Şimdi Ara

Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
0
Favori
29.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Link verdiğiniz bayilerin aynı paketteki araçları arasında baya bir fiyat farkı var. Neden acaba? Elegance Eco diyor ama iki bayi fiyatı arasında uçurum var.

• 7 arac icin 1.5m teklif ettim cevap bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda galericilerin gram suçu yok. Adam ticaretini yapıyor
  • Stokta 10 adet olan ürünü bir müşteri 10 adet istese ve o ürün hareket gören ürün ise 7-8 tane veriyoruz
    Başka müşteri istediğinde mağdur olmasın 1-2 bir şey verelim stoğa ürün gelene kadar diye

Bayiler gitmiş stoklarına gelen ve vatandaşın almak istediği ürünü vatandaşa yok çekip galeriye veriyor , hayırdır sen galerileri alt bayi mi tayin ettin ?

Web sitene atıyorum Gebze bölgesinde bu marka ürünleri kardeşler galeri mi satar dedin ?

Satış temsilcilerinin galeriler ile ilişkisi ne düzeyde ?
    Bu net olarak son kullanıcıya kazık atmaktır
    Bunda tartışılacak bir şey yok
    Sen müteahhit misin de yaptığın 10 daireyi kafana göre istediğin adama veriyorsun ?
    Sen 100 yıllık markaların Türkiye distribütörü veya ofisisin veya onun bayisisin

Devlet beğeniriz beğenmeyiz kurumları ile bir yapıdır ve ben bu durumun takip edilmediğine ihtimal vermiyorum

Öyle haberler çıkıyor ki bazen 3-5 yıllık teknik takipler
    Mali olarak bu suç ise bi bakmışsın neler neler çıkıyor
    galerici ile telefonda görüşüp

“ tamam Fikret abi 8 tane xxxx geliyor 300 den sende , sende artık seramik yapıp 360 dan çakarsın abi eheheeh “
    Yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

Bi galeri clio araçları almış 5.nesil en az 4 aydır kapısında yatıyor kar edeceklerini düşünerek milyonları bu arabalara bağlamışlar komedi😂🤣

Herkeste 1 ayda 40 bin kar ediyor diyor... ortada çok büyük risk var dolar 1 lira düşse yada ÖTV düşse inanılmaz zarar oluşur. Zaten dolar geçen ay düşmüştü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smt.c

Kendiniz mi galericisiniz, bir yakınınız mı?

Otomobil sahibi olabilmek için yurtdışına gitmeyi bile düşünen biri diyebiliriz... Vergi karşıtı herkesi desteklerim. 300binlik aracı 250bine veriyorsa çok iyi 150 bine verme imkanı varsa çok daha iyi

Öyle devleti asalak gibi sömürüp ülkeyi vergi cehennemine neden olduktan sonra her şeyin pahalı olmasını domates patates üreticisinde markette pazarcıda bayide kasapta gören zihniyete karşıyım

devletten belediyeden 8-10bin kayme al yapacağın görevin hızlanması için el altından hediyeler iste sonra yine sana maaş ödenmesi için yapılan ötv kdv mtv için yine üretici ve satıcıları suçla.

Devleti soyup soğana çevir sonrada suçu yine piyasaya at... Bari bu konuda susun da derdimiz içimizde kalsın.... Memurun belediyede çalışanın yandaş şirkette çalışanın bu konuda konuşmaya hakkı bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Aralık 2020; 23:38:27 >

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

Ben st olsam , önce adaletli davranırım. Kazanacagım parayı hak ederim .

senin gibi cömert olamam (rüşvet veremem) belki, fitratimda yok.

sen cömert olarak , satılık olan St leri ve satış md lerini satın alırsın anca .

ama sende haklısın , devir siZin devriniz. Hepiniz hak yiyerek kazanıyorsunuz. Cömert olarak harcadıkların , fazlasıyla cıkar umarım senden .

