Şimdi Ara

Büyük Kapışma : NIKON D800 VS CANON 5D MIII

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Büyük Kapışma :   NIKON D800  VS  CANON 5D MIII

Dxomark şöyle diyor:

Büyük Kapışma :   NIKON D800  VS  CANON 5D MIII

Ama eleman bu puanlamaya çok sert tepki vererek şöyle diyor:http://fakechuckwestfall.wordpress.com/2012/05/21/canon-5d-mark-iii-vs-nikon-d800-image-quality-dxomark-sucks-balls/

Kimisi bir makinayı överken bir diğer incelemede yerin dibine sokuyor?

Bu işin doğrusu nedir beyler ? ( ingilizcem yok ama karşılaştırmalardan belli oluyor az çok )

Objektif olarak sizin yorumlarınızı almak istiyorum

Siz hangi cihazı seçerdiniz? ve Nedenleriniz neler olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikoncudede -- 9 Aralık 2012; 2:38:42 >

• Ne icin kullanacagini yazmamissin ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim şey 36 megapixel 22 megapixel çözünürlüğü olan makinaları 1920x1080 pixel ve codec ile vs. düzenlenmiş bir videodan izleyip nasıl karşılaştırabildiğiniz ? Bu size güvenilir geliyor mu ? 1 megapixellik ve codec ile gösterilen bir video ?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: YolunuŞaşıranPusula

Ne icin kullanacagini yazmamissin ki

Genelde video çekmek için kullanmam fotoğraf makinalarını.

Fotoğraf çekme açısından değerlendirebilirsin.

İsteyen video içinde değerlendirir.

Her makina tek bir alana, tek bir alıcıya fokuslanacak diye bir şey yok bana göre. 5dm2 alıpta hiç video çekmeyen çok insan var örneğin . Video özelliği çok çok iyi olsa da bu insanlar onun için almadılar bu makinayı.

Aslında genel olarak "sen ne çekmek istiyorsun? Sana ona göre makina önerelim" yaklaşımından ben çok hoşlanmıyorum. Belkde bir çok şeyi bir arada yapmak istiyorumdur. Farklı lenslerle farklı etkiler almak istiyorumdur ve bunu da zamana yaymak istiyorumdur, kim bilir. O nedenle ihtiyaca göre alım işi mantığına sıcak bakmıyorum. İhtiyaç dediğin zamanla değişebilecek bir şey. Meslek değil ki bu benim için, hobi.

Önemli olan aldığın makinanın hakkını verebiliyor musun?, veremiyor musun?. işte bütün mesele bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikoncudede -- 9 Aralık 2012; 0:54:16 >

• Bu iki gövde sadece terste aynı lensi kullanmışlarsa bir anlamı vardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikoncubaba

quote:

İstayen video içinde değerlendirir.

Her makina tek bir alana, tek bir alıcıya fokuslanacak diye bir şey yok bana göre. 5dm2 alıpta hiç video çekmeyen çok insan var örneğin . Video özelliği çok çok iyi olsa da bu insanlar onun için almadılar bu makinayı.

Aslında genel olarak "sen ne çekmek istiyorsun? Sana ona göre makina önerelim" yaklaşımından ben çok hoşlanmıyorum. Belkde bir çok şeyi bir arada yapmak istiyorumdur. Farklı lenslerle farklı etkiler almak istiyorumdur ve bunu da zamana yaymak istiyorumdur, kim bilir. O nedenle ihtiyaca göre alım işi mantığına sıcak bakmıyorum. İhtiyaç dediğin zamanla değişebilecek bir şey. Meslek değil ki bu benim için, hobi.

Önemli olan aldığın makinanın hakkını verebiliyor musun?, veremiyor musun?. işte bütün mesele bu

Siz kendi kararinizi vermis gibi duruyorsunuz.ama sahsi fikrim bir hobi fotografcisina fazla gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Benim merak ettiğim şey 36 megapixel 22 megapixel çözünürlüğü olan makinaları 1920x1080 pixel ve codec ile vs. düzenlenmiş bir videodan izleyip nasıl karşılaştırabildiğiniz ? Bu size güvenilir geliyor mu ? 1 megapixellik ve codec ile gösterilen bir video ?!

Şartlar eşit olduğu için karşılaştırma yapmak sonuçta bir netice verir. Daha doğrusu bir yaklaşım sonucu verir. Yüksek çözünürlüğü (örn:1080p) düşük çözünürlüklü (729p) bir panelde görüntülemek çok sorun olmuyor fakat düşük çözünürlüğü ( örn: 320p ) yüksek çözünürlüklü (1080p) bir panelde görüntülemek sorun olur.

