Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

Beyler kitapları okuyalı yıllar oldu. Dizininde 3. bölümündeyim bu sezon. Sansa'nın durmu kitapda nasıldı hatırlayamadım. Varsa vakti olan yapıştırsın spoiler ı

Sansa Eyrie'de Baelish ile birlikte Alayne adıyla Baelish'in piç kızı rolünde Lord Arryn'in deli oğlu ile arkadaşlık ediyordu en son. Kitapta teyzesi öldükten sonra akıllanmış ve Baelish'le ittifak yapmıştı. 6. kitapta da bir bölümü yayınlandı hala orada görünüyor.
    Dizideki evlilik hikayesinin kitaptaki hali şöyle;
    Sansa'nın Winterfell'deki aşçının kızı olan arkadaşını Arya Stark olarak gösterip onu Ramsay'la evlendiriyorlar devamında da Theon o kızın Arya olmadığını anlayıp aklı başına geliyor ve Reek olmadığını, kendisinin de Theon Greyjoy olduğunu hatırlıyor ve kızı kaçırıyor kaçarlarken Stannis tarafından yakalanıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: janejonce

quote:

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

Beyler kitapları okuyalı yıllar oldu. Dizininde 3. bölümündeyim bu sezon. Sansa'nın durmu kitapda nasıldı hatırlayamadım. Varsa vakti olan yapıştırsın spoiler ı

Sansa Eyrie'de Baelish ile birlikte Alayne adıyla Baelish'in piç kızı rolünde Lord Arryn'in deli oğlu ile arkadaşlık ediyordu en son. Kitapta teyzesi öldükten sonra akıllanmış ve Baelish'le ittifak yapmıştı. 6. kitapta da bir bölümü yayınlandı hala orada görünüyor.
    Dizideki evlilik hikayesinin kitaptaki hali şöyle;
    Sansa'nın Winterfell'deki aşçının kızı olan arkadaşını Arya Stark olarak gösterip onu Ramsay'la evlendiriyorlar devamında da Theon o kızın Arya olmadığını anlayıp aklı başına geliyor ve Reek olmadığını, kendisinin de Theon Greyjoy olduğunu hatırlıyor ve kızı kaçırıyor kaçarlarken Stannis tarafından yakalanıyorlar.

off resmen update attın sürümümü güncelledin. sağolasın.

• Sezonun son sahnesinin nasıl olacağını düşünüyorsunuz ?

Jon bıçaklanır, Melisandre Shireen'i kurban eder ve Jon gözlerini açar.Credits geçer.
    Veya Jon bıçaklanır, karlara düşerken sezon biter, 6. sezonun ilk kısmı Tower of Joy flashback'i olur, Howland Reed'in gözünden görürüz olayları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen

Sezonun son sahnesinin nasıl olacağını düşünüyorsunuz ?

Jon bıçaklanır, Melisandre Shireen'i kurban eder ve Jon gözlerini açar.Credits geçer.
    Veya Jon bıçaklanır, karlara düşerken sezon biter, 6. sezonun ilk kısmı Tower of Joy flashback'i olur, Howland Reed'in gözünden görürüz olayları.

Shireen mi?
    N'aptın aga sen?Selyse'yi bilmem ama Stannis kızının kurban edilmesine asla izin vermez.
    Yoksa kitapta bunla ilgili birşey var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

quote:

Shireen mi?
    N'aptın aga sen?Selyse'yi bilmem ama Stannis kızının kurban edilmesine asla izin vermez.

kitapta bununla ilgili bir şey yok ama dizi kitaptan tamamen ayrıldı, kendi kafalarına göre takılmışlar, o yüzden her an herşey olabilir.

• quote:

Dizi rating'e oynadığı için Jon'u muhtemelen öldürmezler diye düşünüyorum bir sonraki kitapta ölse bile.

• quote:

Ben Doran Martell'in Ateş ve Kan dediği konuşmayı sona koyacaklarını düşünüyorum. Hem Dany'e bi atıf var, hemde Martell sevgisini arttırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SirDavos

quote:

Ben Doran Martell'in Ateş ve Kan dediği konuşmayı sona koyacaklarını düşünüyorum. Hem Dany'e bi atıf var, hemde Martell sevgisini arttırır.

Manderly'nin konuşması yok. Wylla'nın konuşması yok. Barristan Selmy'nin efsane konuşması yok (Dizide öldürecekler). Bütün bu epic monologları çıkarıp bunu koyarlarsa ben bu yapımcılara bir kafa atarım.