• quote:

Orijinalden alıntı: luckystar

Ben st olsam , önce adaletli davranırım. Kazanacagım parayı hak ederim .

senin gibi cömert olamam (rüşvet veremem) belki, fitratimda yok.

sen cömert olarak , satılık olan St leri ve satış md lerini satın alırsın anca .

ama sende haklısın , devir siZin devriniz. Hepiniz hak yiyerek kazanıyorsunuz. Cömert olarak harcadıkların , fazlasıyla cıkar umarım senden .

rüşvet

parayla,aldığında,arabada,neyin,rüşveti?

sen,bayi,olduğunu,düşün.

tek,seferde,sorunsuz,blok,satıs,mı,yapmak,ıstersın,

yoksa,tek,tek,ugrasarak,mı

devırın,benımle,alakası,yok,ben,memurum.

herkes,bu,işi,para,ıcın,yapıyor,

araba,bu,ekmek,degıl,su,degıl,

pekı,bu,adam,arabaları,aldı,

ötv,indi,bu,adam,zarar,etti,

zararına,ortak,olacak,mısın?

• Bir tüccar/esnaf/insan belirli bir malın değerleneceğini düşünüyorsa satın almak isteyecektir, bunu çok normal karşılıyorum. Galerici veya başka kişilerle ilgili bir sorunum yok; şu anki otomobil piyasasıyla ilgili suçu bu kişilerde de görmüyorum. Geçmiş mesajlarımda bu yöndeki açıklamalarımı da bulmuş olmanız lazım.

Sorunun kaynağı olarak ise kendi sektör veya alanımız dışında çalışanların maaşlarını, emeklerini ve statülerini eleştirmeyi bırakıp, toplumsal saygı ve uzlaşıyı tesis edememenin sonucunda, adil gelir dağılımı ve vergilendirme sistemi gibi haklarımızı ve hatta temel hak ve özgürlüklerimizi dahi elde edip savunamayışımızı görüyorum.

Son olarak kime söyleniyorsunuz bilmiyorum ama eğer bir kamu görevlisi rüşvet veya hediye talep ediyorsa ya da devleti soyan birileri varsa bu suçtur, bir bilginiz varsa ilgili makamlara bildiriniz. Bunlarla birlikte (eğer yapılıyorsa) halk arasındaki tabiriyle "karaborsacılık" da suçtur: Türk Ceza Kanunu madde 240: "Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.".

Diğer taraftan suç olmayan şey ise meslek veya görevleri fark etmeksizin kişilerin görüşlerini ifade etmesidir: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde 26 : "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.".

• smt.c kullanıcısına yanıt
    Bir tüccar / esnaf / insan
    Malın değerleneceğini düşünüyorsa , malın satıcısı ise anlaşıp mal piyasaya sürülmeden alıp , tüketicinin ulaşmasına engel olup , üzerine yeni ürün fiyatından fazla fiyat koyup satmaya çalışıyorsa ...

Nesi normal ?

Malı satmaktan kaçındılarmı ? Kaçındılar
    Kamu için ihtiyaç doğurdularmı ? Doğurdular

Şunu artık anlayın
    Bu iş daire yapan müteahhitin benim dairem bana göre 2 milyon işine geliyorsa .... olayı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 22 Aralık 2020; 6:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Bu dediklerin pandeminin ilk zamanları için geçerli şimdi 2.el oto bile %8-10 düşmüş durumda fiyat olarak satış ise çok daha fazla

fiyatlar artınca talep artmaz orda hatalı yazmışsınız. Fiyatlar arttığı halde talep artıyorsa bu satışları neden bayii yapmasın ? Bayinin satış yapmamasının cevabını yazdım 230 binlik otomobili bayii 240-250 bine satamıyor direk 300bin oluyor o nedenle galerinin alması işine geliyor. Galeri 260bine satıp 15 bini bayiye verebilir alıcı ise 300bin alacağına 260 bin ödemiş oluyor

