Şimdi Ara

BUZ KIRMA SESİ YAPMAYAN BUZDOLABI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
17.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar buzdolabı alacağım ,geceleyin buz kırma sesinin duyulduğundan bahsetmiş arkadaşlar forumda,bende öyle geceleri katır kutur sesleri olan bir dolapla uyuya bileceğimi zannetmiyorum

varmı şöyle hiç buz kırma sesi yapmayan buzdolabı modeli.gerçi ben sharp almak istiyordum ama onda da varmış buz kırma sesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 15 Şubat 2012; 1:17:11 >

• Bildiğim kadarıyla Miele markasında yokmuş ama onun da fiyatları biraz uçuk.Low frost özellikli buzdolabı tercih edebilirsiniz.
  • miele ye buzdolabı yapan liebherr var.onda fiyatlar daha uygun low frost buzdolapları buz kırma sesi yapmıyormu yani..

bu aralar sharp a bakıyordum ama liebherr ile arasında kaldım..

sharpın bazı avantajları var örneğin;

2 kapılı buzdolaplarında en büyük hacim 550 litre

plasmacluster sistemi

dezavantajları

3 yıllık makine

buz kızma sesi şiddetli diyorlar

liebherr ise alman malının sağlamlığını taşıyor.ama hacimsel olarak küçük 300-350 litre civarı.ama sıradan bir buzdolabı yani sharp gibi yiyecekleri 1 ay taze kalmasını sağlayan bir teknolojisi yok diye biliyorum.şu plasmacluster ,liebherr de olsa hiç düşünmem alırım aslında..brde leibherr de 5113 modelinde çift kompresör varmış ,avantaj mıdır dezavantajmıdır onu bilmiyorum

bilen kullanan arkadaşlar hangisini seçsem.yardımcı olurmusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 15 Şubat 2012; 16:09:06 >
  • Sharpta sanırım buz kırma sesi her makina veya üretim bandı tarihlerine göre farklılık arz ediyor sanıyorum veya farklı fabrikalarda mı üretiyor..Benimkinde öyle takur tukur ses yok ya.O yüzden bazen sasırıyorum kullanıcı arkadaşların yorumlarında ama dediğim gibi sanıyorum üretim bandından farkediyor.

Buz kırma sesi var tamam da öyle rahatsızlık seviyesinde hiç olmadı.3. yıla gidiyor makina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 15 Şubat 2012; 16:17:36 >
  • ben bu işin uzmanı değilim ama kendime buzdolabı almak için yaptığım araştırmalardan çıokardığım sonuçları paylaşabilirim.

öncelikle lowfrost dolapların dondurucu kısımları nofrst, soğutucu kısmları ise nofrost değildir. soğutucu kısımlarının iç bölümünün arka tarafı, tıpkı sttaik dolaplar gibi hafif karlanma-buzlanma oluyor ama bu bir katman haline gelmeden eriyip, sebzeliğin arka tarafındaki delikte içeri süzülüyor. en azından electroluxun 44le başlayan modelinde böyleydi. dolayısıyla bu dolaplarda buz kırma işlemi sadece dondırıcı kısımda olduğu için, dendiği gibi buz kırma sesi daha az olabilir. hiç olamayacağına ihtimal vermiyorum. sonuçta buz kırma işlemi yapılıyor.

nofrostların tamamında buz kırma işlemi olduğu için illa ki ses olur. ama bu ses, dolabın yalıtımına bağlı olarak az ya da çok olabilir. anladığım kadarıyla boschlarda bu ylaıtım işi biraz es geçilmiş ve takırtukur sesler çıkıyormuş. ben kullanmadığım için bilmiyorum ama ciddi olarak sıkıntı yaşayan kullanıcılar mevcuttu.

