Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim boyum 1.70 kilo 84.

Pendik civarında oturuyorum ve ilk sayfadaki listeye göre benim bütçem dahilinde şu 2 si var. (500-600 civarı)

SALCANO CITY FUN 70 VR M

Salcano City Fun 60

Çok uzun süredir bisiklet sürmedim açıkçası daha yukarı veya aşağı birşey alsam farkedebilirmiyim bilmiyorum.
    Neyse maksat keyifli bir şekilde spor yapmak. O yüzden tur bisikleti alayım diyorum. Eğer istediğim kondisyonu yakalayabilirsem işe bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum(15km kadar az yokuşlu geneli düz ve asfalt yol)

Ama aynı zamanda ufak tefek kaldırımlardan atlamak arada toprak yollara girme durumu olabilir.

Buna göre amortisörlü maşamı yoksa düzmü almak daha mantıklı olur.

Salcano en mantıklı seçimmidir salcano harici başka birşeylerde düşünmelimiyim.

300-500 TL arttırsam bütçeyi çok fark hissedermiyim ve seçenekler ne olur?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 30 Ağustos 2014; 4:01:39 >

• Reahax kullanıcısına yanıt
    Konunun başka yerlerinde de belirtildiği gibi bisiklet alırken yüksek fiyat/performans oranına sahip modeller seçtiğinizde ödediğiniz bedelin karşılığını alırsınız. Salcano City Fun ve City Sport, Carraro Sportive 224-225, Mosso 771 ve konuda tavsiye edilen diğer modeller fiyat/performans ürünüdür.
    Bütçenizi 600 TL olarak belirlerseniz Salcano CF60 iyi bir başlangıç olabilir.
    800-850 TL'ye çıkabiliyorsanız City Sport 40 ve Sportive 224 seçenekleriniz arasına girer. 1000 TL civarında City Sport 10,Mosso 771 ve Sportive 225 alma olanağına kavuşursunuz.
    Yeni başlayanlara genellikle düz maşa önermiyorum. Ancak yokuş çıkarken City Sport ve Sportive serilerinde bulunan kilitli maşanın çok faydasını görürsünüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Ben mosso 771 smv aldım tavsiyeniz ile gunde 20 ser km ortalama 12-14 km hızla sürüş yapıyorum oldukça keyifli ufak tefek ayar kaçıkliklari var onlarda düzelecek inşallah

• Bütçe yükseltip bendemi Mosso 771 Dmv veya Smv alsam.
  • 500 liraya kadar kaliteli bisiklet arıyorum şehir içi kullanacağım öyle dağa taşa çıkmaya niyetim yok

üniversiteye giderken sahilde tur atmak için arıyorum boy kilo önemli sanırım

boy:180
    kilo:62

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • occupant kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz bütçe ile alınabilecek en iyi fiyat/performans oranına sahip bisikletler Salcano City Fun 60 ve 70 modelleridir. 1.80 boyda rahat bir sürüş için 18" - 46cm kadro tercih edebilirsiniz.
  • Reahax kullanıcısına yanıt
    Bence mosso smv 771 ust düzey bisikletlerden tek eksiği marka degeri yani bu özelliklere cannondale specialized trek Scott merida markası basili olsaydı en azından fiyatı ikiye katlanirdi

• Mosso 771 alacağım %80. Hangi kadro boyu uygun olur 170 cm boy, 74 cm bacak uzunluğu için acaba ?

Google'da baktımda ya yol bisikleti yada dağ bisikleti olarak hesaplıyor. Tur bisikletleri hangi türe giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 3 Eylül 2014; 12:50:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

Mosso 771 alacağım %80. Hangi kadro boyu uygun olur 170 cm boy, 70 cm bacak uzunluğu için acaba ?

Google'da baktımda ya yol bisikleti yada dağ bisikleti olarak hesaplıyor. Birde benim bacaklar kısa kalıyor heralde en ufak 75 cm den başlıyor :D

Mosso ların kadro boyu (20'' veya L) oluyor (ve hatta bu kadro boyundan başlıyormuşta).
    Şehir&tur bisikleti olduğu için 1.70-1.90 cm boyundaki kişilere bu kadro veya Mosso 771 uygundur demişti satıcı.

Ben kullanıyorum.76 cm ayak boyum var ve bisikletin üzerinde iki ayağım yere düz basarken kadro bacak aram ile sıfır/teğet.
    Sanırım sizde parmak uçlarınızı kullanmanız gerekecek. Bu durum sürüşe uygun mu bilemem o husus üstadların alanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 2 Eylül 2014; 16:22:59 >

• Benim danıştığım üstadlar genelde giriş seviyesi bisiklet alıp bir müddet kullandıktan (turda vs. de diğer bisikletleri de tecrube ettikten sonra)
    ikinci kategori (mesela 1.000-1.500TL bandı gibi) bisiklete geçmeli, bu aşamada da bir müddet kullandıktan sonra nihai tercihler oluşmuş
    olduğundan kişi -daha da yüksek component istiyorsa- kendisine en uygun bisikleti seçmeli diyorlar.

Mesela ben 1-2 aylık kullanımda vites kullanımımı kişiselleştirdim.
    Bu arada dikkatimi de çeken bir durum oldu, herkeste öyle mi bilmem; olabildiğince öne eğilmeden kullanmayı seviyorum bisikleti.