Alıntıları Göster
    Normalde fiyatlar artınca talep artmaz tabi ki de , Türkiye de farklı yürüyor işler. Daha çok fiyatı artar diye yüklendi insanlar, dolar altın dada bu böyle 8.50 den dolar 540 tan altın alanlarda çok var.
    Bayi toplu olarak rahat rahat sattı , istediği fiyattan arabaları galerilere. Normal vatandaş gelseydi , indirim isteyecekti , bakıp gidecekti işlerine gelmedi. Galeriler hepsini topladı piyasadan. Tek Civic, Megane, Polo filan değil lüks araç toplayan bayilerde gördüm sarı sitede. Mercedes, Audi, BMW stoklayan bayiler bile vardı. İkinci el çok şişti, şuan ikinci eldeki düşüş de bir şey ifade etmiyor. 5 yıllık 100000 bin km giden araçlara hala sıfırından 10 15 bin ucuza satmaya çalışıyorlar. Komedi gibi :))) Çok beklerler

• Türkiyede araca talep bitti. Zaten 5-10 araç alan galericiler ve al sat yapan 2. aracı alan al-satçılardan (Benim 2 ayrı arkadaşım bile alıp satalım diye bana iş teklif etti) dolayı bu şekilde talep vardı. Ama arktık o talep yok.

Şimdi ne var. Sıfır araç dolu yetkili bayiler. Bu arada aslında fiyat ucuzlar ama çakallar fiyat düşürmek yerine 0 faisli kredi veriyorlar. 0 fiyatını düşürseler tüm ikinci el , galeriler fiyat düşürmek zorunda kalacak . Neyse, galeriler de araç dolu. Yani müthiş bir satlık araç var.

Her yerde yıl sonu kampanyası varmış yazıyor. Bırakın alan alsın. Önümüzdeki sene artık o kampanya ile son alıcı kesimde ayıklanmış oluyor. Dolar-Euro düşüyor. Yani 2021 model araca zam yapmak için bir sebep yok. Talep de yok. Satlık araç sayısına 2021'ler ile iyice artacak.

Çok farklı günlere şahit olacağız inşallah :)

Kendi yazdıgını anlamamıssın . Comert davranmamakla suclamıssın.

sen comertlikten ne kastettin ? Arabayı teslim eden gariba 100 tl vermek değil herhalde???

satıs temsilcisine , satış müdürüne el altından para , hediye vermekten bahsettin . Cevirme kazı.

rüşvet alan ST neden , normal vatandaşa satsın , haklısın .

rüşvet verende , alanda aynı kefede benim için . Allah ne layıgınız varsa versin .

• quote:

Kendi yazdıgını anlamamıssın . Comert davranmamakla suclamıssın.

sen comertlikten ne kastettin ? Arabayı teslim eden gariba 100 tl vermek değil herhalde???

satıs temsilcisine , satış müdürüne el altından para , hediye vermekten bahsettin . Cevirme kazı.

rüşvet alan ST neden , normal vatandaşa satsın , haklısın .

rüşvet verende , alanda aynı kefede benim için . Allah ne layıgınız varsa versin .

sorumun cevabını verir misin ?

bu adam 10 tane araba aldı. dolu vurdu. ötv indi. kazaya karıştı.

bu adam yatırım yaptı ve zarar etti. zararını karşılayacak mısın?

bu adam bayiden alıyor, adetli alıyor çingene gibi 1 paspas için pazarlık etmiyor.

bayi gelen malı toptan satmak ister. ufak tefek hediyelerinde suç teşkil eden bir durum değil..

kuyumcular altın düştü diye altın satmıyor.

piyasadan ekonomiden haberiniz yok.

boş gelip boş gidiyorsunuz.

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Yazımın tamamını okuyup okumadığınızdan emin değilim. Bunun hangi kapsamda suç olacağından bahsettim zaten.
  • smt.c kullanıcısına yanıt
    İlk paragrafta suçu bu kişilerde görmüyorum demişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: smt.c

Bir tüccar/esnaf/insan belirli bir malın değerleneceğini düşünüyorsa satın almak isteyecektir, bunu çok normal karşılıyorum. Galerici veya başka kişilerle ilgili bir sorunum yok; şu anki otomobil piyasasıyla ilgili suçu bu kişilerde de görmüyorum. Geçmiş mesajlarımda bu yöndeki açıklamalarımı da bulmuş olmanız lazım.

