Şimdi Ara

Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
0
Favori
29.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Unutma ''Herkes hakkettiğini yaşar'' benim de dileğim, herkesin hakkettiğini yaşaması.

Çok mu şey istedim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: luckystar

Serbest piyasa ekonomisini biliyorum. Karaborsacılık , arz azaldığında fiyat yükselmesini fırsatçılık olarak kullanan, haddinden fazla kar eden, ahlaksızları bilmiyorum evet.

1- Ben asgari ücret edebiyatı yapmadım. Yapılan olayı örneklendirdim. Yapılan haksız kazancı dile getirdim. Hak yiyerek başkasının , sırasını para basarak alıp, karaborsacı zihniyeti ile araba satanlardan bahsettim .Ve hiç vergi vermeden .

2-Kac tane galericinin arabası dolu altında kalmış. Kalmışsa da kusura bakmasın , herkesten fazla hava duruma bakıversin bir zahmet , yok öyle oturduğun yerden para kazanmak.

3-Ben hakkıyla ticaret yapma kimsenin , zarar etmesini , zararına satış yapmasını istemem . Karaborsacılık yapan , ahlaksız ticaret yapanlar umurumda değil, zarar edebilirler.

4-hala anlamamışsın. Yeterli araç yok. Başkalarının hakkını satın alıyorsun. Ahlaksızlık yapıyorsun.

5- bayi değilsin . Sen Bayi olsan , ufak tefek hediyeler kabul eder , toplu satardın , başın ağrımasın diye. Keşke delikanlı gibi acık arttırma yapmasalar , şeffaf bir şekilde. Bak bakalım 30-40 k karlar nerelere düşüyor.

Parayı adam gibi basan kazansın. Hak yiyerek kazanana harcamak nasip olmasın. Riski de bana mı alıyor.

Diyorum normal piyasa koşullarında , araba işinden makul karlar yapan , işini düzgün yapan esnafa lafım yok. Bu durumu fırsata çeviren , ufak tefek hediyeler ile başkalarının hakkını gasp edenlere lafım.

Bu duruma göz yuman ; başta devlet, otomobil üretici firmaları , bayiler , galericiler al satıcıları kınıyorum.

Türk'ün , Türk'ten başka düşmanı yok.

Son olarak , eğer galerici isen , yaran var ki konuşuyorsun. İşler kesat herhalde , müşteri yok. Git çay falan demle , yerlere paspas at, müşteri gelebilir. Unutma müşteri velinimettir. Piyasa senin gibilere yanıtını , er yada geç verir.

1-Sabit gelirli memurum.

2-Eskiden tüp ve yağ karaborsaya düşerdi şimdi otomobil. bayide araba geç gelsede var fakat farz edelim karaborsa.

yağ olmadan yemek olmaz. 6 ay sıfır km otomobil olmadan her şey olur.

3-Türkün düşmanı falan yok. Dünyanın sadece %1 olup bütün dünya kendisine düşman olduğunu sanılıp korkutulan bir millet var.

4- Ben sana arabalar dolu altında kalsa zararına ortak olurmusun dedim. tabiki bir cevap alamadım.

çünkü böyle birşey gerçekleşse "ilahi adalet" der "kendini yine haklı çıkarırsın",

5- Bu galerici adam 20 bin dolar verdi araba aldı. Türkiye 1 trilyon bor rezervi buldu. Dolar düştü 3 liraya.

Galericinin zararına ortak olacak mısın ?

Hayır.

Risk alıp para kazanmak, Bayi'de satıcıyı mutlu edip ayrıcalık kazanmak gayri yasal bir durum değil.

MAL BAYİ'NİN KİME ÖNCELİKLİ İSTERSE ONA SATAR(rekabet kurulunun izin verdiği ölçüde)

Bu milletin kıskançlık ve fesatlığını bu hikaye özetlemiş.

Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış. İlk gün kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış. Bizimki bakmış derin bir kazanın başında 5 zebani bekliyor.

– Bu ne demiş ?

– Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor…

Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş. Bizimki yine dayanamamış;

– Peki burada niye 3 zebani bekliyor?

– Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.

Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;

– Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu?

