Gencler derken ? Bu forumda kimin ne oldugunu bilemezsin. %150 ÖTv yi bana mı veriyor , devlete veriyor. Üstune %20-25 koyup satıyor. VErgi yok , OHH OHH , Yok öyle havadan para kazanmak . Arz talep dengesi oldugunda işin raconu %2-%3 kazanıp ,Allah Bereket versin diyen , ahlaklı esnaf ne yapsın , sonradan türeyen bu arsızlar yüzünden. |
Buyrun 1 galeri elinde 7 adet 2020 SIFIR civic!!! (17. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Zamani gelince anlatir devlet merak etme :))
Alıntıları Göstersenin bu kadar saf olduğunu tahayyül etmiyorum ama...
-
firmalar kotalarını dağıtırkent RENTAcar ve filoları dikkate alırlar. BAyiler Forecast ( tahmin yaparken ) bu durumları dikkate alırlar. Nihai tüketici için gelen araçlar bellidir. Bu araçları , galericilere satarlarsa , piyasa bozulur.
Aynı şekilde rentacar firması da anlaşma dışına çıkıp aldığı aracı satar , ne kadar doğru bir iş ?
-
adamın aldığı araba sana dert oldu. Adam almış 7 tane arabayı , yetmemiş , yüzsüzce ilan koymuş. Bayilerde yok ama bende var.
Bak ne diye cem , bir firma HOnda E getirmiş 16 tane. Kendi ithal etmiş. Sarı sitede bulursun. Ama Honda getirmemiş resmi olarak. Adam kendi ithal etmiş. Bak buna laf etmem . Adam talebi görüp, risk alıp kendi ithalat yapmıs.simdi Honda adamın sattığından ucuza satarsa adam ne yapsin. Ticarette risk budur.
Senin savunduklarını esas fırsatçı ve korkak karaborsacılar.
Sahi sen neden savundun bu kadar bunları . Belli yaran var.
Bir ergen , genc derken biraz dikkatli , bu forumda kimin ne olduğunu bilemezsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: luckystarfirmalar kotalarını dağıtırkent RENTAcar ve filoları dikkate alırlar. BAyiler Forecast ( tahmin yaparken ) bu durumları dikkate alırlar. Nihai tüketici için gelen araçlar bellidir. Bu araçları , galericilere satarlarsa , piyasa bozulur.
Aynı şekilde rentacar firması da anlaşma dışına çıkıp aldığı aracı satar , ne kadar doğru bir iş ?
bayi açısından bakarsan rent a car firması ve galerici arasında (tekrar ediyorum bayi açısından) ne fark var sence? yıl sonu kotasını doldurmak için çabalayan bayiye kim iyi gelir? yani işlere biraz bayi açısından bakalım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: luckystaradamın aldığı araba sana dert oldu. Adam almış 7 tane arabayı , yetmemiş , yüzsüzce ilan koymuş. Bayilerde yok ama bende var.
Bak ne diye cem , bir firma HOnda E getirmiş 16 tane. Kendi ithal etmiş. Sarı sitede bulursun. Ama Honda getirmemiş resmi olarak. Adam kendi ithal etmiş. Bak buna laf etmem . Adam talebi görüp, risk alıp kendi ithalat yapmıs.simdi Honda adamın sattığından ucuza satarsa adam ne yapsin. Ticarette risk budur.
Senin savunduklarını esas fırsatçı ve korkak karaborsacılar.
Sahi sen neden savundun bu kadar bunları . Belli yaran var.
Bir ergen , genc derken biraz dikkatli , bu forumda kimin ne olduğunu bilemezsin.
Yaram yok. hep ikinci el araba alıp sattım bayiyle hiç işim olmadı.
ama sende piyasa ekonomisini algılayacak kapasite yok.ben bunu anladım.
15 temmuz gecesi insanlar atmlere koştu para kalmadı.
peki sıradaki biri sen 10 lira çek buradaki herkes çeksin diyebildi mi ?
hayır ilk gelen boşalttı gitti atmyi.
Ben sordum soruyu. Kur 3 liraya düşse galerici zararına ortak olacakmısın dedim.
Tabiki cevap alamadım. Çünkü senin risk almaya alerjin var.
Param varsa 10 tanede alırım. 100 tanede. kimse kimsenin neyi ne kadar alacagına karışamaz.
