Arkadaşlar geçen gün fantezi dünyamda bunu düşündüm de Bütün üniler özel olsa fiyatların ben 3'te 1 civarına düşeceğine inanıyorum çünkü şu anda özel üniversitelerde tam bir devlet kazanamadıysan ve sınava hazirlanmayacaksan mecbur kucağıma düşeceksin düşüncesi var. Adam kontenjanını doldurma kaygısı yoksa tabii istediği gibi zam yapar. Burada böyle olmadığı için Devlet regüle etmeli diyince nasıl serbes piyasa yanlisisin sen diyorlar, şu an eğitim sektöründe serbest piyasa yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bütün üniler özel olsa ne olur?
-
-
Hazır olun 18 yaşında besim tibuk editi izlemiş liberaller konuya geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi 1/3 fiyata nasıl düşebilir? Kampüsü ve binaları olan farkli farkli alanda hocalari olan araştırmaya bütçe ayiran öğrencilere burs veren farkli farkli gider kalemi olan yapı özel anaokulundan biraz daha pahali olsun istiyosun.
Hocam şöyle:
Şu an özel okulların bir çoğu dediğim gibi piyasa tekeli gibi davranıyor. Bir öğrenciden ortalama seneye 300 bin TL alıyor. Kaç öğrencisiyle bir öğretmeninin maaşını karşılıyor? ABD'de Devlet okulları bile özellere aynı parada aşağı yukarı.
Devlet buna bütçe ayirnaktansa öğrenciyi düşük faizli kredi ile borclandirmayi yegliyor.
BT çok değerli birisi. Görüşlerinde katılmadığım yerler var ama boş konuşmuyor kesinlikle.
Sohbette l*beral tespit edilmiştir.
YANLIŞ DUYMADINIZ L*BİRAL tespit edilmiştir.
SOHBETİ ACİLAN BOŞALTINIZ! BU BİR TATBİKAT DEĞİLDİR!
-
Hocam eleştiriyi temellendirerek yaparsanız bende bir şeyler öğrenirim.
Amerika aynen söylediğiniz gibi. Zaten dünyanın en iyi ünileri de orda
Konuşuyor hocam millet. Halkı ezecek bir şey olsa ben bunun muhabbetini bile yapmam
Kaldı ki bu dediğimin olması TR de imkansıza yakın bir sey, maksat beyin fırtınası
Üstüne üstlük bugün üniversiteyi bedava okuduğunu söyleyen insanlar ekonomik durumdan en çok rahatsız olan insanlar. Farkında değiller kazandıkları 10 TL nin 4 lirasının nereye gittiğine. Bunun yerine bu vergi kalemini azaltıp veya hiç almayıp öğrenciyi bir de ucuz kredi + başarılıysa burs ile imkanlandırırsan ne olur diye düşününuyorum. Bedava okuyoruz diyenler en büyük cahillerdir, bütçenin ne kadar vergilere gittiklerine bir baksan anlayacaksın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelrhaynr -- 13 Temmuz 2024; 14:5:40 >
Tüm üniversitelerin devlet üniversitesi olmasının sakıncalı olacağı gibi tüm üniversitelerin özel üniversite olması da sakıncalı olacaktır. Bir kere sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmaz, eğitimde fırsat eşitliği açısından sakıncalar ortaya çıkar; devlet fiyatları denetleyemez netice itibarıyla, üniversite okumak isteyenden ateş pahası ücretler talep edebilirler.
İster istemez ticari kaygılar güdülmeye başlanır ve eğitim kalitesi düşer.
Akademik özgürlük sağlanamaz. Özel şirketlerin sahip olduğu üniversiteler, yatırımcıların veya hissedarların çıkarlarına göre yönlendirilebilir. Bu da akademik özgürlüğün sınırlanmasına ve belirli konuların araştırılmasının engellenmesine yol açar. Ayrıca akademisyenler, iş güvencesi kaygısıyla belirli konularda eleştirilerde bulunmaktan kaçınabilirler.
