Şimdi Ara

Buz aküsü nedir ve nerelerde nasıl kullanılır ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
20.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün carefur da gezinirken buz aküsü gördüm ve aldım, yanlız ne işe yaradığını bilmiyorum.. Üstünde 10 saat derin dondurucuda bekletin ve kullanın yazıyor ve 3 saat etkili felan yazıyor..Ben bunu bilgisayarımın soğutmasında kullanabilirim belki diye düşündüm ama sıvının mantığını bilmediğim için şuan nası kullanacağımı bilmiyorum.. Bilen varmı ?

Buz aküsü nedir ve nerelerde nasıl kullanılır ??

içinde camsil e benzer bir mavi sıvı var

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buz Aküsü: Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Buz aküsü, soğuk tutulması gereken gıda ve içecekleri serin tutmak için kullanılan bir soğutma cihazıdır. Genellikle portatiftir ve kolay taşınabilir.

Buz Aküsü Nedir?

Buz aküsü, genellikle polietilenden yapılmış ve içinde soğutucu bir jel bulunan esnek bir torbadır. Soğutucu jel, su, polimerler ve tuzlardan oluşan toksik olmayan bir maddedir.

Buz Aküsü Nasıl Kullanılır?

Buz aküsünü kullanmadan önce derin dondurucuda en az 8 saat boyunca dondurmalısın. Dondurulduktan sonra, soğutmak istediğin gıda ve içeceklerin üzerine veya yanına yerleştirebilirsin. Buz aküsü, soğutucu jel eriyene kadar yaklaşık 12-24 saat soğuk tutacaktır.

Buz Aküsünün İçindeki Sıvı Nedir?

Buz aküsünün içindeki sıvı, genellikle sodyum poliakrilat adı verilen bir polimerdir. Suyu emerek bir jel oluşturur ve bu jel soğutulduğunda katılaşır. Buz aküsü eridiğinde, jel sıvı hale gelir ve yeniden kullanılabilir.

Buz Aküsü İçilirse Ne Olur?

Buz aküsünün içindeki sıvı toksik değildir, ancak içilmesi önerilmez. İçilmesi mide bulantısı, kusma veya ishale neden olabilir.

Buz Aküsü Nasıl Doldurulur?

Buz aküleri kullanımdan sonra tekrar doldurulamaz. Soğutucu jel eridikten sonra buz aküsü atılmalıdır.

Buz Aküsünün Kullanım Alanları

Buz aküleri, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılır:

• Piknikler ve dış mekan etkinlikleri
    • Kamp ve karavancılık
    • Öğle yemekleri ve atıştırmalıklar
    • Balık tutma ve avlanma
    • İlaçların ve aşıların soğutulması
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hahahahah oyle bilmedigin herseyi alma :)

bu mini buzdolapları için su arabada piknikte felan kullanılanlardan onlar için pc ni sogutamazsın bunla içindeki sıvı ozel bi sıvı kolay kolay erimiyor
  • Büyük termoslarda içine konan şeyi soğuk tutmaya yarıyor. Çabuk erimiyor . Bir hafta önce ekran kartı çok ısınmıştı soğutmak için naylon poşete sarıp ekran kartının üstüne koymuştum (işe yarıyor ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarkaMotors -- 30 Temmuz 2008; 13:50:26 >
  • aman bilgisayarda böyle şeyler kullanmayın oksitelnme falan yapar
  • yok yaw direk parçalara temas ettirmem zaten kasanın içindeki fanın önüne koyarım
  • Tavsiye etmem ama benimki önlem amaçlıydı. Yansa daha mı iyi ?
  • nemlenme yapar oda oksitlenme artık karar ver
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu tur seyler terleme yapar sakın pc sogutmak ıcın kullanma.
  • ön kapakta 14 cm fan var onun önüne koysam soğuk hava çekse içeri olmazmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.