Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Ben yıllar önce çocukken bisiklet sürmeyi çok severdim sonra çalındı ve merakta motosiklet arabaya falan kaydığı için bisiklet almadım. Yani en son 10 sene önce bindim. Şimdi hem gezi hem spor yapmak dolaşmak amaçlı bir bisiklet almak istiyorum ama bisikletin teknik konusunda hiç bir bilgim yok.

Yaşta ilerlediği için düzenli binip hobiye dönüştürüp dönüştürmeyeceğimi bilemiyorum o yüzden en ucuz fiyata işimi görecek bir bisiklet arıyorum. 400-500 lira gibi bir fiyatlara bu tarz bisiklet bulabilir miyim önerir misiniz. Bir de boyum 1.76 kiloum 71 hangi özellikteki bisikleti tercih etmeyeliyim kısmen şehirde sürücem. Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbiotic

Herkese merhaba arkadaşlar. Ben yıllar önce çocukken bisiklet sürmeyi çok severdim sonra çalındı ve merakta motosiklet arabaya falan kaydığı için bisiklet almadım. Yani en son 10 sene önce bindim. Şimdi hem gezi hem spor yapmak dolaşmak amaçlı bir bisiklet almak istiyorum ama bisikletin teknik konusunda hiç bir bilgim yok.

Yaşta ilerlediği için düzenli binip hobiye dönüştürüp dönüştürmeyeceğimi bilemiyorum o yüzden en ucuz fiyata işimi görecek bir bisiklet arıyorum. 400-500 lira gibi bir fiyatlara bu tarz bisiklet bulabilir miyim önerir misiniz. Bir de boyum 1.76 kiloum 71 hangi özellikteki bisikleti tercih etmeyeliyim kısmen şehirde sürücem. Şimdiden teşekkürler
    Taşa toprağa araziye falan girmeyeceksen dağ bisikleti bakma. Sahibinden.com üzerinden şehir bisikletlerine bak.

Kadro boyu da çok önemli üst boru ile bacak arasında 2.5cm boşluk olmalı en az.

• Merhaba arkadaslar ev is arasi aracla gidip geliyorum. Git gel 30 km. Bi arkadasim bisiklet kullaniyor profosyenel olarak. Bana gazelle al dedi sizce beni cok yormadan gidip gelebilirmiyim ev is arasi ? Gazelle camurluk var ve oturus pozisyonu dik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolf16 W kullanıcısına yanıt
    Butceniz nedir?

• Arkadaşlar öncelikle merhabalar;

Bisiklet almak istiyorum, öneride bulunabilirseniz çok sevinirim. Genel olarak bisiklet yollarında kullanacağım, katlanabilir olması benim için büyük artı olacaktır, toplu taşıma ile yanımda taşımayı düşünüyorum. Boyum 1.80 , kilom 95. Niyetim kilo vermek ve bunu yaparken keyif almak. Üst limitim 1500 & 2000 civarında. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
  • Mosso Marine, Carraro Flexi ve Btwin katlanır bisikletlere bakabilirsiniz.

• 1700tl civarlarına amortisorsüz şehir bisikleti bakıyorum. hafifliği herşeyden daha çok önemsiyorum.
    AZ bir farkla daha hafif model de olabilir!

mosso legarda 1921 nasıldır önerirmisiniz?

yada başka model önermek isteyen biri varsa çok makbule geçer.
    boyum 1.71 kilom 73.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 9 Haziran 2019; 20:40:29 >
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bahsettiğiniz modeli (MDM-V) ben de düşünüyorum. Az önce Salcanolara bakarken şu yarış bisikletini gördüm:
    www.hepsiburada.com
    Salcano Xrs 077 Yol Yarış Bisikleti Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/salcano-xrs-077-yol-yaris-bisikleti-p-SPORYK87957194

Salcano'nun birçok modelin ağırlık bilgisi karşılaştırmaya ekleyince yazıyor fakat buna 0 kg yazmışlar. Gittigidiyor'da bir satıcı "yaklaşık 12 kg" yazmış. Eğer doğruysa, ağırlık olarak amortisörsüz Mosso ile aynı, hem de güzel görünüyor. Kadrosu çelik olması haricinde başka kötü yanını göremedim ben. Aslında aklımda yoktu hiç yol bisikleti ama fiyatı uygun görünce bir düşünmedim değil. Sizce nasıl?

