Şimdi Ara

Bütünleşik Ev sinema sistemi VS AVR li sinema sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

O kadar çok ürün varki vede hepsinin yapıp yamamadığı daha doğrusu desteklediği yada desteklemediği
    Tabiki ilk etap maddi önecelik daha sonra niç bu sistemi istediğimiz

1 ) TV 2 ) Oynatıcı 3 ) Ses sitemi

3D tv ve HD yayınlar vede blu-ray in ( ses sistemleri konusunda çok bilgim yok ) çoğalmasıyla birlikte
    bütünleşik ses sistemlerinde hem Blu-ray ( 3d destekleyen ) hem usb desteği hemde 5+1 ses sistemi bulunmakta.
    Philips8605 led e ses sistemi ararken philips hts 5580 3D destekli blu-ray oynatıcı ilgimi çekti.
    Bunu da aldığımda hem blu-ray im hem ses sistemim tamamlanacak başkada bir ihtiyacım kalmayacak görünüyordu.
    AMA
    Bütünleşik ses sistemlerinin verdiği performans ile AVR li ses sistemleri arasındaki farkı bilmediğim için yine bir satıcının yönlendirmesiyle HK CINESTAGE 200BK-II Ev sinema sistemi ( HK AVR 139 + HK DVD18 + JBL SCS 200.5 hoparlör takımı ) arasında kaldım

2 konfigürasyonda 1200 TL civarında

Apartman dairesindeyim amaç çok ses yerine kaliteli ve seyrettiğim film maç ve oyunda kalite ve detaylı ayrıntıları duyabilmek

+ ve - leri ile

Bütünleşiklere daha sonra herhangi bir ilave yapamıyoruz yada herhangi bir parçasının arızalanması durumunda tüm setin off olması
    AVR sistemde ise şu anda Blu-ray yok görünüyor ( PS3 almayı düşündüğümden bu şimdilik çok sorun değil ama ektra maliyet ) ayrıca son çıkan ses sistemlerini destekleyip desteklemediğini öğrenemedim
    ( 3D ses ve HD sesleri desteklemiyor dediler ama tam bilmiyorum ) HD filmleri ve blurayleri yani MKV leri seyredeceğimiz içinde desteğinide alamıyorsak bir kıymeti yok görünüyor

Philips 3D tv ye Philips hts 5580 alıp memnun kalırım diye düşüniyorum
    Bir yandanda AVR li indirimli bir SET alıp PS3 ilave edip optik bağlantılarla ( HDMI arasında ne fark var )
    ileride çıkacak yeni ses formatlarından mahrum kalırım diye de bir düşünce var

Fiyat aralığı kısıtlı apartman dairesinde oturan vede 3-5 sene daha yeni bir şey almayacak gibi görünen bir kullanıcıya neler önerirsiniz

Teşekkürler

• samsung 6930 ev sinema sistemi var bir bakın derim elinizde çokca 3d film true hd mkv dts ha ma dd true hd li film arşivinizmi var 3 d tv niz varmı mesala...

kullanmayacağınız yada senede bir yada iki defa kullanacağınız teknolojilere para vermeyin derim ihtiyacınıza göre sistem alın hiç bir sistem tüm zamanlarda güncel kalamaz bir zaman sonra oda demode olmaya mecburdur onun için en çok kullanacağınız teknolojilere para yatırın örn; 5.1 klasiktir ulaşımı kolaydır ister dts ister dd ama 7.1 öylemi kaç blu-ray da 7.1 hd ses codecleri var kaç blu-ray film 3d çıkıyor vs
    ayrıca apt de fazla açamazsınız sesi sizde belirtmişsiniz dediğim modeli bir inceleyin derim...

http://www.samsung.com/us/video/home-theater/HT-C6930W/XAA

• Teşekkürler cevabınız için

Bir arkadaşım Logitech Z5500 aldı. Sağlam ses veriyor dedi . TAbikide herkesin ses keyfi ayrı .
    Lucas ın bir ses efekti veya desteği bir tek bu cihazda varmış .

HAzır bütünleşik sistem yada AVR yerine PS3+Z5500 den hem filmlerde hem oyunlarda hemde müzik dinlerken daha iyi bir ses mi alırım acaba ?

