sizde benzer kısır döngüde kalmışsınız. Kusura bakmayın aynı şeyleri tekrar , tekrar yazamayacağım. sizin fikrinize saygı duyuyorum , ama katılmıyorum. İster kabul et , ister etme. Ben bayi peşinde , sıfır araba için koşmam . Varsa alır gecerim. Yoksa ,piyasa durumuna bakarım. Sıra varsa kapora mı verir beklerim. Liste fiyatı neyse , normal müşteriye yapılan indirim ne ise onu beklerim St den . Bana özel indirim istemem , ama aynı aracı , aynı zamanda benden daha iyi fiyata alan varsa ve bunu tespit etmişsem , hakkımı ararım . Nitekim benzer olayı yaşadım. Bayi , hatasını kabul etti , paramı iade etti. Hak yemem , hakkımı yedirtmem. Umarım anlamıssındır. |
Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (16. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: werneke
Devlet memurumuymuş
Dikkat etmedim
Önemli değil kimsenin mesleği
Anlamadıkları şu
Benim 1 dairem var ve normalde piyasa fiyatı 500 bin ama ben buna 2 milyon diyebilirim
Veya arabam var 30 yaşında bana göre çok kıymetli ve milyonlarca lira isteyebilirim
İsteyen alır isteyen almaz bu başka bir şey
Şu konuyu savunan arkadaşların idrak edemediği nokta şu ;
Hatta olabilir dedikleri aşağı yukarı şu ;
Türkiye de 15 tane tane otomobil firması ve bunların 150 bayisi olsun
Bu bayilerin atıyorum 130 tanesi aralarında anlaşıyor ve 1 araba alan normal kullanıcıya araba satmıyor ve arabaları toplu araba alıp arabayı garajına çeken kişilere satıyor ve onlarda üzerine 30-40 bin para koyup tekrar satışa çıkarıyor
Baktığın zaman her şey kitabına uygun gibi
Hayır bunu yapamazsın , mal benim istediğime satarım diyemezsin , mahalle arasındaki Erdal bakkal değilsin , bir sektörde belli bir yüzdeyi temsil ediyorsun ve anlaşarak iş yapamazsın
Bu yasak
Bunu patateste soğan da elektronik eşyada da yapamazsın
Örnekleri var
Savunmaları da şikayet et vs 😀 zaten bu zamana kadar kim bilir kaç kez şikayet ermiştir millet
Önümüzdeki 2 yıl boyunca bu işten ses çıkmaması demek çıkmayacağı anlamına gelmez
Bi bakmışsın rekabet kurumu milyonlarca lira cezayı yapıştırmış bazı kurum kuruluş ve kişilere2.el alınan bir arabanın alınan fiyattan daha yukarı satılmaz diye bir kanun mu var?
Bu mülkiyet hakkına aykırı.
Bir şeyin yasak olduğu iddaa ettiğin bir durum varsa bunu kanunla tüzükle yönetmelikle belgelenmen gerekir.
Bomboş konular bomboş içerik.
Param var alıyorum. 10 dakika sonra hoşuma gitmiyor satıyorum.
Buna kim nasıl karışabilir ? TAMAM SEN GİT ŞİKAYET ET. CEZAYI ALINCA GALERİCİLER BURAYA EDİTLERSiN BENDE ÖZÜR DİLERİM :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 22 Aralık 2020; 23:9:44 >
-
Senin kaparo vermediğin araç için bir beklentin olmasın zaten. Kaparo vermeye hazır olan alıcılara araç yok deyip , el altından sattılar araçları . Anladın ?
-
Tartışılan olayın mülkiyet hakkıyla alakası yok
Anlaşmalı satış olmaz diye kanun var
Açıp okusana -
Müsteşarlık bu konuyla ilgilenicek merak etmeyin.
Bugün Ankara'da resmi islerim vardi gitmisken bu konuyu da birinci agizdan gerekli merciilere ilettim. Müsterih olsun herkes.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ağzından çıkanları kulağın duymuyor sanırım. Ne al satcısı ? Ne amatör ü ? Ne diyorsun ?
Sana mı soracam hangi marka modeli alacağı mı? Arz , talep dengesi , ekonomini temel kuramı. Karaborsacılık ayrı bir konu. marka imajı ve kalite ayrı bir konu. Araba sahibi olmak tercih meselesi.
en güzel savunma , saldırmaktır da , lütfen haddimizi aşmayalım.