Örneği somutlaştırayım: sd yayınları evinizdeki 1080p lik led tv nizde görüntüyü çok kötü olarak izlerken, full hd bir yayını eski tüplü tv nizde çok keskin olarak izleyebilirsiniz. Yani aşağıya doğru destekte sorun olmazken mesela 4k lık bir led tv paneli full hd yi normal full hd led tv den kötü gösterecektir. Bu panellerin ortak sorunu. Bilmem örneklerimle anlatabildim mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

İstayen video içinde değerlendirir.

Siz kendi kararinizi vermis gibi duruyorsunuz.ama sahsi fikrim bir hobi fotografcisina fazla gibi.

Kusura bakma ama bu daha talihsiz bir cevap oldu benim için

• Onu kast etmedim ben. 36 megapixel fotoğrafın hangi detayını ne kadar iyi görebileceksiniz 1920x1080 = 2 megapixel ve işlenmiş bir videoda ?! O sebeple ki oraya megapixeli yazdım ben. Video kayıt performansını demek istememiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Onu kast etmedim ben. 36 megapixel fotoğrafın hangi detayını ne kadar iyi görebileceksiniz 1920x1080 = 2 megapixel ve işlenmiş bir videoda ?! O sebeple ki oraya megapixeli yazdım ben. Video kayıt performansını demek istememiştim.

Onun cevabını da verdim aslında, sonuçta şartlar aynı olduğu için bir yaklaşım veriyor ve bu karşılaştırma yapmak için bir netice oluşturuyor. Elbette cihazların verdikleri gerçek çıktıları burada göremeyiz.

İlk mesajdaki sorum havada kaldı bu arada.
  • böyle diyenlerde var:

dxo liar ...!

Eleman dxo ya çok kötü çakmış mı diyelim, saldırmış mı diyelim.

Karar sizin:http://fakechuckwestfall.wordpress.com/2012/05/21/canon-5d-mark-iii-vs-nikon-d800-image-quality-dxomark-sucks-balls/

Tam doğrusu ( harbi doğrusu) ne bu işin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikoncudede -- 9 Aralık 2012; 1:17:18 >

• quote:

böyle diyenlerde var:

dxo liar ...!

Eleman dxo ya çok kötü çakmış mı diyelim, saldırmış mı diyelim.

Karar sizin:http://fakechuckwestfall.wordpress.com/2012/05/21/canon-5d-mark-iii-vs-nikon-d800-image-quality-dxomark-sucks-balls/

Tam doğrusu ( harbi doğrusu) ne bu işin?

güncel

• Ben yaklaşık 7-8 ay sonra tam kare bir makine almayı planlıyorum.

Bu tam kare makina şu andaki hesaplarıma göre ya canon 6d yada nikon d600 ( sorunları çözülürse ) olacak fakat güzel bir indirim benim bir üst segmenti düşünmeme neden olabilir.

Eğer bir üst segmenti düşünürsem de seçimini yapacağım makina d800 olur. Bunun nedeni fiyatına göre çok iyi özelliklerde olması.

Peki ikisi de aynı fiyat olursa hangisini seçersin diye soracak olursan, o zaman cevabım 5d mark 3 olur.

Kısaca bunun nedenini açıklayayım: Bana göre mp yarışında Nikon profesyonel davranmadı d800 ü çıkarırken, canonla argo tabirle sidik yarışına girdi. Kullandığı işlemci gücüne göre ( şu anda daha alt sınıfta da bu işlemciyi kullanıyor) 36 mp lik bir kamera çıktısını işlemek güç. BU nedenle fps de düştü makinada. İşlemcinin zorlandığını kullanıcılarda dile getiriyorlar. İso başarımı tekil piksel boyutunun m3 e göre daha ufak olduğundan dolayı daha kötü fakat iq ile bunu bir nebzede olsa kapatmaya çalışıyor d800. Ayrıca kullanıcılar NR müdahalesini cihazın çok fazla uyguladığından bahsediyor (Nr off yapıp sonuçlara bakılması lazım). Bu boyutta resimleri işlemek günümüz orta sınıf pc ler için eziyet. Kesin donanım yükseltmesi yapmak zorunda kalacağım ve bu benim için extra masraf, depolama, hızlı kart masraflarıda peşinden geliyor. Yani d800 alamk benim için d800 almakla bitmiyor masraf açısından.

5dm3 yukarıdaki paragrafta yazdıklarımdan dolayı aynı fiyatta olursa dolayı tercih sebebi olur. Diğer şekilde d800 alır olumsuz yönlerini mp yi düşürerek törpülemeye çalışırım.