Bu noktada da şehir&tur bisikletlerinde öne doğru eğilmeye alıştırma pedalşörü yol bisikletine evrimleme gayreti var üstü kapalı :)
    (Sele yüksek,gidon alçak)

Hem bu bisikleti alıp hemde benim gibi barendle,gidon boğazı yükselterek bu durumu önlemeye çalışanlarda az değil...

Acaba olabildiğince dik oturularak kullanılabilecek bisiklete sahip olmak için;
    Mtb kadrolu bisiklette, ince lastik,düz maşa vb seçenekler uygulanırsa mı sonuç alınabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 2 Eylül 2014; 20:05:01 >

• KODEM kullanıcısına yanıt
    internet sitesinde 16 ve 18 inch te var diyorda nerede bulunur acaba.
  • quote:

Sezon bitti bitecek..bisiklet sektöründe ditribütör ve bayiler bir ölümden birde sezonda satamayacakları (ellerinde kalacak) bisikletlerden korktuklarından ne bayilerde ne distribütörlerde bisiklet kalmadı...

Oturup bütün mosso bayilerini tek tek arayacaksınız sizde 16 veya 18 kadro mosso 771 kaldı mı diye...

Başka çaresi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 2 Eylül 2014; 20:03:29 >
  • jay jay veya sadettin hocam yardımcı olursa kadro boyunda buluruz bir şekilde ya. Olmadı carraro 224 alırız.
    Ama kitlenebilir maşamı düz maşamı hala karar veremedim. Genelde asfaltta kullanacağım düz alayım diyorum sonra burası Türkiye asfaltların hali belli diyorum :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 2 Eylül 2014; 20:13:48 >
  • quote:

jay jay veya sadettin hocam yardımcı olursa kadro boyunda buluruz bir şekilde ya. Olmadı carraro 224 alırız.
    Ama kitlenebilir maşamı düz maşamı hala karar veremedim. Genelde asfaltta kullanacağım düz alayım diyorum sonra burası Türkiye asfaltların hali belli diyorum :d

Düz maşadan çok memnunum...Bozuk asfaltlı yollarda da kullandım pek bir sıkıntı hissetmedim, hele jelli (25 TL'lik sedona) eldiven alınca hiç hissetmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KODEM

quote:

Sezon bitti bitecek..bisiklet sektöründe ditribütör ve bayiler bir ölümden birde sezonda satamayacakları (ellerinde kalacak) bisikletlerden korktuklarından ne bayilerde ne distribütörlerde bisiklet kalmadı...

Oturup bütün mosso bayilerini tek tek arayacaksınız sizde 16 veya 18 kadro mosso 771 kaldı mı diye...

Başka çaresi yok

2015 modellerini ne zaman çıkarıyorlar. 20 kadro bulamadım ben hiçbir sitede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Crag Drag kullanıcısına yanıt
    bisikletcim com dekiler 20" galiba.
  • quote:

bisikletcim com dekiler 20" galiba.

Site hakkında çok olumsuz yanıtlar var .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1200 tl bütçe ile alınabilecek en iyi mtb hangisidir sedona ve kron önceliklidir boy 1.83 kilo 75

• quote:

Orijinalden alıntı: sulleyman

1200 tl bütçe ile alınabilecek en iyi mtb hangisidir sedona ve kron önceliklidir boy 1.83 kilo 75

Hocam burada sadece şehir/yol bisikletleri ile ilgili konulara cevap veriyorlar diye biliyorum. Bence başka konuları da araştırsan daha verimli bilgi alırsın. İyi forumlar
  • Bacak boyunu yanlış ölçmüşüm geçen gün. Tekrar ölçüğümde 74/75 cm bacak boyum var. Boy 1.70.

Oturduğum yere yakın speeder t2 satıyor birisi. Dediğine göre 100 km bile yapmamış.

Özellikleri

Edit:2014 modelmiş.

VİTES SAYISI:  	 27 
    KADRO: Speeder Ride-V-Single
    MAŞA: Speeder Lite
    ARKA VİTES: Shimano Tiagra GS
    ÖN VİTES: Shimano M371
    VİTES KOLU: Shimano Altus Rapidfire
    FREN KOLU: dahili
    FREN: V-FREN Linear
    AYNAKOL: SR Suntour NCX 48A-38-28 CG
    ORTA YATAK: Shimano Cartridge
    ZİNCİR: KMC X9 9s
    HAZNE ÖN: Alloy QR
    JANT: Merida Comp V-Pair
    KASET: SunRace CS-R9 11-28
    LASTİKLER: Maxxis Detonator 32 60
    GİDON BOĞAZ: Merida Comp OS 7°
    FURÇ TAKIMI: EGG Steel Neck
    SELE BORUSU: Merida Comp 31.6 mm
    SELE: Merida Pro SI
    PEDAL: Lite Alloy
    AĞIRLIK: 10.50kg

Kadro boyu 50 cm imiş.
    Tur bisikletleri için benim boyumda birisi için ideal diyorlar ama yinede konunun uzmanları yorum yaparsa makbule geçer.

Birkaç güne gidip görmeyi düşünüyorum beğenirsem zaten eve bisikleti kullanara gelecek mesafede satan kişi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 3 Eylül 2014; 16:27:51 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.