Şimdi Ara

Z5500 ile ev sinema sistemi olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Z5500 epey iyi bir ses sistemi ve bunu ev sinema sistemi olarak kullanabilir miyim ?
    İnternetten indirdiğim blueray filmleri izliyorum tvnin sesi hoşuma gitmiyor. Çok yüksek olmayan ama net ve doyuran bir ses istiyorum.
    Ne önerirsiniz ?

• eflatun45 E kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam eğer daha kullanışlı ve iyi bir sistem isterseniz avr+hop sistemini düşünün yada uğraşamam derseniz z-5500 alıp kullanın
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Uğraşırım hocam 600 liraya avr + hop çok kaliteli olur mu? Birde şunu merak ediyorum avrnin getirileri neler ?
    merhaba hocam anladım şimdi avr lerin getirisi bağlanabilirlik vede ses özellik ve kalitesi birde avr+hoparlör takımları daha uzun ömürlü olur çünkü kaliteyi siz belirliyorsunuz
    hocam bakıyorum giriş seviyesi bir avr için 1000 liralardan bahsediyorlar üstüne 600-700 hoparlör ve istenirse daha sonra sub şeklinde oluyor. Bunları çok karıştırmadan kompakt bişi almak mı daha iyi yoksa ufaktan başlayıp para olunca avr sonra hoparlör daha sonra sub şeklinde ufak ufak almak mı daha mantıklı ?
    Benim istediğim sesi net duymak ve filmde arkadan kuş geçince o sesle arkaya dönme isteği uyandırması. Farkındayım çok basit yazıyorum pek bilgimde yok ama okumaya çalışıyorum vaktim oldukça.
    merhaba hocam dediğim gibi bu işlerle uğraşmak istiyorsanız başlayın bir setle ilerleyen dönemlerde geliştirme yaparsınız ben şuan 520 ve s-es3tb ve s-21 subwooferı kullanıyorum 2 yıldır ilk etapta idare ediyordu şimdi ise yeni bir şeyler bakıyorum kimiside var alıp 3-5 yıl aynı seti kullanıyor ben alıyım bir sefer olsun bitsin derseniz hazır ev sinema paketleri yada z-5500 z-906 alabilirsiniz bu iş bütçe ve istekle alakalı ses kalitesi ise z-5500 vede z-906 dan pek temiz ses alınacağı söylenemez şahsi fikrim çünkü tweeter yok
    Hocam z 5500 fiyat olarak 500-600 arası gidiyor sizin söylediğiniz sette aşağı yukarı aynı fiyata geliyor. Zaten sıfır almayı düşünmüyorum sizce z5500 den daha iyi mi performans alırım ?

Edit: Pardon hocam sadece hoparlör takımı yani sub + E-ES3tb 650 lira demiş arkadaş ben yanlış görmüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatun45 -- 4 Kasım 2013; 18:24:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev Sinema Sistemi İçin Öneri
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olur ama avr'li sistemin yerini tutmaz.
    merhaba hocam s-es3tb setin kuleler dışında pek bi işe yaramaz z-5500 uyduları gibi benim şahsi düşüncem
    Peki bana bir yol göster şimdi ben alçak seste mükemmel sese nasıl ulaşabilirim. Apartman dairesi sonuçta çok yüksek olmasın ama temiz ve berrak bir ses olsun istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatun45

Peki bana bir yol göster şimdi ben alçak seste mükemmel sese nasıl ulaşabilirim. Apartman dairesi sonuçta çok yüksek olmasın ama temiz ve berrak bir ses olsun istiyorum.

Selamünaleyküm

Aynı amaçla yola çıkmamıza rağmen galiba şu gerçeği kabul etmek istemiyoruz:

Kısık sesle ve kısık bütçeyle mükemmel ses olmuyor.

5.1 sinema sistemi macerama Edifiere m3500 ve playvision decoder ile başladım. Ardından z5500 , şimdi de vsx-520 ve JBL scs200 5.1 ses sistemi. Şu an vsx-921 ve Magnat 800 ya da 1000 hoparlörleri kovalıyorum. Bu böyle gider herhalde...

Benim nacizane tavsiyem bütçe 2000 lira civarında ise vsx-520 ( 921 'de olabilir ) ve magnat 800 set

500 lira seviyesinde ise z5500 ( Sadece film ve oyun için )

Bir de sadece siz izleyecekseniz sony mdr-ds7500 kulaklık var . Onu bir inceleyin. Sağlıcakla...

merhaba hocam radyo üstad cevap vermiş düşük bütçeyle mükemmel bir ses olmuyor tabi bu sizin kulağınızlada alakalı
  • Beni de üstad yaptın ya des_955, Allah iyiliğini versin. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var...

Bir de şu linke bakar mısın? Yeni avr'leri tanıtmış osedan .

http://forum.donanimhaber.com/m_83555353/tm.htm
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam artık sizde benim bildiklerimi biliyorsunuz hepimizin birbirinden öğreneceği bir şeyler var bu link iyi oldu avrler bayağı gecikti ama olsun tabi buda bizi vuruyor euro ve dolar tavan yapmışken
  • Mükemmel derken aslında her forum donanımhaber takipçisinin isteği olan f/p ürünü almak :)
    Gönderdiğiniz linki açmadan az önce Pioneer VSX-923 hakkında yabancı forumlarda okudum biraz tam türkiyede satılıyormudur ki dedim forumu açtım sizin verdiğiniz linkte aynı avr varmış. Fiyatı epey tuzlu ama herkes çok meth etmiş.
    merhaba hocam pioneerı 900 lü özellikle 921 i çok tutuldu çok güzel fonksiyonlu avr dir şimdi ise 923 ile bayağı ses getirir gene diye tahmin ediyorum f/p ürünleri belli vsx-322 olabilir sony dh 540 olabilir yamaha yada denon olabilir ama yamaha denon şuan modellerini hatırlamıyorum ayrıca her markanın kendine has ses karekteristiği vardır eğer temiz bir ses istiyorsanız alacağınız hoparlörlerin hepsinde tweeter olsun yani kule arka ve merkezde
  • Olur tabi ki neden olmasın? O fiyalara kompakt sistemleri daha dogru buluyorum ben, z5500 ilk etapta sizi son derece mutlu edecektir. Kulak dinledikçe öğrenen ve alisan bir yapıya sahip, tecrübe ederek ilerlemenizi ve o şekilde upgrade etmenizi öneririm. Böyle başlangıçlar keyifli oluyor her upgradeden ve değişen sesten keyif alıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPRNTRK L kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam o zaman ben kibar kullanılmış bi z5500 alayım ondan sonra bakarız artık.
  • Uzun surw Z5500 kullanmis ve terfi icin avr li bi sisteme yonelmis biri olarak 2500-3000 tl civari adam akili bi setin yanina z5500 yanasamaz bile. Ama tabi ii imkan meselesi. Imkan varsa avrli sisteme yonelilmeli bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tosun911 T kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki 5 katı fiyat olunca yanaşamaz. Senin yaptığın mercedesle-daciayı karşılaştırıp "evet mercedes daha iyi" demek gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.