Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar Arkadaşlar
    Saadettin Bey özellikle sizden fikir almak isterim. Bilgisi olan diğer arkadaşlar da tavsiyede bulunursa sevinirim.
    Boyum 1,78 yaklaşık kilom 90-91. Şehir bisikleti alma düşüncem var. Genelde Sarıyer-Beşiktaş arası kullanacağım. Yaklaşık 20-25 km civarı. Btwin Hoprider ve Mosso 771 arasında kaldım. Aslında Mosso 1200 gibi bir rakama geldiği için (Hatta arkalık suluk çanta vs derken 1300-1400 olacak) çıkmayı düşünmüyordum. 2. el ararken Kron XC4000 buldum. Sıfırı 4-5 bin diyor. 1600 e verecek. Ama sanırım toplama bir bisiklet. Ve sanki bileşenler olması gerektiği kadar kaliteli değil. Ama değer derseniz 4 binlik bisikleti 1600 e alacaksam değerlendirebilirim. Yoksa bunu bırak 771 mi al dersiniz.
    Şimdiden teşekkürler.

İlan ayrıntıları:

Bisikletim Kron Xc4000. 8 Şubat 2014 de alındı. Sadece haftada bir gün izinli günlerimde kullanabildim(Ortalama 20km). Bu harika bisikleti neden sattığıma gelecek olursak eğitimim için para gerekiyor. Tam anlamıyla ömürlük bisiklet.
    Bisiklet 12.5 kilo civarı. Yol lastikleriyle şehir içi kullanımada uygun. Gözler üzerinizde oluyor bu bisikletle iken :) Dünya turundaki Gürkan Genc bu bisikletin bir alt kadrosunu kullanıyor.

Kadro 17.5" Kron Xc4000 (Kronun karbon kadrolarından sonra en iyi kadrosudur, üst seviyedir. Efsane kadro diye geçer kendisi. 1400 gram.)
    Maşası Suntoor XCR (Havalılarla kıyasıya yarışır tepkimesi çok iyidir, kitlemelidir.)
    Aynakol Sram Deus Gold Dişi oranı 44-32-22 (2011 e üretimi duran piyasada bulamıcagınız özel bir ürün. 2014de kullanılmaya başlandı. Çok az kullanıldı. Yurtdışından getirtilme sadece ve sadece 740 gram. İyi paralara çok çok rahat satabilirsiniz Gold sevmeyenler için. Ama bana kalırsa siyahla müthiş uyumlu.)
    Ön Aktarıcı Shimano XT
    Arka Aktarıcı Shimano Alivio
    Vites Kolları ve Arka dişli 8li Shimano Acera
    Gidon= Ritchey Wcs Carbon Flat 620 mm
    Gidon boğazı=Ritchey Wcs Carbon 80mm
    Sele borusu= Ritchey Wcs Carbon
    Frenler Hidrolik Disk
    Rötarlar Shimano SLX
    Jant mandalları gold renk titanyum mandallarla değiştirildi
    Spacerlerin birisinide gold renkle değiştirdim estetik amaçlı.
    Arazide kullanmadığım için üzerinde yol lastiği var.
    Bir takımda yedek yol lastiği var elimde sanırım. Bulabilirsem onlarıda vericem.

Extra olarak:
    Ön lamba
    Arka lamba
    Şifreli kilit
    Lastik tamir kiti.
    Suluk kafesi (2 adet gold renk vidasıyla birlikte)
    Zil

• 224 veya 225'i uygun fiyata istanbul'da (tercihen anadolu yakası) satan önerebileceğiniz bir yer var mıdır? 224'ü çok aradım ama piyasada kalmamış sanırım.
  • Saserka S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Aslen konu şehir/yol bisikletleri olduğu, dağ bisikletleri ise bir başka uzmanlık alanı olduğu için dağ bisikletleri hakkında gelen soruları genelde yanıtlamıyorum. Bunun nedeni dağ bisikletleri ile bir problemim olması değil, ilgi alanıma pek girmemeleridir.
    Sizin durumunuzda ise elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. XC 4000 Kron markasının nadir elle tutulur modellerinden. Orjinal donanımı ve fiyat seviyesi hakkında bilgim yok, ancak ikinci eline 1600 TL istenen bir bisiklette 8'li alivio yerine 10'lu kaset ve deore arka attırıcı beklerdim ben.
    Bu bütçeye dağ bisikleti almak istesem muhtemelen Rockrider 8.1 düşünürdüm. Bildiğim kadarıyla ömür boyu kadro garantisi veriyor Decathlon.
    Bu rakamlara çıkabilecek durumunuz varsa kullanım yerine göre Merida Crossway 40D veya Speeder T2 öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mosso 771w modeli 2013 sanırım legada 1427 için ne diyorsunuz?

