Şimdi Ara

Bütün üniler özel olsa ne olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bahsettiğiniz sorunların nerdeyse hepsine aşırı sağ ekonomi sebep olur. Klasik liberalizmde bu sorunların olmaması için devlet de işin içinde bi nebze olsun vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

O zaman Reagan sonrası ABD'nin klasik liberalizm ile yönetilmediği ve bok gibi bir örnek olduğu konusunda hemfikiriz diye düşünüyorum?

Bütün üniler özel olsa ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 13 Temmuz 2024; 14:26:53 >

• Hocam tek gider öğretmen parası mı? Yökün vakıf üniversitesi raporu var incelemenizi öneririm toplam gelirin %15 azi veya çoğu aralığında gideri var çoğunun(azımzanmayacak kadar zarar eden var) bütün burslu kontenjanlari kaldırıp herşeyden tasarruf etsen yine 1/3e inmez.

• babakoko666 B kullanıcısına yanıt

Ben söylediklerinizin bir kısmını sadece eğitim için değil sağlık sektörü için de onaylıyorum. Eğitim toplumsal bir konu tabii ki aksini soyleyen de yok. Yöntem meselesi bunlar. Sadece sosyalist ler mi halkın refahini dusunuyor. Eğitim ücreti konusunda ise söyledikleriniz beni tatmin etmedi acikcasi, krizler sosyal devlet anlayisi olan yerleri de vuruyor... Sen ogrenciye düzgün şartı sagladiktan sonra çocuk borclanmaktan korkmaz ki, kültür meselesi oldugu hakkında çok buyuk hak veriyorum. Bizim insanımız bundan korkuyor ama abd de bunu çoğu insan normal karsiliyor çünkü adamın cebinden sen o parayı almamissin, kendi istegine göre harcar.

Ayriyeten klasik liberalizm de birkaç sektör Devlet tarafından regüle edilebilir mi diye tartismalar var.

Tam tersi. Klasik liberalizmde "negatif özgürlük" öncelenir, bu da jandarma devlet anlayışıyla bağdaşır. Modern ya da bir diğer adıyla sosyal liberalizmde ise "pozitif özgürlük" öncelenir, bu da sosyal devlet anlayışıyla bağdaşır.

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nickolangelo kullanıcısına yanıt

Obamacare gibi seyleri bir sor US vatandaşlarına ne dediğimi anlarsin

Ulan Trump ı cogu kişi sevmemesine ragmen adamlar deli gibi cagiriyorlar.

Ayriyeten us de conservative ler bile özgürlükçü kültürden geliyor. Sizin sol liberal dediginiz tam olarak demokrat partiye denk geliyor.

Liberteryenler Komünist ve sosyalist ler gibi gozumde zaten.

Birisinde Devlet ne yaptıysa kötüdür, diğerinde özel sektör ne yaptıysa kötüdür

• Bütün üniler özel olsa ne olur? 

• kötü. bir de okula para mı vercem Bütün üniler özel olsa ne olur? 

• Devlet mi ödesin birader hepsini

Dünyanın en iyi okullarında okuma imkanları oluyor. Ben sistem çok iyi diye de demedim, sadece verimi artirabilecrk yol var mı onun kaygisini tasiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelrhaynr -- 13 Temmuz 2024; 19:20:57 >
  • Daha iyi olurdu her önüne gelen üni okumaz, apartman üniversiteleri de yok olurdu

• Tam tersine hepsi devletin olsun,şımarık zengin bebeleri de parasıyla değil beyni yetiyorsa okusun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsi ozel olsaydi muhtemelen okuyamazdin

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Bence beyni yetiyorsa tabiri dogru degil.Üniversiteyi okuyabilmenin ön koşulu iyi yks siralamasi yapmak midir ki?Öyle olsaydi özel universitelerden sadece burslu girenler mezun olurdu.Birinin para karsiliginda iyi bir egitim almasini elestirmek yerine ülkede niye egitim kalitesi homojen yayilamiyor diye sorgulamak lazim bence.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam kontenjanları mecbur dolduracaklar, şu ana göre fiyatları bayağı bir düşer diye düşünüyorum.

Ayriyeten Devlet senden bunun için vergi almayacağını da varsayıyorum.

Üstüne sana kredi imkanı da sağlayacağını varsayıyorum. İyi bir öğrenci isen de burs alacaksın rahatlıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelrhaynr -- 13 Temmuz 2024; 20:53:33 >
  • axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

Odtu paralı olunca Bilkent aaa bu odtuye gider diye fiyat kirmicak ki, odtu hmm bilkent 500kya donduruyormus diye 500k fiyat cekecek. Zaten Bilkent koc gibi okullar vakif destekleri olmazsa batarlar, bilkent mesela 3te birini mi ne okul ücretinden aliyor, diger okullar kendini dondurenez, hatta daha pahali olurlar. Sonuc yozgattaki devlet uni filan batar, okul sayisi azalir, kota basta duser sonra bunu goren koc mecbur bana geliyor diye kotayi artirip odtunun500e kendini çevirmeyecegini gorup 1m ustune firlatir fiyatini ve universitw filan okuyamazsinBütün üniler özel olsa ne olur? Aylik 200 lira daha az vergi vereceksin (ki muhtemelen vermeyeceksin, ptt baskanina 750i cekecegiz para lazim) sonuc olarak herkes mecburi 30k dolar verecek egitim icin (us icin hala ucuz rakamlar)

Adamlar kontenjani doldurmak zorunda degil, amerikadaki okullar keyfine göre cohortlarini uzatıp kisaltiyor, stanford gsb alt branslarina bazen 6 7 kisi alıyor bazen 3 mesela.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam peki ideal olan ne olabilir bu durumda?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.