Kimse malımı ne kadar satacagımada satamaz.
Bunlar işte hep hukuk bilmemekten.
BKZ Mülkiyet HAKKI.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 22 Aralık 2020; 23:46:28 >
-
Burada milletin dilediğince yorum yapması, eleştirmesi sizin niye bu kadar zorunuza gidiyor. Neden savunuyorsunuz etik olmayan bir şeyi . Sizde mi bundan nemalanıyorsunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
??quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjrsenin bu kadar saf olduğunu tahayyül etmiyorum ama...
Alıntıları Göster
Sen niye panik oluyorsun onu anlamadim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ne konuda?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bilisimci1903Burada milletin dilediğince yorum yapması, eleştirmesi sizin niye bu kadar zorunuza gidiyor. Neden savunuyorsunuz etik olmayan bir şeyi . Sizde mi bundan nemalanıyorsunuz ?
yok kardeş benim hukuk kanun bilmemezlik canımı sıkıyor.
herşey kanuni olduğu halde, ısrarla gayrıyasal olduğunu iddaa edip tek bir tane kanun maddesi yada suç duyurusu koyayamak.
ergen eğlencesi işte, keyfine bak.
-
200 olur mu civic ler usta -
Hocam o işler bu kadar basit değil. Firmalar adetleri , satış kanallarına göre ayırırlar. Kimilerini kendi satarlar, kimilerini de bayi kar marjlarını korumak , gerekirse pazarlama bütcelerinden destekleyerek satarlar.
Ana firma derki ;
100 araç gönderecem.
20 araç ulusal kiralama şirketlerine konsinye satacaksın. yani teslimat yapacaksın ve servisinden para kazanacaksın
20 aracı yedek kiralama şirketlerine , satacaksın. Ama portföyündekilere 5 tanesini, 5 tanesine de yeni müşteri bulacaksın.
10 tane yerel filo şirketlerine satacaksın.
20 tanesini nihayi tüketiciye , aksesuarlı satacaksın .
20 taneyi aksesuarsız nihai tüketici satacaksın
10 taneyide Galeriye, belgesi olan galeriye satacaksın der
rakamlar tamamen Kurgu. Bunları yaparsan , bana su kadar faturayı hizmet bedeli olarak keseceksin der. Ve hepsinin kendi kuralları vardır.
Ama acık kapı nedir burada ? Adam nihayi tüketici gibi gelip, plaka cıkartıp , aracı çekiçi ile alıp, garajından satmak istiyor. Hadi bir kere bayi yedi, 2 kere yedi. bir daha kusura bakma veremem dedi.
Ama Üçkâğıtçı Müdür , ST beraber ne yaptı ? Dedi ki arac 300k . Bayiye sahibine ben 310 dan satıcağım dedi. Kılçıksız . Baktılar kagıt üzerinde bir uygunsuzluk yok , yapın dedi. Suca ortak oldu . al satcı tiplemeleri ben bu aracı 350-360 elimi öpene satarım nasılsa araç yok dedi. Bu arada sizi de göreyim Müdürüm dedi. UFAK TEFEK hediyeler aldı . Emir eri ST lere de 1 er kutu baklava verdi , gelen müşteriye bizi öner dedi. Müşteri al satcıya geldi. Alsatcı ben ıstanbuldan aracı , 6 ay sıra bekleyerek aldım dedi. 6 aydır dünka kaporam var , bende ekmek yiyim , fiyat bu kardeşim dedi. Bu arada bayiye arac almak için gelen nihai tüketici , avcunu yaladı. Normalde talep görmeyen , araçlar bile yok sattı. Passat alacak adam , talismana razı oldu , ama oda yok.
Kurgu oturdu mu kafanda?
Ahlaklı ticaret ile Ahlaksız ticaret cok ince bir cizgide ayrılır.
-
Kapasite işine girmeyelim , üzülürsün.
verdiğin örnekte , yaşanan doğru mu ?
Sen arka sırada kalıp, para çekemeyen kişi olduğunda , para çekenleri savunacak kadar ,aciz misin ? Bırakınız bu işleri
''Laisser faire, laisser passer'' kuramı farklı bir olgu , karaborsacılık, tefecilik ayrı konu.
istediğin kadar al , sat , hayrını gör.