Bu arada ilk bisikletim olacağı için pek bilgim yok, ben de hafif bisiklet tavsiyesi isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C_K -- 9 Haziran 2019; 22:20:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: C_K

Hocam merhaba, bahsettiğiniz modeli (MDM-V) ben de düşünüyorum. Az önce Salcanolara bakarken şu yarış bisikletini gördüm:
    https://www.hepsiburada.com/salcano-xrs-077-yol-yaris-bisikleti-p-SPORYK87957194

Salcano'nun birçok modelin ağırlık bilgisi karşılaştırmaya ekleyince yazıyor fakat buna 0 kg yazmışlar. Gittigidiyor'da bir satıcı "yaklaşık 12 kg" yazmış. Eğer doğruysa, ağırlık olarak amortisörsüz Mosso ile aynı, hem de güzel görünüyor. Kadrosu çelik olması haricinde başka kötü yanını göremedim ben. Aslında aklımda yoktu hiç yol bisikleti ama fiyatı uygun görünce bir düşünmedim değil. Sizce nasıl?

Bu arada ilk bisikletim olacağı için pek bilgim yok, ben de hafif bisiklet tavsiyesi isterim.
    ben yol bisikleti kullandım ama yol yariş gidonu bana göre değil.
    ilk bisikletin olacaksa şehir bisikleti daha iyi olacaktır.
    yol-yarış tarzı bir seferde 50-60km üstü sürecekler için.

mtb lerdeki amortisorlar gereksiz ağırlık o yüzden amortisorlüleri eliyorum.

• Merhabalar,

Boş vakitlerimde süreceğim, biraz kilo vermek, biraz hobi amacıyla kullanmak için bir bisiklet arıyorum. Bütçem 1000 civarı oda maksimum. İkinci el baktım ama bu fiyatlarda ikinci el bulamıyorum. Boyum 1.90 26 jant bisikletler küçük geliyor. Yardımcı olur musunuz?
  • Merhabalar bisiklet arayışı içerisindeyim, daha çok asfalt yol üzerinde şehir içi belki nadiren şehirler arası kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum, bütçem 2000 tl. İlk yol bisikletim olacağı için parça ve kalitelerinden pek anlamıyorum bir tek carraro 224 modelini inceledim yorumlar fena değil gibi, önerileriniz var mıdır acaba?

• MTB için 29 jant lazım size ama 1000 liraya bulamazsınız. bu fiyata şehir bisikletinin giriş seviyesi bile zor oluyor artık. Kron Nomad modeline bakabilirsiniz. Sitede 1120 yazıyor ama 100 lira falan daha ucuza satılıyor n11'de gittigidiyor'da falan. Kadro boyu en az 18 olsun ona dikkat. 20 daha iyi ama bulması zor olur. internetten alacaksanız satıcıyla irtibata geçin önceden.
    www.kronbisiklet.com.tr
    Kron Bisiklet
    http://www.kronbisiklet.com.tr/Bicycle/Detail/242

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwarang -- 10 Haziran 2019; 17:31:54 >

• Oturduğum semtin sokakları biraz yokuş maalesef. Zaten İstanbul’un geneli bu şekilde:) Yokuş çıkarken aşırı yormayan, sürüş keyfini sekteye uğratmayan bisiklet modeli var mıdır acaba? Sırf bu yüzden bisiklet almak istemiyorum senelerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 16 Temmuz 2019; 13:52:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

Oturduğum semtin sokakları biraz yokuş maalesef. Zaten İstanbul’un geneli bu şekilde:) Yokuş çıkarken aşırı yormayan, sürüş keyfini sekteye uğratmayan bisiklet modeli var mıdır acaba? Sırf bu yüzden bisiklet almak istemiyorum senelerdir.
    Bisikletin rampalarda yormasinin 3 nedeni vardir:
    1. Yanlış bisiklet secmissindir.
    2. Kondisyonun yoktur.
    3. Yanlis vites kullaniyorsundur.

Sorun ilki ise bisikleti degismen gerek, ikincisi ise kisa bir süre sonra kondisyon yaparsin.

Ben 3 sene once kron tx 150 aldim. Neredeyse hic rampa cikamadim. Sorunun bisiklette oldugunu düşündüm.
    Dogru sele ayari, dogru vites kullanimi ve biraz da kondisyon ile su an her rampayi cikiyorum. Hatta megarance disli kullanan arkadaslarin cikamadiklari rampayi bile ciktim.

Dogru bisikleti al, diger sorunlar kisa surede aşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 16 Temmuz 2019; 15:29:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Bisikletin rampalarda yormasinin 3 nedeni vardir:
    1. Yanlış bisiklet secmissindir.
    2. Kondisyonun yoktur.
    3. Yanlis vites kullaniyorsundur.

Sorun ilki ise bisikleti degismen gerek, ikincisi ise kisa bir süre sonra kondisyon yaparsin.

