Kendin diyorsun ki , insanlık ölmüş. Bende sana bunu anlatmaya çalışıyorum. Adamlar el altından alıp, fahiş karlar ile satış yapıyorlar, en fazla insanlık ölmüş dersin çekilirsin .. NEYİ SAVUNUYORUN ? insanlıktan nasibini almamışları mı? Dünyada ki durumun farkındayım. O yüzden bu yozlaşmış sisteme kafa tutuyorum. Gece saat 2 de Kırmızı ışıkta beklerim, kimse yok diye geçmem. Otoyolda güvenlik şeridini kullanmam . Kırmızı ısıkta geçenlere ve güvenlik şeridini kullananlara, insanlıktan nasibini almamış derisin. Ama bunları savunursan sorun vardır. Yada , yerlere tükürmek yasak mı? kanunen hayır. Tükürenleri savunacan mı? Ne işin var al satcıları savunmakla??? |
Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (18. sayfa)
-
-
Konu beni gerçekten baydı. Siz insanlıktan nasibini almamış, aç gözlüleri savunun.
Birde dünya açlıktan ölen binlerce insan var , demagojisine girin. Sana kimse bu aç gözlülerden araç alma demiyor. madem savunuyorsun , git al. Kasasız , belası kullanmak nasip etsin.
Senin mesai saatin yok , nasıl bir iş anlamadım , beni ilgilendirmez ama , benim vakit ayırmam gereken bir ailem var ve vaktim bu kadar boş bir muhabbet için . çok değerli.
Anlayışını umuyorum, kal sağlıcakla. :)
-
evet kabahatler kanununda yere tükürmek yasak.
ben senin gibi düşünmüyorum ve risk alan insana saygı duyuyorum.kendisine değil aldığı riske.
bizim iş böyle. yeri geldiğinde 2 hafta eve gelmezsin yeri geldiginde 2 hafta yatarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 23 Aralık 2020; 0:30:13 > -
bu nasıl bir konu böyle,,, ben galeriyim diyelim yapıp sözleşmemi vs siparişini verip 3 4 5 ay önce paramla alıp dükkanımda satamazmiyim
yani sizlerden onay mı almam gerekiyor bunu yapmak için
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabiki siparişini verip 3-4 ay sonra gelen arabaları alabilirsin
Sorun şu ki galerici sipariş verip araba alabilirken ben istediğim zaman yok çekmeleri
Ve yok çekilen kişilere o gelen arabaların üzerine eklenerek satılmak istenmesi
Bu kanuna aykırı -
HAKSIZ FİYAT DEĞERLENDİRME KURULU YÖNETMELİĞİ
ç) Fahiş fiyat artışı: Olağanüstü hal, afet ve ekonomik dalgalanma dönemleri ile diğer acil durumlarda üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından satışa sunulan ve kamunun beslenme, sağlıklı yaşama ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerin fiyatında girdi ve diğer üretim maliyetlerindeki artış gibi haklı bir sebebe dayanmaksızın yapılan aşırı ve adil olmayan artışı.
Mesela bir ara saçma sapan şekilde soğan patates depoları basılıyordu ki aslında her sene o dönemlerde depolar dolu oluyordu. Ama soğan patates temel besin öğeleri olduğu için ANİ fiyat artışlarına insanların tahammülü çok az tepki çok çabuk oluşuyor. İnsanımıza her zaman lüks olarak görülen otomobil için kimse kılını kıpırdatmıyor. Bazı şeylerin lüks değil ihtiyaç olduğu anlaşılamadı. İşlerine gelmedi.
Arzın düştüğü olağan üstü bir durumda hiç yapmadığı bir şekilde üzerine 8-10-20 araç alıp bu araçların üzerine fahiş fiyat koyarak piyasanın fiyat ve arz dengesini bozmak stokçuluktur.
-
Bu risk almak değil , kamu düzenine aykırı davranmaktır.
ilginc bir karaktersin. Başkasının uygunsuz davranısını , cıkarı olmadıgı halde savunmak enteresan.
ben cıkarım olsa da , savunmam ayrı.Kod
Yığını:Fransı atasözü derki : chacun pour soi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Problem şurada, "0.Km araca son kullanicinin ulasamamasi"
0KM araba alıp satışa sunmak bir suç değildir, ayip da değildir.
Markalarin ve bayilerin işine gelen konu şurada ,eskiden kur oranında artış yapılmaz ise son kullanıcıların seçeneği çok oluyordu.
Markalarin senelik kotalari var ornek 10000 tane honda satılacak bir yilda, bayi de sattikca mutlu olacak, nakit parayla almak isteyenler de galeriler, adamların işi bu zaten, satılacak araç bulup üstüne kar koymak.