Bu savaşın tek galibi vardır demek pek mantıklı olmaz. Biraz ihtiyaçlar, biraz maddiyat, biraz marka tercihi seçiminizi etkileyecektir. Nickinize bakarak d800 ünüz hayırlı olsun diyorum.

not: d800 ün daha yüksek işlemciye sahip aynı mp değerindeki cihazı mükemmel olurdu. Bu işlemci mecburiyetse keşke mp değeri de 28 mp yi geçmeseydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 9 Aralık 2012; 11:49:00 >

• @afy cevap için teşekkürler ama cevabın bende başka başka soruları doğurdu benim için.

Dediğin gibi kişiden kişiye değişebilecek bir yönü var bu seçim işinin.

Aslında öztürert (ertan) bu işte bize en fazla yardımcı olacak kişi. Şu anda yeni oyuncağı d800 ü ile oynamakla meşgul

sorularım şunlar:

1) d800 ün işlemcisi yeterli geliyor mu? Makinanın çekime hazır olma süresi, çektikten sonra işleme süresi nasıl?

2) fps düşüşü peş peşe çekimlerde resimlerde dalgalanma (uzama) efektine neden oluyor mu?

3) D700 ile karşılaştırırsak iso başarımı nasıl? ( nr off yapılınca )

4) Bilgisayarda işlemek zor mu? Fotoraf stoklama problemi çok sıkıntı oldu mu?

5) Odaklama başarımı nasıl ?

6) DR ( dinamik aralık ) başarımı nasıl

7) Haraketli çekim başarımı nasıl ?

8) Daha düşüp mp değerlerinde hız ne derece artıyor. Daha düşük mp değerlerinde iso başarımı nasıl?

9) Genel olarak d800 ün şurası da şöyle olsaydı dediniz yönleri var mı?

10) bu soruyu maddeleri ona tamamlamak için soruyorum: cihazınla mutlu musun? Beklentilerini karşıladı mı?

Ertan sorular gözlerinden öper, biraz fazla oldu ama kusura bakma. Yanıtlarsan sevinirim. Biliyorum ki; sen makinaya sahip olduğun için objektif değerlendirme yapmayacak karakterde birisi değilsin. Bloğunda da bunu hissettiriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikoncudede -- 9 Aralık 2012; 14:53:45 >

• quote:

@afy cevap için teşekkürler ama cevabın bende başka başka soruları doğurdu benim için.
    Dediğin gibi kişiden kişiye değişebilecek bir yönü var bu seçim işinin.
    Aslında öztürert (ertan) bu işte bize en fazla yardımcı olacak kişi. Şu anda yeni oyuncağı d800 ü ile oynamakla meşgul

sorularım şunlar:

1) d800 ün işlemcisi yeterli geliyor mu? Makinanın çekime hazır olma süresi, çektikten sonra işleme süresi nasıl?

Kart hızlıysa hiç bekleme yok. Elimde 400x Lexar CF ve 30MB Sandik SD kartlar var (dün 45MB/sn aldım). SD karta bir miktar daha uzun sürüyor ama yazarken de çekim yapabiliyorsun. Bu yeni aldığım 45MB/sn'lik kartta yazma süresi bir miktar azaldı.

quote:

2) fps düşüşü peş peşe çekimlerde resimlerde dalgalanma (uzama) efektine neden oluyor mu?

Seri çekimlerde bir süre sonra hız düşüyor ve saniyede yaklaşık 2 saniyeye düşüyor. Ben çok seri çekim kullanmadığım için denemedim. İncelemeye kadar bunu denerim. Eğer DX modunda çekersen (15 MP) tampon bellek neredeyse hiç dolmuyor gibi (gene söyliyim, uzun süre denemedim).

quote:

3) D700 ile karşılaştırırsak iso başarımı nasıl? ( nr off yapılınca )

D700'e Nisan'dan beri dokunmadım ve alet yanımda yok ama hatırladığım kadarıyla %100'de ISO başarımı benzer, 36 MP'yi 12 MP'ye indirirsen D800 inanılmaz temiz oluyor. YAnana denemem lazım ama neredeyse eminim ki 12MMP'ye indirilmiş D800 D700'den daha iyi.

quote:

4) Bilgisayarda işlemek zor mu? Fotoraf stoklama problemi çok sıkıntı oldu mu?

