Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi İçin Giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize merhabalar efenim, elimde Logitech X-540 var (durun hemen saldırmayın :) ) normalde pek bir bilgim yoktu nasıl kullanılır, ooo 5+1 o zaman bundan çok ses çıkar yaa, gibisinden bir durum içerisindeydim Surround nedir DTX nedir Mkv nedir filmlerin bit/rate'leri nedir hiç bilmezdim. Spotify alınca kaliteli müziğin farkına vardım gün geçtikçe odyofili olma yoluna girdim. Bir şarkı çalınca, orkestrada hangi enstrüman ne çalıyor hepsini duymaya başladım ben de elimdeki X-540'tan daha fazla verim almak adına kendisini B150 Gaming M3 Anakartıma bağladım artık 5.1 ses alabilecektim. Ve oldu sonunda indirdiğim blu-ray filmler bir başka güzel bir başka zevkli hale gelmeye başladı. Şimdi abilerim, kardeşlerim sorum şudur; Ben artık daha fazlasını istiyorum ev sinema sistemi kurmak istiyorum giriş seviyesi olarak beni fiyat olarak da üzmeyecek( biliyorum bu işler biraz pahalı ) önerileriniz nelerdir?

• Merhabalar, bence bir üst limit koyarsanız daha iyi yardımcı olunur. Bir de hazır sinema sistemi olarak mı düşünüyorsunuz yoksa daha avr'li bir sistem mi?
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Üst limit olarak 2.500-3000 ₺ diyebilirim. Hazır sinema sistemi ile Avr'li bir sistem arasında ne gibi fark ve ya farklar bulunuyor acaba ?
  • SadorSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Hazır sistemler direkt set halinde bulabildiğiniz (örn. LG, Samsung, Sony ev sinema sistemleri gibi) sistemlerdir. AVR'li diye belirttiğim de (AV Receiver yanlış birmiyorsam) alıcısı, amplifikatörü, pasif hoparlörleri, subwooferı ayrı ayrı alınan sistemler. Daha pro işi oluyor ve emek gerektiriyor tabi. Forumda bu konuda çok bilgi sahibi arkadaşlar var. 3bin TL'ye giriş seviyesi avrli bir sistem kurulabileceğini belirtiyorlar.

Öte yandan bende hazır bir ev sinema sistemi var. Alırken sadece hangi Codec'leri oynatabiliyor; Dolby, DTS, gerçek surround destekliyor mu bunlara bakmıştım. Sizdeki x540'ın dışında bir de konsolu oluyor (içinde alıcısı, amplisi, dekoderi hazır bir şekilde). Elinizdeki hoparlörün ses kalitesini bilmiyorum ama bendeki hazır sinema sistemi sıradan bir bilgisayar hoparlörüne göre beni daha çok tatmin ediyor (muhtemelen z906'nın fiyat ve kalitesinin altında olabilir).

Forumda iki tarafta da biraz fanatikler (işin en ince ayrıntısına kadar ilgili) var. Siz hangi yoldan gitmek istediğinizi belirtirseniz arkadaşlar daha da rahat yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Kendim çok fazla maliyetli şeyleri deneyimleyemediğim için önerilerim sadece kullandıklarımla sınırlı kalır.

• trkgncr kullanıcısına yanıt
    ilgi ve alakanız için teşekkür ederim
  • www.hepsiburada.com
    Yamaha RX-V485 5.1 Channel AV Receiver Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/yamaha-rx-v485-5-1-channel-av-receiver-p-HBV00000IJT9A
    bu anfiyi al
    hoparlör seti olarak
    www.boyutdijital.com
    Pioneer S-3ESTB 5.0 EV SİNEMASI HOPARLÖR SETİ
    https://www.boyutdijital.com/PIONEER-S-3ESTB-50-EV-SINEMASI-HOPARLOR-SISTEMI,PR-1265296.html

bu sistem bence cok güzel

• Fiyatlar kurdan dolayı artmış durumda eskiden daha iyi fiyatlara başlangıç seviyesi avr-hop sistemi kurmak mümkündü. Sony denon Yamaha giriş seviyesi avr alırsınız bir de 5.1 hop takımı böylelikle güzel bir başlangıç yapabilirsiniz...
  • daha fazlasını istiyorsanız daha fazla para harcamaya hazır olmalısınız sıfır bir sistem isterseniz amfi hoparlör subwoofer bluray player kablosu falan derken maliyet onbinlirayı çok rahat geçecektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.