Şimdi Ara

Buyrun Çıkın İşin İçinden ( Ram Sorunu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar benim çok karışık bi sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim :) Durumu detaylıca anlatacağım.

Şimdi benimeski bi pc var. Asus p4v8x-x anakartı. İntel 2.40 ghz işlemci . atı readen x1600-1650 512 mb ekran kartı. Ve de 1 gb stormax ddr400 cl2.5 ramim var. Ve ben ram eklemeye karar verdim. Nolduysa ondan sonra oldu =)
    Anakartımda 3 tane ram giriş slotu var ve 3 ü de siyah renkli.

Ben iki tane OEM 512 mb ddr400 cl3.0 ram aldım. Şimdi durumu anlatmak için ramlara harf vericem.

OEM 512 mb ddr400 cl3.0 = A1 Olsun
    OEM 512 mb ddr400 cl3.0 = A2 Olsun
    Stormax 1 gb ddr400 cl2.5 = B olsun

Şimdi arkadaşlar A1 ile B güzel 1.50 gb ram olarak açlışıyor. A2 ile B de güzel 1.50 gb ram olarak çalışıyor. A1 ile A2 de güzel 1 gb ram olarak çalışıyor. Ama A1, A2 ve B bi türlü 2 gb olarak çalışmıyor.Ayrıca ramları farklı slotlarda farklı combinasyonlarda da denedim ama olmuyor bi türlü. 3 ünü bir taktığımda başta açılışta c\windows\..\..\system dosyası eksik veya bozuk olduğundan windows açılamıyor, onarmak için "r" ye basınız gibi bi hata geliyordu. Daha sonra biostan cl ayarlarını otomatikten çıkarıp 2.5 yaptım, bu defa windowsun hoşgeldin ekranına kadar geliyor tam orda reset atıyordu. Ayrıca 3 ü bir takılıyken format atmak da mümkün değil maalesef atılmıyor, disk biçimlendirilemedi diyor,biçimlendirmesem de dosyalar kopyalanamadı diyor. Daha sonra biostan birkaç ayar yaptım(çok bilinçlice yaptığım söylenemez) bu defa açılışta dos ekranında öylece kalıyor. Ama gel gelin ki hangi ayarlarda olursa olsun ramlar ikili olarak birbiriyle kusursuz biçimde çalışıyor. Zaten şu anda da A1 ile B yi 1.50 gb olarak kullanıyorum. Acaba bunun sebebi ne olabilir ? Çözüm önerileriniz nelerdir ?

• http://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_478/P4V8XX/#download

bios güncellemeyi denermisin..

Ayrıca : anakartın maximum 3 gb ram desteği mevcut, yani ram kapasite olarak sorunun yok ama ramlar arasında uyumsuzluk olabilir.
    bios güncellemesi umarım sorununu çözer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alainn -- 2 Ağustos 2012; 18:18:27 >
  • Valla arkadaşım helal olsun. Çok teşekkür ederim, gönderdiğin linkten son versiyonunu indirdim, güncellemeyi yaptım ve şu an 2 gb rami kullanıyorum. Çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.