Sorunun kaynağı olarak ise kendi sektör veya alanımız dışında çalışanların maaşlarını, emeklerini ve statülerini eleştirmeyi bırakıp, toplumsal saygı ve uzlaşıyı tesis edememenin sonucunda, adil gelir dağılımı ve vergilendirme sistemi gibi haklarımızı ve hatta temel hak ve özgürlüklerimizi dahi elde edip savunamayışımızı görüyorum.

Son olarak kime söyleniyorsunuz bilmiyorum ama eğer bir kamu görevlisi rüşvet veya hediye talep ediyorsa ya da devleti soyan birileri varsa bu suçtur, bir bilginiz varsa ilgili makamlara bildiriniz. Bunlarla birlikte (eğer yapılıyorsa) halk arasındaki tabiriyle "karaborsacılık" da suçtur: Türk Ceza Kanunu madde 240: "Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.".

Diğer taraftan suç olmayan şey ise meslek veya görevleri fark etmeksizin kişilerin görüşlerini ifade etmesidir: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde 26 : "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.".

*Konu popüler olunca geçen gün girdim konuya 10-15kişiye de cevap yazdım ama cevap yazdıklarım arasında siz yokmuşsunuz .Kod adına benzer kullanıcı adlarını zaten hatırlamam yazsam bile bilmezdim ama yazmamışım sizin eski mesajlarınıza neden bakayım

*Galerici olsam yada yakınım olsa söylediklerim anlamsız olacaktı demi... Oysa söylediklerimden galerici olamayacağımı bile anlamayıp beni güya pişti yapacaktınız. VERGİDEN KAÇINMAKTAN bahsediyorum devlete giden 50 bin liranın 4 bini devlete geri kalanın 30bin vatandaşa 16 bini galeri alıyor diyorum bunu galerici der mi. Başına dert alır mı maliyeden

*Bak burada hondanın resmi sitesinde araçlar 300binden fazla
    honda.com.tr
    Honda Civic Hatchback Otomobil Güncel Fiyat Listesi | Honda Türkiye
    https://honda.com.tr/otomobil/modeller/honda-civic-hatchback/honda-civic-hatchback-fiyat-listesi

Ucuza alıp pahalıya satma nerde var karaborsa nerde var?... Bunda bayide etkili olmuş olabilir. (Bunu da galerici der mi yada bayi der mi? ) 230 ile 280 arasında fiyat yok ( ÖTV farkı nedeniyle) burada galerici satış avantajı yaratmak istiyor sadece

* Sen fikir söylemiyorsun ki ?galerici misin diye insanı suçluyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Aralık 2020; 19:44:58 >

Sayın forumdaş, size forum kurallara gereği usturuplu bir şekilde yanıt vermeyi deneyeceğim.

Öncelikle Ticaret, ahlaklı ticaret risk içerir. Kimse al ,sat işlerinde %100 kar edeceğim diye alıp, satamaz.

Ben olayın hak yeme kısmındayım. Ufak tefek hediyeleri aç bakalım biraz. ben liste fiyatının 5 bin üzerinde, onlarca alan galerici biliyorum. Ben yazmayım da , senin bahsettiğin ufak , tefek hediyelerle oluyor bu işler.

Bu arada , bende gider bu ahlaksızlığı yapar, araba alırım. Ama hak yememek için yapmadım yapmam. Ağustos da Tiguan Aldım. ama araştırdım, bayiyi ikna edemedim, Dogus dan stok sorguladım, bulunduğum şehir teslim, alakasız bir başka ildeki bayiden aldım. Evet paspas istedim, hatta istemeden hem halı hem kauçuk zaten gönderiyoruz dediler. Ama ST ye sadece teşekkür mahiyetinde Trafik sigortasını ve kaskoyu o bayiden yaptım.