PS3(800)+Z5500(700) = 1500 TL ye çıkmış oluyor benim sistem ama hiç olmaz sa diğer 2 sistemde 1200 TL olanlarda PS3 yoktu bunda hem PS3 halletmiş oluyorum hemde 5+1 ( bundada içime sinmeyen ) AVR lerdeki gibi tabiii bunun maliyetinde olanlra göre daha iyi bir ses alabilirmiyim ( bu cihaz birazda pc ler içinmiş gibi geliyor ev sinema sistemi olarak verim alabilirmiyim )

Teşekkürler
  • Apartmanda sesi açarsınız açamazsınız, fiyatı ucuz gelir pahalı gelir bunlar ayrı konu ama marketlerde satılan hazır paket ses sistemleri ile anfili sistemleri karşılaştıramazsınız. Ayrıca Z5500'de bas'dan başka bişey duyan varsa helal olsun derim. Z5500'de müzik dinlemek tam bir işkence ama bas ağırlıklı şarkılarda belki tad verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitemre -- 8 Mart 2011; 12:23:21 >
  • OK Paket sistemler vede Z5500 ile AVR ler arasında belirli farklar var

Bu sistemlerden AVR lere geçerkende maddi fark var

KAr zarar ilişkisine dayanarak

HK AVR 139 + HK DVD18 + JBL SCS 200.5 ile HTS 5580 arasındaki fark ne olabilir

1 ) Bu 2 si arasında yeni nesil sesleri hangisinden daha iyi alabilir . Hangisinde ne kaybı olur yada 1 sene sonra yine sistem almak zorunda kalırmıyım
    2 ) ŞU an 2 side mesela dts destekliyor ise D dijital yada 1 sene sonra yeni nesil sesler çıktığında AVR desteklermi hts 5580 update edilip bunlara destek verebilir mi ?

Sonuç olarak AVR ler tamam iyi güzel kaliteli ama ilerde 1 sene sonra bazı sesleri desteklemez ise her yeni çıkan için yeni bir AVR alabilecek durumumuz yok :(
    PAket sistemler ise ne kadar AVR lere göre düşük olabilir hangi özellikleri zayıf kalır ?
  • Elimde şu anda 3d film true HD mkv dts ha ma dd true hd li film yok ama ilerde 3D tv aldığımız için vede bir bluray alabilirsem ilk etap yavaş yavaş almaya başlayacağız . Gerçi bunlarda bayağı pahalı ama ne yapalım hepsini olmasada tane tane almaya başlayacağız

En aşağı bluray 20 TL 60 TL ye kadar çıkıyor 3D li ise dünya kupası var ama türkçe değil onun TR lisini bekliyorum. Yeni çıkacak bir çok film 3D bekleniyor Karayip korsanları 4 gibi bunları hepsini olmasada bazılarını 3D seyretmek keyifli olur diye düşünüyorum
  • burda daha tecrübeli arkadaşlar vardır ama ben kısaca düşüncelerimi paylaşayım.

1. Artık TrueHD ve DTS-HD almak için illaki bluray player'lara veya bluray disclere gerek yok. Popcorn gibi media oynatıcılar sayesinde internetten indirdiğiniz bluray.iso dosyalarını oynatabilirsiniz. Böyle bir oynatıcıyı da bu ses codec'lerini çözen bir anfiye bağladığınız zaman da hd sesleri alırsınız, bluray'den hiçbir farkı olmaz. Ancak paket sistem alırsanız bunu yapma şansınız malesef yok.

2. Paket sistem aldığınız zaman herşeyi sonlandırmış oluyorsunuz, sistemle ilgili en ufak bir değişiklik yapma şansınız kalmıyor ama anfili sistem alırsanız isterseniz sistemi yavaş yavaş toparlayabilir, isterseniz de ilerki zamanlarda geliştirebilirsiniz. Mesela benim size tavsiyem, şimdilik Denon 1611 gibi bir anfi ve 2 tane kolon almanızdan yana. Daha sonra center, surround ve SW'yi de yavaş yavaş sisteme eklersiniz.

3. Paket sistem aldığınız zaman giriş-çıkışlarda sorun yaşayabilirsiniz. Zaten bildiğim kadarıyla passthrough yapan ve hdmi girişi olan herhangi bir paket sistem mevcut değil.

4. Son olarak söylüyorum ki bu işler haliyle bütçe işi. Benim o konuda diyecek sözüm olmaz ama şartları biraz zorlama imkanız varsa anfili sisteme yönelim derim. Beniz size başlangıç olarak tavsiye edebileceğim setler şu şekilde:

1. set

Denon 1311 + JBL SCS-200.5 5.1

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-denon-avr-1311-hd-home-cinema-receiver-40941638/detay?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-jbl-scs-200-5-5-1-sinema-hoparlor-sistemi-41931533/detay?

