Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    UNIVEGA, Focus ve Raleigh markalarının üreticisi olan firmanın üretimi, dolayısıyla kalitesi konusunda herhangi bir soru işaretine yer yok. Ancak ikinci el bisiklet almak tıpkı araba almak gibi dikkat ve tecrübe gerektirir. Özellikle de hidrolik fren sistemine sahip crosstrail sınıfı bir modele bakıyorsanız. Eğer yapabiliyorsanız bisiklet bilgisine güvenebileceğiniz bir tanıdığınız ile birlikte inceleyin, ya da bisikleti tanıdık bisikletçinize götürün. Aşınan parçalar sonradan değişebilir, ancak özellikle jantlara ve kadrosuna dikkatle bakın.
    Nette gördüğüm kadarıyla CR-7300 olan model 2012 üretimi, 2013 ve sonrasında model ismi değişerek Terrano 300 olmuş, bunu satıcıya söyleyip gerçekten 2013 model olup olmadığını teyit edin, varsa faturasını alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Yazdığınız özelliklere bakıldığında Giant Escape RX2 modelinden bahsettiğiniz ortaya çıkıyor. Ancak 2014 üretimi modellerde fiyat 3000 TL civarı. Muhtemelen sizin aldığınız fiyat 2012-2013 model bir bisiklete ait.
    Escape RX2 performans serisi bir yol/tur hibriti. Yol bisikletlerinde olduğu gibi 2 yapraklı aynakol ve yol grubu Tiagra vites sistemine sahip. Bu bisiklet ile düz yolda ilerlemek son derece keyifliyken, aynakolda 3. yaprak dişli bulunmadığı için yokuş çıkmak sizi spordan soğutabilir. Bir önceki mesajınızdan amacınızın yüksek performans olmadığı izlenimini edindiğim için, bu modelin size uygun olduğunu düşünmüyorum. Hafif, akıcılığı yüksek, hafif rampaya uygun ve 2000 TL altı bütçe için Speeder T2 daha doğru bir seçim.

Satıcıya sordum;

Giant Escape RX2 2012 modelmiş ve gümrükten yeni çekilecekmiş (Lastikleri sürmeden başkasıyla değiştiririm,sorun olmaz). RX2 de 3'lü aynakol olduğunu, tersine merida T2 de ise 2li aynakol olduğunu beni yorabileceğini, ayrıca 30 vites olmazsa olmazlarınızdan olsun rahat edersiniz dedi. Ama giant ın ön arka aktarıcısı tiagraymış... tiagra yol yarış bisikletleri için kullanılan bir seri deniyor.... Sıkıntı olur mu? Yoksa size gidecek “tek” set deore mi dersiniz?

lastik olarak 32 genişlik veya 35-37 mi olsa? Forumlarda benim durumumdakilere en uygun lastik schwalbe marathon 32-35 önerilmiş.... (hız kes ve ufak kaldırımlardan inip çıkabilecek maksimum incelikte dişsiz veya çok az dişli olsun istiyordum)

Tavsiye edeceğiniz bisikletten ne isterim? Akışı iyi olsun,jantıydı aktarma organlarıydı tekerlekleriydi o azıcık gücümü emmeden pedaldan tekerlere direkt aktarsınlar...
    "Düz maşa, V fren ve şehir/tur bisikleti,aluminyum kadro ve mümkünse carbon maşa ve 27 vites acera'dan daha iyi vites sistemi" olmazsa olmazlarım. (dağdı, bozuk yoldu işim olmaz şehirde asfalt yolda dolaşıyorum) Düz yolda problemim yok ama bırakın rampayı birazcık eğimde bile ayaklarıma karasular iniyor (mevcut bisikletim 12 kg, 27 vites komple acera set olmasına rağmen)

Bacak boyum 76 cm - boyum 1.78 - kilom 105...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 27 Ağustos 2014; 13:17:14 >

• KODEM kullanıcısına yanıt
    Vites ve dişli sayısı ülkeden ülkeye ya da model yılına göre değişiyor olmalı.