İyi akşamlar
-
quote:
Tartışılan olayın mülkiyet hakkıyla alakası yok
Anlaşmalı satış olmaz diye kanun var
Açıp okusanaTapulu malımı aldığım aracı tarlayı arsayı 2 dakika sonra 2 saat sonra 2 gün sonra satamazsın diye bir kanun mu var?
Rekabet kurulu galerici peşinde :)
şeye sürülecek akıl.. neyse.
-
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarsizde benzer kısır döngüde kalmışsınız. Kusura bakmayın aynı şeyleri tekrar , tekrar yazamayacağım.
sizin fikrinize saygı duyuyorum , ama katılmıyorum. İster kabul et , ister etme.
Ben bayi peşinde , sıfır araba için koşmam . Varsa alır gecerim. Yoksa ,piyasa durumuna bakarım. Sıra varsa kapora mı verir beklerim. Liste fiyatı neyse , normal müşteriye yapılan indirim ne ise onu beklerim St den . Bana özel indirim istemem , ama aynı aracı , aynı zamanda benden daha iyi fiyata alan varsa ve bunu tespit etmişsem , hakkımı ararım . Nitekim benzer olayı yaşadım. Bayi , hatasını kabul etti , paramı iade etti. Hak yemem , hakkımı yedirtmem.
Umarım anlamıssındır.
bak bu söylediklerini katılıyorum . al-satçıları ve galericileri unut. filo indirimi diye birşey var biliyorsun 3 araba ve fazlasını alırsan araç indirime giriyor. ve yeni birşey değil ama bugüne kadar filo indirimine kimsenin karşı çıktığını duymadım. yada büyük rent a car firmaları onlar galericilerden de beter ve sıfır araç fiyatlarının ve onun üzerindeki vergi artışının esas müsebbini onlar. rent a car firması galerici gibi 5-10 tane de almıyor ki ver oranda 1000 tane megane diyor çıkıyor işin içinden. peki o adam o megane ı kaça alıyor sence? senin benim aldığım fiyata mı? peki büyük rent a car firmalarına karşı çıkanı gördün mü şimdiye kadar? amerikada 30 larda içki üzerindeki vergiyi ve yasakları arttırmışlar sonuç kaçakçılık olmuş, nerede yüksek vergi var onun sonucu illagalitedir. 9 defa hırsızlık yaptığı halde devletin yaptığı yada yapamadığı düzenleme yüzünden içeri girmeyip onuncuda seni soyan hırsız mı suçlu onu içeri tıkmayan devlet mi? evet ben de 3 liraya aldığım malın başkasına 2 liraya satılmasından hoşlanmıyorum ama bunun suçlusu alan değil veren ve verdirendir.
-
Bizimkiler düşünüyorlar yazın oldu ya bu olaylar
Hemen işi çözecek yetkili merciler
O iş öyle olmuyorki araştırması var takipi var iddianamesi var ,var oğlu var
Hatta bazılarının kafası basmıyor
Diyorki içinden “ nasıl ya ben x markadan st fikoyla gelecek 10 arabanın 4 üne anlaştım parasını verip aldım sonra üzerine 30 koydum kime ne ya ? “
Hiç düşünmüyorki sana o arabaları veren fiko başkalarına yok çekti araba bitti dedi
Evet araba o gün bitti ama bitmeden öncede yok çekti 😀
Bunlar bunu hala normal sanıyor
4 yıl önceki dijital oyunlardan rekabet kurumunun verdiği cezaları o yüzden hatırlattım
Adam hala anlamıyor -
pes gerçekten , hala ikinci elde diyorsun ...
Hocam sen konuyu anlamadın. Bak başlığa , adam 7 tane 0 km Civic ilanı cıkmıs. Ben sana istediğin fiyattan satamzsın demiyorum. Anladın ?
-
Bence sen şeye sürecek akıl peşinde koş
Senin algılamada problem var heralde
Bizi senin malın ilgilendirmiyor
O mala bize bilerek senden önce gitmemize rağmen yok çekilmesi ilgilendiriyor
Bu kanuna aykırı
Anladınmı ?
Anlamadın dimi
Aç oku o zaman
Bloğu koydum geçtim
Sürülecek akıl ol ayınca uğraşmıyorum
Ok kib bye -
Rentacar işi başka bir boyut. Bu konunun konusu değil maalesef. Adamlar alıp satmıyor. Kiralıyor. Ayrı bir sektör, ayrı bir konu.
İstersen ayrı bir konu başlığında tartısabiliriz.
-
Forumlarda ağlamaktan gözleri yaşardı çoluk çocugun.
