Şimdi Ara

Size göre en işe yaramaz ve gereksiz meslek ne

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence Psikoloji uzmanlarının hepsi psikiyatri,psikolog ve terapist vb
    Peki size göre hangi meslekler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Psikoloji ve psikiyatrinin gereksiz olduğuna katılmıyorum. Gereksiz meslek diye bir durum olduğunu da düşünmüyorum.

• kıyafet mağazalarında yanına gelip size yardımcı olayım deyip gitmeyen tipler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Sizin katılmamanız işe yaramaz meslek olduğu gerçeğini değiştirmez o kadar insan psikiyatriye gidiyor verim alamıyor.
    Psikiyatriler insana komik vaatler veriyorlar mesela bana demişti ki verdiğim ilaçları içersen akademik notların kusursuz olur. Oldu mu peki hayır
    Mesela asosyaller gider sosyalleşmek için peki sosyalleşirler mi? Hayır
    Psikiyatri insanın kendi ruhani dünyasındaki problemi erişip düzelteceğini sanan saçma bir meslek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptandh -- 3 Şubat 2025; 11:31:46 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ağabey ilk defa duydum bunu reyon düzeltenlerimi diyorsun.

• kaptandh K kullanıcısına yanıt

İşini kötü yapan insanlarla karşılaşmış olmanız mesleğin gereksiz olduğu anlamına gelmiyor. Bu kadar dar görüşlü olmayın, dünya sadece sizin tecrübelerinizle sınırlı değil.

Nasıl araba arızalanınca kendimiz yapamadığımız için servise, hasta olunca sorunu bulup tedaviyi kendimiz yapamayınca doktora gidiyorsak, psikolojik olarak yetersiz kaldığımız yerlerde de destek almamız gerekiyor. Bu işin uzmanı da onlar ve yaptıkları iş gerçekten gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 3 Şubat 2025; 11:34:32 >
    yok reyon düzeltene lafım yok. bazı kıyafet markalarının mağazalarında böyle çalışanlar var, sana gelip soruyo ne arıyorsun diye, sonra yanından gitmiyo, tavsiye veriyo lafta. ben kıza basic tişört arıyorum dedim, bunu alın dedi bi çıkardı, tişörtün üzerinde cafcaflı fosforlu pullarla kocaman yazı yazılmış. karnaval tişörtü gibi. basic diyorum bu ne alaka dedim. noolcak bunu da giyiyorlar diyo. dalga geçiyo.

ama eskiden daha çoktu bu musallat olan çalışan tipi. şimdi çoğu mağazada yok bunlar. sanırım işe yaramadıklarını mağaza sahipleri görmüş olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • millet vekilliği, siyaset vs

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Sadece Kendi tecrubelerimle soylemedim keza 4 farklı psikiyatri ye gitmiş biriydim. Annem 20 seneden fazladır gidiyor ve fayda yok.
    Psikiyatri hastalığın net bir tanımı bile yok.
    Psikiyatri hastalıklar doğuştan gelen kalıcı şeyler.

Psikiyatri para tuzağı bir meslek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptandh -- 3 Şubat 2025; 11:53:47 >

Kendi tecrüben, annenin tecrübesi... Dediğim gibi, dünya sadece siz ve çevrenizden ibaret değil.

Ruh sağlığı senin bahsettiğin gibi önemsiz değil, ve bu konuda destek almak faydasız değil.

• Siyasiler aktivistler enerji zarzurt metafizikçiler cinciler emlakçılar taksiciler vb. Daha gider

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Ben diyorum ki,4 tane farklı psikiyatri ye gittim tanıdıklarım da gitti bi faydası olmadi

Sen hala cevap veremeyip diyorsun ki sadece senin cevrenden ibaret değil gittiğin doktorlar kötü
    1 doktor kötü olur 2 olur ama 3 ve 4 te olmaz abi
    Ayrıca tek bwn değil Bir internet arama motoru artması ile fayda olmayan bir sürü insan görürsün

Neyse ben artık tartışmicam psikiyatri savunucularina ne anlatsam boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptandh -- 3 Şubat 2025; 12:37:26 >
  • Bence her meslek önemlidir. Fakat önemli olan iş ahlakıdır. Birisi statü kazandı diye saygıyı hak etmiyor.

Ben bir antenciye saygı duymam isterse mühendis, avukat, tekniker, doktor vs olsun.

Ahlak önemlidir.

