Şimdi Ara

BÜYÜK FİRMLARDA STAJ YAPAN VARMI MİSAL MERCEDES???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, ALmanyada bir firmada ,veya Fransa da örnek Renault ta, veya işte alamanya da siemens , bosch, bmw vs. vs. yurtdışında dili İngilizce olmayan bu ülkelerde staj yapan var mı??

Nedeni şu yazın kısmetse yurtışında staj yapacağım, ama çekincem var tanıdık çok ayarlarım ama tek yabancı dilim İngilizce....

Sanırım Merso,BMW, BSH(bosch-siemens) bu firmaların dili İNGİLİZCEYMİŞ.

Yani dünya markası oldukları için bütün fabrikalarında ortak dilleri İngilizceymiş... BU doğru mu??

SStaj yapsam zorluk çeker miyim? Yapan veya bilen var mı??

Makina mühendisiyim ALmanyada staj yapmanın CV me olan etkisinin çok pozitif olacağı aşikar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 21 Kasım 2005, 17:50:17 >

• Çekmessin sanmam. Almanlar çatır çatır ingilizce konuşuyorlar. Ama Renault' da çekersin. Fransızlar hayatta konuşmuyorlar ingilizce. Dillerine çok sahip çıkıyorlar. O açıdan kutluyorum Fransızları
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Çekmessin sanmam. Almanlar çatır çatır ingilizce konuşuyorlar. Ama Renault' da çekersin. Fransızlar hayatta konuşmuyorlar ingilizce. Dillerine çok sahip çıkıyorlar. O açıdan kutluyorum Fransızları

Zaten 2. dünya savaşından sonra ALmanlar büyük bir kimlik kaybı yaşadılar... Kimi emperyalizmin diğer yarısı komunizmin etkisinde, duvar yıkılınca komple emperyalizmin etkisinde bir oaraya bir buraya savruldular, ama genede genel ALman kültürünü kooruyorlar demekki bazı şeyler sağlammış, başka millet olsa hiçbir değeri hiçbirşeyi kalmazdı, bizim Kıbrıslı Türkler gibi....
  • Eğer Türkiyede çalışmayı düşünüyorsan stajların pek yararı olacağını düşünmüyorum.
    Almanya Mercedeste staj yapan arkadaşımda Ankara Man'da işe girdi, Türkiye Fordda staj yapanda Bir ekstrası yok yani.
    İşe alınırken bir artısı olacağını düşünmüyorum ama yurtdışında çalışmayı düşünüyorsan o zaman başka.
    Türkiyede çalışacaksan burda stajını yapman senin yararına olacaktır.(Maliyetler açısından.)
    Türkiyede de çok iyi staj yapabileceğin otomotiv fabrikalarımız var.
    Ford muhteşem!
    Hangi Üniversite bu arada?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Eğer Türkiyede çalışmayı düşünüyorsan stajların pek yararı olacağını düşünmüyorum.
    Almanya Mercedeste staj yapan arkadaşımda Ankara Man'da işe girdi, Türkiye Fordda staj yapanda Bir ekstrası yok yani.
    İşe alınırken bir artısı olacağını düşünmüyorum ama yurtdışında çalışmayı düşünüyorsan o zaman başka.
    Türkiyede çalışacaksan burda stajını yapman senin yararına olacaktır.(Maliyetler açısından.)
    Türkiyede de çok iyi staj yapabileceğin otomotiv fabrikalarımız var.
    Ford muhteşem!
    Hangi Üniversite bu arada?

İtü ama Türkiyedeki zihniyet kahrolası zihniyet, torpil işliyor.Maalesef bizim FOrd da veya Mercedes te tanıdığımız yok.

Merso ya başvurdum, kabul edilmedi, staj yapanlara baktım, yani bildiğim bir kaç kişi var, başvuruda verdiğim kağıtta kağıt üstünde olan verilere göre adamın benim yakınımdan geçmemesi gerek o yapıyor ben yapamıyorum garip bir duruım...

Benimde ismini vermeyeyim bir iki yerde tanıdğım var aslında, Sakaryada büyük firmalar da ama onu istemiyorum, yani MERCEDES olayına çok kızmıştım. Yanlış bulduğum bir olayı yaptığım zaman kendimle çelişir, bencil kişiliksiz biri olurum diye düşündüm ve, İngilizce CV hazırlayıp yurtdışına gitmeye karar verdim. Boş adamlar torpille TR deki büyük yerlerde staj yaparsa bende kendi emeğimle ONLARDAN BÜYÜK YERDE staj yaparım diye düşündüm...

Ve de sordum yurtdışında tanıdık dolu tüm Avrupa da , İngiltere-Fransa-ALmanya....

Başvurruz hallederiz sorun değil dediler... Bende bir şekilde yazın zaten AVRUPAYA gideceğim, artık bir yere girmeye çalışacağım...

• bende otomotiv öğretmenliği okuyorum.yazın bende staj yapcam mecburen okul bitcek artık yapim bari bende istanbulda iyi firmada yapim diyorum.kocaeli de okuduğumdan orda da ayarlayabilirim ama istanbul istiyorum.senin tabi yurtdışı imkanın varsa yap durma buralarda
  • bu ülkede herşey ters mantıkla işliyor malesef.. kimin ne kadar eğitim aldığı değil, kimin ne kadar fazla çevresi olduğu önemli..
    senin yurtdışında staj yapmanı sağlayacak tanıdıkların seni yurtiçinde direkt işe soksunlar daha iyi..
    hem zaman kaybetmemiş olursun hem de direkt tecrübe edinmiş olursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baykar'da Staj yapan var mı?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

bu ülkede herşey ters mantıkla işliyor malesef.. kimin ne kadar eğitim aldığı değil, kimin ne kadar fazla çevresi olduğu önemli..
    senin yurtdışında staj yapmanı sağlayacak tanıdıkların seni yurtiçinde direkt işe soksunlar daha iyi..
    hem zaman kaybetmemiş olursun hem de direkt tecrübe edinmiş olursun

abi yurtdışını görmek ,mümküse çalışmak istiyorum...

Hatta araştıracağım okulla da konuşacağım, yurtdışında yaz okulu yapmayı da düşünüyorum.Yani 3 ayımı Almanya veya Fransa veya İngiltere de gerçirmek istiyorum, yaz okulu zor ama imkansız değil, sonuçta DEKAN ın sözüne bakar ibizim dekan olur derse, yurtdışında kabul ederler diye düşünüyoum , çoğu okulda paralı zaten,parayı verince babalarının oğlu kabul ederler...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.