3 büyük şehirlerden birinde yaşıyorsanız, özellikle İzmir'de yaşıyorsanız özellikle apartman kültürünün yaygın olduğu semtlerde hiç bi' zaman bayram yaşayamazsınız burası 2. memleketim ama durum böyle 1. Bayram kokusundan mahrum sokaklar vardır burada 2. Bayram burada tatil demek, arkadaşlarım şuan Antalya, Çeşme, Bodrum gibi tatil yerlerinde 3. Bayram burada kalanlar için birkaç saat; bayram namazı, ana baba el öpme merasimi 4. Bayram dahi olsa (geçtim komşuluğu) içten bi' selam bile verilmez 5. Bayram burada 'iyi bayramlar'dan ibaret bir samimiyetle yaşanır 6. Bayram biter ve şehir herkesin yalnızlaştığı, kavgaların kaldığı yerden devam ettiği, yani eski haline döner
Kırsal kesimdeki törenleri büyük şehirde arama zaten yıl olmuş 2012 hala "nerede o eski bayramlar" diye ağlıyorsun
Ben de diyorum ki bu durum değişmez mi yok mu bi umut?
Yoksa galiba belki de daha da kötüye gidecek gibi..
sabahtan beri 4 çocuk geldi sadece sokaklar bomboş.fakir semtlerde doludur tabii.
ben 5 senedir bayram yaşamıyorum hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: Uçan Ayı
Ben de diyorum ki bu durum değişmez mi yok mu bi umut?
Yoksa galiba belki de daha da kötüye gidecek gibi..
zamanı durdurabilir misin?
durdurmak yerine değiştirmeyi düşünüyordum da gittikçe kültürlerden uzaklaşacak bu şehir gibi geliyor:(
avrupaya özenirsek ciddi bakımda sıkıntılar yaşayabılırız cadilar bayramı gibi v.s en kötü örnek tabi bu.
aynen ya 3 saat önce büyük çekmeceden geldim kimse yok arkadaş bayram var mı yok mu belli değil ama yaşadığım yerde hala çok güzel bayram kutluyoruz örneğin çocuklar daha sabah 8 de gezmeye başlıyorlar sokaklar çocuktan geçilmiyor her yer cıvıl cıvıl
Bayram yaşıyorum,öyle böyle değil para dağıtmaktan,şeker çikolata vermekten bıktım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme