Şimdi Ara

Büyük Tartışma Seat Ateca mı Nissan Qashqai mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • seat marka olarak nissan ile kıyaslanamaz...
    ayrıca renegade satıp qq alan arkadaşım var... iç genişliği yakıtı vs qq ezip geçiyor... kendi söylemi bu... ayrıca deli gibi piyasası var...
  • uguroz76 U kullanıcısına yanıt
    kia ceed de 121 olmuş,steyşın olanı 136
  • YaYa kullanıcısına yanıt
    Aracını güle güle kullan da, bu araçlara hiç binip oturmadığını varsayıyorum. Asx'in içi falan bunların yanında 96 Isuzu pickup gibi kalıyor, hatta günümüzde çoğu ticari aracın içi Asxden iyidir, ironi değil. Modern donanımların eksikliğiden bahsetmiyorum bile. Belki Asx'in sürüşü, konforu bunlardan iyi bile olabilir, daha sorunsuz ve sağlam da olabilir ama gerisi hem yaşı hemde yapısı gereği bu araçlarla rekabet edemez.
  • neyin büyük tartışması? Vatandaş kararını vermiş. Ateca satışta olduğu süre içinde 188 adet satmış. Aynı süre de qq 7560 toplam da 18365 adet satmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 30 Ocak 2017; 13:0:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Tucson ve Sportage varken ikisi de cacığa konan salatalıktan öteye gidemez.

Sportage'ı eleyin bu listeden
    Son yaptıkları zamlar sonrası fiyatları coştu.

GT Line 1,6 T-GDI Prestige 198.200 TL. BENZİNLİ

GT Line 2,0 Dizel Prestige 281.900 TL. DİZEL

Audi Q3 1,4 Benzinli 176.000 TL

Audi Q3 2,0 Dizel 266.000 TL

Buna sadece çüşşş denir.

Not: 2015 Sportage sahibiyim

1.6 motorun 198bin olduğunu görünce, yok artık herhalde yazarken yanlışlık oldu diye düşündüm. Sitesinden baktım, baktım, bir daha baktım 198bin tl. 1.6 hacimli c sınıfı yerden yükseltilmiş araç. Maşallah istikrardan öleceğiz.

Hocam istikrardan falan ziyade bu marka ve bu modele özel bir aşırı artış söz konusu.
    Araç geçen yıl 120 - 130 bin civarındaydı.
    Bir kaç hafta öncesine kadar 150 bin civarındaydı.
    Ama ne olduysa hangi akla hizmetse 198 bin yaptılar.

Daha komiği 2.0 dizelin fiyatı.
    282 bin lira Sportage
    298 bin lira Sorento

Kendi içinde çelişiyor marka.

Gidilir X3 alınır
    A5 alınır
    Bu nedir ya.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Buna sadece çüşşş denir.

1.6 motorun 198bin olduğunu görünce, yok artık herhalde yazarken yanlışlık oldu diye düşündüm. Sitesinden baktım, baktım, bir daha baktım 198bin tl. 1.6 hacimli c sınıfı yerden yükseltilmiş araç. Maşallah istikrardan öleceğiz.

Hocam istikrardan falan ziyade bu marka ve bu modele özel bir aşırı artış söz konusu.

282 bin lira Sportage
    298 bin lira Sorento

Gidilir X3 alınır
    A5 alınır
    Bu nedir ya.

Şimdi biraz kendimce hesap yaptım. Araç geçen yıl yaz aylarında 130bin tl ise. ( ne kadar doğru bilmem ama dolar cinsinden hesap yaptım) o zaman doların kuru 2.8 şimdi 3.8 olarak hesaplarsak güncel fiyat 176 bin tl oluyor. Üzerine ÖTV nin %45 den 60 A çıkarılması var. Bu durum %18 lik kdv yide hesaba katarsak satış fiyatında %10 artış getiriyor. 176 bin in üzerine 17 bin daha koyunca oldumu size 193 bin. Distribütör de o kadar koyduk 5 bin de ben fazla koyarım demiş, işte oldu 198bin.

X3 lerin audilerin tercih edilmesi tabiki ayrı konu haklısınız ama sanırım onların fiyatları da yavaş yavaş yukarı güncellenecek. Birşeyler değişmezse hesap ortada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Buna sadece çüşşş denir.

282 bin lira Sportage
    298 bin lira Sorento

Gidilir X3 alınır
    A5 alınır
    Bu nedir ya.

aracin 2016 model liste fiyati 154200 TL. sitesinden bakabilirsin. Her markanın 2017 fiyatlari şu an çok yüksek. Birkaç ay içinde fiyatlar normal seviyeye gelir.

• Büyük karşılaştırma var dediler geldim , gidiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

+ 3008'i eklemek lazım.

Tucsondaki tasarım çok güzel fakat malzeme kalitesi Sportage'den biraz daha düşük.

Bence en iyisi 3008, o da çok pahalı ama yapacak birşey yok artık hepsi pahalı

3008'den Tucson veya Sportage'da ki o mini SUV havasını alamıyorum.Benim kişisel görüşüm tabi.3008'in en önemli kozu 1.6 BlueHdi motoru.Tucson ve Sportage'a 1.6 136 hp'lik CRDI motor ve 7-DCT gelse satış rekoru kırar.

2.0 CRDi ve 1.7 CRDi olarak 136 bglik motoru satmışlardı önceki kasalarda, şuanda hala yurtdışında vardır sanıyorum, bence de gelmesi lazım 136lık CRDI'ın. Ama artık bu saaatten sonra gelse ne olur gelmese ne olur hocam 1.6 benzinlisi 200 bin olmuş Sportage'ın İki tane ikinci el F30 316i parası neredeyse.

• alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah size daha iyilerini nasip etsin ancak verdiğiniz örneğe katılmıyorum hele hele 96 ısuzu örneğine gerçekten çok güldüm, iç dizayn göreceli bir kavramdır birine güzel gelen diğerine kötü görünebilir ancak ortalama yakıt güvenlik ve konfor denilince bunlar genelde standarttır, ben bu sebeple ASX her iki araçtan da daha iyi dedim çünkü daha iyisi olmasa bile aynı özellikleri çok daha ucuza müşterisine sunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

quote:

quote:

quote:

Buna sadece çüşşş denir.

282 bin lira Sportage
    298 bin lira Sorento

Gidilir X3 alınır
    A5 alınır
    Bu nedir ya.

aracin 2016 model liste fiyati 154200 TL. sitesinden bakabilirsin. Her markanın 2017 fiyatlari şu an çok yüksek. Birkaç ay içinde fiyatlar normal seviyeye gelir.

Her markanın 2017 fiyatları yüksek değil.
    QQ dCI 130 Platinum Premium Pack Otomatik 2016 modeli 146 bin, 2017 modeli 159 bin.
    Bu araç dizel üstelik.
    Donanım farkları Sportage lehine olabilir, kalite sportage lehine olabilir, ama kimse bu farklar için gidip dizel yerine daha pahalı benzinli bir araç almaz.
    Yani siz de olsanız almazsınız, Kia seven ve sahibi olan biri olarak ben de almam.

Diğer taraftan hiç bir gerekçe Sportage ile Sorentonun 2,0 dizellerinin 2017 modellerinin aynı fiyat olmasını açıklamıyor.

• C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    sportage da ki 2016-2017 fiyat farkının sebebi eldeki stoğu bitirme çabası. 2017 ler giriş yaptı mi ülkeye? Sende sportage sahibisin. Her zaman uçuk liste fiyati vardır. 155 lik fiyattan 5-10 arası zaten düşersin. Geçen sene giriş yaptığı fiyatlara bir bak ne demek istediğimi anlarsın. Bu arada kağıt üstünde qq nun fiyati uygun ama önemli olan sportage in bayideki fiyati.

• qq ye verilen para israftır.
  • qq varken kimse ateca almaz
  • Biri dünyanın her noktasında deli gibi tercih edilen, sınıfının yaratıcısı, Nissan gibi dünyada 6 milyon araç satan bir markanın modeli.
    Diğeri tüm markalarda olduğu gibi QQ'nin başarısının izinden gitmeye çalışan tüm dünyada 700-800 bin araç satabilen Seat.
    Crosover sınıfında her araç QQ ile karşılaştırılması çok doğal. QQ otomobil tarihini değiştirdi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.