Kıdemli artık bıkkın bir şekilde cevaplamış;

– O Türklerin kazanı. Görevli zebaniye gerek duymuyoruz. Zaten içlerinden birisi çıkmak için çaba sarf ettiğinde diğerleri birlik olarak hemen onu aşağıya çekiyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 22 Aralık 2020; 20:52:18 >

• Devlet memuruysan neyi savunuyorsun??? Ben araç olduğu halde, kullanmak için araç alamayan , ve bu karaborsacı durumunu iliğine kadar hissetmiş alıcıyım . Piaysanın nasıl yükseldiğini, nasıl yükseltildiğine sahitlik eden vatandaşım. Alamadığım aracların 5-10-15 li halde galerilerde görümüş vatandaşım. Sen neden bahsediyorsun. Bu durumdan yararlanıp, haksız kazananlara , hakettiklerinden fazlası ( bak fazlası yazıyorum ) haram olsun.

hala aynı şeyleri yazıyorsun. Benim yazdıklarımı iyi okumanı tavsiye ederim. Sorduğun, yanıt alamadığını söylediğin her şeye yanıt yazdığını düşünüyorum.

HAK diyorum , AHLAKLı ticaret diyorum sen Dolar ,ÖTV düşerse , dolu yağarsa diyorsun.

Ahlaklı ticaret yapıp kazanana lafım olmadığı gibi , zarar edene de üzülürüm .

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

bir de BAyi malı istediğine satar yazmışsın yaa.. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Unutma bunu da.

Bu şekilde yapan bayilerde , affedersin , defolup gitsinler , bu ülkenin içine ettiler.

Telefona çıkmayan , müşteriye köpek çeken ST ler , satamadıkları arabaları, ufak tefek hediye aldıkları galericilere satsınlar bu günlerde.

Sen neyi savunuyorsun anlamadım. Devlet memurluğu görevini ifa et. Bırak ahlaksız ticaret yapan kişiler yazsın. Senin alakan yoksa , sana ne bu durumdan. Sana mı kaldı, bu üçkâğıtçıları savunmak.

• quote:

bir de BAyi malı istediğine satar yazmışsın yaa.. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Unutma bunu da.

Bu şekilde yapan bayilerde , affedersin , defolup gitsinler , bu ülkenin içine ettiler.

Telefona çıkmayan , müşteriye köpek çeken ST ler , satamadıkları arabaları, ufak tefek hediye aldıkları galericilere satsınlar bu günlerde.

Sen neyi savunuyorsun anlamadım. Devlet memurluğu görevini ifa et. Bırak ahlaksız ticaret yapan kişiler yazsın. Senin alakan yoksa , sana ne bu durumdan. Sana mı kaldı, bu üçkâğıtçıları savunmak.

evet keser döndü sap döndü.

2013 te müşteri bayiye gidiyor, 20 bin lira parasıyla ve yüksek kredi gücüyle istediği arabayla saatlerce deneme sürüşüne çıkıyor keyfine bakıyordu.

danışmanların hepsini asker etmişti kendine. çünkü o piyasa o an o dinamikteydi. krediler ucuzdu piyasada bol para ve ürün vardı.

canı isterse 70 bin liralık golfü çekebilirdi. Danışmanlar ürünü satmak için kendini parçalılıyordu.

bayiler herkese eşantiyon ürünler veriyordu. O zaman bayiye gelen herkesin doğru iletişimle satın alma potansiyeli vardı.

Şimdi deniz bitti bu sefer karıncalar balıkları yemeye başladı.

Bayim olsa gelen arabayı açık arttırmaya çıkarır öyle satarım.

Ki aslında benim dediğim gibi olmuş. Distiribitörler iyi kazandılar bu sene

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2020 yılı Temmuz sonunda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60,3 artarak 341.469 adet olarak gerçekleşti. 2020 yılı Temmuz ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 350,9 artarak 69.427 adet olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 610,7 artarak 17.974 adet oldu.

Devlet memuru musun , bayi misln , galerici mi , alsatcı mı ? Ne yazıyorsun , neyi savunuyorsun ??

Dilim varmıyor ama , ek iş olarak yapıyorsun sanırım bu işi . Kuyruk acında var anlıyorum seni.

bu kadar körü, körüne savunanına denk gelmedim gercekten . Allah akıl fikir versin .

Hakkımı yiyene , hakkımı helal etmem , Net.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Devlet memuru musun , bayi misln , galerici mi , alsatcı mı ? Ne yazıyorsun , neyi savunuyorsun ??

