Şimdi Ara

Büyükşehir'de farklı bir şehrin plakasını kullanmanın avantajları/dezavantajları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyükşehir'de başka küçük bir şehrin plakasını kullanmanın en önemli avantajı trafik sigortası ve kasko primlerinin düşük çıkması.

Peki ya dezavantajları nelerdir? yabancı plaka diye çevirme yada park cezaları ile sıkıntı yaşayanlar var mıdır?

• Trafikte kadın şoför muamelesi görüyorlar benden. Uzak duruyorum.
  • 54 Sakarya plakalı aracımız var, ikinci el olarak Düzce'den almıştık. Vergisi ve kaskosu ucuz, trafikte hiç sorun yaşamıyoruz...
  • Senelerce 34 plaka olarak Tekirdağ' da ikamet ettim. Ne diye boşu boşuna daha fazla vergi ödemiş ya. Geçte olsa geçen sene 59 plakaya döndürdüm.
  • 20 kişi yan yana park eder. Polis ya seninkini çeker ya seninkine ceza yazar. Park yasağı olsun olmasın önemi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı plaka olduğu için çevirmeye takılma şansı yüksek. Defalarca başıma geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

54 Sakarya plakalı aracımız var, ikinci el olarak Düzce'den almıştık. Vergisi ve kaskosu ucuz, trafikte hiç sorun yaşamıyoruz...

Ayrıca ekleyeyim, bugüne kadar 2 kez çevrildim. Ha plaka da bayağı manalı tek harf ve 2011 ile bitiyor, o yüzden de fazla yaklaşmıyor olabilirler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avantajından çok dezavantajı var gibi görünüyor...
  • İzmir'de ikamet ediyorum. Yabancı plakalar bana kalırsa trafiğin kitlenme sebebi ya da kasap gibi gidenler veya sol şeridi işgal edenler genelde başka illerin plakasını taşıyor.
  • 4 yıldır İstanbul'da 32 plaka ile geziyorum.Arada hemşeri görüp durduran polisler harici hiçbir dezavantajını görmedim
  • türkiyenin bi ucunda 34 plakayla dolaştım bi sıkıntı olmadıhavalı oluyor

• 1 yildir Istanbul da 31 plaka aracla dolasiyorum , cevirmelerin vazgecilmeziyim.

• 14 sene kullandım, bir dezavantajını görmedim. Eskiden muayene ile vergi ödemeleri İstanbulda sıkıntıydı, hep sıra, hep sıra... Küçük yerlerde çok daha rahat. Plakayı da senede bir hafta durduğum Yalova'dan almıştım.

Bazıları da vardı, işleri güçleri yok herhalde, Yalova'da oturduğu halde İstanbul'dan plaka alırlardı. Yok şöyle oluyormuş, böyle yapıyorlarmış... Hiç bir şey olduğu yok bence, tamamen psikolojik. Depremde, bir de deprem vergisi ödemişlerdi.
  • 3 yıldır izmirde 10 plaka ile geziyorum. Habire sıkıştırmaya çalışıyorlar trafikte, sanki izmir trafiğini bilmiyormuşum gibi davranıyorlar sinir oluyor insan. Fakat sigorta ve kaskoya nerdeyse yarı yarıya para verince rahatlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

1 yildir Istanbul da 31 plaka aracla dolasiyorum , cevirmelerin vazgecilmeziyim.

Aynısı arkadaşımda vardı, Bi gün Bi yerde beklerken hepimizi indirip baştan aşağı aramaya başlamışlardı. Garip sorular falan vs. Arkadaşlar çok alışmış bu duruma ama bana baya Bi garip gelmişti. 31 plakaya baya Bi şüpheci yaklaşıyorlar 😃

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanayvaz

quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

1 yildir Istanbul da 31 plaka aracla dolasiyorum , cevirmelerin vazgecilmeziyim.

Aynısı arkadaşımda vardı, Bi gün Bi yerde beklerken hepimizi indirip baştan aşağı aramaya başlamışlardı. Garip sorular falan vs. Arkadaşlar çok alışmış bu duruma ama bana baya Bi garip gelmişti. 31 plakaya baya Bi şüpheci yaklaşıyorlar 😃

Terorist muamelesi yapiyorlar resmen ama polis kanununu biraz okursaniz yaptiklari bazi seylerin kanuna aykiri oldugunu gorursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

20 kişi yan yana park eder. Polis ya seninkini çeker ya seninkine ceza yazar. Park yasağı olsun olmasın önemi yok.

Evet ne yazikki bu sekilde oluyor. iki kere sahit oldum. IStanbul`da sira sira arablarin durdugu yerde aralarda duran bir 35 plakali araci cektiler. Yine sabahtan aksama kadar yolun kenarinda park edilen bir yerde kardesimin 41 plaka aracini cektiler.
  • ben hep avantaj olarak gördüm bazen bi araçlık yere 2 araç denk geliyoruz adam misafir diyor buyur yapıyor.. yada ters yola girsem ve trafikle karşılaşsam hemen bi yol tarifi tolerans gösteriyor.. bana bi zararı yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.