Şimdi Ara

BUYRUN, MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ... VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sayın Bakan

Okullarda her gün kan dökülürken, Milli Eğitim Bakanı Çelik "Topyekûn savaşacağız" deyip 12 gün için Avustralya'ya gitti.

Okullarda şiddet durmuyor. İki ayda beşinci cinayetten sonra dün de Adana Anafartalar Lisesi'nde iki öğrenci bıçaklanarak yaralandı. Acil önlem için gözlerin çevrildiği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, iki bürokratı ve danışmanıyla Avustralya'ya uçtu. Gitmeden önce de "Topyekûn sorumlulukla şiddetin üstesinden geleceğiz" dedi.

RESMİ PROGRAM SADECE İKİ GÜN
    Çelik Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya da geçecek. Gezideki tek resmi program iki günlük Asya-Pasifik Eğitim Bakanları toplantısı olacak. Kalan zamanda Çelik'in Türk okullarındaki öğrencilerin sorunlarını yerinde gözleyeceği, 1000 burslu öğrenci için temas yapacağı belirtildi.

12 günlük tatile çıktı

Önceki gün düzenlediği basın toplantısında "Okullarda şiddetle topyekûn mücadele" diyen Çelik, aynı gece iki haftalığına Avustralya ve Yeni Zelanda gezisine çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceki gün "Okul ve Şiddet" konulu sempozyumda okullarda artan şiddetle ilgili "Topyekun bu sorumluluğu yüklenip üstesinden geleceğiz" açıklamasını yaptıktan hemen sonra yaklaşık iki hafta sürecek yurtdışı gezisine çıktı. Malatya Çocuk Yuvasında yaşanan olaylar sırnasında yurtdışı gezisini kesmeyerek Türkiye'ye dönmeyen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya yönelik eleştiriler hala hafızalardaki yerini korurken, Çelik'in de benzer bir tavır sergilemesi dikkat çekti. Çelik, gerekçesini "Avustralya'daki Türk öğrencilerin eğitimle ilgili bazı dertleri, problemleri var. Bunları çözmek bizim görevimiz" şeklinde açıkladığı Avustralya ve Yeni Zelanda'yı kapsayaniki haftalık gezi sırasında, "Türk öğrencilerin sorunlarını yerinde görüp, tespit edecek", yurt dışına gönderilecek 1000 burslu öğrenci için iki ülkeeğitim bakanlarıyla temaslarda bulunacak.

İLK DURAK AVUSTRALYA
    Erdoğan'ın Aralık 2005'de Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yaptığı ziyaretlerin ardından, "işbirliği imkanlarını" görüşmek için organize edilen gezinin ilk ayağı Avustralya. Gezinin 5 Nisan'a kadar sürecek Avustralya bölümünde Çelik, Sidney'de okul ziyaretlerinde bulunacak. Çelik'in asıl toplantısı ise 3-5 Nisan arasında Brisbane şehrinde gerçekleşecek. Bakan, burada Asya Pasifik Ülkeleri Eğitim Bakanları toplantısına katılacak daha sonra da Yeni Zelanda'ya geçecek. Başkent Wellington'da Eğitim Bakanı ile bir araya gelecek olan Çelik, bu ülkede de 3 gün süren temaslarda bulunacak. Çelik'in Yeni Zelanda'daki ziyareti sonucu bu ülkeyle eğitim alanındaki ilk işbirliği de yapılmış olacak.

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA

KAYNAK SABAH GAZETESİ 30/03/2006 İNTERNET SAYFASI

YURT DIŞINDA FETULLAH OKULLARINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLARI VAR. BAKANIMIZ ONLARI ÇÖZMEYE GİTTİ ORALARA.

OYSA KENDİ ÜLKESİNDE HERGÜN LİSE ÖĞRENCİLERİ TELEF OLUYOR.

BAKANIMIZ SIRTINDAKİ DİNİ VİCDANİ VE İNSANİ SORUMLULUKLARI NASIL ANLIYOR BİLEMİYORUM.

VEBAL ALMAK BU OLSA GEREK. NE DİYELİM, ALLAH'IN SELAMETİ ÜZERİNİZE OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obo@obo -- 30 Mart 2006; 14:22:56 >

• Forma siyasi konu açılması kesinlikle yasakdır. Bu tür topiçler gereksiz tartışmalara yol açmaktadır. Lütfen tartışmanızı siyasi tartışmaların izin verildiği bir başka formda yapınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Forma siyasi konu açılması kesinlikle yasakdır. Bu tür topiçler gereksiz tartışmalara yol açmaktadır. Lütfen tartışmanızı siyasi tartışmaların izin verildiği bir başka formda yapınız.

Peki neden avrupa birliğini savunucu mesajlar atıyorsun devamlı o zaman?O siyasete girmiyormu?Profiline girde bak ne demek istediğimi anlarsın.

Ayrıca,bu meb bakanınında ne işe yaradığını ben hala anlayamadım.Yakında öle öle liseye giden öğrenci kalmayacak bu gidişle.
  • kendilerini bişey sananlar yüzünden oluyo hersey.
  • Lütfen ortalığı geren, tartışma , kavga yaratacak mesajlar atmayalım. Bu frmun amacı kavga değil paylaşımdır. Bu şekilde siyasi tartışma ile gerginlik yaratanlar cezalandırıldı, hala bu işde inat edenler ise formdan süresiz uzaklaştırıldılar. Dediğim gibi eğer siyasi tartışma yapmak istiyorsanız internet üzerinde siyaset formları var, lütfen oraya gidiniz. Evet, birzamanlar bende siyasi cevaplar veriyordum. Ama yönetimdeki arkadaşların ricası üzerine kurallara uymaya karar verdim. Ama ben genelde yazılan siyasi mesajlara cevap veriyordum. Ama buda forum kurallarına aykırı... Şu an başka sitelerde siyasi tartışmalar yapıyorum. Bu siteyi bilgilenme,bilgi paylaşımı amaçlı kullanıyorum.

Arkadaşlar siyasi tartışma şimdiye kadar size bize bana bu forma ne kazandırdı. Ne kazandıracak. Sonucu olmayan boş tartışmalar. Yalan yanlış, boş tartışmalar.... Herkesin siyasi fikri kendine,bize ne bundan... Sen beğenmessin ama o beğenir.... Bu siyasi bi mesele, yani karışık meseleler bunlar. Ne olacak bu tartışmalardan sonra... Ortalık gerilecek, kavga çıkacak... Daha sonra konu silinecek. Bu hep böyle olmadımı... Ne zaman siyasi bir tartışma başlasa sonuçta atışmalar başlıyor, atışmalar gerginliğe sebep oluyor. Hatta yazılan yazılar hakarete kadar gidiyor. Ondan sonrada yok ben seni mahkemeye vericem, falan filan... Yahu en başta hiç yapmasak siyasi tartışma, formun kurallarına uysak ne kaybederiz. İnternette siyasi formlar var, illa siyaseti tartışmak istiyorsanız orada tartışabilirsiniz. Bu formu tatsızlaştırmanıza ne gerek var. Bu formun amacı bilgi paylaşımıdır. Lütfen bunu öğrenin artık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 30 Mart 2006; 17:45:44 >

• Arkadaşlar siyasi içerik forumumuza dahil değil. Uzatmayalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.