Dilim varmıyor ama , ek iş olarak yapıyorsun sanırım bu işi . Kuyruk acında var anlıyorum seni.

bu kadar körü, körüne savunanına denk gelmedim gercekten . Allah akıl fikir versin .

Hakkımı yiyene , hakkımı helal etmem , Net.

Arkadaşım haklı haksızı ayırmak için bir menfaatim mi olması gerekir.

Galerici değilim.

Riski seven risk alıp para kazanan insanları severim.

Korkan bencil olan risk almayan garantici insanları sevmem.

Hala hak hukuk diyor.

Paran varsa araç var. 1 paspas için ağlıyorsan sana araba bu dönem yok.

BAYİ İSTEDİĞİNE ARABAYI SATAR. BU KONU BU KADAR BASİT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 22 Aralık 2020; 21:55:45 >

• quote:

Devlet memuruysan neyi savunuyorsun??? Ben araç olduğu halde, kullanmak için araç alamayan , ve bu karaborsacı durumunu iliğine kadar hissetmiş alıcıyım . Piaysanın nasıl yükseldiğini, nasıl yükseltildiğine sahitlik eden vatandaşım. Alamadığım aracların 5-10-15 li halde galerilerde görümüş vatandaşım. Sen neden bahsediyorsun. Bu durumdan yararlanıp, haksız kazananlara , hakettiklerinden fazlası ( bak fazlası yazıyorum ) haram olsun.

hala aynı şeyleri yazıyorsun. Benim yazdıklarımı iyi okumanı tavsiye ederim. Sorduğun, yanıt alamadığını söylediğin her şeye yanıt yazdığını düşünüyorum.

HAK diyorum , AHLAKLı ticaret diyorum sen Dolar ,ÖTV düşerse , dolu yağarsa diyorsun.

Ahlaklı ticaret yapıp kazanana lafım olmadığı gibi , zarar edene de üzülürüm .

ben de maaşlı işçiyim, hayalimdeki 10 yaşındaki araba 140 binlerden 180 binlere geldi ben de artık onu almaktan uzağım ama bunun suçlusu olarak bayileri ve galerileri suçlamak çok saçma. ikinci el 10 yaşındaki araba yerine gittim 2020 clio4 aldım, biryerim de incinmedi, nefesim kesilmedi , kalp krizi geçirmedim. siz ve sizin kafanızdakileri gerçekten anlamıyorum yok hak yemekmiş vs. neyin hakkı? siz bayiye kapora bıraktınız da bayi arabanızı başkasına mı sattı? sizden önce gelen adamın 1 tane alma zorunluluğu mu var? varsayın ki 5 evladınız var ve maddi gücünüz yerinde gidip beşine de araba almak istiyorsunuz ne yapacak bayi kusura bakmayın ancak bir tane verebilirim başkalarının hakkını yiyemem mi diyecek? hak yiyen arıyorsanız asgari ücretlinin maaşından vergi alan devlete bakın, hak yiyen arıyorsanız asgari ücretten vergi alırken cengiz holdingin vergi borcunu silen devlete bakın, hak yemek istiyorsanız garanti geçiş ücretli (hem de dolar bazında ) ihale yapan devlete bakın. bayiden 3-5 araba alan adamı hak yemekle suçlayıp saçmalamayın.

not: turizmde çalışan gariban bir işçiyim. ne al sat yapmaya param var ne ticari aklım.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

ben de maaşlı işçiyim, hayalimdeki 10 yaşındaki araba 140 binlerden 180 binlere geldi ben de artık onu almaktan uzağım ama bunun suçlusu olarak bayileri ve galerileri suçlamak çok saçma. ikinci el 10 yaşındaki araba yerine gittim 2020 clio4 aldım, biryerim de incinmedi, nefesim kesilmedi , kalp krizi geçirmedim. siz ve sizin kafanızdakileri gerçekten anlamıyorum yok hak yemekmiş vs. neyin hakkı? siz bayiye kapora bıraktınız da bayi arabanızı başkasına mı sattı? sizden önce gelen adamın 1 tane alma zorunluluğu mu var? varsayın ki 5 evladınız var ve maddi gücünüz yerinde gidip beşine de araba almak istiyorsunuz ne yapacak bayi kusura bakmayın ancak bir tane verebilirim başkalarının hakkını yiyemem mi diyecek? hak yiyen arıyorsanız asgari ücretlinin maaşından vergi alan devlete bakın, hak yiyen arıyorsanız asgari ücretten vergi alırken cengiz holdingin vergi borcunu silen devlete bakın, hak yemek istiyorsanız garanti geçiş ücretli (hem de dolar bazında ) ihale yapan devlete bakın. bayiden 3-5 araba alan adamı hak yemekle suçlayıp saçmalamayın.

not: turizmde çalışan gariban bir işçiyim. ne al sat yapmaya param var ne ticari aklım.