• bistahli B kullanıcısına yanıt
    Legarda 1427 Mosso tarafından Carraro Sportive 227 modeline rakip olması için üretilmiş bir bisiklet. Vites grubu olarak Altus serisi 3x9 siteme ve M390 hidrolik frene sahiptir. V frenin uygun olmadığı ya da tercih edilmediği durumlarda kullanılabilir. Şahsen Altus serisini 9'lu sistemde pek tercih etmiyorum, Carraro'da da arka attırıcı olarak Deore Shadow bulunuyor. Bu özellikte bir bisiklet istiyorsanız Carraro Sportive 227 daha iyi bir seçim, ancak hidrolik fren şart değilse Mosso 771 DMV/SMV Acera tercih edilmeli.
  • Mosso 771 smv aldim gayet basarili bir bisiklet tavsiye ederim @saadettiniz hocama ayriyeten tesekkur ederim simdilik km saati ve lamba disinda eksigim yok

• 1 ay önce MOSSO 771 DMV almıştım, oğlum bana ver diye tutturdu...

yine bisiklet tavsiyesi lazım... bütçe 1.500-2.000.-TL

"düz maşa, V fren ve şehir/tur bisikleti,aluminyum kadro ve hatta maşa/mümkün olsa daha da hafifi" olmazsa olmazlarım.
    (dağdı, bozuk yoldu işim olmaz şehirde asfalt yolda dolaşıyorum) "Hafif, akıcılığı yüksek, hafif rampaya uygun olmalı"

Düzde problemim yok ama bırakın rampayı birazcık eğimde bile ayaklarıma karasular iniyor (mosso 12 kg, 27 vites komple acera set olmasına rağmen)

Ne isterim? akışı çok iyi olsun,jantıydı aktarma organlarıydı tekerlekleriydi o azıcık gücümü emmeden direkt aktarsınlar...

Yarış bisikleti kadar olmasa da lastikleri (hız kes ve ufak kaldırımlardan inip çıkabilecek) maksimum incelikte dişsiz veya çok az dişli olsun.

Bu bütçe karbona vb. yetmez gerçi ama 2015 model çıkıyor diye ucuzlayacak olanlardan güzel bişey kelepir düşmez mi?

Bacak boyum 76 cm - boyum 1.78 - kilom 105... (mossonun kadro boyunu kriterlere göre bana uygun olup olmadığını bilmiyorum.kitapçığında vs. de yazmıyor)

Mağazalarda çok enteresan sunumlar dinledim.Görüşüm değildir naklediyorum,doğrusunu bilenler yorumlarlarsa sevinirim (birbiriyle çelişir şaşırmayın):

* "Yabancı markalar distribütör değiştirdiklerinde (Giant ve sanırım fuji örnek verilerek) eski distribütörde kalanlar veya yeni distribütörün düşük kar çok satış stratejisi nedeniyle bir önceki yıl çok pahalı olan marka bir sonraki sene çok uygun olabiliyor." deniyor.

* "Yabancı/pahalı markayı olması gerekenden çok ucuza almak (çok küçük ve çok büyük kadro değilse üst model çıktı diye fiyatı düşmez) mümkün değildir. İşte biz ucuza aldık diyen bir uzmanla alsın (jantı,lastiği vb componenti ucuzuyla değiştirilerek veya imitasyon(çakma) olanlarla) verilerek fiyat ucuzlatılabiliyor." paranoyanın başladığı an

Yabancı pahalı markalarda (mesela lapierre,ghost, bianchi 5-6 markayı satan/getiren distribütörün bayileri) kar marjlarının %10-12 olduğunu, beklense bile zarar etmeyecekse bayinin fiyatı aşağı çekemeyeceğini söylüyorlar (çok pazarlık etme bilindik marka bas parayı gitsin yaklaşımı)

* Garip bir şekilde pahalı/yabancı marka bisikletleri (amerikan specialized hariç -ki çok pahalı-) satan bayiler ön amörtisör ve hidrolik frensiz (imkan olursa arka amörtisörlü veya sele borusu amörtisörlü) olmayan bisiklet getirmemişler desek yeridir. Yani bütçenizi hafifliğe vites/göbek/pedal tekerlek jant aynakol vb. fazlaca yönlendiremeden size amörtisör ve hidrolik fren aldırarak bütçenizin takatini kesiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 26 Ağustos 2014; 13:38:39 >

• KODEM kullanıcısına yanıt
    Tarif ettiğiniz tanıma uyan çok iyi bir bisiklet var, benim de gelecek yıl için hedefim olan Merida Speeder T2 modelinden bahsediyorum. Liste fiyatı $820, yani yaklaşık 1800 TL'ye geliyor. Pazarlıkla peşin 1600 TL'ye alınır diye düşünüyorum. Sezon sonu için takipte olmakta fayda var, belki ekim-kasım gibi güzel bir fiyata rastlanabilir.
    Mağazalarda duyduklarınıza gelirsek;

1- Yabancı markalar genellikle distribütör seçimlerinde acemi davranmadıkları için çoğu zaman uzun müddet değişime gitmezler. Yani distribütör değişsin de ucuza bisiklet alayım diye beklerseniz, epey beklersiniz. Birde adama belli bir maliyeti olan bir ürünü zararına satmak istemeyeceği için "çok ucuza" da alamazsınız. En fazla normal pazarlık fiyatının %10-15 altı olur.

