Şimdi Ara

Bütün üniler özel olsa ne olur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Eğitimi devlet fonlar az miktarda üniversite olur mümkün oldugunca universitelerin ortak enstituleri kurulur isvicre modeli. Gerekirse uni sinavini kaldir ilk seneyi unide kalabilme icin cok zor yap, math vs icin hazırlık getir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Özel üniversitelerin yeri nedir bu sistemde? Yoklar sanırım.

• axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

Yok, gerek de yok bence. Üniversiteleri ozerk tutup yeterli fonu ver en iyi isi yaparlar zaten

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam ekonomi alanında çalışma yapıyordunuz sanirim beni sasirttiniz acikcasi. Birkac ekonomi kitabı okudum(okumaya devam ediyorum) teorisyenlerin çoğu refah topluma ulasmak için sektörlerde bireysel kâr üzerinden gidilmesi gerektigini anlattilar.

Bugün çoğu ekonomist te sektörde olabildiğince özel sektörün olması gerektiğini savunuyorlar.

Eğitim ve sağlık alanında ben de özel sektöre çok sıcak bakmiyorum ama özel üniversite olması mutrsebbis hakkı için mantıklı geliyor.

• axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

Gözümden kaçmış

Her turlu sosyal planlamayi duzgun bir modelle gercek gibi gösterebilirsin zatwn, baba ekonomistler daha liberal dusunuyordu o kadar. Ben zaten mathci gibiyim, rus mathcilardan, o yüzden bu tarz dusuncelerime sasirmamali  İktisat modelleri inanilmaz fazla şeyi overlook eder, var olan sistemi guzelce gosterirsiniz ama trnin ekonomisi niye boyle gidiyor diye modellere sokarsaniz son 1 yılda olan hiçbir seyi aciklayamazsiniz.

Kisaca özelleştirme kötüdür  

• Kötü olur

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.