Dediğin şeyler olursa , ben insan olarak üzülürüm, hatta yardım etmeye çalışırım o Galericilere. Ama onlar 30-40 bin koyarken alıcılara acırlar mı?

Kişi kendinden bilir işi. Hak yiyenlerden , fazlasıyla çıksın. insanların bir yıl çalışıp kazandıkları parayı , rüşvet vererek ,hak yiyerek oturdukları yerden kazanan , birde tek kurus vergi vermeyen ahlaksız kişilere lafım. Asgari ücret brüt 2,943 tl NEt 2,324 tl aradaki 619 TL kesinti işciden, bir de işverenden yapılan kesintiyi de aşagıda bulursun. 24 bin net para için yaklasık 2300 saat çalışacaksın, öteki tarafta , oturdugu yerden 30-40 kazanacak. Kusura bakma da zarar ederse , cok üzülmem ( dogal afet olursa ayrı üzülürüm , ayrı. )

(Bu işi hakkıyla , ahlaklı ticaret yapan , ticaret erbapları tenzih ediyorum )

Bu konuya daha fazla yanıt veriyorsan , yaran gocunuyorsun demektir. Haa değilsen bak işine.

Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckystar -- 22 Aralık 2020; 19:45:58 >

• quote:

Sayın forumdaş, size forum kurallara gereği usturuplu bir şekilde yanıt vermeyi deneyeceğim.

Öncelikle Ticaret, ahlaklı ticaret risk içerir. Kimse al ,sat işlerinde %100 kar edeceğim diye alıp, satamaz.

Ben olayın hak yeme kısmındayım. Ufak tefek hediyeleri aç bakalım biraz. ben liste fiyatının 5 bin üzerinde, onlarca alan galerici biliyorum. Ben yazmayım da , senin bahsettiğin ufak , tefek hediyelerle oluyor bu işler.

Bu arada , bende gider bu ahlaksızlığı yapar, araba alırım. Ama hak yememek için yapmadım yapmam. Ağustos da Tiguan Aldım. ama araştırdım, bayiyi ikna edemedim, Dogus dan stok sorguladım, bulunduğum şehir teslim, alakasız bir başka ildeki bayiden aldım. Evet paspas istedim, hatta istemeden hem halı hem kauçuk zaten gönderiyoruz dediler. Ama ST ye sadece teşekkür mahiyetinde Trafik sigortasını ve kaskoyu o bayiden yaptım.

Dediğin şeyler olursa , ben insan olarak üzülürüm, hatta yardım etmeye çalışırım o Galericilere. Ama onlar 30-40 bin koyarken alıcılara acırlar mı?

Kişi kendinden bilir işi. Hak yiyenlerden , fazlasıyla çıksın. insanların bir yıl çalışıp kazandıkları parayı , rüşvet vererek ,hak yiyerek oturdukları yerden kazanan , birde tek kurus vergi vermeyen ahlaksız kişilere lafım. Asgari ücret brüt 2,943 tl NEt 2,324 tl aradaki 619 TL kesinti işciden, bir de işverenden yapılan kesintiyi de aşagıda bulursun. 24 bin net para için yaklasık 2300 saat çalışacaksın, öteki tarafta , oturdugu yerden 30-40 kazanacak. Kusura bakma da zarar ederse , cok üzülmem ( dogal afet olursa ayrı üzülürüm , ayrı. )

(Bu işi hakkıyla , ahlaklı ticaret yapan , ticaret erbapları tenzih ediyorum )

Bu konuya daha fazla yanıt veriyorsan , yaran gocunuyorsun demektir. Haa değilsen bak işine.

Sayın serbest piyasa ekonomisiyle alakası olmayan arkadaş.

1- Asgari ücret edebiyatı ile sav üretirsen bende sana "ekmek parası" kavramıyla karşılık veririm.