• Clint Sexwood kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin karakterlerin konuşmaları her ne kadar onemli olsa da Doran Martell taht oyunu için büyük bir rol. Tywin yokken yapımcılar onun üzerine oynayacaklar diye düşünüyorum .

• Dornish Master Plan diye bir teori var internette ama ingilizcem yetmedi anlamaya, ne olduğunu bilen birisi bana açıklayabilir mi ?

• quote:

quote:

Shireen mi?

Jon'un geleceği belli sonuçta. Jon'u diriltmek için Stannis'i öldüremeyeceğine göre. Selyse in kralla bir bağlantısı yok, sadece karısı. Shireen de kralın kanı olunca mecbur kalıyor gibi.

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam Mance Ryder'ın çocuğu vardı galiba onunla bir bölüm hatırlıyorum sanki ama şuan emin değilim. Öyle bir şey de olabilir.

• quote:

Dornish Master Plan diye bir teori var internette ama ingilizcem yetmedi anlamaya, ne olduğunu bilen birisi bana açıklayabilir mi ?

4 parttan oluşan her biri 10 dakikalık videolar. Bir ara vaktim olursa izleyip sana kabacasına anlatırım hocam.

Edit: Sadece şundan eminim ki Doran uzun vadeli bir oyun oynuyor. Lannisterlardan intikam almaktan çok öte bir oyun. Muhtemelen bununla ilgilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clint Sexwood -- 2 Mayıs 2015; 0:48:29 >
  • quote:

Dornish Master Plan diye bir teori var internette ama ingilizcem yetmedi anlamaya, ne olduğunu bilen birisi bana açıklayabilir mi ?

Elemanın biri seri boyunca olan olayların birçoğunun aslında Doran'ın işi olduğunu ve Doran'ın Lannister'ları yok etmek için çok büyük bir plan yaptığını yazmış.

Bu plan içinde;

Jaime'nin elinin kesilmesi, Mirri Maz Dur'un Khal Drogo'yu zehirlemesi, Tywin'in ölümü, Quentyn'in hala yaşıyor olduğu düşüncesi, Tyrion'un yargılanması filan hepsinin Doran'ın planı olduğunu yazmış. Tabi okuyunca mantıklı gelen yerleri var ancak o kadar da gerçekçi değil.

Bilinen Dorne planı şu:

Robert Kral olduktan sonra Doran kardeşi Oberyn'i Braavos'a gönderip Viserys ile Arienne arasında evlilik anlaşması yaptırıyor. Anlaşmaya göre Viserys yaşını doldurup Arienne ile evlendiğinde Dorne krallığa karşı ayaklanacak ve Targaryenları tekrar başa getirecekti. Viserys'in ölümü elbette bu planı boşa çıkardı. Böyle olunca Oberyn yerinde duramadı (veya Doran onu bilerek gönderdi) Kral'ın Şehri'ne geldi. Dağ'ı ve Tywin'i öldürdü bu arada kendi de öldü.

Böylece Doran Westeros hali hazırda karmaşa içinde iken ve kendi askeri gücü zarar görmemiş iken, oğlunu Dany'nin yanına gönderdi anlaşmanın tamamlanması için. Dany bunu kabul etmedi, üzerine Quentyn de ejderhaları çalmaya çalışırken öldü. Doran bunu bilmiyor ancak şüphelendiği kesin.

Kendisine Conington'tan mektup gelince, kızını Aegon'u görmesi ve gerçekten Aegon olduğundan emin olması için Conington'ın yanına yolluyor. Arienne de oradan Fırtına Burnu'na gidiyor ki Aegon orada. Büyük ihtimalle de evlilik planı Aegon'a kayacak böylece Dorne Aegon adına ayaklanacak.

Martin'in Doran için, ''Doran ister cyvasse ister taht oynu olsun, her zaman kazanmaya oynar,'' demişti bir röportajında. Buradan da Doran'ın çok büyük bir planı olduğu düşüncesi ortaya atıldı ve bununla ilgili teoriler dönmekte. Bence abartılan şeyler bunlar keza Doran'ın sabırlı ve intikam dolu olduğunu biliyoruz ancak yapabileceği şeyler de sınırlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

quote:

Shireen mi?

Jon'un geleceği belli sonuçta. Jon'u diriltmek için Stannis'i öldüremeyeceğine göre. Selyse in kralla bir bağlantısı yok, sadece karısı. Shireen de kralın kanı olunca mecbur kalıyor gibi.

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam Mance Ryder'ın çocuğu vardı galiba onunla bir bölüm hatırlıyorum sanki ama şuan emin değilim. Öyle bir şey de olabilir.