Bu Giant TR sayfasından alınma 2014 model Escape RX2 2014 fotoğrafı
    Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri

Bu ise Giant UK'de bulunan 2013 Escape RX2
    Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri

Sizin satıcınız UK versiyonu olan seriden bahsediyor anlaşılan. Vites grubu satıcının söylediği gibi Tiagra ve Sora bileşenlerden oluşuyor. Bu seriler Shimano yol bisikleti vites gruplarında 4. ve 5. kalite sıralamasında yer alır. Bunlar kötü oldukları anlamına gelmez, ancak bisikletinize dağ bisikleti mualemesi yaparsanız biraz canınız sıkılabilir.

Bu arada Merida T2'de de Tiagra arka ve M371 Acera ön aktarıcı kullanılır. Gayet güzel 3 yapraklı bir aynakola sahiptir. Satıcınız size iyi bir tezgahtarlık yapmış. 30 viteste rahat etmenize sebep olacak olan şeyin ne olduğunu da açıkladı mı bilmiyorum. Zira pedallara uyguladığınız kuvvetin tekere iletiminde dişli sayısının değil, aynakol ile ruble dişlileri arasındaki oranın etkisi vardır. Yani evet, TZ37 mega range rubleye sahip en basit Shimano Tourney 3x7 sistemle yokuş çıkarken 3x10 Deore sistemdeki ile aynı miktarda yorulursunuz. Dişli sayısının artmasının vites geçişlerinde yumuşaklık, kararlılık, dayanıklılık gibi faydaları bulunur.

Lastik olarak Giant orjinalde 700x28 ölçüsü kullanmış. Schwalbe marathon plus'ın bu ölçüde lastiği bulunması gerekiyor, Türkiye'de bulamazsanız da yurtdışından getirebilirsiniz.

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    merhaba saadettinz bey başınızı çok ağrıttım ama son bir akıl danışmak istiyorum size..

Şimdi çamurluklardan dolayı iki model daha ekledim kafama bu beş model arasında kaldım.

Carraro sportive 225
    salcano city sport 10
    carraro grande elite hd
    bianchi miles
    btwin hoprider 500

spotive serisine nasıl çamurluk takılır internette bulamadım. Salcano city 40 modeline çamurluk takmışlar ama disk fren ile uyumlu olur mu bilemedim. Grande elite ve bianchi miles amortisörlü maşa onlara da yorum yapamıyorum. Btwin hoprider düz maşa ama fiyat olarak daha uygun.Bianchi miles ı vites sisteminden ötürü listeye ekledim açıkcası. Bu arada bütçe aksesuarlarla birlikte 1200 liraya çıkabiliyor. Çok kararsız kaldım bu hafta sonu artık almak istiyorum çünkü haftaya bize mesai başlıyor.

Siz ne dersiniz acaba? Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmsoyle -- 27 Ağustos 2014; 15:00:14 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• slmsoyle kullanıcısına yanıt
    Seçtiğiniz çamurluklu modeller arasından en beğendiğim B'twin Hoprider 500 oldu. Bianchi Miles ve Carraro Elite 806 hidrolik fren haricinde aynı bisikletler, fabrikaları da aynı malumunuz. Bu donanımdaki bir bisiklete 1200 TL fiyat bence oldukça fazla.
    Salcano'larda çamurluk takılabildiğini duymuştum, ancak çevremde hiç görmediğim için nasıl görüneceğini tam kestiremiyorum. bir bayiye giderek fikir sahibi olmak mümkün. Bunun haricinde Hoprider fiyatına göre iyi donanıma sahip.
    benim de hoşuma gitti açıkcası, sürdüm denedim. 16.5 kiloydu. ama düşününce aynı aparatlar diğerlerinde olsa onlarda yaklaşık 16.5 kilo gelecek. ben o zaman o modele yöneliyim. kadro gidon ömür boyu garanti. düz maşa da hoşuma gitti. biraz bizim yollarda dikkat etmek gerek ama olsun.

tekrar teşekkürler yardımlarınız için.
  • Katlanabilir bisiklet tavsiyesi alabilir miyim?
    Butce 500-750 boy 186 kilo 92. Beni uzmeyecek saga sola fatura yatirmaya belge isleri halletmene yardimci olacak bir model olursa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende okula gidip gelmek icin bir bisiklet almak istiyorum. Maddi durum yuzunden ikinci el almayi dusunuyorum. Mumkun oldugunca ucuz bir fiyat ariyorum . Bisikletten hic anlamiyorum. Bana nasil bir bisiklet tavsiye edebilirsiniz ve ikinci el alacagim icin nelere dikkat etmem lazim.

