Şimdi Ara

Büyük iddia: Epic Games yıl sonuna kadar her gün 1 oyun hediye edecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
8.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adamlar 700-800-900-1000₺ bandında oyun satıyor artık. PS olayı Türkiye'de artık kabul edilebilecek seviyeyi çoktan geçti. Çok parası olan bir avuç insanın işi. Basit bir oyun mevzusu ultra lüks hale geldi. Fatura market alışverişi ile uğraşmaktan artık oyun işine para harcayamaz hale geldik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeste bir RDR beklentisi var sanırım

• Bedava oyun iyidir hoştur ama bu politika uzun vadede Epic'e zarar getirecek. Kullanıcıların gözünde "Beleş oyun veren platform"a evrildi. Yarın bir gün bu politika el mahkum sona erdiğinde, çoğu kişi dönüp yüzüne bile bakmayacak.

Yapılması gereken şey bir an önce platformu geliştirmek. "Oyunu oyna ve kapat" eylemi devam ettikçe, Epic hiçbir şey elde edemeyecek. Bugün sistemimde Steam ve Uplay kurulu. Epic ve Origin hesaplarım da var. PC'yi açtığımdan itibaren arkada çalışan tek platform Steam şu an. Epic'in bunu sağlaması lazım. Şu an laucherın berbatlığından ötürü ne oradan oyun indiresim, ne de para vererek oyun alasım var. Format attıktan sonra Epic'i kurmadım bile. Hatta bedava verdiği Kingdom Come Deliverance Epic hesabımda ekli olmasına rağmen, geçen aylarda Steam'de 20 liraya düşünce gittim Steam'den aldım aynı oyunu Epic'le uğraşmamak adına. Yine gittim The Long Dark'ı da bedava vermesine rağmen, aylar önce Steam'den aldım. Katlanamıyorum çünkü Epic'in kullanışsızlığına. Şimdi merak edip kursam, eminim hala hiçbir şey değişmemiştir.

• Genelde gamepass'te olan oyunları veriyorlar.

• Gamepass yazam Sony'e giydirem de artı alam.

• Helal olsun be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Epic baba diyeceksiniz

Daha 1 kuruş vermeden hesap oyun doldu

Adamlara ayıp olmasın diye oyun alıcam

• Büyük iddia: Epic Games yıl sonuna kadar her gün 1 oyun hediye edecek  aynen ayıp olmasın diye anno 1800'ü epic'den aldıydım zamanında. az önce de prison architect diye bir oyunu beleşe aldım.

• Ambarad kullanıcısına yanıt

Verdikleri ücretsiz oyunların tonla DLC'si var. Çıkış yılının üzerinden 2-3 yıl geçmiş, raflara kaldırılmış oyunları hediye verip DLC sattırıyor adamlar. Arada bir de Epic'ten kampanya yakalayıp oyun alırsan gayet win-win.

Birisi Epic'i oyun oynayıp kapatsa nolur, oynamazken altta açık kalsa ne olur. Ben aksine Epic'in gayet iyi bi bilinirlik politikası izlediğini düşünüyorum, kampanyaları da Steam'den daha vurucu. Sadece 2020'de 2400 dolarlık oyun vermişler.

Epic'in bir diğer farkı da üreticiye daha fazla katkı sağlıyorsun; Steam üreticiden %30 keserken Epic %10'larda bir rakam kesiyor.

• Ambarad kullanıcısına yanıt

Steam'in verdigi hizmetin 20'de birini vermiyor ama ayni parayi istiyor adamlar. Bir de %12 aliyorlar diye ucuz olacakti oyunlar Tim'e gore, bknz: Final Fantasy VII, €80'den satiliyor Epic'te. Ustune etik disi isler yapiyorlar exlusiveler ile. Gaben, bas bas "PC acik platformdur" diye bagirirken bunlar yayincilari (developerlar degil dikkatinizi cekerim) rusvete boguyorlar.

Ama Steam tekel. Steam tekel olsaydi 20 yildir kendisinden baska platform ortada yokken Steam'i bu kadar gelistirmezdi. Rakip yokken durduk yerde bolgesel fiyatlandirma yaparak bu konuda norm oldular mesela.

Büyük iddia: Epic Games yıl sonuna kadar her gün 1 oyun hediye edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 15 Aralık 2021; 12:33:24 >

• Do Bemol Kerim kullanıcısına yanıt

Hocam bende de aynı şekil, epic games launcher'ı oynayacağım bir oyun yoksa açmıyorum.

Diğer arkadaşa da hak veriyorum.

Ucuz olmasa kimse de tercih etmez. Epic'in bunu değiştirmesi lazım. Arayüzü güzelleştir, akıcı yap. Bir şekilde o oyuncuyu tut. 2400$'lık oyun verdi ama bazen bedava oyun almak için bile açmıyorum Epic'i. Sevemedim pek.

2400$ yazan oyunların ederi maksimum 200$, %95'ini bir kere bile açmadım. O ayrı konu zaten.

Yani Epic 2400$'lık oyun vererek reklam yapıyor ama platforma gelen kullanıcıyı tutamıyor. Bir albenisi olmalı.3-5 oyun vermesin mühendis tutsun da adam gibi launcher yapsın mesela. Sonuçta satışları artacak.

• Aynen bu siteden ayrıntılara bakabilirsiniz

• Forum1th kullanıcısına yanıt

İşte orası da şirketlerin politikası biraz, Epic'in hem Unreal Engine gibi, hem de Fortnite gibi milyarlarca dolar para akıtan gelir kapıları varken, yok launcher yapayım yok Steam'in ara yüzüne yetişeyim falan çok takmıyorlar diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.