benim kullandığım model electrolux enb52810. kombi tipi. yani dondurucusu altta. aynı serinin dondurucusu üstte isterseniz end52810x var. her 2 model de nofrost. yani buz kırma işlemi yapıyor. dolayısıyla ses de illa ki var. ama bu ses o kadar cılız ki. size nasıl tarif etsem...ramazan pidesinin fırından yeni çıkmış halini düşünün ve kabuğunun çıtırdama sesi yaptığını farzedin. işte bı kadar cılız bir ses ( ne biçim bir betimleme yaptım, ben de şaşırdım). dolayısıyla asla rahatsızlık vermeyen, hele hele çatırçutur ya da takırtukur diye tabir edilen bir sesle alakası yok. zaten nofrost dolaplarda buz kırma işlemi oldugu müddetçe 0db buz kırma sesi olan bir model bulamazsınız gibimie geliyor. varsa da yalıtımını süer ötesi yapmışlardır ki şu an bildiğim kadarıyla da böyle bir marka-model yok...ben electroluxun bu 2 modelini size gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. kendim de çok pimpirikliyimidir. bu konudan rahatsız olmuş olsaydım mutlaka burda paylaşırdım (ki yine yeni aldığım bulaşık makinesinin kurutma performansından memnun olmadığımı bu forumda birçok defa paylaşmıştım)

bu arada çeşitli markalarda gördüğünüz plasmacluster, yeşil (green) ion teknolojisi gibi detaylara çok takılmayın. buzdolabıının soğutma performansı iyii ise, iyi çalışan bir koku filtresi varsa, zaten koku-soğutma şikayeti olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

ben bu işin uzmanı değilim ama kendime buzdolabı almak için yaptığım araştırmalardan çıokardığım sonuçları paylaşabilirim.

öncelikle lowfrost dolapların dondurucu kısımları nofrst, soğutucu kısmları ise nofrost değildir. soğutucu kısımlarının iç bölümünün arka tarafı, tıpkı sttaik dolaplar gibi hafif karlanma-buzlanma oluyor ama bu bir katman haline gelmeden eriyip, sebzeliğin arka tarafındaki delikte içeri süzülüyor. en azından electroluxun 44le başlayan modelinde böyleydi. dolayısıyla bu dolaplarda buz kırma işlemi sadece dondırıcı kısımda olduğu için, dendiği gibi buz kırma sesi daha az olabilir. hiç olamayacağına ihtimal vermiyorum. sonuçta buz kırma işlemi yapılıyor.

nofrostların tamamında buz kırma işlemi olduğu için illa ki ses olur. ama bu ses, dolabın yalıtımına bağlı olarak az ya da çok olabilir. anladığım kadarıyla boschlarda bu ylaıtım işi biraz es geçilmiş ve takırtukur sesler çıkıyormuş. ben kullanmadığım için bilmiyorum ama ciddi olarak sıkıntı yaşayan kullanıcılar mevcuttu.

benim kullandığım model electrolux enb52810. kombi tipi. yani dondurucusu altta. aynı serinin dondurucusu üstte isterseniz end52810x var. her 2 model de nofrost. yani buz kırma işlemi yapıyor. dolayısıyla ses de illa ki var. ama bu ses o kadar cılız ki. size nasıl tarif etsem...ramazan pidesinin fırından yeni çıkmış halini düşünün ve kabuğunun çıtırdama sesi yaptığını farzedin. işte bı kadar cılız bir ses ( ne biçim bir betimleme yaptım, ben de şaşırdım). dolayısıyla asla rahatsızlık vermeyen, hele hele çatırçutur ya da takırtukur diye tabir edilen bir sesle alakası yok. zaten nofrost dolaplarda buz kırma işlemi oldugu müddetçe 0db buz kırma sesi olan bir model bulamazsınız gibimie geliyor. varsa da yalıtımını süer ötesi yapmışlardır ki şu an bildiğim kadarıyla da böyle bir marka-model yok...ben electroluxun bu 2 modelini size gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. kendim de çok pimpirikliyimidir. bu konudan rahatsız olmuş olsaydım mutlaka burda paylaşırdım (ki yine yeni aldığım bulaşık makinesinin kurutma performansından memnun olmadığımı bu forumda birçok defa paylaşmıştım)

bu arada çeşitli markalarda gördüğünüz plasmacluster, yeşil (green) ion teknolojisi gibi detaylara çok takılmayın. buzdolabıının soğutma performansı iyii ise, iyi çalışan bir koku filtresi varsa, zaten koku-soğutma şikayeti olmaz.