Fakat iş Dünyasında gelir tatlı olduğu için ahlak konusunu hiçe sayanlar varolmaya devam ediyor. Onlarda yakalanırsa zaten ceza alıyor veya yaptırım yerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptandh

Ben diyorum ki,4 tane farklı psikiyatri ye gittim tanıdıklarım da gitti bi faydası olmadi

Sen hala cevap veremeyip diyorsun ki sadece senin cevrenden ibaret değil gittiğin doktorlar kötü
    1 doktor kötü olur 2 olur ama 3 ve 4 te olmaz abi
    Ayrıca tek bwn değil Bir internet arama motoru artması ile fayda olmayan bir sürü insan görürsün

Neyse ben artık tartışmicam psikiyatri savunucularina ne anlatsam boş

Çok dar görüşlüsün. Umarım bir şekilde bunun üstesinden gelebilirsin, yoksa hayat at gözlükleriyle geçmez. İyi günler.

Psikoloji ve psikiyatri, zihinsel sağlığın korunması ve iyileştirilmesi için hayati öneme sahiptir. Bu alanlar, depresyon, anksiyete ve şizofreni gibi ciddi rahatsızlıkların tedavisinde büyük başarılar elde etmiştir. Bu mesleklerin gereksiz olduğunu düşünmek, bilimsel gerçekleri ve insan sağlığını göz ardı etmektir. Zihinsel sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve bu nedenle psikologlar ve psikiyatristler vazgeçilmezdir.

Bu görüşüne saplantılı olan kişinin "obsessive ideation" (saplantılı düşünce) geliştirmiş olabileceği düşünülmektedir. Bu tür irrasyonel ve tek taraflı düşünceler, "cognitive rigidity" (bilişsel katılık) olarak bilinen ve esneklik yetersizliğiyle karakterize edilen bir durumla ilişkilendirilebilir. Ayrıca, kişinin "confirmation bias" (doğrulama yanlılığı) eğiliminde olduğu, yani yalnızca kendi inançlarını destekleyen bilgileri kabul edip diğerlerini görmezden gelme olasılığı yüksektir. Bu durumlar, kişiyi sağlıklı ve dengeli bir bakış açısına getirmek amacıyla profesyonel bir psikolog tarafından değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. "Cognitive-behavioral therapy" (bilişsel-davranışçı terapi) gibi kanıta dayalı müdahaleler, kişinin irrasyonel düşünce kalıplarını tanımlamasına ve değiştirmesine yardımcı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Vader

Psikoloji ve psikiyatri, zihinsel sağlığın korunması ve iyileştirilmesi için hayati öneme sahiptir. Bu alanlar, depresyon, anksiyete ve şizofreni gibi ciddi rahatsızlıkların tedavisinde büyük başarılar elde etmiştir. Bu mesleklerin gereksiz olduğunu düşünmek, bilimsel gerçekleri ve insan sağlığını göz ardı etmektir. Zihinsel sağlık, fiziksel sağlık kadar önemlidir ve bu nedenle psikologlar ve psikiyatristler vazgeçilmezdir.

Bu görüşüne saplantılı olan kişinin "obsessive ideation" (saplantılı düşünce) geliştirmiş olabileceği düşünülmektedir. Bu tür irrasyonel ve tek taraflı düşünceler, "cognitive rigidity" (bilişsel katılık) olarak bilinen ve esneklik yetersizliğiyle karakterize edilen bir durumla ilişkilendirilebilir. Ayrıca, kişinin "confirmation bias" (doğrulama yanlılığı) eğiliminde olduğu, yani yalnızca kendi inançlarını destekleyen bilgileri kabul edip diğerlerini görmezden gelme olasılığı yüksektir. Bu durumlar, kişiyi sağlıklı ve dengeli bir bakış açısına getirmek amacıyla profesyonel bir psikolog tarafından değerlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. "Cognitive-behavioral therapy" (bilişsel-davranışçı terapi) gibi kanıta dayalı müdahaleler, kişinin irrasyonel düşünce kalıplarını tanımlamasına ve değiştirmesine yardımcı olabilir.

Peki psikiyatri bana yardımcı oldu mu? hayır o halde psikiyatri işe yaramazdır

bilim falan anlamam ben gördüklerimi söylüyorum

psikiyatri ye gittim gökten evime para yağmadı beni bir adım ileri bile götürmedi

kalp cerrahı, beyin cerrahı da gereksiz meslekler hocam. İnsanlar eninde sonunda ölüyor, 21. yydayız, yapay zeka cağındayız ama hala ölümsüzlüğü bulamadılar(!)

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Lokman hekim ölümsüzlüğü bulmuştu.

kendisinde işe yaramamış mı

• İşkur memurluğu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.