Yazık bu gençlere. Adamların dünyasında kendi tapulu malını gönlünden geçen fiyata satamıyorsun.
Adam %150 ötv veriyor risk alıyor araba alıyor yine yaranamıyor :)
-
Zamani gelince anlatir devlet merak etme :))quote:
Bizimkiler düşünüyorlar yazın oldu ya bu olaylar
Hemen işi çözecek yetkili merciler
O iş öyle olmuyorki araştırması var takipi var iddianamesi var ,var oğlu var
Hatta bazılarının kafası basmıyor
Diyorki içinden “ nasıl ya ben x markadan st fikoyla gelecek 10 arabanın 4 üne anlaştım parasını verip aldım sonra üzerine 30 koydum kime ne ya ? “
Hiç düşünmüyorki sana o arabaları veren fiko başkalarına yok çekti araba bitti dedi
Evet araba o gün bitti ama bitmeden öncede yok çekti 😀
Bunlar bunu hala normal sanıyor
4 yıl önceki dijital oyunlardan rekabet kurumunun verdiği cezaları o yüzden hatırlattım
Adam hala anlamıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
O anlamıyo
Blokla geç onu gerek yok
Şimdi sana benim malım der
3-4 kere senin malınla ilgilenmiyoruz dedim
Benim 10 yaşında çocuğa söylesem anlardı -
Oldu olcak , tam yazsaydın da , şikayet konusu olsaydı. Forumdan bir kişi uzaklaşırdı.
Kişi kendinden bilir işi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarSenin kaparo vermediğin araç için bir beklentin olmasın zaten. Kaparo vermeye hazır olan alıcılara araç yok deyip , el altından sattılar araçları . Anladın ?
yahu hazır olması birşey ifade etmez kaporayı vermiş olması lazım bir hak iddia etmek için bu kadar basit.
Alıntı
metni:Sana mı soracam hangi marka modeli alacağı mı? Arz , talep dengesi , ekonomini temel kuramı. Karaborsacılık ayrı bir konu. marka imajı ve kalite ayrı bir konu. Araba sahibi olmak tercih meselesi. elbetteki herkesin tercihi farklı ama matematik diye birşey var senin 1000 kişinin istediği ama piyasada 100 tane olan maldan almak istiyorsan ya daha fazla para vereceksin , yada yüksek miktarda alıp yapanlar karşısında izleyeceksin ticarette satışta eşitlik diye birşey yok. al istediğini al ama sen bir arabaya 1 verirken 10 arabaya 10 veren var diye sıra sana gelmiyorsa bunda bir hak yemek yoktur. adamın eli kuvvetli.
-
Bir olayın kanuna aykırı olduğunu iddaa ediyorsan, Savcılıga gider suç duyurusunda bulunursun.
Suç duyurusunda sana verilen eki eklersen, davayı veya savcının cevabını hep bereber takip etmiş oluruz.
Bu gece çok vakit kaybettim ama iyi güldüm. sağol varol.
Ergenlerden serin hikayeler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 22 Aralık 2020; 23:24:55 > -
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarpes gerçekten , hala ikinci elde diyorsun ...
Hocam sen konuyu anlamadın. Bak başlığa , adam 7 tane 0 km Civic ilanı cıkmıs. Ben sana istediğin fiyattan satamzsın demiyorum. Anladın ?
7 tanede alır 17 tanede 127 tanede.
ve isterse 5 dakika sonra istediği fiyattan ilana koyar.
varsa buna engel bir kanun maddesi ekleyin hep beraber okuyalım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarRentacar işi başka bir boyut. Bu konunun konusu değil maalesef. Adamlar alıp satmıyor. Kiralıyor. Ayrı bir sektör, ayrı bir konu.
İstersen ayrı bir konu başlığında tartısabiliriz.
başka bir konu ama bununla bağlantılı, satmasa da sonuçta bireysel tüketiciyi etkiliyor. sen de ben de bireysel tüketiciyiz. sen araç bulamamaktan yakınıyorsun ben rent a car firmalarının fütursuzca alım yapmaları yüzünden artan fiyatlar yüzünden araba alamamaktan. yani sonuçta rent a car bireysel tüketiciyi galerici yada al-satçıdan daha fazla etkiliyor ama kimse rent a car başlığı açmıyor. ben çok başlığa (olmadık fiyata olmadık araç alan) arkadaş parayı topladığın ağaç nerede diye yazıyorum kimse kolay yoldan para kazanan bu sonradan görmeleri de diline dolamıyor varsa yoksa galerici. ben de burada bir samimiyet görmediğim için karşı çıkıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X