Şimdi Ara

Büyük CCD sensörlü Digital Kamera??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SLR Makinalarda ki gibi sensörü büyük olan, dolayısı ile max. çözünürlükte bile çok net çekim yapabilen, ancak SLR gibi çok ağır ve büyük olmayan makina yok mu yahu? Bıktım 1/2.5" (1cm ye denk geliyor) sensörlü ufak makina görmekten.

Bundan sonra makina seçerken, sensör boyutuna çok dikkat edicem, tabi birşey bulamadım o ayrı!

• Sony R1 harici APS-C boyutunda sensor kulanan compact makine(hoş R1 o sensorle ne kadar compact sayılır bilemem) yok, ama bu makinenin yüksek iso noise performansı kendisinden daha ucuz bir DSLR olan nikon D50 ile kıyaslanınca berbat durumda.
  • D50 daha mı ucuz??
    D50 benim bildiğim daha pahalı
    ayrıca ufak denilen D50 yi gördüm, çok büyük geldi bana
  • Kodak Z700 e bi bak istersen.Yarı compact makine.Sensör boyutu hakkında bi bilgim yok, değeri
    350 civarinda, nette 310 a kadar bulabilirsin.
  • KODAK Z-700 ÇEKİM KALİTESİ , BOYUTLARI, ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM KOLAYLIĞI İLE FİYAT PERFORMANSTA SINIFINDA İYİ BİR GİRİŞ SEVİYESİ MAKİNE..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 14 Şubat 2006 17:01:35 >
  • D50 nin sirkecide yurtdışı fiyatı 650-700$ cıvarı.Sony R1 den daha ucuz sayılır.

Birde Z700 1/2.5" inchlik "tiny CCD" kullanan giriş seviyesi bir compact makinedir. Böyle bir makineyi bir R1 bir D50 ile kıyaslamak anlamsız, ne dynamic range olarak ne ışık sensitivitesi olarak ne de per pixel sharpness olarak rekabet etme sansı yok buyuk sensorlu makinelerle.

Z700 sahibi arkadaşın makinesini daha iyi tanıması için;
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/Kodak/kodak_z700.asp
    linkinde ayrıntılı biçimde teknik özellikleri verilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemir -- 14 Şubat 2006 16:53:06 >
  • Merhaba Arkadaşlar Ben Bu foruma üye oldum.

Yeni bir nikon D50 fotograf makinası aldım . Daha önce Dijital fotograf makınam olmadı( İşyerimizde olan ancak kompakt makina sayesinde bir hayli deneyimim oldu) Fotograf çekmeye yeni başlıyacağım. ancak uzunca bir süredir makina konusunda araştrma yapıyordum . Önceleri Nikon 8800 araştırdım iraz pahalı idi enim için, sonra canon s2 olabilir diye düşündün ama gizüm Canon 350 D de idi hep. Bir arkadaşım Almanyaya gittiğinde fırsat bulum ve oradan 635€ ya alma şansım oldu...

Bence sensor boyutu güzel fotograflar çekmek için makinanın boyutundan daha önemli ..
    Nikon hakikaten büyük bir makina , Okuduğum incelemelerde CANON 350 nin hacmi biraz daha küçük ama daha pahalı .

Nikon D50 ile ilgili öğrenmek istediğiniz konuları bana sorabilirsiniz.......Elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun, piyasadaki fiyat performans oranı en iyi DSLR yi almışsınız.

Özellikle ışık sensitivitesi olarak bir nikon d200 le, canon d5 ile yarışabilen, benım kullandıgım D70 ten de daha iyi performans veren bir makine.ISO 800 de neredeyse hiç noise vermezken 1600 de de gayet kullanılabilir fotograflar çekilebiliyor.

Elinizde kit lens var ise sirkecide 200$ a bulabileceğiniz Sigma 70-300apo dg macro'yu yanına ekleyerek 450mm telephoto girebilen, ayrıca 1:2 gibi compact makinelerin ulaşamayacağı makro oranlarına sahip olabilirsiniz.
  • ahmet arkadaşım ilgin alakan için teşekkür ederim bende çalıştığım yerde ayrıca bir Nikon Coolpix 8800 kullanıyorum. bahsettiğimiz makineler arasında ciddi fiyatlar var bu konuda bilgin nedeniyle sana katılıyorum. yinede teşekkürler aynı linki çok önceleride incelememe rağmen diğer arkadaşlar açısındanda aydınlatıcı olmuş.
  • Yardımcı olabildiysem ne mutlu
    Bu arada 8800 2/3" sensoruyle gerçekten yuksek potansiyeli olan bir makinedir, bende su an ki makinemden once kullanıyordum(yada makineyi tanımadıgımdan kullanamıyordumda diyebilirim.)
    Ozellikle Vibration reducion konusunda bir tavsiye verebilirim, sürekli hareket halindeki araç harici yerlerde normal modda kullanın, active mod ile arasında hissedilir fark oluyor ve 1/25 te wide, 1/50 de full telefoto çekim yapabiliyorsunuz.
    Oysaki ben kullandıgım sure boyunca sürekli active modda tutmuştum ve VR nin hiçbir işe yaramadıgını dusunuyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.