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.aklıma takılan en önemli sorun olan buz kırma sorunu heralde okadar da rahatsız edici değil,sizin dediğiniz kadar sa.bosch ve siemens te buz kırma sesinin daha fazla olduğunu duydum en iyisi bir tanıdığımıza gdip bakmak onlarda bosch buzdolabı var.ondaki ses en fazlalarından sa alacağım modelde tahminen daha az olacaktır.sizin dolabıda düşünmüştüm ama fiyat olarak 3 bin tl lerde.

bahsettiğim model Sharp SJ-PT69R

sharp ın plasmacluster özelliği biraz araştırdım anladığım kadarıyla uydurma bişey değil.yiyeceklerin uzun süre taze kalması zararlı bakteri ve virülerin öldürülmesinde oldukça etkili,bir çok bağımsız kuruluş tarafından test edilip onaylanmış,ve patenti sharp a ait.

2200 tl cvarında fiyatları,yani bu fiyata daha teknolojik bir buzdolabı görmedim.üstelik garantisini 7 yıla uzatmakta mümkün.hacim olaraksa daha büyüğü yok araştırdığım kadarıyla iki kapılı buzdolaplarında.birde hybrid olması sayesinde enerj tasarrufuda sağlıyor

• Sharp güzel bir seçim olacaktır ancak 2200 TL fiyat biraz yüksek geldi bana.Nerden alıyorsunuz.1900-1950 Tl civarlarında temin edilebilir bir üründür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

Sharp güzel bir seçim olacaktır ancak 2200 TL fiyat biraz yüksek geldi bana.Nerden alıyorsunuz.1900-1950 Tl civarlarında temin edilebilir bir üründür.

valla metin dediğiniz fiyatlara internette var tabii.ama internete güvenemiyorum birtürlü.dün bir spotçuya gittim.adam internetten gelen ürünlerinin teşhir veya memnun kalınmayıp iade edilmiş arızalı olup tamir edilmiş olacağını söyledi..bende şöyle gidip bir mağazaya alayım diyorum,problem çıkarsa muhatabım olsun diyorum.istanbul anadolu yakasında bildiğiniz spotçu yada mağaza varsa o fiyatlara söyleyin ordan alayım

mesela avrupabilisim.com da 1898 tl..şimdi burdan sorsak avrupabilişim nasıldır diye..hemen site yetkilileri sahipleri falan görüp ,sanki satın almış müşteri gibi girip yorum yapacaklar ben aldım sorun yaşamadım falan diye.

benim kastım avrupabilişime değildir..herhangi bir site ismi söylesemde aynı şey geçerlidir..yanlış anlaşılma olmasın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 16 Şubat 2012; 14:56:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

Sharp güzel bir seçim olacaktır ancak 2200 TL fiyat biraz yüksek geldi bana.Nerden alıyorsunuz.1900-1950 Tl civarlarında temin edilebilir bir üründür.

valla metin dediğiniz fiyatlara internette var tabii.ama internete güvenemiyorum birtürlü.dün bir spotçuya gittim.adam internetten gelen ürünlerinin teşhir veya memnun kalınmayıp iade edilmiş arızalı olup tamir edilmiş olacağını söyledi..bende şöyle gidip bir mağazaya alayım diyorum,problem çıkarsa muhatabım olsun diyorum.istanbul anadolu yakasında bildiğiniz spotçu yada mağaza varsa o fiyatlara söyleyin ordan alayım

mesela avrupabilisim.com da 1898 tl..şimdi burdan sorsak avrupabilişim nasıldır diye..hemen site yetkilileri sahipleri falan görüp ,sanki satın almış müşteri gibi girip yorum yapacaklar ben aldım sorun yaşamadım falan diye.

benim kastım avrupabilişime değildir..herhangi bir site ismi söylesemde aynı şey geçerlidir..yanlış anlaşılma olmasın lütfen

Sana bi spotçu tavsiye edeyim madem git gör kendi gözünün önünde nakliyesi yapılsın evine teslim edilsin.gerçi tercih senin de.görmeden alma elbette.