Galerici araçları toptan alıyor ve kar ediyorsa, sende 10 tane araba parasını oraya bağla sende kazan.

Sonuca herkes ekmeği için çalışıyor.

2- Galerici hiçbirşey yapmadan para kazanıyor edebiyatı yaparsan bende sana "Kuyumcu 22 ayar altını satarken 24 ayar, alırken 20 ayar fiyatıyla alıyor" derim. Onunda dükkanı var.

Ayrıca galerici daha fazla risk alıyor doğrusal anlamda daha fazla kazanması gerekir.

3- %100 kar etme durumu yok demek "Ticaret karda zararda kardeş" demek

Peki bu adam bu işi yaparak yani risk alıp para kazanırken yerip, olası bir (ötv inme riski, dolu riski sel riski) zarar ettiğinde kafanı çevirirsen bu doğru bir anlayış olur mu?

4- Benim 1300 lira sözleşmem var. dükkanın kirası piyasada 2.000. Ben çıkarken bir aylık 700 tl hava parası isterken sorun olmuyorda. Galerici yüklü alım yaparken ödemeyi fazla fazla yapıyor ve bayiiyi tatmin ediyorsa bunun neresi suç ve neresi günah ?

5- Ben bayii olsam açık arttırma yaparım.

Bu ülke 2006-2012 arası kontagı açtıgında milyarlarca lira değer kaybeden 2. el oto fiyatlarıni gördü.

Kimse kimseyi kandırmasın. ARABA EKMEK DEĞİL SU DEĞİL. PARAYI BASAN ALIR. RİSKİ ALAN KAZANIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 22 Aralık 2020; 20:16:47 >

Serbest piyasa ekonomisini biliyorum. Karaborsacılık , arz azaldığında fiyat yükselmesini fırsatçılık olarak kullanan, haddinden fazla kar eden, ahlaksızları bilmiyorum evet.

1- Ben asgari ücret edebiyatı yapmadım. Yapılan olayı örneklendirdim. Yapılan haksız kazancı dile getirdim. Hak yiyerek başkasının , sırasını para basarak alıp, karaborsacı zihniyeti ile araba satanlardan bahsettim .Ve hiç vergi vermeden .

2-Kac tane galericinin arabası dolu altında kalmış. Kalmışsa da kusura bakmasın , herkesten fazla hava duruma bakıversin bir zahmet , yok öyle oturduğun yerden para kazanmak.

3-Ben hakkıyla ticaret yapma kimsenin , zarar etmesini , zararına satış yapmasını istemem . Karaborsacılık yapan , ahlaksız ticaret yapanlar umurumda değil, zarar edebilirler.

4-hala anlamamışsın. Yeterli araç yok. Başkalarının hakkını satın alıyorsun. Ahlaksızlık yapıyorsun.

5- bayi değilsin . Sen Bayi olsan , ufak tefek hediyeler kabul eder , toplu satardın , başın ağrımasın diye. Keşke delikanlı gibi acık arttırma yapmasalar , şeffaf bir şekilde. Bak bakalım 30-40 k karlar nerelere düşüyor.

Parayı adam gibi basan kazansın. Hak yiyerek kazanana harcamak nasip olmasın. Riski de bana mı alıyor.

Diyorum normal piyasa koşullarında , araba işinden makul karlar yapan , işini düzgün yapan esnafa lafım yok. Bu durumu fırsata çeviren , ufak tefek hediyeler ile başkalarının hakkını gasp edenlere lafım.

Bu duruma göz yuman ; başta devlet, otomobil üretici firmaları , bayiler , galericiler al satıcıları kınıyorum.

Türk'ün , Türk'ten başka düşmanı yok.

Son olarak , eğer galerici isen , yaran var ki konuşuyorsun. İşler kesat herhalde , müşteri yok. Git çay falan demle , yerlere paspas at, müşteri gelebilir. Unutma müşteri velinimettir. Piyasa senin gibilere yanıtını , er yada geç verir.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.