Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6. kitap için kesin tarih hala yok mu? Çıktıktan sonra birde Türkçe çeviri bekliyeceğiz, yazdığınız teorileri okudum kitabın bazı yerlerini unutmuşum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moqorro

6. kitap için kesin tarih hala yok mu? Çıktıktan sonra birde Türkçe çeviri bekliyeceğiz, yazdığınız teorileri okudum kitabın bazı yerlerini unutmuşum bile.

Yılbaşından sonra diyorlardı hocam ama tam net tarih yok daha.
  • Forum durgun epeydir. Birkaç teori okudum bugün, unutmuşum valla birçok ayrıntıyı. Biraz hareketlendirelim sayfayı, yok mu yeni teori fikirleri? Misal ben geçenlerde şöyle bir şey düşündüm. Hikayede insanlar ve ötekiler yer alıyor ve biz hep insanların yaşadıklarını gözlemliyor ve onların açısından bakıyoruz. Ve ötekilere karşı insanları tutuyoruz ve acaba kim AA olacak ve ötekileri yenecek diye tartışıyoruz filan. Oysa belki de asıl iyi olan taraf ve haklı olan taraf ötekilerdir. İnsanlar taht kavgalarıyla sürekli savaşıyor ve yaşamı b.ktan bir hale getiriyorlar. Vaktiyle ötekileride surun ötesine sürmüşler. Sadece ötekileri de değil ormanın çocuklarınının, devlerin filan soyunu kırmışlar filan. Şimdi belki de bu ötekiler dünyayı yeniden yaşanabilir bir hale getirmek için dünyayı insanlardan kurtarmak istiyorlardır. Binlerce yıldır bu amaçla güçlerini topladılar ve artık hazırlar. Ve bu kez kazanacaklar...
    Martin'in kafasında böyle bir zırvalık olduğunu sanmıyorum aslında :) ama yine de bir teoridir, ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben sanmıyorum hocam. Dizide ve kitapta ww tasvirleri hep onlar adına kötü düşünmeye itiyor bence. Ölümden dirilmeleri, ww askerlerin ruhsuz kuduz gibi olmalar, bebeklerle ayinler falan örnek bunlar daha bir sürü şey var. Bunlar hep villain algısı yaratıyor.
  • dizi nerde bitti ? Son çıkan kitabın sonunda mı ? Diziyi 1.sezondan sonra takip etmedim kitaplarla yetindim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

dizi nerde bitti ? Son çıkan kitabın sonunda mı ? Diziyi 1.sezondan sonra takip etmedim kitaplarla yetindim :)

Diziyle kitabın artık hiçbir alakası yok.
  • Martin trolleyecek, Azor Ahai gelmeyecek, buda benim teorim
  • Bir sorum var arkadaslar. Genelde hep Jon Snowu konusuyoruz ama Hodor bildigim kadariyla once Starklarda calisan bir sovalye veya hizmetli biriydi. Sonra nasil bu hale geldigi bir gizem konusu diye biliyorum. Yanlis mi hatirliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Bir sorum var arkadaslar. Genelde hep Jon Snowu konusuyoruz ama Hodor bildigim kadariyla once Starklarda calisan bir sovalye veya hizmetli biriydi. Sonra nasil bu hale geldigi bir gizem konusu diye biliyorum. Yanlis mi hatirliyorum.

Yanlış biliyorsun.Hodor hep öyleymiş.

• by-ko kullanıcısına yanıt
    Hadi ya tüh. Burdan ekmek çıkarmaya çalışacaktım ama olmadı.
  • quote:

Bir sorum var arkadaslar. Genelde hep Jon Snowu konusuyoruz ama Hodor bildigim kadariyla once Starklarda calisan bir sovalye veya hizmetli biriydi. Sonra nasil bu hale geldigi bir gizem konusu diye biliyorum. Yanlis mi hatirliyorum.

