Şimdi Ara

Bütün forumu aradım bir çare bulamadım lütfen yardım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş anlattığın problemin tek sebebi hdd dir bu şekilde donma sadece hdd dir sebebi o kadar pc yaparım hepsindede sıçlu hdd çıkmıştır hdd deki problemde kafanın takılıp kalmasıdır bir bevi kafa atma dediğimi olaya benzeyen bir olaydır adımı koyatımki hdd ni değiştir yada garantisi varsa garantiye gönder mutlaka düzelecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1 hafta önce gelen misafirin çocuklar pc ye herne yaptıysa 1 haftadır alt gr + q ya bastığımda @ işareti çıkmıyor.
    @ işaretini alt gr + ctrl + q bastığımda çıkıyor.
    muhtemelen ayarındandır ama ayarınıda ulamıyorum.

pc samsung windows 8

yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord276

Kardeş anlattığın problemin tek sebebi hdd dir bu şekilde donma sadece hdd dir sebebi o kadar pc yaparım hepsindede sıçlu hdd çıkmıştır hdd deki problemde kafanın takılıp kalmasıdır bir bevi kafa atma dediğimi olaya benzeyen bir olaydır adımı koyatımki hdd ni değiştir yada garantisi varsa garantiye gönder mutlaka düzelecektir

Usta benim eski hdd var o kafa atıyor hatta şuan kullanamıyorum çöp oldu ondaki tepkilerin şuanki hdd'de hiçbir tanesi yok ses çıkarması kasması donmadı vs. yenisinde hiçbiri olmuyor programla testte ettim hiçbir problem çıkmadı o yüzden hdd'de sorun olduğunu düşünmüyorum.Fikrin için teşekkürler.

• Evet arkadaşlar 40 gün bekledikten sonra pc bana geldi
    yapılan işlemler;
    -bios değişmiş.
    Bu işlem hiçbir işe yaramamış pc league of legends oynarken 5 defa dondu reset attım,benim yeğenle hamachi ağından 2 kişi minecraft oynarken daha adım atamadan 6defa dondu dün bilgisayarcı abiyle görüştüm parçaları aldığı yerden gigbyte Türkiye distribütörüne ulaşmış ve görüşmüş dün akşamda pcyi ona bıraktım anakartı söküp götürücek bilgisayarcı bana "büyük ihtimalle değişim yaptırtıcam kardeşim dedi." Gigabyte taki adam benim pcyi tanımış ve işlemci fanına bok atmış anakartı çok kastırmış o yüzden müşteri hatası falan filan demiş benim bilgisayarcı abide "abi o anakartı alan ve yüksek işlemcili bi pcde hangi oyuncu stok fanıyla kullanıyo söylermisin bana" demiş ve bence çok iyi demiş sonra şöyle devam etmiş "dünyada hiç kimsenin başına gelmiyo bu çocuğun başına gelmiş bu bi tesadüfmü o anakartın üstündeki işlemci fanı thermaltake'in en pahalı fanı (ki öyle doğru söylüyor) biz o fanı sağlam performans almak için taktık,dünyada ne siz ilk ve son defa anakart üretiyorsunuz nede thermalthake bu işi ilk defa yapıyo bu adam daha aldıktan bikaç ay sora bana donma probleminin olduğu şikayetiyle geldi donma olayı çok sık yaşanmaya başlayınca en son artık size göndermek zorunda kaldık,çocuk harçlıklarıyla biriktirip aldı falan filan vs." Böyle bir konuşma yapmış bugün anakartı fansız bi şekilde söküp direkt gigabyte sorumlusuna götürücek bakalım hayırlısı ne sonuç çıkacak.ilgilenenleri bilgilendireyim dedim arkadaşlar saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 14 Ağustos 2015; 9:29:53 >

• TALIMAN kullanıcısına yanıt
    Sonunda gigabyteye gideceğine sevindim. Neyse umarım güzel bir şekilde sonuçlanır.
    İnşallah düzelir, hocam.
  • inşallah düzelir, teknoloji şans işi gerçekten
    dostum bende de asus m5a97 anakartlı fx8350 var. öncelikle hdd den diye düşündüm sorun o değilmiş. format attım win 7, 8.1 ve şuan da win 10 pro yüklü, yine aynı. 3 ayrı hdd ile denedim değişmedi. ekran kartını ramleri başka pc de denedim sorun onlarda da değil. sadece anakart ve psu kaldı kurcalamadığım.

üstüne 2 ayrı pc de de aynı sorunu 1-2 ay arayla yaşamaya başladım. pc lerden biri çöp oldu anakart arızasından. pc yi 6-7 yıldır kullanıyordum ve hiç arıza vermemişti.

şüphelenmeye başladım acaba elektrik kesintisi vs gibi sebeplerden mi bu hataya sebep oluyor.
  • Daha öncede dediğim gibi bios değişmesi herhangi bir entegre veya parça değişmesi değildir.
    Bios versiyonunun eski bir sürüm olduğunu görmüşlerdir ve en son sürümü ile güncellemişlerdir.
    Bu işlem bir arızaya karşılık yapılmamıştır.Büyük ihtimal arıza anakartta değil.

Sorun işlemci olabilir.
    İşlemcideki bu sorun ilk başlarda ekran 2-3 saniyeliğine gidip gelir ve görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu diye hata verir.Bu sorunu çoğu kişi ekran kartından kaynaklandığını düşünür fakat bu sorun işlemcinin anlık kilitlenmesinden daha sonra tekrar kendine gelmesinden kaynaklanır.Bu sorun ilerledikçe anlık kilitlenmeler veya donmalar baş gösterir.Daha da ilerlediği zaman artık bi kaç saatlik aralarla değil de çok kısa aralıklarda pc kilitlenmeye başlar ve reset attığın zamanlarda işlemci çalışmaz durumda olduğundan ekrana görüntü dahi gelmez.

