Şimdi Ara

Bütün forumu aradım bir çare bulamadım lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarımı 6-7 ay önce topladım (hiç format atmadan) hiç bir problem yokken 1 haftadır muazzam bir biçimde donuyor donduğunda da hiç bir şekilde ne mouse nede klavye ile müdahale edemiyorum ancak reset tuşuyla reset atıp tekrar açıldığında tekrar kullanabiliyorum. İmzamda pc özelliklerini görebilirsiniz. Bütün interneti forumu dolandım buna benzer bir sorun bulamadım dolayısı ile bir çare de bulamadım. Eğer gözümden kaçmış bu tip bir konu varsa kusura bakmayın.Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Şuana kadar yaptığım işlemler;
    -Antivirüs ile tarattım hiç bir çöp virüs bulmadı 1-2 tane buldu onlarıda temizledi ama yine donma problemi devam etti.
    -İşlemci,hdd ve ekran kartının sıcaklıklarını kontrol ettim standart olarak 29-30-31 derecede seyrediyor yükte max 50 dereceyi buluyor.
    -Cuma akşamı format attım açtıktan bi kaç saat sora aralıklarla 4 defa dondu reset attım.
    -Formattan sonra (dün akşam) hdd'nin kablosunu anakartın yanında gelen sıfır açtığım sata kablosuyla değiştirdim, ram'in yerini değiştirdim 1.slottaydı şuanda son yani işlemcinin dibindeki slotta. (açalı 45dk geçti şu saat sularında yani 06.06.2015 16:57 bir donma olmadı bekliyorum bakalım.)
    -League of legends oyununu oynuyorum onda dondu Football manager 2015 oynarken veya herhangi bir oyun oynarken de dondu internette gezerken dondu durup dururken kendi kendisine bile donduğu oldu ben bir türlü çare bulamadım en son çarem olarak aldığım yere geri götüreceğim parçalarla ilgili bir problem varsa bakılması için.

şuan saat 00:20 pc 10 dk önce yine dondu lol %34de iken yine dondu döndük en başa hemde chrome skype dışında hiç bir program açık değilken kafayı yiyeceğim ne olur bir yardım edin arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 7 Haziran 2015; 0:23:26 >

• konu up

arkadaşlar buradan cevap yazan olmadı bugün pc'yi topladığım tamirciye götüreceğim kendi başıma bir çözüm bulamadım artık teknik yardım alacağım bakalım sorun neymiş çözülür inşallah.
  • Peki daha önce görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti gibisinden bi hatayla karşılaştın mı bu uyarıyı daha önceleri hiç aldığın oldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hegamonia -- 20 Haziran 2015; 12:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hegamonia

Peki daha önce görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti gibisinden bi hatayla karşılaştın mı bu uyarıyı daha önceleri hiç aldığın oldu mu

yok daha önce öyle bir hatayla karşılaşmadım. Hatta en son format attıktan sonra lol den başka oyuna giripte oynamadım özellikle lolde pat donuyor çıldırıyorum. Birde pcnin bekleme süresini kendini kapatma süresini hiçbir zaman yaptım pcyi açık bıraktığımda bir kaç saat sora bi bakıyorum maus falan hareket etmiyor böylede donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 20 Haziran 2015; 12:42:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TALIMAN

quote:

Peki daha önce görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti gibisinden bi hatayla karşılaştın mı bu uyarıyı daha önceleri hiç aldığın oldu mu

yok daha önce öyle bir hatayla karşılaşmadım. Hatta en son format attıktan sonra lol den başka oyuna giripte oynamadım özellikle lolde pat donuyor çıldırıyorum.

Peki o.c. yaptığın bi donanım mevcut mu bilgisayarda?
  • quote:

quote:

quote:

yok daha önce öyle bir hatayla karşılaşmadım. Hatta en son format attıktan sonra lol den başka oyuna giripte oynamadım özellikle lolde pat donuyor çıldırıyorum.

Yok o.c yapmadım mevcut donanım bana fazlasıyla yetiyor kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 20 Haziran 2015; 12:57:13 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sistemine bakacak olursak donanım uyumsuzluğu ve psu yetersizliği söz konusu değil.
    6-7 ay kadar sorunsuz kullanmışsın yani fabrika çıkışlı bi hata da yok.
    Format attığını belirtmişsin ve sorunun yazılımsal olabilitesini ortadan kaldırmışsın.
    Driverlarının ve windows un güncel olduğunu varsayıyorum.
    Sorunun ram dan ve hdd den kaynaklanacağını hiç sanmıyorum.
    Hdd yi Hd Tune programı ile, ram ide Ramtest86 programı ile yine de test edip kafadaki soru işaretlerini kaldırmakta fayda var.
    Geriye anakart, ekran kartı ve işlemci kalıyor.
    Bana göre 1. şüpheli anakart gbi geliyor ama ekran kartı ve işlemci de bu sorunların sebebi olabilir tam emin değilim.
    Diğer bilgili, tecrübeli arkadaşların da konuya el atmasında fayda var dostum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sistemine bakacak olursak donanım uyumsuzluğu ve psu yetersizliği söz konusu değil.
    6-7 ay kadar sorunsuz kullanmışsın yani fabrika çıkışlı bi hata da yok.
    Format attığını belirtmişsin ve sorunun yazılımsal olabilitesini ortadan kaldırmışsın.
    Driverlarının ve windows un güncel olduğunu varsayıyorum.
    Sorunun ram dan ve hdd den kaynaklanacağını hiç sanmıyorum.
    Hdd yi Hd Tune programı ile, ram ide Ramtest86 programı ile yine de test edip kafadaki soru işaretlerini kaldırmakta fayda var.
    Geriye anakart, ekran kartı ve işlemci kalıyor.
    Bana göre 1. şüpheli anakart gbi geliyor ama ekran kartı ve işlemci de bu sorunların sebebi olabilir tam emin değilim.
    Diğer bilgili, tecrübeli arkadaşların da konuya el atmasında fayda var dostum.

kardeşim ilgin alâkan için çok teşekkür ederim bende anakarttan veya ekran kartından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum ram testi yapmadım ama onuda yaparım eve geçtiğimde,tekrar çok sağolasın verdiğin bilgiler için.