• Olgi kullanıcısına yanıt
    Katlanabilir bisikletler konusunda Dahon/Tern klasmanında üretim yapabilen bir yerli üretici malesef henüz yok. Normalde tavsiye edeceğim model eşim için tercih edip çok memnun kaldığım VYBE C7A olurdu. Ancak bütçeyi aşmamak için Salcano İzmir modeline bakın derim. Kron FD modelleri gördüğüm kadarıyla parasının hakkını tam olarak veremiyor.

• They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Bu gibi durumlarda belirleyici kriter sizin bütçeniz olduğu için öneri ve tavsiyeleri belirteceğiniz rakam çerçevesinde yapmak daha doğru. Okula gidip gelmek ve şehir içinde kullanım için bir şehir bisikleti tercih etmeniz yerinde olur. Eğer 500-600 TL'ye çıkabiliyorsanız ikinci el ile hiç uğraşmadan sıfır Salcano City Fun 60 alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Bu gibi durumlarda belirleyici kriter sizin bütçeniz olduğu için öneri ve tavsiyeleri belirteceğiniz rakam çerçevesinde yapmak daha doğru. Okula gidip gelmek ve şehir içinde kullanım için bir şehir bisikleti tercih etmeniz yerinde olur. Eğer 500-600 TL'ye çıkabiliyorsanız ikinci el ile hiç uğraşmadan sıfır Salcano City Fun 60 alabilirsiniz.

400 liraya cikabilirim ama birinci el istemiyorum cunku iki yil kullanacagim en fazla. birde benim dag bisikletinden donme kulusturu dusununce her turlu bisiklet luks gelir bana :) cevremde cok bisiklet alip satan var ikinci el bulmam kolay olacak ama neye dikkat etmem gerektigini bilmiyorum alirken

• They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Sorunuzun yer aldığı konu şehir/tur/yol bisikletleri ile ilgili olduğu için dağ bisikleti hakkında malesef yardımcı olamıyoruz.
    Bunun dışında ikinci el bir bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken birçok noktadan en önemli olanları sayalım.

- Bisikletin çalıntı olma ihtimaline karşı faturasını isteyin.
    - Kadrosunda (gövde) kırık, çatlak ve kaynak izi olmamasına dikkat edin.
    - Alüminyum kadrolu, olabildiğince hafif, tek amortisörlü yada amortisörsüz olmasını tercih edin.
    - Vites grubunun minimum Shimano Tourney olmasına dikkat edin.
    - Jantların dönerken sekiz çizmemesine, vuruk ezik bulunmamasına dikkat edin.
    - Pedal göbeğinde boşluk ve ses olmamasına bakın.

• Olursa olur olmazsa çay demleriz fıkrasındaki bakış açısı gibi bisikletimizi değiştireceksek değsin diyerek;
    Olmazsa olmazları revize ettim (İyi etmiş miyim?)

Arka aktarıcı deore olacak (yüksek kadans yapamıyorum, yol bisikletine geçme niyetim yok, çok ince lastiği sevmiyorum(23-28 ) çünkü)
    Maşa düz/sabit ve karbon olacak
    3'lü aynakol olacak
    lastik 700x32 veya 35 olacak (28 ince gelir sanki benim kiloma)
    V fren ve şehir/tur bisikleti olacak
    Bütçe: 1.500-2.500 TL
    "Hafif, akıcılığı yüksek, hafif rampaya uygun olmalı" (dağdı, bozuk yoldu işim olmaz şehirde asfalt yolda dolaşıyorum)