Alıntıları Göster

Ben çok uğraştım anlamıyorum hocam.

• quote:

Çok.güzel ifade etmişsiniz. Ağzınıza sağlık.

400 k lık araba lıp, paspas için ağlamam , ağlayana mani olmam. kişi kendinden bilir işi. paspas hikayen var belli ki.

Bende korkar, pısırık adamlardan nefret ederim. Hak yemem , yedirtmem.

Parayı basan alır evet. Ama perde arkasında senin de kabul ettiğin ufak tefek !!! hediyeler dönüyor. Neyse devlet memurusun , konuyu farklı yerlere çekmeyim.

Bak hocam işini , gücüne. Cebine para koyup araba almaya gittiğinde, yok çekilen arabaların , liste fiyatının 50k üstüne sarı sitede görünce, aslanlar gibi paranı verip alırsın.

Hak diyorum, çünkü ülkemizde maalesef bu kavram unutuldu. Olayın siyasi boyutuna girme niyetim yok. Sen kendin söyleyip, parayı basan alır diyorsun, bende diyorum ki alamaz. O araçlar, nihai tüketici için gelen araçlar. Firmalar , galericiler satsın diye reklam yapmaz. Ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Ortada yasalara aykırı bir durum olduğunu sanmıyorum.

Galeriler sıfır araçları toplayıp stokçuluk ve karaborsacılık yapmamalı. Galeriler ikinci el oto ticareti yapmalılar. Karaborsacılık suçtur. Bu yüzden kanuna aykırı bu yaptıkları.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

Ben çok uğraştım anlamıyorum hocam.

Alıntıları Göster

ben de anlamıyorum sanki araba almasalar nefes alamayacaklar. ticaretin en basit kuralı kim fazla istiyor ona satılır. banka 1 milyon tl si olanla 1 tl si olana aynı muameleyi mi yapıyor? herhangi bir mağaza 1 ürün alan müşterisine mi daha fazla ilgi gösterir 20 tane alana mı? neymiş hak yiyormuş passat alma 508 al ama yok illa vw yada civic alma megane al mazda al elentra al ama yok sürmekten çok satmayı düşünen tüketiciler olduğu sürece bu devran böyle gider.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

5 çocuğuna araba alan baba varsa , helal olsun daha fazlasını alsın. Örneğinin bu konuyla çok alakası yok, kusura bakma

Arabaları el altından almak için, aklına gelmeyecek ufak tefek hediyeler veridiler bayilere. Sen gidince araba yok dediler, sarı siteye bakın dediler. Sarı sitede satanlardan ayrıca prim aldılar. olmayan arabaya , kaparo almadılar zaten .Sorun orada. Senin almak istediğin araçtaki , spekülatif yükseliş , temelde araçların arz edilememesi , talep artısı sonucunda karaborsacıların türemesi ile oldu. Sonuçta sabit ücretle yaşayanlar , fakirleşti. Senin 1 yıl uğraşıp kazanıcın parayı, vasıfsız adamlar , 1 araç satarak kazandı.

Bende kalp krizi geçirmedim, rüyalarıma girmedi . Aracımı ÖTV yükselişinin haftası sattım, ÖTV yükselmeden aracımı aldım. gayet memnunum , alan kişi de çok memnun , ufak tefek şeyler için arıyor, yardımcı olup yönlendiriyorum.

Galericiye mal satan bayi ne kadar suçluysa, bunu alıp, senin hayal edemeyeceğin paralara satan al sat cı da haksızdır.

Onun haricinde yazdığın ülkenin haline katılıyorum. açınacak haldeyiz maalesef

• quote:

400 k lık araba lıp, paspas için ağlamam , ağlayana mani olmam. kişi kendinden bilir işi. paspas hikayen var belli ki.

Bende korkar, pısırık adamlardan nefret ederim. Hak yemem , yedirtmem.