2. set

Denon 1611 + jamo s606 2 kule

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-hoparlor-subwoofer-jamo-s606-front-35101136/detay?

3. set (bütçe olarak fazla gelebilir, kafanızdaki rakamı bilemiyorum)

Denon 1911 + Dali concept 6

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-hoparlor-subwoofer-dali-concept-6-kule-tipi-hoparlor/detay?

bu sistemlerin hepsi ilerde geliştirilebilir veya değiştirilebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev Sinema Sistemi İçin Giriş
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle bütçenizi ve bütçe ile beklentilerinizi karşılayanın ne olduğuna karar vermelisiniz. Paket veya kompanent sistem...

Paket sistemlerin en büyük artısı herbütçeye göre bulunabilir olmaları, ancak komponent sistemlerin sonu bulunabilmiş değildir :)

Komponent sistemlerin sinema atmosferini test edebileceğiniz bir yer;www.filminikapgel.com
  • HTS5580 nin hem görüntüsü hemde 3D ses desteklemeside vede 3 açılı ses yaymasıda çok çekici geliyor
    Yine aynı marka TV ye bağladığımda oriijnal bluray yada DVD de oldumu sorun yok yeni ses sitemlerinide destekler gibi görünüyor ( DTS, Dolby Prologic II, Stereo, Dolby Digital 5.1, Dolby True HD, DTS 96/24 )
    Şu anda piyasada bunların dışında ses sitemi varmıdır ? Mkv lerle gelecek seslerde desteklemeyeceği çıkarmı acaba ?
    Ayrıca
    Dijital koaksiyel giriş i olduğu için uydudaki sesi bunun üzerinden alamayakmışım gibi görünüyor.
    Uyduyu HDMI ile TV ye bağladım. TV ile 5580 arasıda HDMI olacak . MAlum maçlardaki tribün etkisini yakalamak için 5.1 yada 5+1 alabilmem için illaki uyduyu bir türlü 5580 e mi bağlamam lazım
    ( Bunun içinde sanırım çeviriciler var yada HDMI çoklayıcı olsa uyduya taksam ordan hem TV ye hemde 5.1 e yollasam sesi alabilirmiyim )

AVR sistem toplamakta istiyorum fakat ilk etap bunu alıp gidebildiği yere kadar götürmek 2-3 sene yeter daha sonra daha bilgili olduğumuzda vede maddi anlamda rahatladığımızda AVR alabilirim sanırım . Şu anda 1200 TL civarı AVR li tam set bişi bulamayabilirmişim gibi geliyor tüm ses codeclerinide destekleyen eski bişide almak istemiyorum

Hem iyisi olsun hem uygunu olsun zor iş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: vobuz

HTS5580 nin hem görüntüsü hemde 3D ses desteklemeside vede 3 açılı ses yaymasıda çok çekici geliyor
    Yine aynı marka TV ye bağladığımda oriijnal bluray yada DVD de oldumu sorun yok yeni ses sitemlerinide destekler gibi görünüyor ( DTS, Dolby Prologic II, Stereo, Dolby Digital 5.1, Dolby True HD, DTS 96/24 )
    Şu anda piyasada bunların dışında ses sitemi varmıdır ? Mkv lerle gelecek seslerde desteklemeyeceği çıkarmı acaba ?
    Ayrıca
    Dijital koaksiyel giriş i olduğu için uydudaki sesi bunun üzerinden alamayakmışım gibi görünüyor.
    Uyduyu HDMI ile TV ye bağladım. TV ile 5580 arasıda HDMI olacak . MAlum maçlardaki tribün etkisini yakalamak için 5.1 yada 5+1 alabilmem için illaki uyduyu bir türlü 5580 e mi bağlamam lazım
    ( Bunun içinde sanırım çeviriciler var yada HDMI çoklayıcı olsa uyduya taksam ordan hem TV ye hemde 5.1 e yollasam sesi alabilirmiyim )

AVR sistem toplamakta istiyorum fakat ilk etap bunu alıp gidebildiği yere kadar götürmek 2-3 sene yeter daha sonra daha bilgili olduğumuzda vede maddi anlamda rahatladığımızda AVR alabilirim sanırım . Şu anda 1200 TL civarı AVR li tam set bişi bulamayabilirmişim gibi geliyor tüm ses codeclerinide destekleyen eski bişide almak istemiyorum

Hem iyisi olsun hem uygunu olsun zor iş :)

Bu cihaz HDMİ arc denilen bir sistemi destlekliyor. hdmi üzerinden sesleri aktarabilirsiniz. tabi bu özelliği televizyonunda desteklemesi gerekli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.