Bu formatı karşılayan sanki TREK FX 7.4... BU tespit doğru ise diğer alternatifler neler olabilir? Kalite olsun marka farketmez...
    "Sadettinz" Bey, yeni ithal edilecek 2012 model Giant escape RX2 "UK formatı" bu standartları eksiksiz kapsıyor mu?
    Sizin favoriniz Merida Speeder T2 modeli bu standartlarda mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 28 Ağustos 2014; 16:39:32 >

Tekrar sagolun Saaseettin bey.
    Tavsiyenizi de dikkate alarak fikrimi değiştirdim. 2013 model merida t2d buldum. 1000 tl. Çok inceleyemedim ama bikkinlik geldi artık. Arkadasla anlaştım yarın alacağım ins. İns iyi bir secim yapmisimdir.
    Herkese iyi geceler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saserka S kullanıcısına yanıt
    İsmimin yanlış yazıldığına çok kereler şahit oldum, ama sizinki bir ilk olmuş :) Hayırlı olsun yeni bisikletiniz diyelim. Kazasız, bolca pedallamalar. Kask takmayı ihmal etmeyin.

• Tabletin azizliği :)
    Sanırım speeder t2d tavsiye ettiginiz bir model.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KODEM

Olursa olur olmazsa çay demleriz fıkrasındaki bakış açısı gibi bisikletimizi değiştireceksek değsin diyerek;
    Olmazsa olmazları revize ettim (İyi etmiş miyim?)

Arka aktarıcı deore olacak (zincirimiz artık incelsin)
    Maşa düz/sabit ve karbon olacak
    3'lü aynakol olacak
    V fren ve şehir/tur bisikleti olacak
    Bütçe: 1.500-2.500 TL
    "Hafif, akıcılığı yüksek, hafif rampaya uygun olmalı" (dağdı, bozuk yoldu işim olmaz şehirde asfalt yolda dolaşıyorum)

Bu formatı karşılayan sanki TREK FX 7.4... BU tespit doğru ise diğer alternatifler neler olabilir? Kalite olsun marka farketmez...
    "Sadettinz" Bey, yeni ithal edilecek 2012 model Giant escape RX2 "UK formatı" bu standartları eksiksiz kapsıyor mu?
    Sizin favoriniz Merida Speeder T2 modeli bu standartlarda mı?

Almayı düşündüğünüz bisikleti nerede, ne maksatla ve ne sıklıkta kullanacağınıza göre, olmazsa olmaz denilebilecek kriterler değişiklik gösterebilir. Karadeniz bölgesi sahil kesiminde, yağmurun ve yokuşun eksik olmadığı bir yerde şehir içi ulaşım amaçlı kullanılacaksa hidrolik disk ve küçük aynakol/ruble oranı zorunlu hale gelir. Konya'da düzenli antreman yapmak için mümkün olan en hızlı dişli oranına sahip bisikleti isteyebilirsiniz. İstanbul'da sahilden şehri turlamak için bu büçenin yarısına alınacak bir bisiklet size fazla bile gelir. Dolayısıyla kriterlerinizi belirlerken esas referansınız bisikleti kullanacağınız rota ve kullanım şekliniz olsun, satıcının, benim veya bir başkasının yapacağı yönlendirmeler değil.

Deore sistemden bahsetmişken, bu grubun Shimano Dağ/Tur grubu içinde yer alan, kalite sıralaması içinde tam ortada bulunan bir model olduğunu söyleyeyim. Acera sisteme göre en bariz farkı daha yüksek vites geçiş hızı ve kararlılığıdır. Kendinizi bisiklet sporuna adamadıysanız sürüş esnasında aradaki farkı anlamanız için ciddi tecrübe sahibi olmanız gerekir. Deore sistem imkan varsa elbette daha iyi bir seçenek, ancak Deore altı iş görmez diye düşünürseniz yanılabilirsiniz.

Maşanın sabit olması özellikle yokuş çıkarken ve performans gerektiren durumlarda oldukça faydalı. Bununla birlikte yoldan gelen tüm titreşimler bileklerinize iletileceği için bozuk yol şartlarında konforu bir miktar azaltır. İstanbul için konuşulursa, asfalt görünümlü stabilize yollarla karşılaşmanız son derece olası olduğu için seçiminizi performans/konfor arasında yapmanız gerekecek. Alüminyum ve karbon maşalar arasındaki fark ise az önce bahsedilen titreşimlerin karbon maşada daha iyi emilmesi ve daha hafif olmasıdır. Bunun için ödeyeceğiniz bedel ise ciddi rakamlara ulaşabilir.