2- Yukarıdaki açıklamayla örtüşen bir durum. Ucuz etin yahnisi konusu. Araba alırken de, bisiklet alırken de geçerli. Birşey olması gerekenden çok ucuz ise muhakkak bir yamuğu vardır.

3- Markaya ve modele göre değişen bir durum olduğu aşikar, ancak %10-12 konusu pek gerçekçi değil. Peynir ekmek gibi satılmayan bir üründe %10 kazançla ticaret yaparsanız batarsınız. Kar marjının %30 civarı olduğunu tahmin ediyorum, tabi adamların babalarının oğlu olmadığımız için bize indirim yapmamaları da gayet normal.

4- Arz talep meselesi olsa gerek. Forumda bu işi tartışan, araştıran, sorular soran kişi sayısı genele kıyasla oldukça düşük. Ben caddebostan aktifpedal'dan eşime Dahon katlanır bisiklet için çatır çatır pazarlık ederken, el ele tutuşarak gelen bir çift iki adet Specialized Sirrus Elite'ı etiket fiyatından nakit alıp gitti mesela.

• Yol bisikleti hevesim var ancak bütçem biraz kısıtlı. 1000 TL kadar. Bu fiyata kadar bulabildiğim tek yol bisikleti Decathlon markası olan B'Twin Triban 3 modeli. 900 TL fiyatı var. Forumdan bu bisikleti kullanan var mı? Ya da önerebileceğiniz başka modeller var mı?
  • Giant (2.200 TL) deniyor aşağıdaki özelliklerdeki bisiklete ne dersiniz? (Yoksa Merida Speeder T2 dersiniz yine? Aradaki farka değecek artıları var mı giant'ın)

Colors Gloss black Frame ALUXX SL aluminium, Fluid FormingTM Fork Carbon composite, aluminium steerer Shock N/A COMPONENTS Handlebar Giant Sport, Flat 31.8 Stem Giant Connect, 31.8 Seatpost Giant Sport 27,2x375 Saddle Giant Performance Road, Men's Pedals VP Lite Alloy w/anti slip DRIVETRAIN Shifters Shimano SL-R4600 Front Derailleur Shimano 10sp Tiagra, FD4603 Rear Derailleur Shimano 10sp Tiagra, RD4600 Brakes Tektro RX-1 85mm mini v-brakes Brake Levers Shimano R550 Cassette Shimano Tiagra 12x28, 10-Speed Chain Shimano 105 Crankset FSA Omega Triple Mega Exo Bottom Bracket FSA Mega Exo WHEELS Rims Giant GX02 Double Wall aluminium Hubs Giant 32h Spokes Stainless steel black Tires Kenda Quick Roller 28C
  • KODEM kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız özelliklere bakıldığında Giant Escape RX2 modelinden bahsettiğiniz ortaya çıkıyor. Ancak 2014 üretimi modellerde fiyat 3000 TL civarı. Muhtemelen sizin aldığınız fiyat 2012-2013 model bir bisiklete ait.
    Escape RX2 performans serisi bir yol/tur hibriti. Yol bisikletlerinde olduğu gibi 2 yapraklı aynakol ve yol grubu Tiagra vites sistemine sahip. Bu bisiklet ile düz yolda ilerlemek son derece keyifliyken, aynakolda 3. yaprak dişli bulunmadığı için yokuş çıkmak sizi spordan soğutabilir. Bir önceki mesajınızdan amacınızın yüksek performans olmadığı izlenimini edindiğim için, bu modelin size uygun olduğunu düşünmüyorum. Hafif, akıcılığı yüksek, hafif rampaya uygun ve 2000 TL altı bütçe için Speeder T2 daha doğru bir seçim.
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    hocam t1 ile t2 arasındaki fark nedir ?
  • JzCrib kullanıcısına yanıt
    Merida Speeder T1 donanımı ile gayet alınabilir güzel bir bisiklet olmasına rağmen, Mosso 771 DMV ile fiyat/performans konusunda rekabet edemediği için pek tavsiye etmediğim bir model. T2 ile en bariz farkları 12kg'ya çıkan ağırlık, 24 Vites Claris sistem ve Altus ön aktarıcı. 100$ fark ile Tiagra sistem ve Acera ön aktarıcılı 10.5 kg bir bisiklete sahip olma imkanı varken T2 tercih edilmelidir.
  • merida t3 uygun bir fiyata bulmuştum ancak 18 vites olduğu için vazgeçtim. düşünürseniz bayi ismi verebilirim. t2 fiyatına t3 alabilirsiniz.
  • Merhabalar,

Ben de Eylül-Ekim gibi seri sonu bir hybrid bisiklet almayı düşünüyorum. 1000TL'ye kadar çıkabilirim fakat uzun süredir aktif olarak bisiklet kullanmadığım için ilk etapta mümkün olduğunca uygun fiyatlı bir f/p bisiklet almayı tercih ederim. Yani eğer varsa 500-600 TL lik önerilere de açığım.