• Ariston almayın da ne alırsanız alın Ciddi söylüyorum buz kırma sırasında adamı ürkütüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman 1453

Ariston almayın da ne alırsanız alın Ciddi söylüyorum buz kırma sırasında adamı ürkütüyor

kutuplardakı buz kırılması sesı gıbı.cat cut.ozellıkle gecelerı daha cok hıssedılıyor.:) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metin spotçu önerin içn teşekkür ederim ama anadolu yakasında varsa bildiğin onu söylersen gdip bakarım.

ottoman tavsiyen için saol..ariston almam..sharp a bakıyorum en çok ona yakınım.
  • teyzemdeki ariston buzdolabı 4 senelk olmasına rağmen onları bezdrdi çok sesli çalışıyor bizim arçelik no frost buzdolabı 4.5 senelik oldu 2 defa servis geldi ilknde çözm bulamadılar 2.cide sorunu çözdüler .motor çalışmayı bitirirken tıktıktık diye bir ses çıkarıyordu ki yeni eve çıktıktan sonra başlamıştı bir parçasımı yernden oynamış nolmuş düzelttiler şimdi normal çalışıyor herkes ne kadar şikayetçiymiş bu sesten ya bizimkinde haftada 1 kez ses oluyo oda öle korkutacak kadar deil sadece tak tuk yapıyo bitiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman 1453

Ariston almayın da ne alırsanız alın Ciddi söylüyorum buz kırma sırasında adamı ürkütüyor

kutuplardakı buz kırılması sesı gıbı.cat cut.ozellıkle gecelerı daha cok hıssedılıyor.:) :)

bende NMTL 1918 var hiç öyle bir ses duymadım 1 yıldır şanslıyım herhalde nazar değmesin :) çalışmıyomu yoksa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enemy -- 4 Mart 2012; 12:26:10 >
  • Valla arkadaşlar her no frost ses yapar denmiş. Bizde 12 senelik electrolüx var. No frost, gram ses yapmıyor ama o dönemin en pahalı modeliydi. Bende indesit var, geceleri öyle bir sesi çıkarıyorki sanırsın mutfak camını hırsız kırdı giriyor ya da dolapta şişe patladı. Yok böyle bir ses.
  • google da araken buralara kadar geldim.
    bizde 10 küsür senelik ariston var, hiç böyle bir sesi fark etmedim. dolap nofrost ve adının hakkını veriyor içinde buz falan yok.
    şimdi a++ enerjiye sahip bir nofrost arıyoruz fakat bu ses olayı kafamı kurcaladı. başka başlıklarda hırsız girdiğini sananlar bile varmış :)

sanırım her markada olmuyor bu olay
  • konuyu hortlatayım;

-buz kırma sesi olmayan
    -3500-4000 TL aralığında
    -No frost
    -servisi bol ve ileride parça sorunu yaşatmayacak

buzdolabı arıyorum. öneride bulunacak olan var mıdır?

Bir de ses sorunu nedeniyle bosch kesinlikle almamak gerekiyor sanırım? Eğer bosch almayacaksak; aynı grup olduğundan dolayı profilo ve siemens de almamamız mı gerekiyor?
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    LG GN-H702HQHU
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

konuyu hortlatayım;

-buz kırma sesi olmayan
    -3500-4000 TL aralığında
    -No frost
    -servisi bol ve ileride parça sorunu yaşatmayacak

buzdolabı arıyorum. öneride bulunacak olan var mıdır?

Bir de ses sorunu nedeniyle bosch kesinlikle almamak gerekiyor sanırım? Eğer bosch almayacaksak; aynı grup olduğundan dolayı profilo ve siemens de almamamız mı gerekiyor?
    aynı kriterlerde bir buzdolabı arıyorum ben de,
    bulabildiniz mi?
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    570464 MB aldım ama daha yeni eve taşınmadığım için deneme fırsatım olmadı... buz kırma sesi hk. yorum yapamıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.