Aynakol'un ve vites sisteminin 2'li yada 3'lü sistem olması arasındaki farktan daha önce bahsetmiştim. Yol grubundaki vites/dişli sisteminde performans öncelikli olduğu için olabildiğince büyük aynakol ve küçük ruble dişlisi tercih edilirken, dağ/tur grubunda yokuş performansını artırmak için küçük aynakol /büyük ruble dişleri yer alır. Sizin probleminiz yokuş çıkmak olduğuna göre 3 yapraklı aynakol ve olabildiğince büyük ruble dişlisine sahip bir bisiklete ihtiyacınız var.

V fren - Hidrolik fren kıyaslamasını daha önce onlarca kez yaptığım için çok detaya inmeden üzerinden geçeceğim. Yokuş aşağı inişlerin bol olduğu, yağmurun çamurun çokça bulunduğu, şehirler arası uzun turların değil şehir içi kullanımın ağırlıkta olduğu ortamlarda hidrolik fren daha iyi bir seçenektir. Buna her mesajınızda belirttiğiniz 105 kg'lık ağırlığınız da ilave edilebilir. V fren ise bakımı/ ayarı kolay, parça değişimi ucuz olduğu için yolda kalmamanız gereken uzun tur gibi durumlarda tercih edilmelidir. Ayrıca açık havada, düz yolda bisiklet kullanmak için de fazlasıyla yeterlidir.

Bu kadar açıklamadan sonra seçtiğiniz modelleri kıyaslayıp cevabı bitiriyorum :

Giant Escape RX2 - Sora vites grubuna sahip performans bisikleti. 50/12 : 4.2 ve 30/27 : 1.1 min/max dişli oranlarına sahip.

Trek FX 7.4 - Deore / Acera karışımı vites grubu sahibi fitness bisikleti. 48/11 : 4.3 ve 26/32 : 0.81 min/max oran mevcut

Merida Speeder T2(D) - Tiagra / Acera karışımı vites grubu. Fitness modeli. 48/11 ve 28/28 oranlara sahip.

Burada göreceğiniz üzere en yüksek hız ve en iyi yokuş performansı TREK FX 7.4 modelinde

• Cevabınız herzamanki gibi detaylı,derinliği olan ve kolay anlaşılabilir ve perspektif geliştirici...
    SONUNDA KARARIMI VERDİM HEDEFİMİ BELİRLEDİM

Acera set kullanıcısı olarak bir üst klasmana geçmek istiyorum
    yaş ve kilomdan dolayı yol bisikletçisi gibi yüksek kadans çeviremiyorum bu nedenle
    tiagrayı vites oranlarının çok dar olması vb sebeplerle elemiş ve arka aktarıcı olarak deore de karar kılmış bulunmaktayım.

Olmazsa olmazlar:

Arka aktarıcı deore (27 veya 30 vites),
    Kaliteli jant,
    32-35 lastik, (ince lastik (23-28) de sert geliyor)
    Kaliteli göbek,
    Aynakol 3'lü,
    V fren,
    Şehir/tur bisikleti,
    sabit maşa(mümkün olursa karbon değilse alü) olacak

Bunlara uyan sadece TREK fx 7.4'ü bulabildim. 2.000-2.500.-TL bütçede alternatif bisikletler neler olabilir?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 29 Ağustos 2014; 22:19:13 >

• arkadaşlar xrs 040 sizce nasıl bir bisiklet? sora 3500 lere baktım shimano nun sitesinden. tiagra tipi mandallı vites olarak gösteriyor. yorumlarda da kalite artmış deniyor. üniversite için farklı bir ile gittiğim için orada kullanmak için alacağım. sizce nasıl bir bisiklet?
  • En uygun fiyata uzun yol şehirlerarası birşeyler lazım bana ama çok pahalılar

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.