Olacak gibi. Sıkıştırılmış 14bit RAWlar 34-38MB arası. Fine JPEGler bile 18MB olabiliyor ki benim gördüğüm en büyük boyutlu JPEGler bunlar. Birçok kameranın RAWları bile bu kadar değil. Ben ACR kullanıyorum, işlemede çok sorun yaşamadım (Core I7, 4GB RAM, 5400RPM diskli bir Lenovo dizüstü). Bridge ile 100 RAWlı bir klasörü açınca alet kasıyor bariz bir şekilde. Benim sistemimde sabit disk darboğaz, eğer SSD olsaydı işler çok farklı olurdu.

quote:

5) Odaklama başarımı nasıl ?

Şimdilik çok iyi, Yanımda sadece 50mm f1.8D ve 80-200mm f4.5-5.6 AF-D var, ikisinde de AF ayarı yapmam gerekmedi ve yeterince hızlılar. Şu ana kadar hiç odak hatası yaşamadım. D700'de 50mm ile f1.8'de bazen bu sorun oluyordu mesela.

quote:

6) DR ( dinamik aralık ) başarımı nasıl

İyi, hatta çok iyi. Gölgeleri açarken hiç bantlaşma görmedim.

quote:

7) Haraketli çekim başarımı nasıl ?

Denemedim. Bir de bunun için iyi objektif lazım.

quote:

8) Daha düşüp mp değerlerinde hız ne derece artıyor. Daha düşük mp değerlerinde iso başarımı nasıl?

Test yapmadım da yukarıda da söylediğim gibi DX modunda alet hiç yavaşlamadı ve saniyede 4 çekimi devam ettiriyor. ISO konusunda yukarıda yazmıştım.

quote:

9) Genel olarak d800 ün şurası da şöyle olsaydı dediniz yönleri var mı?

Canon'daki sRAW olsaymış keşke...

quote:

10) bu soruyu maddeleri ona tamamlamak için soruyorum: cihazınla mutlu musun? Beklentilerini karşıladı mı?

Mutluyum, mutlusun, mutlu Yalnız 5DMarkIII alsaydım da mutlu olacaktım büyük ihtimal

quote:

Ertan sorular gözlerinden öper, biraz fazla oldu ama kusura bakma. Yanıtlarsan sevinirim. Biliyorum ki; sen makinaya sahip olduğun için objektif değerlendirme yapmayacak karakterde birisi değilsin. Bloğunda da bunu hissettiriyorsun.

• çok teşekkürler cevaplar için

cevapların benim için çok değerli. Umarım başka arkadaşlarında bu cevaplar işine yarayacaktır.

Geniş incelemeni bloğunda bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikoncudede -- 9 Aralık 2012; 20:36:09 >
  • Iş o noktaya geldiyse incelemeler falan hikayedir..hangisi sempatik geliyorsa onu seceriz.. yani onun busuna karsin bunun busu daha etkili ama bunun da onda olmayan şu su var...adam takmis duz eski 5d sine 24 70 i catir catir pirelli takvimi cekiyor..yeter..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 10 Aralık 2012; 7:56:16 >
  • Görüntülerin 3ünü izledim duyduklarımla gördüklerim bana canon daha iyi dedirtti..fakat verdiğin blog adresinde çok farklı görüşler var hatta canoncular ile nikoncular birbirlerine girmiş durumdalar...testler her zaman objektif olmayabilir bence...sürekli araba dergilerini takip eden birisi olarak parayı ve dergiye reklamı veren markanın arabasına kötü dediklerini duymadım hiç.gerçekten uzaklaştıklarını abarttıklarını çok gördüm bu zamana kadar.fotoğraf makineleri testlerinde bu şekildemi oluyor bilemicem ama sadece örnek vermek istedim.
  • Siz bu konuya deroşenkoyu çağırın :) Anlatıversin size ıncığı cıncığı Nikon cephesinden . Canon cephesi ise yas tutar, lanet okur Canon'a ürettiği makineden ötrü!...
  • D800 ve 24-70 kullanıyorum yukarıda yazılan bir dolu inceleme yorumlarına ek olarak hayatımda kullandığım en güzel rahat kolay kavrama ve menüleri bağımlılık yapan makina optik kalitesine ise kimse birşey diyemez. Hongkong a çekime gidiyorum oradan da 85mm f1.4 g bir objectif alıp bol bol portre çekeceğim. tavsiye isteyen arkadaş D800 alsın arkasına da bir daha bakmasın. (canon fiyat performans vaadetmiyor beniim için) D800 e 5680tl objectife de 2800tl verdim elbette yurtdışı sıfır fiyatı. 70-300f4.5 vr var onla bile gündüz harikalar yaratıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.