Bir iddia var o konuda: ned, robert ve hodor çocukken arkadaşlar. Hodorda sorun yok o zamanlar. Oyun sırasında robert sinirlenip tahta kılıçla hodorun kafasına vuruyor ve hodor bu hale geliyor. Ned, arkadaşı hodor için üzülüyor ve onu yanından ayırmayıp kolluyor.

Yani sana ekmek çıkar bu mevzudan :)

• Hodor demişken aklıma geldi. Hatırlarsanız bran ve ricon Winterfellden ayrılmadan önce mahzendeki mezarlardaki kılıçlardan birer tane almışlardı. Bir tane de eski, paslı bir kılıç vardı ve hangi mezara ait olduğu bile belli değildi. O kılıcı da hodora verdiler ve hala hodorda duruyor.
    Eeee... diyeceksiniz. Diyeceğim odur ki, işte hodordaki o kılıç bence azor ahainin ışıklı kılıcı... Martinin şifrelerini çözdüğüm kadarıyla böyle düşünüyorum, o bölümü tekrar okursanız belki hak verirsiniz bana. Martin o bölümü geçiştirerek anlatıyor, ama hodorun bir kılıca filan ihtiyacı olmadığı halde o kılıçtan bahsediyor ve önemsiz bir kılıçmış gibi bahsediyor. Oysaki azorun kılıcının bunca yıl sonra eski paslı olması çok normal. Ben bu kılıcın kitabın sonunda önemli olacağını düşünüyorum. Kılıcın önemi anlaşılınca Jon hodordan bu kılıcı alacak diye düşünüyordum. Ama artık fikrim değişti, jon değil bran alacak...

• Kesin bilgi mi

• quote:

Kesin bilgi mi

ASOIAF'da "kesin bilgi" diye birşey olmaz, "edinilen bilgi" diyelim :) Şu ele geçirilip nette yayınlanan yeni sezon senaryosunda geçiyor böyle bir şeyler.
  • Tüm seriyi ard arda okudum. Bugün bitti.
    Dizi ile kitap arasında baya fark varmış.

Ayrıca Dunk ile Egg'in hikayelerini paylaşabilecek olan var mı?
    E-pub formatında olursa daha makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

Tüm seriyi ard arda okudum. Bugün bitti.
    Dizi ile kitap arasında baya fark varmış.

Ayrıca Dunk ile Egg'in hikayelerini paylaşabilecek olan var mı?
    E-pub formatında olursa daha makbule geçer.

Cypoon adlı üyenin imzasında var. Ben de oradan okumuştum. Kendi çevirileri sanırım. Ancak gerçekten çok kaliteli iş çıkarmışlar.

• Arkadaşlar ilk kitabı okudum sonra diziden devam ettim şimdi 6. Kitap çıktığı zaman alıp okuyabilirmiyim anlamada çok sorun yaşarmıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Desert Rat

Arkadaşlar ilk kitabı okudum sonra diziden devam ettim şimdi 6. Kitap çıktığı zaman alıp okuyabilirmiyim anlamada çok sorun yaşarmıyım?

Yaşarsın kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerys Targaryen

quote:

Arkadaşlar ilk kitabı okudum sonra diziden devam ettim şimdi 6. Kitap çıktığı zaman alıp okuyabilirmiyim anlamada çok sorun yaşarmıyım?

Yaşarsın kardeşim.

Keşke sabredip ilk kitapları okusaydım ya 2. Kitapdan devam edeyim diyorum sonunu olayların genelini bildiğim bir kitapta sıkıcı geliyor yapcak bişey yok artık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aerys Targaryen

quote:

Yaşarsın kardeşim.

Keşke sabredip ilk kitapları okusaydım ya 2. Kitapdan devam edeyim diyorum sonunu olayların genelini bildiğim bir kitapta sıkıcı geliyor yapcak bişey yok artık

Bence oku pişman olmazsın.

• 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.