Gerçekleşmesi olanaksız ve kâr-zarar dengesinde zararın ağır bastığı ütopik bir hayal.
-
Türkiye'de olmazdı. Eğer bu kadar liberallik istiyorsanız halktaki sermaye ile en zengin %5 arasındaki sermayenin arasındaki farkı azaltın. Vergi yükünü %5te arttırın.
Bence eğitim tamamen özelleştirilmeli ya da devlet okulları paralı olmalı liberallikten bağımsız okumada iş yok. Ya sadece zeki olanlar burslu bi şekilde okuyacak ya da parası olanlar okuyacak. Memleketin ara elemana da ihtiyacı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah1928 -- 13 Temmuz 2024; 14:12:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ABD'de public okullar bile piyasayla eşit ücret alıyor diye biliyorum. Yani Devlet okulu var ama piyasaya göre hareket ediyor. Sistem hakkında derinlemesine bilginiz var mi?
Fakirler için kaygı ben de duydum ama bunun için kaygı duymak ayrı, bunu nasıl çözeceğim ayrı. Şu an üniversite okumak istemeyen adamdan da vergi alıyorsun en lüks unide okuyandan da. Sen bunun için ayrı bir finansal kalem oluşturmayip (yani halkın cebinden o parayı çekmeyip) okumak isteyen adamı ucuz krediyle borclandirsan daha mantıklı değil mi? Çok ihtiyacı olan adama da hiç çekinmeden burs vermek mesela.
Bir de sosyal devlet ilkesini savunmak gibi bir zorunluluk neden hissediyoruz anlamıyorum.
Tebrikler Employee-1202154!
Bu hafta boyunca Amazon deposundaki işinde 13 yerine 15 saat çalıştığın için bu günden itibaren 1 HAFTA BOYUNCA tuvalet izni kazandın!
Bunun yanı sıra Sn. Önderimiz Bezos'un büyük cömertliği sayesinde normal tuvalet yerine Tuvalet Deluxe Premium Gold Plus'ı kullanabileceksin! Ekstra olarak sunduğu devasa hizmetler (tuvalet kağıdı, taharet musluğu ve çok daha fazlası!!!) ile bir sonraki hafta benzer bir performansı senden tekrar görmek istiyoruz!
Bunun yanı sıra Amazon Food Inc.'ten alacağın ekstra mikro-plastik özütlü yosun sarmalı hamamböceği an itibari ile 10m^2'lik evinize hediyemiz olarak paketlenmiştir!
Saygılarımızla
-
Hocam gelir esitsizligi ile ilgili bir tablo vardi, bunu inceledim.
Gelir esitsizligi olan ülkelerin bir kısmı aynı zamanda en refah seviyesi yüksek insanlar. Bir yandan düşününce %5 lik kesimin zengin olması hukuk içerisinde olduğu sürece kalan kesimin refah içerisinde yaşamasına sebebiyet veriyor.
Ah hocam ah ülkede bi tane ekonomik anlamda sağ parti yok ki hepsi solcu.
Malum durumdan çok memnunsunuz sanırım
Türkiye cennet dimi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelrhaynr -- 13 Temmuz 2024; 14:14:7 >
Liberal düşünceyle bir alıp veremediğim yok Türkiyede neoliberalizm vardır. Bu sözde liberal kafalar hala Telekom faciasını açıklayamıyor. Liberal görüş adı altında zengini zenginleştiren fakiri fakirleştiren neoliberal talan düzeni vardır. Karlar özelleştirilir zararlar kamulaştırılır. Liberal görüş için fırsat eşitliği ve hukukun üstünlüğü olmazsa olmazdır. Sizin kafanıdaki teoriler pratikle uymuyor.