Böylece alan-satan razı.
Son kullanici tüketim çılgını olduğu icin "yarin dolar 10Tl olur- vergi gelir " ben de aldığıma 10-20 koyar satacak birini bulurum bu arada sıkışirsam hemen elimden çıkarırım kafası var.
Devlette vergisini aliyor ne de olsa o kısımda yöneticiler de de sat arabayı al parayı kafasında...
Siz burada istediğiniz kadar birbirinize kavga edebilirsiniz, son kullanıcı satın alımda doyum noktasına ulasmadikca , hem vergi fırsatı hem kar fırsatı olarak bakılıyor. Markalarin da işine geliyor, burada asli kusurlu markalar, stokculuk yapar gibi malları son kullanıcıya sunuyorlar, galeriye veriyorlar. Orada bir ahbap cavus ilişkisi var.
Bunu şikayet edebilirsin, ama genel sorun daha toplumsal,
Sorun bindiğin araba oturduğun ev kadarsın sığ bakışında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Aralık 2020; 9:26:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@luckystar, @atrix1212
Arkadaş bir türlü anlamamakta ısrarcı...İşin ticaretini yapan adamlar bir birlerini her türlü haklı göstermeye çalışıyor...
KArdeşim ASIL SUÇLU ,PERAKENDE olarak - vatandaşa -müşteriye satış yapmayan ama Galeriye TOPLUCA satış YAPAN YETKİLİ BAYİDİR...
bu en hafif tabiri ile ahlaksızlıktır-vatandaşı 2. sınıf insan yerine koymaktır..
yoksa galeriye de satış yapsa;vatandaşa da satış yapsa "kime ne" der geçeriz...
zaten vatandaşta gider yetkili bayiden alır-galeriyle muhatap olmaz; galeriyle kredisi çıkmayan,kara listede olan sıkıntılı müşteriler muhatap olur; o da 20-30 bin üzerini vermeyi göze alacaktır..
konu bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarBu risk almak değil , kamu düzenine aykırı davranmaktır.
ilginc bir karaktersin. Başkasının uygunsuz davranısını , cıkarı olmadıgı halde savunmak enteresan.
ben cıkarım olsa da , savunmam ayrı.Kod
Yığını:Fransı atasözü derki : chacun pour soi.
çıkarı olmadıgı için "savunmak" mi?
yasal olan bir durumu savunmak için çıkarım mı olması gerekiyor.
nasıl bir kafa yapın var anlamadım ki ?
adam risk almış. Kazanmış yada kaybetmiş.
GAYRİYASAL HİÇBİR DURUM YOK. VAR OLDUGUNU İDDAA EDEN YALLAH CUMHURİYET SAVCILIGINA.
8,50 den dolardan adam araba aldı 7,50 ye düştü zarar etti.
şimdi sen bu zararı karşılayacak mısın ?
bana mantıklı bir cevap ver ? bu adam sürekli kar eden bir vurguncu ya hani
bu adamın zararı karşıla.
Ticaret bu risk bu. Önce ahlak diyordun. şimdi fransızlara sardın.
Elde tek bir yasal dayanak olmadan yazılmış sayfalarca zırvalık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 23 Aralık 2020; 11:15:23 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ghostiki@luckystar, @atrix1212
Arkadaş bir türlü anlamamakta ısrarcı...İşin ticaretini yapan adamlar bir birlerini her türlü haklı göstermeye çalışıyor...
KArdeşim ASIL SUÇLU ,PERAKENDE olarak - vatandaşa -müşteriye satış yapmayan ama Galeriye TOPLUCA satış YAPAN YETKİLİ BAYİDİR...
bu en hafif tabiri ile ahlaksızlıktır-vatandaşı 2. sınıf insan yerine koymaktır..
yoksa galeriye de satış yapsa;vatandaşa da satış yapsa "kime ne" der geçeriz...
zaten vatandaşta gider yetkili bayiden alır-galeriyle muhatap olmaz; galeriyle kredisi çıkmayan,kara listede olan sıkıntılı müşteriler muhatap olur; o da 20-30 bin üzerini vermeyi göze alacaktır..
konu bu.
bu işin ticaretini yaptığımı ispatlarmısın ?
ben sana bu iş gayriyasalsa eğer yazılı olarak ispat et diyorum.Hadi ispat edemedin suç duyurusunda bulun. O da yok.
Kanunun yok genelge yok tüzük yok.
tanımadığı insana iftira var.
8,50 den dolarla araba alan adamın zararı var, hadi para toplayın bu galericilerin zararını karşılayın.
