Şimdi Ara

ev sinema sistemi için hoparlör kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lütfen bana biraz araştır bu konuda 50 tane konu açılmıştır onları oku demeyin. Çünkü 3-4 saattir bu konuyu okuyorum aklımı kaybetmeme ramak kaldı.

Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor bu konuda. Diyorlar ki alacağın kablonun metresi en aşağı 15 lira olmazsa at çöpe iyi ses vermez o zaman sistem de kurma.
    Benim 5.1 sorroundlar için kablo ihtiyacım 30 metre biri 20 metre biri 50 metre. sub whoofer center ve frontlar desen 60 metre kablo ihtiyacım var 15 liradan alsam nerdeyse 1000 lira. Ben zaten sistemi 1500 liraya kurdum.

Biri diyor ki kalınlık önemlidir öteki diyor ki bakır olması diğeri gümüş. Kalınlığı neden önemlidir zarar görmemesi açısından mı? Daha önemli olan malzeme kalitesi değil mi.

Başka bir yerde sistemin yüzde 10u fiyatı harcanır diyor ama 15 liradan azsa at çöpe deniyor aradaki uçurum dünyalar kadar.

Mesela aşağıdaki linkte 100 metre kablo 40 lira.

http://www.merterelektronik.com/KABLO-2X050-SIYAH-HOPARLOR-KABLOSU100MT,PR-40651.html

Bunda ise 100 metre kablo 110 lira

http://www.merterelektronik.com/KABLO-2X15-BAKIR-HOPARLOR-KABLOSU-100-MT,PR-13879.html

Bu linkte 100 metresi 190 lira

http://www.merterelektronik.com/KABLO-2X25-BAKIR-HOPARLOR-KABLOSU-100-Metre,PR-13880.html

Arkadaşların metresi 15 lira dediğinde ise 100 metresi 1500 lira oluyor. Lütfen beni aydınlatın bu konuda. Yukardaki linkteki 106 lira olan kablo bana yetmeyecek mi? Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nynpkl -- 17 Eylül 2013; 11:56:19 >

• Surround için çok yüksek fiyatlı kablolara gerek yok.

http://www.protel-elektronik.com/asp/product/1582/PACIFIC-2x2-5mm2-br-Hoparlor-Kablosu
  • nynpkl kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle bende zamanında çok takmıştım ama pek alakası yok gibi geliyor bana orta halli kablolar işinizi görür kendimden örnek ben media markttan hallettim vivanco alman markası 2.5 luk bakır metresi 5 tl 1.5 4 tl di aldığımda açıkçası yetiyor öyle ahım şahım bir iş değil bu iş sizin işinizi 2.5 ve 1.5 luk kablolar rahatlıkla görür
    "sub whoofer center ve frontlar desen 60 metre" yazmışsınız. Bu miktar epey yüksek. Nedeni nedir?

Frontlar ve center için normalde kablo boyu 8-10 metre civarında olur.

"Benim 5.1 sorroundlar için kablo ihtiyacım 30 metre biri 20 metre biri 50 metre" azmışsınız. Bu miktar da epey yüksek.

Sub aktif mi pasif mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

"sub whoofer center ve frontlar desen 60 metre" yazmışsınız. Bu miktar epey yüksek. Nedeni nedir?

"Benim 5.1 sorroundlar için kablo ihtiyacım 30 metre biri 20 metre biri 50 metre" azmışsınız. Bu miktar da epey yüksek.

Sub aktif mi pasif mi?

öncelikle tüm mesajlar için çok teşekkür ederim. Biraz karman çorman olmuş yazım.

tv ile oturduğum yer arası 5.5 metre ama kablo dimdik gelemeyecek maalesef. yani yolum ortasından kablo geçirmemek amacıyla kapının üstünden ve duvarın dibinden dolaştırıyorum kabloyu mecburen yani 30 20 olmasa bile sorroundlar en az toplam 40 metre var.

"sub whoofer center ve frontlar desen 60 metre" derken de sorroundların üstüne saydım yani 10 metre oluyor toplamı :)

sub aktif 150 watt

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Surround için çok yüksek fiyatlı kablolara gerek yok.

http://www.protel-elektronik.com/asp/product/1582/PACIFIC-2x2-5mm2-br-Hoparlor-Kablosu

merhaba hocam çok teşekkür ederim bunu kullanıyor musunuz?
  • Sipariş verdim, yarın elimde olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev Sinema Sistemi İçin Öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nynpkl

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Sub aktif mi pasif mi?

öncelikle tüm mesajlar için çok teşekkür ederim. Biraz karman çorman olmuş yazım.

tv ile oturduğum yer arası 5.5 metre ama kablo dimdik gelemeyecek maalesef. yani yolum ortasından kablo geçirmemek amacıyla kapının üstünden ve duvarın dibinden dolaştırıyorum kabloyu mecburen yani 30 20 olmasa bile sorroundlar en az toplam 40 metre var.

"sub whoofer center ve frontlar desen 60 metre" derken de sorroundların üstüne saydım yani 10 metre oluyor toplamı :)

sub aktif 150 watt

karısnızdaki duvarın genisligi 5mt olsa

1mt ampli payı
    ortasından koseye 2.5mt
    5.5 mt yan boy
    5 mt yede bir kapı donseniz
    1 mt de pay bıraksanız

15mt olur toplam.

20-20 bana da fazla geldi

Sub için RCA interconnect kabloya ihtiyacınız car. Yani speaker kablosu değil.
    Front ve center için nispeten kaliteli bir kablo almanız iyi olur fakat surroundlar için çok çok kaliteli bir kabloya gerek yok.
    Şahsi düşüncem 1500 TL 'lik bir sistem için 1000 TL kablo parası ödemenize gerek yok. Arkadaşın bahsettiği gibi Madia Markt 'taki kablolar işinizi görür.
    Bu konuya çok kafanızı takmaya gerek yok.
  • MErhaba arkadaşlar

Resimdeki kablodan arıyorum, ismi nedir bilmiyorum. Ucunda jack var. Sony için. Nerede bulabilirim. internette bulamadım. yardımcı olabilir misiniz

ev sinema sistemi için hoparlör kablosu
  • Teşekkür ederim kardeşim. Türkiyede bulabileceğim bir yer var mı veya internet sitesi. Kadıköy yazıcıoğlunda var mıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.