Ben 3 sene once kron tx 150 aldim. Neredeyse hic rampa cikamadim. Sorunun bisiklette oldugunu düşündüm.
    Dogru sele ayari, dogru vites kullanimi ve biraz da kondisyon ile su an her rampayi cikiyorum. Hatta megarance disli kullanan arkadaslarin cikamadiklari rampayi bile ciktim.

Dogru bisikleti al, diger sorunlar kisa surede aşılır.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler yanıt için. Peki doğru bisiklet seçmek için kriter nedir onu anlayamadım? Vites sayısı, lastik ebatı, bisikletin ağırlığı vs..?

• quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

Teşekkürler yanıt için. Peki doğru bisiklet seçmek için kriter nedir onu anlayamadım? Vites sayısı, lastik ebatı, bisikletin ağırlığı vs..?

Alıntıları Göster
    Doğru bisiklet için boyun, bacak iç boyun önemnli.
    nasıl bir yolda kullanacağın önemli.
    dağ bayır, orman içi falan inişler yapmayacaksan amortisöre gerek yok.
    Hele de ortadaki amortisör kesinlikle olmasın.
    ön amortisör de çok gerekli değil, ama olursa da kilitli maşa avantaj. rampa çıkarken kitlersin.
    amortisör, pedala bastığında gücün bir kısmını emer, sen 10 birim pedal basarsın 7 birim güç tekerlere iletilir.

kendine uygun boyda kadro ve teker çapı olan bisiklet seç.
    gerisi kendiliğinden gelir.

• @falcon57

Hocam özel mesaj göndermişsin ama ben mesajları okuyamıyor, cevaplayamıyorum.
    SMS onayım yok.

Buradan yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Öncelikle baştan söyleyeyim bütçem düşük Profesyonel değilim, sürekli kullanamayacağım zamansızlıktan.
    Haftada 2 yada 3 gün spor ve egzersiz amaçlı mahalle aralarında bakkala markete kullanmak amacı ile bisiklet bakıyorum.
    Bende isterim 2000.-TLlik bisiklete gözümü kırpmadan para verip rahat rahat binmek.
    Ama maddi şartlar ve öncelikler ucuz yollu bisiklete yönlendiriyor mecburen..
    Açıkçası en fazla 500 TL harcamak istiyordum ancak rakamlar özellikler rahatlık konfor derken ben de devreler yandı..
    Hadi 100 200 tl daha çıkayım
    2.el de olur bana belirli model marka verirseniz en azından sadece o markayı kovalar temizse alırım.
    Mesela bisikletçi bana sıfır salcano excel 26 önerdi 630 TL nakit.. Satıcılara güvenemediğim için almadım.
    Ne dersin? Vakit ayırdığın için şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon57

Öncelikle baştan söyleyeyim bütçem düşük Profesyonel değilim, sürekli kullanamayacağım zamansızlıktan.
    Haftada 2 yada 3 gün spor ve egzersiz amaçlı mahalle aralarında bakkala markete kullanmak amacı ile bisiklet bakıyorum.
    Bende isterim 2000.-TLlik bisiklete gözümü kırpmadan para verip rahat rahat binmek.
    Ama maddi şartlar ve öncelikler ucuz yollu bisiklete yönlendiriyor mecburen..
    Açıkçası en fazla 500 TL harcamak istiyordum ancak rakamlar özellikler rahatlık konfor derken ben de devreler yandı..
    Hadi 100 200 tl daha çıkayım
    2.el de olur bana belirli model marka verirseniz en azından sadece o markayı kovalar temizse alırım.
    Mesela bisikletçi bana sıfır salcano excel 26 önerdi 630 TL nakit.. Satıcılara güvenemediğim için almadım.
    Ne dersin? Vakit ayırdığın için şimdiden teşekkürler..
    Salcanonun exel serisi bu bahsettiklerine göre işini görür.
    Zaten piyasada bulabileceğin 26 jantlı en uygun bisikletlerden biridi.
    Kendi sitesi de 700 tl ye satıyor.

Eğer ekiplere katılıp tur yapmayı düşünmüyorsan al, ama ileride bi ekip bulurum, onlara katılıp turlara giderim dersen seni biraz yorar bu bisiklet.

Boyun kaç? bir de bacak iç boyu önemli.
    Eğer boy 1.75 üzeri, bacak boyun da 80 cm civarı ise 28 jant daha uygun olur.
    Ama bu paraya sıfır bisiklet zor olur.

• Öner kullanıcısına yanıt
    Ne turu üstad keşke olsa.. nerdeee
    boy 1,70
    26 jant yeterli olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.