Parayı basan alır evet. Ama perde arkasında senin de kabul ettiğin ufak tefek !!! hediyeler dönüyor. Neyse devlet memurusun , konuyu farklı yerlere çekmeyim.

Bak hocam işini , gücüne. Cebine para koyup araba almaya gittiğinde, yok çekilen arabaların , liste fiyatının 50k üstüne sarı sitede görünce, aslanlar gibi paranı verip alırsın.

Hak diyorum, çünkü ülkemizde maalesef bu kavram unutuldu. Olayın siyasi boyutuna girme niyetim yok. Sen kendin söyleyip, parayı basan alır diyorsun, bende diyorum ki alamaz. O araçlar, nihai tüketici için gelen araçlar. Firmalar , galericiler satsın diye reklam yapmaz. Ama

Ne alıp ne almayacagıma sen mi karar vereceksin ?

Piyasayı ALICI belirler.

Liste fiyatının üzerine 50 bin ekleyeni sorguluyorsunda alanı neden sorgulamıyorsun ?

Kalp pilimi bu ekmek mi su mu ? 1 sene sıfır hondaya binmezse kim ölür ?

Alan varsa 50 de koyar 100 de koyar.

Bu piyasanın kanunu. Alıcıyla satıcının buluştuğu yerde piyasa oluşur.

ALICI ALMAZSA SORUN KALMAZ.

ORTADA BİR SORUN VARSA BU SORUN SATANDA DEĞİL KESİNLİKLE LİSTE FİYATININ 50 BİN FAZLASINI VEREN ALICIDA.

• Allah size de akıl fikir versin. Siz hakkettiğinizi yaşayın , bizde hakkettiğimiz yaşayalım.

Anlamıyorsunuz ısrarla , bayiler cebinde parası olana satmadılar. menfaati olanla al satcılar sattılar. onlarda fahiş kar koyup , satmaya çalıştılar. Olay bu kadar net.

Mezattan acık artırmayla balık almıyorsun, araba alıyorsun. Bayiye gittiğinde bayi fiyatını verir. 300k der mesela , önündeki müşteri verir , vermez. Arkasındaki 310k veriyorum bana sat derse , göz göre göre , olur mu sence? işte el altından yapıp, aynı aracı 350 k ya satısa sundular.

Sana katılıyorum, talep olmasa keşke, bu tiplerin elinde patlasa.

dogru soyluyorsun 50 de koyar 100 de. Ama malı alırken , türlü oyunlarla el altından almaz ise , yapar. ANLAMADIN konuyu.

bahse girerim, sarı sitede bekleyen aracın var yada, bu ticareti yaptın, aklınca kendini AKlıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

Ortada yasalara aykırı bir durum olduğunu sanmıyorum.

yasalara aykırı bir durum yok.

ben aldım 2.el oldu. ben kendi malımı istediğim fiyata satarım.

varsa kanunsuz olduğunu iddaa edenler, burada kendi kendi tatmin etmek yerine ALO 170 'i arayabilirler.

cehalet ne güzel. her konuda fikrin var.

Şu anda ALICI lar almıyor zaten. İnan bu duruma düşen üçkâğıtçı Al sat cılar, çok kazanamayacaklar diye çok üzüldüm. vah , vahh .

O kadar yazıldı ki, Alıcılarda akıllandı. İnan arac alırken, galerilere hiç bakmadım. Bugune kadar hep sıfır araç aldım ve bayiden aldım. son yıllarda , bu ülkede , bu kadar emeksiz para kazanan başka bir insan türü olmadı. ( Siyasete girmiyorum )

• quote:

dogru soyluyorsun 50 de koyar 100 de. Ama malı alırken , türlü oyunlarla el altından almaz ise , yapar. ANLAMADIN konuyu.

bahse girerim, sarı sitede bekleyen aracın var yada, bu ticareti yaptın, aklınca kendini AKlıyorsun.

sende böyle mutlu ol.

sabit gelirliyim. tek bir gelirim var. 1 tane clio arabam var. :) oda ilanda falan degil.

ben fikirlerimi herhangi bir maddi kaygıdan bağımsız yorumluyorum.

arabaya yatırım yapmıyorum. araba sadece 4 tekerlekli bir götürgeç.

1 sene x marka arabaya binmezsem ölmem. kimsenin öleceginide düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.