• arkadaşlar pc'yi tamir için bilgisayarcıya (topladığım yere) bıraktım bakalım ne sonuç çıkacak çözüm olursa öğrendiğimde de böyle bi problem yaşanmaması için buradan bilgilendiricem.

• quote:

arkadaşlar pc'yi tamir için bilgisayarcıya (topladığım yere) bıraktım bakalım ne sonuç çıkacak çözüm olursa öğrendiğimde de böyle bi problem yaşanmaması için buradan bilgilendiricem.

İyi olur arkadaşım.Sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını merak etim.
    Büyük ihtimal anakart ya da ekran kartıdır sorun.
  • Hocam görev yöneticisinden çalışan şeylere bakabilir misin? Gerçi format atmışsın. Ama belli de olmaz. Teknik servisten geldiği zaman beni haberdar etmeyi unutma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

arkadaşlar pc'yi tamir için bilgisayarcıya (topladığım yere) bıraktım bakalım ne sonuç çıkacak çözüm olursa öğrendiğimde de böyle bi problem yaşanmaması için buradan bilgilendiricem.

Kardeşim dediğin gibi bizde ekran kartı,ram ve anakarttan şüphelendik ve yapılan işlemler ve sonuçlar şu şekilde;

1-anakart ve ekran kartı aynı ram farklı takıldı sonuç= 2 saat sora dondu.

2-anakart ve ram aynı ekran kartı farklı takıldı sonuç= 4 saat sonra dondu.

Şindi pc'yi garantisi olduğundan parçaları aldığımız yere gönderdik tam anlamıyla kontrol etmeleri için şuanda en büyük şüpheli anakart gibi görünüyor bakalım tam sonuç ne çıkacak beklemedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 29 Haziran 2015; 10:51:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lynxou

Hocam görev yöneticisinden çalışan şeylere bakabilir misin? Gerçi format atmışsın. Ama belli de olmaz. Teknik servisten geldiği zaman beni haberdar etmeyi unutma.

Dostum pc teknik servisten gelmedi ama yapılan işlemler ve sonuçlar yukarıda yazdığım gibi oldu.

• Yüksek ihtimal anakart başka bişey kalmamış geriye zaten :)
  • quote:

quote:

quote:

Kardeşim dediğin gibi bizde ekran kartı,ram ve anakarttan şüphelendik ve yapılan işlemler ve sonuçlar şu şekilde;

Şindi pc'yi garantisi olduğundan parçaları aldığımız yere gönderdik tam anlamıyla kontrol etmeleri için şuanda en büyük şüpheli anakart gibi görünüyor bakalım tam sonuç ne çıkacak beklemedeyim.

En azından sorunun ekran kartı ve ram den kaynaklanmadığını anlamışsınız.
    Garantiden geldiği zaman sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını belirtirsen en azından benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara da faydası olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

En azından sorunun ekran kartı ve ram den kaynaklanmadığını anlamışsınız.
    Garantiden geldiği zaman sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını belirtirsen en azından benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara da faydası olabilir.

Öyle yapıcam kardeşim 10 senedir pc kullanırım bütün sorunlarımı kendim çözdüm hayatımda ilk defa böle bi problem yaşadım demek ki buda olabiliyomuş sağlık olsun inşallah çözülür de benzer sorunu yaşayanları nacizane aydınlatırız buradan, konu güncel haber aldıkça bilgi aktaracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 29 Haziran 2015; 16:17:18 >

• Evet arkadaşlar sonunda bilgisayarımdan haber geldi çok şükür,gigabyte firması anakartı uzun uzun teste tabi tutmuş ve bios değişti yazmış bakalım son testler yapılıyormuş 3 vakte kadar elime ulaşır hayırlısıyla, inşallah böyle bir sorunu tekrar yaşamam hele bir pc gelsinde emin olayım halen tekrar yaşayacakmışım gibi hissediyorum psikolojimi bozdu bu problem :( kendimde test edip kullandıktan sora yine haberdar edicem sizleri yardımlarınız ve yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 21 Temmuz 2015; 9:21:48 >
  • Birde ayrıca bişey sorayım arkadaşlar bios değişmesi nasıl bir olaydır neden değişir anakartın ömründe olumlu olumsuz bir etki bırakırmı bu bios değişmesi benim bir bilgim yokta öğrenmiş olayım,gerçi pc almaya gittiğimde de sorucam bilgisayarcıma ama burda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TALIMAN -- 21 Temmuz 2015; 9:23:06 >
  • Bios değişti dedikleri biosun güncellenmesidir.
    Ben bu kilitlenme, donma gibi problemlemlerin biosdan kaynaklanacağını pek sanmıyorum.
    Anakart bileşenlerinden birinde problem olduğunu düşünüyorum.Muhtemelen tamir edilemeyecek bir parçadır.Bu durumda anakartı birebir değişmeleri gerekirken biosu güncellemeyle bu sorunun çözüleceğini pek sanmıyorum.Servisten geldiği zaman muhtemelen aynı sorunu yine çıkaracaktır.
  • Hard disk sentiel yukleyip bir ekran goruntusu atarmisiniz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.