Jon'u diriltmek için birini öldürmeye gerek yokki.
    Thoros Beric'i diriltmek için birini öldürmeye ihtiyaç duymuyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Elemanın biri seri boyunca olan olayların birçoğunun aslında Doran'ın işi olduğunu ve Doran'ın Lannister'ları yok etmek için çok büyük bir plan yaptığını yazmış.

Bu plan içinde;

Jaime'nin elinin kesilmesi, Mirri Maz Dur'un Khal Drogo'yu zehirlemesi, Tywin'in ölümü, Quentyn'in hala yaşıyor olduğu düşüncesi, Tyrion'un yargılanması filan hepsinin Doran'ın planı olduğunu yazmış. Tabi okuyunca mantıklı gelen yerleri var ancak o kadar da gerçekçi değil.

Bilinen Dorne planı şu:

Robert Kral olduktan sonra Doran kardeşi Oberyn'i Braavos'a gönderip Viserys ile Arienne arasında evlilik anlaşması yaptırıyor. Anlaşmaya göre Viserys yaşını doldurup Arienne ile evlendiğinde Dorne krallığa karşı ayaklanacak ve Targaryenları tekrar başa getirecekti. Viserys'in ölümü elbette bu planı boşa çıkardı. Böyle olunca Oberyn yerinde duramadı (veya Doran onu bilerek gönderdi) Kral'ın Şehri'ne geldi. Dağ'ı ve Tywin'i öldürdü bu arada kendi de öldü.

Böylece Doran Westeros hali hazırda karmaşa içinde iken ve kendi askeri gücü zarar görmemiş iken, oğlunu Dany'nin yanına gönderdi anlaşmanın tamamlanması için. Dany bunu kabul etmedi, üzerine Quentyn de ejderhaları çalmaya çalışırken öldü. Doran bunu bilmiyor ancak şüphelendiği kesin.

Kendisine Conington'tan mektup gelince, kızını Aegon'u görmesi ve gerçekten Aegon olduğundan emin olması için Conington'ın yanına yolluyor. Arienne de oradan Fırtına Burnu'na gidiyor ki Aegon orada. Büyük ihtimalle de evlilik planı Aegon'a kayacak böylece Dorne Aegon adına ayaklanacak.

Martin'in Doran için, ''Doran ister cyvasse ister taht oynu olsun, her zaman kazanmaya oynar,'' demişti bir röportajında. Buradan da Doran'ın çok büyük bir planı olduğu düşüncesi ortaya atıldı ve bununla ilgili teoriler dönmekte. Bence abartılan şeyler bunlar keza Doran'ın sabırlı ve intikam dolu olduğunu biliyoruz ancak yapabileceği şeyler de sınırlı.

Tywin'i Oberyn'in zehirlediğini, aslında Tyrion'un zaten ölmekte olan bir adamı öldürdüğü söyleniyor. Jaime'nin kolunun kesilmesi olayında parmağı olan Qyburn var bide onunda Doran'ın adamı olduğunu iddia ediyorlar.

Bence pek gerçekçi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clint Sexwood -- 2 Mayıs 2015; 11:34:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

quote:

Shireen mi?

Jon'u diriltmek için birini öldürmeye gerek yokki.
    Thoros Beric'i diriltmek için birini öldürmeye ihtiyaç duymuyordu.

Ama Melisandre bu güne kadar yaptığı her şeyi "kral kanı" vasıtasıyla yaptı. Kendiliğinden olan şeyler değildi hiç. Öyle bir bağlantı kurdum ben. :)

• Üniversite sayesinde ingilizcemi bayağı geliştireceğimden eminim kış rüzgarları en azından 2016 yazına kadar biter mi? Çeviriye gerek yok o kadar yokluktayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargaların Ziyafeti 2'nin ilk 150 sayfasına kadar okudum. Sonra 5. sezon 1. bölümü izledim.

Ama bu ilk bölümün nereden çekildiğini anlamadım Kitaba uymadan mı çekmişler? Ya da ben daha oralara gelemedim mi? Kitabın sonundaki bölümleri başa falan mı almışlar yani? Anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: iboocum

Üniversite sayesinde ingilizcemi bayağı geliştireceğimden eminim kış rüzgarları en azından 2016 yazına kadar biter mi? Çeviriye gerek yok o kadar yokluktayım

Önümüzdeki Kış-Sonbahar arası çıkar diye düşünüyorum.
    6. Sezondan önce bitirecekti kitabı Martin.

• Dua edinde Hacı Abi'nin seriyi bitirmeye ömrü yetsin yoksa işimiz yaş.
  • 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.