Bu arada kullanım amacımdan bahsetmek gerekirse; Ağırlıklı olarak Anadolu yakası sahil yolu gezintileri ve kısa mesafe ulaşım için kullanmayı düşünüyorum. Şehirlerarası yol yapacağımı sanmıyorum. Belki ileride canım isterse olabilir.

Üstte yazdıklarımı dikkate alarak gerekçeleriyle birlikte MTB de önerebilirsiniz fakat araştırmalarıma göre hybrid bir model benim kullanım amaçlarıma daha uygun olacak gibi.

Tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • PainOfChaos P kullanıcısına yanıt
    @PainOfChaos

Diğer sorulara cevap yazarken sizin mesajınız arada kaynamış, elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım. B'twin markasının ürünlerini ilgi çekici buluyorum, özellikle dağ bisikleti klasmanındaki Rockrider 8.1 ve katlanır Tilt 7 ciddi fiyat/performans oranına sahip bisikletler. Triban 3 modelini ise daha önce duymuş fakat incelememiştim. İlk kez yol klasmanındaki bir bisiklette 3'lü aynakol ve microshift sistem görüyorum. 11 kg ağırlığıyla ortalama bir yol bisikletine göre ağır kalıyor, tabi bu bisikletten 3000TL üzeri fiyatlı bir modelin performansını beklemek yanlış olur.
    İşin gerçeği yol bisikleti önerisi isteyenlere para biriktirip en az Salcano XRS 030 Tiagra'dan başlamalarını öneriyorum. Ancak bu bütçeye çıkamayıp yol bisikleti denemek isteyenler için enteresan bir seçenek olmuş. Bisiklet bölümü ana sayfaya yazarsanız belki kullanıcılara daha rahat ulaşabilirsiniz.

@archon3

Konunun muhtelif yerlerinde bahsedildiği gibi şehir içi kullanımda en yükse verimi şehir/tur bisikletlerinden alırsınız. Belirttiğiniz bütçelerde giriş seviyesi olarak Salcano City Fun 60 modeli önerilir. Bisikletten beklentiniz yükseldikçe bütçeniz de artacağı için 1000 TL'ye kadar çeşitli donanımlarda model tavsiyelerine bu konunun daha önceki mesajlarında rastlayabilirsiniz. Son olarak, hangi tip ve modelde bisiklet alırsanız alın eğer mevcut değilse mutlaka kaliteli bir kask ve eldiven edinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 26 Ağustos 2014; 18:28:20 >

• Teşekkürler mesajınız için.

Bahsettiğiniz bisikleti nakit olarak 1800 TL'ye falan bulabilirim sanırım. Ancak dediğim gibi bütçe problemim var ki Triban 3 aldığımda bile kask eldiven kıyafet ekipmanlar vs derken 1200-1300 TL harcayacağım aslında. Onun için şimdilik o kadar yüksek fiyatlara çıkmam zor gözüküyor :)

bilgilendirdiğin için teşekkürler t2 uçuk geliyo t1 yerine mosso 771 alırım güzel güzel ekipmanlara para harcarım saol tavsiyen için. Bu arada aklıma takıldı sormadan edemeyecem max 1500 civarı f/p önerebileceğin başka bir bisiklet var mı acaba ?
    kusura bakmayın cidden kötü bir niyetim yoktu sadece alışkanlık olmuş fazla forum vs. takılmam daha çok samimi olduğum kişiler ile sohbet ederim orada da ''sen'' kalıbı ile iletişim kurarım dediğim gibi tekrar kusura bakmayın özür dilerim
    Tekrar selamlar Sadettin bey.
    Tavsiyenize uyarak kronu eledim. Bu aralar City'e sport 10 ve 20 carraro 225 ve mosso 771 smv arasında kaldım. 771 ve 225 bulmak zor. Ikinci el 225 buldum 750 800 aralığında. Ayrıca 900 e 2013 FATURALI UNİVEGA CR-7300 DEORE ŞEHİR BİSİKLETİ -GERMANY- var. Hem de aksesuarlı. Kafam iyice karıştı. Tavsiyeniz nedir? 7300 hakkında doğru dürüst bişey bulamadım

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.