dusurebilirsem ne ala merida hayranligim hala var marka degerinden dolayi ama f/p olarak alacagim sonucta giris modeli
    Mosso 770 smd kadrosu 7005 acera oldugu icin onuda 1000 tl den bulursam alicam
    Mosso 771 dmv 975 e buldum

• daha önce de sormuştum ancak net bir yorum alamadım. aklımda daha uygun modeller varken. iyi bir fiyata merida t3d buldum.

beni düşündüren sorular:

- 18 vites olması avantaj mı? yoksa sıkıntı olur mu?
    - kalitesi oldukça iyi bu konuda sıkıntı yok. ancak karşılaştırmak gerekirse net rakibi hangi marka modeller? specilized sirrus elite ile karşılaştırabilir miyiz? cannondale quick4 ile kıyaslanabilir mi?
    - lastikler büyük ihtimal değişecek. İstanbul pendik-bostancı arası ne tip lastik önerirsiniz?
  • budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Sorularınıza sırasıyla cevap vermeye çalışayım.

1- T3D performans grubu bir fitness hybrid. Yani standart şehir/tur bisikletlerinden farklı olarak uzun mesafeleri hızlı bir biçimde katetmeyi amaçlayan bir sürüş profiline sahip. Bu nedenle aynakolda 3 yerine yol bisikletlerinde olduğu gibi 2 yaprak dişli mevcut. Shimano 105 dişli grubu ve Sora vites sistemi ile fiyatına göre oldukça iyi donanım sahibi. 2 yaprak dişliye sahip bir bisiklette en küçük dişli oranı 34/26 = 1.3 olduğu için yokuş tırmanırken standart 3 yaprak dişliye sahip bir bisikletten daha fazla zorlanırsınız. Performansınızın artmasıyla bu durum problem olmaktan çıkar.
    2- Rakipleri Specialized Sirrus Elite, Cannondale Quick SL2 ve Giant Roam XR1 şeklinde sayılabilir. Cannondale Quick 4 touring serisi bir hybrit modeldir.
    3- Pendik bostancı arası çok problem olmamakla beraber, bisikletinizin hakkını verip uzun yol yaparsanız Schwalbe marathon plus önerebilirim. Maxxis detonator 28-60'da favorilerimden.

• mosso 771in jantlari saglamligi kalitesi hakkinda bilgisi olan varmi acaba. cift kat jant degil sanirim. bisikletin hafifligi bundan kaynaklaniyor olabilir mi. 1000 tl civari verip cift jant olmamasi sorun mu. yarin bigun kendimiz cift kat jant alip taksak agirlik artar mi. cunku mosso yu tercih etmemizin sebebi hafiflik avantaji. ama bu hafiflik jantta dusuk kalite olarak donuyosa bize.. alternatif bi modele yonelmek daha mi iyi olur. tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kare2emre

mosso 771in jantlari saglamligi kalitesi hakkinda bilgisi olan varmi acaba. cift kat jant degil sanirim. bisikletin hafifligi bundan kaynaklaniyor olabilir mi. 1000 tl civari verip cift jant olmamasi sorun mu. yarin bigun kendimiz cift kat jant alip taksak agirlik artar mi. cunku mosso yu tercih etmemizin sebebi hafiflik avantaji. ama bu hafiflik jantta dusuk kalite olarak donuyosa bize.. alternatif bi modele yonelmek daha mi iyi olur. tesekkur ederim.

Simdi o bisikletten aldim smv 771 siyah kadro cift kat olup olmamasi nereden anlasiliyor bakar soylerim

• quote:

Orijinalden alıntı: boatswain

Simdi o bisikletten aldim smv 771 siyah kadro cift kat olup olmamasi nereden anlasiliyor bakar soylerim

hayırlı olsun.

ilk izlenimlerinizi. kullandıkça tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim. vitesleri. lastikleri. jantları. merakla bekliyorum.

jant konusunda. resimlerde çift kat jant dedikleri biraz kalın duruyor. ondan sormak istedim kullanıcılar varsa jantları hakkında bilgi verebilir mi?
  • kare2emre K kullanıcısına yanıt
    Jantlari bu bisiklete sahip olan daha tecrubeli bir arkadasima sordum cift kat cevabini aldim malzeme guzel surusu iicin daha erken arabayla ankara izmir yolunu yapar ilk firsatta izlenimlerimi yazarim ama kagit uzerinde 7005 alu kadro ve full schimano acera oldugu icin tercih sebebi

• quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

quote:

Orijinalden alıntı: mkarpuz61

arkadaşlar görenleriniz vardır bu sıralar carrefoursada bianchi cross 700 bisiklet modelleri var. disk frenli.509tl. 20tl yapıkredi puanıyla 489tl'ye gelir.bu bisiklet bu parayı eder mi?benim hoşuma gitti bu model. fiyatı da çok uçuk durmuyor gibi. piyasada bu modelin fiyatını hiçbir yerde göremedim. o yüzden danışmak istedim. tavsiye eder misiniz?

hocam bu bisiklet büyük ihtimalle çelik kadrolu. eğer yakından görme şansınız varsa kadroda "alloy 6061" gibi yazılar var mı diye bakın. eğer yoksa bu paralar çelik kadroya verilmez onun yerine salcano ng650 düşünebilir yada imkan varsa bütçeyi artırmalısınız.

bugün detaylıca bakayım dediklerinize. teşekkür ederim önerileriniz için.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.