Bunlar vurguncu ya hani. Zarar ettiler.
Ticaret bu ticaret. Kimse kimseye zorla 40 bin fazla parayla araba satmadı.
YİNE BUGUN ZARARINA ARABAYI SATMAYA CALISIRKEN KİMSEDEN BİRŞEY BEKLEMİYOR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 23 Aralık 2020; 11:16:0 >
-
Hadi galerici bu dersin.
Allah korkusu olmayan "Cami Hocası"na ne dersin?
Liste fiyatı 218.150 TL. Üstüne 5.500km kullanılmış araç.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911HAKSIZ FİYAT DEĞERLENDİRME KURULU YÖNETMELİĞİ
ç) Fahiş fiyat artışı: Olağanüstü hal, afet ve ekonomik dalgalanma dönemleri ile diğer acil durumlarda üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından satışa sunulan ve kamunun beslenme, sağlıklı yaşama ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerin fiyatında girdi ve diğer üretim maliyetlerindeki artış gibi haklı bir sebebe dayanmaksızın yapılan aşırı ve adil olmayan artışı.
Mesela bir ara saçma sapan şekilde soğan patates depoları basılıyordu ki aslında her sene o dönemlerde depolar dolu oluyordu. Ama soğan patates temel besin öğeleri olduğu için ANİ fiyat artışlarına insanların tahammülü çok az tepki çok çabuk oluşuyor. İnsanımıza her zaman lüks olarak görülen otomobil için kimse kılını kıpırdatmıyor. Bazı şeylerin lüks değil ihtiyaç olduğu anlaşılamadı. İşlerine gelmedi.
Arzın düştüğü olağan üstü bir durumda hiç yapmadığı bir şekilde üzerine 8-10-20 araç alıp bu araçların üzerine fahiş fiyat koyarak piyasanın fiyat ve arz dengesini bozmak stokçuluktur.
1- hayatında hiç hukuk dersi aldın mı bu yazıyı bulmak için çok uğraştın mı ?
2- bununla savcının karşısına git, alacagın cevabını tahmin edebiliyorum.
3-kamunun beslenme, sağlıklı yaşama ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan
0 km still paket honda hangisi yukardıların ? İçinde Özel Tüketim Vergisi olan hiçbir sektör zorunlu değildir.
Ortada bir stokçuluk yok. Satan bayi alan 2.el galerici ve galerici elindeki malı istediği fiyattan satma hakkına sahip.
Tüketmemekte senin insiyatifin. Çünkü bu patates soğan değil.
Dünyada insanlar açlıktan ölürken kimse bu konuyu 20 sayfa tartışmadı.
Burada bu ağlamak yerine gidin afrika'da bir su kuyusu açtırın.
Tabi tüketerek mutlu olmaya calısmak sizin için daha kolay.
-
Hastasın sen kesin . Bir psikolog ile görüş. Haksızlık yapanların hakkını savunuyorum aynı zamanda aclık suzuzluk karsıtıyım ama özel tüketime karsıyım . Ne oldugunla yüzleş
Don kişot diyecem değilsin , robin Hood hiç değilsin ? Nesin sen ?
hocam Allahım adına , ne dediğim belli değil . Sana mı düştü , bu ticareti yapanları savunmak .
gercek hayatta işin sor. allah senle yaşayanlara, çalışanlara, arkadaşlarıma sabır versin. Ne diyim sana
Hem dünyadaki dengesizliklere karşısın , hem bu dengesiZliği yaratan cümreyi savunuyorsun .
Ben anlayamadım. Son mesajım bu , gercekten başka yazmayacam .
Allah ıslah etsin , Allah yardımcın olsun . Gercek hayatta işin gercekten zor.
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarHastasın sen kesin . Bir psikolog ile görüş. Haksızlık yapanların hakkını savunuyorum aynı zamanda aclık suzuzluk karsıtıyım ama özel tüketime karsıyım . Ne oldugunla yüzleş
Dostum hasta olan sizsiniz. Sanal hayatta kendinizi hakim ilan ediyor riski seven ticaretle uğrasan gözü açık galericileri kafanıza göre asıyor kesiyorsunuz.
Adamın ettiği karı görüyorsunuz. zararda kafanızı çeviriyorsunuz.
Yasal diyorum. Kanuni diyorum. Varsa bir sorun C.S orada diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 23 Aralık 2020; 11:45:31 > -
Sana ne diyorum bende sana ? Sana ne ?
ben haksızlık oldugunu savunuyorum, sen haksizlık yapanları savunan bir zavallı durumuna düşüyorsun .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X