-
Dünyada milyonlarca insan açlıktan ve susuzluktan ölürken senin passatta değilde çok büyük bir mağduriyete uğrayıp talismana razı olman ne kadar ahlaklı.
Bu ülkenin binlerce insan 5 lira için adam keser.
İnsanlar 1 metre kare babadan kalma toprak için kardeşiyle kavga ediyor. burası böyle bir ülke
Bana etik değer falan bahsetme.
Galerici doları 8,50 den araba aldı ve 7,50 ye indi.
Galerici zarar etti. Kar ettiğinde parasına göz koydun. Haydi zararını karşıla.Bunuda söyle madem ?
Yok bunu göremem dur kafamı çevireyim :)
Buradaki hayal ürünlerinin gerçek olduğuna inanmışsan yallah cumhuriyet savcılıgına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 23 Aralık 2020; 0:2:3 > -
Maliyeti Kurtarmaz Er kardeş. Cekici parası var , kaporası var ,ufak tefek hediye parası var , 265 den bi kurus aşagı olmaz :))
-
Alıntı
metni:20 araç ulusal kiralama şirketlerine konsinye satacaksın. yani teslimat yapacaksın ve servisinden para kazanacaksın 20 aracı yedek kiralama şirketlerine , satacaksın. Ama portföyündekilere 5 tanesini, 5 tanesine de yeni müşteri bulacaksın. 10 tane yerel filo şirketlerine satacaksın. 20 tanesini nihayi tüketiciye , aksesuarlı satacaksın . 20 taneyi aksesuarsız nihai tüketici satacaksın 10 taneyide Galeriye, belgesi olan galeriye satacaksın der distibütörün bayiye böyle talimat gönderdiği konusunda bilgin var mı? eğer durum buysa gerçekten yanlış birşeyler var.
-
Yok artık ???
Benim ne iş yapıp , ne kadar kazandıgımı bilmeden beni neden yargılıyorsun.
Bana sunu cevabını ver lütfen : Atm deki sırayı dışarıdan izliyorsun. sırada 100 kişi var, ilk 40 kişi ATM deki bütün parayı (ihtiyaçları olmadı halde , panikle Cekti ) sende gidiyorsun kalan 60 kişiye , adamlar haklı, ATM çekmelerine izin verdi, adamlarda çektiler , haklılar diyorsun .
1- Sana derler ki , Sana ne , sen mahallenin muhtarı mısın ?
2, sen gel buraya biz sana gösterilim ATM nin limitini derler.
3- Parayı Çeken 40 kişide der ki, yazık oldu adama . Bizi bizden fazla savundu , boşuna harcadı kendini .
Eğer parayı ilk çeken 40 kişi ile alakan yoksa , aklından şüphe duyarım.
Örnek tamamen senin örneklemen üzerinde yaratılmıştır.
yarın mesayin vardır, malum geç oldu . Sosyal mesafe, maske , hijyene dikkat et de vatandaşa hizmet et.
-
Türkiyede ki Yabancı yada yerli tüm ana firmalar bunu yaparlar. Kimileri bilerek bu işlere göz yumar , kimileri asla izin vermez ve sahada denetler.
Meşrubattan, alkole, sigaradan şekerlemeye . Aksi halde Bayiler piyasada at koştururlar. Piyasa kontrolden cıkar.
-
onu yapacak vatan evladı nerde, ye kürküm ye
-
Kendi ifaden bu. O araca değil bu araca razı olmuş. Bir mağduriyet var. Sen veya bir başkası.
Bende sana diyorum ki Dünyada bir çok aç insan açlıktan ölürken onların mağduriyetini kim savunacak ?
Bak ben kanuna inanırım.
Sırada 100 kişi var. İlk 3 kişinin bütün parayı cekme hakkı var mı ? var.
Eğer seni düşünürse minnet duyarsın.
Eğer düşünmediyse onu suçlayamazsın. Hakkında kötü propaganda yapıp suçluymuş gibi algı yapamazsın.
En fazla insanlık ölmüş dersin.
Ben galericiler ne iyi yaptı demedim. Sadece kanuni hakkı var mı ?
Bunu kullanması onun özgürlüğü mü ?
Varsa bi sorun cumhuriyet savcıların yeri belli mi ?
benim vatandaşla işim yok. klasik mesai saatlerinde çalışmıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X