İşlemciyi en kısa zamanda servisine gönderip onuda kontrol ettirmende fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

dostum bende de asus m5a97 anakartlı fx8350 var. öncelikle hdd den diye düşündüm sorun o değilmiş. format attım win 7, 8.1 ve şuan da win 10 pro yüklü, yine aynı. 3 ayrı hdd ile denedim değişmedi. ekran kartını ramleri başka pc de denedim sorun onlarda da değil. sadece anakart ve psu kaldı kurcalamadığım.

üstüne 2 ayrı pc de de aynı sorunu 1-2 ay arayla yaşamaya başladım. pc lerden biri çöp oldu anakart arızasından. pc yi 6-7 yıldır kullanıyordum ve hiç arıza vermemişti.

şüphelenmeye başladım acaba elektrik kesintisi vs gibi sebeplerden mi bu hataya sebep oluyor.

Hocam benim pc pirizden biraz uzak elektrik mevzusu açtığın için hemen yanıtlayayım benim pc prizden uzak olduğu için elektriği ilk alan uzatmalı kablo akım korumalı hama marka uzatma kablosu oda yetmedi sorasında tunçmatik akım korumalı 1-1.5 metrelik akım korumalı kabloya bağlı yani benim pc 2 tane akım korumalı prize takılı o yüzden benim sorunumda elektrik kaynaklı bi problem düşünemedim seninkininde o olacağını sanmıyorum açıkçası :/

bilemiyorum ya pc yi düzenli kullanan biriyim 40-45 günde bir komple temizlik yaparım, 7 sene kullandığım pc de ve şuanki pc de de aynı sorunu yaşayınca elektrik kesintisinin anakarta zarar verebileceği geldi aklıma. yoksa başka neden bulamıyorum yani.

Bu arada Ram i söküp işlemciden en uzak slota taktım donmalar ciddi oranda azaldı. hyper 212 evo soğutucu fan kullanıyorum, yazınızı okuyunca ben de ondan şüphelenmiştim
  • Umarim düzelir hocam

• Arkadaşlar anakart gigabyte'a gittikten 15 gün sora nihayet pc bende bu defa bilgisayatcım sağolsun gitti denemek için orta sınıf sıfır asus bir anakart aldı dün gece yine denedim hamachiden kurduğumuz mincraft oyununda pc reset attı sora tekrar girdim dondu league of legend oynarken yine reset attı daha sonra football manager oynayayım dedim pc yine reset attı gigabyte'da anakart %100 sağlam diyor hatta anlaşma yaptık eğer sorun anakartta ise anakartı direkt değişim istiyoruz diye onlarda tamam eğer arıza anakarttaysa değiştiricez dediler anakartı cihaza bağlayıp test falan yapmışlar.şimdi ki sorun anakarttanda değil sanırım peki bu sorun nedir bir yardım edin gözünüzü sevem denenmeyen 3 parça kaldı harddisk,işlemci ve power supply bunları test edicez bence problem işlemcide gibi geliyor siz ne dersiniz? :((((((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 2 Eylül 2015; 9:12:40 >
  • En kolay olanı denememişsiniz. Başka bir HDD ile denemelisiniz. Bence büyük ihtimalle sorun HDD'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _LegendLord_

En kolay olanı denememişsiniz. Başka bir HDD ile denemelisiniz. Bence büyük ihtimalle sorun HDD'de.

Aynen çünkü daha önce bir programla taratmıştım o yüzden şüphe duymamıştım hdd'den eve gittiğimde direkt farklı bir hdd ile deneyeceğim bakalım

• Bulunduğun yerde voltaj dalgalanması veya elektrik kesilmesi yaşandımı ?
  • Merhaba,

Denemeleri yaparken, anakart kasadan sökülüp mü yapıldı? Anakart ile kasa arasında bir şekilde istenemeyen bir temas meydana geliyor olabilir. Anakartı kasa dışına alıp, kasa dışında deneyin. Problem devam etmez ise, anakartı kasaya takmadan önce, anakart ile kasa arasına yalıtkan bir katman (ince bir sünger, cihaz parçalarının içinden çıkan anti-statik paketler olabilir), kasa ile anakartın bağlantı noktaları dışında başka bir yerinin temas etmesini engelleyecek bir şekilde yerleştirilip problemin durumuna bakılabilir.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeacefulBoy

Bulunduğun yerde voltaj dalgalanması veya elektrik kesilmesi yaşandımı ?

Yok hocam elektrik dalgalanması yaşamadım yaşasam bile daha önceki cevaplarda da yazdım pc 2 tane akım koruyuculu prizden güç alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: meraklı_gözlük

Merhaba,

Denemeleri yaparken, anakart kasadan sökülüp mü yapıldı? Anakart ile kasa arasında bir şekilde istenemeyen bir temas meydana geliyor olabilir. Anakartı kasa dışına alıp, kasa dışında deneyin. Problem devam etmez ise, anakartı kasaya takmadan önce, anakart ile kasa arasına yalıtkan bir katman (ince bir sünger, cihaz parçalarının içinden çıkan anti-statik paketler olabilir), kasa ile anakartın bağlantı noktaları dışında başka bir yerinin temas etmesini engelleyecek bir şekilde yerleştirilip problemin durumuna bakılabilir.

Kolay gelsin.

Usta bu dediğini denemedim söylediğini deneyeceğim sağolasın

• Dostum konuyu özenle takip ettim her postu okudum. Problem yüksek ihtimal hdd den kaynaklı gibi gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.