Her ülkenin dinamiği, kültürü en nihayetinde anayasası farklıdır. Söylediğinizin hayata geçirilmesi için önce anayasanın kapsamlı bir biçimde ele alınması gerekir. Anayasada değiştirdiğiniz bir madde, sistematik bir bütün içerisinde bakarsak, onlarca maddeyi etkileyebiliyor
ABD'de devlet üniversitelerinin bile piyasa koşullarına göre hareket ettiğini biliyorum, ancak bu durum da ciddi sorunlara yol açıyor. ABD'deki öğrenci borçları krizine baktığımızda, birçok öğrencinin mezun olduktan sonra büyük borç yükü altında ezildiğini görüyoruz.
Sosyal devlet ilkesi elbette önemlidir. 21. yüzyılda klasik liberallikten ziyade sosyal liberal görüşünün ağır bastığını zannederim. Biliyorsunuz ki sosyal devlet, vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını karşılamayı ve herkesin eşit fırsatlara sahip olmasını garanti altına almayı amaçlar. Eğitim, bir toplumun gelişmesi ve bireylerin potansiyellerini gerçekleştirmesi için kritik öneme sahiptir. Eğitimde fırsat eşitliği, toplumdaki eşitsizliklerin azaltılmasında ve sosyal hareketliliğin sağlanmasında kilit rol oynar. Eğer devlet, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamazsa, toplumsal adalet ve barış tehlikeye girebilir.
Vergi meselesine gelince, eğitim toplumsal bir yatırımdır. Bir kesmin dahi eğitimden faydalanması, toplumsal üretkenliği ve inovasyonu artırır, bu da tüm toplumun yararına olur. Ayrıca, herkesin eğitim almasını vergi yoluyla teşvik etmek, sosyal ve ekonomik kalkınmayı da destekler.
Ucuz kredi ve burslar konusuna gelince, görünüşte makul çözümler olarak gözükebilir. Ancak, yalnızca kredi ve burslarla sorunu çözmek yeterli değil. Eğitim ücretleri yüksek olduğunda, birçok öğrenci borçlanmaktan kaçınabilir veya borç yükü altında ezilebilir. Bu nedenle, devletin eğitim ücretlerini makul seviyelerde tutması ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlaması gerekir.
Ben defaatle eğitimde devletin rolünü güçlendirmek ve fırsat eşitliğini sağlamak, toplumun genel refahı ve sürdürülebilir kalkınma için en iyi yol olduğunu savunuyorum.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hazır olun 18 yaşında besim tibuk editi izlemiş liberaller konuya geliyor
|
Tebrikler Employee-1202154! Bu hafta boyunca Amazon deposundaki işinde 13 yerine 15 saat çalıştığın için bu günden itibaren 1 HAFTA BOYUNCA tuvalet izni kazandın! Bunun yanı sıra Sn. Önderimiz Bezos'un büyük cömertliği sayesinde normal tuvalet yerine Tuvalet Deluxe Premium Gold Plus'ı kullanabileceksin! Ekstra olarak sunduğu devasa hizmetler (tuvalet kağıdı, taharet musluğu ve çok daha fazlası!!!) ile bir sonraki hafta benzer bir performansı senden tekrar görmek istiyoruz! Bunun yanı sıra Amazon Food Inc.'ten alacağın ekstra mikro-plastik özütlü yosun sarmalı hamamböceği an itibari ile 10m^2'lik evinize hediyemiz olarak paketlenmiştir! Saygılarımızla |
Sohbette l*beral tespit edilmiştir. YANLIŞ DUYMADINIZ L*BİRAL tespit edilmiştir. SOHBETİ ACİLAN BOŞALTINIZ! BU BİR TATBİKAT DEĞİLDİR! |
Benzer içerikler
- vasıfsız gemi personeli ne is yapar
- sıfırdan tıp kazanmak
- logaritma fasikül önerisi
- ayt ne zaman başlanmalı
- adana"da en iyi dershaneler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X