Şimdi Ara

Buzdolabınızı tanıyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şubat ayında aldığımız WhiteWestinghouse marka buzdolabından memnun kalamadık bir türlü. Nisan ayı başında 10 günlük peynirlerin ve sebzelikteki 10 günlük havuçların küflenmiş olduğunu gördük.
    Yine marketten alıp kahvaltılık bölmesine koyduğumuz sucuklar 15-20 sonra küflenmeye başlamışlardı.
    Tarih 2 Nisan’dı sanırım.

    Ardından servis merkezini aradım, Esen Hanım’la görüştük. Kendisi merkezden bir ekip gönderebileceklerini söyledi. Bende sorundan emin olmak için aldığım bazı malzemeleri 2 hafta boyunca saklayıp sonuçları kontrol edeceğimi gerekirse sonra gönderilmesini istedim.

    Test için alınan ürünler yıkanmadan kuru şekilde dolaba konuldular. Sonuçlar şöyle,

    Sebzelik bölümüne koyduğum 3 portakaldan 1’i küflendi.
    Sebzelik bölümüne koyduğum maydanozlar sararmış, sap kısmı hepten balçık olmuş, koku veriyor.
    Sebzelik bölümüne koyduğum havuçlar çoğunlukla sağlam görünüyor, bir tanesi bozulmaya başlamış.
    Sebzelik bölümüne koyduğum domatesler küf tutmuş, yenmez hale gelmişler.

    Öte yandan Nisan’da küf tutmaya başlamış olan sucukların son hali yine ekte. Sanırım o sucukların paketlenmesinde bir sorun vardı. Çünkü daha sonra aldığımız sucuk 1 aydır dolapta ve hiçbirşey olmadı.

    Bütün markalar yeşillikleri 2 hafta taze tutan buzdolaplarınının reklamlarını yapıyor artık TV’de.
    Yeşillik bile değil domates nasıl bozulur ve küflenir bu kadar kısa sürede?
    Ayrıca dolapta 15 günde küflenen bir portakal gördünüz mü hayatınızda? Balkonda olsa 1-2 ay dayanırdı zaten.

    Kendi testimizin sonucuna bakarak cihazımızın kesinlikle bir sorunu olduğu sonucuna vardık. Bir şekilde bakterilerin üremesine ortam sağlıyor bu buzdolabı.

    Siz ne durumdasınız? Dolabınızda sebzeleri meyveleri nasıl ve ne kadar süre saklıyorsunuz?
    Özellikle yeşillikler ne kadar dayanıyor? Dolabınızın sebze meyve saklama performansından menun musunuz?







  • Benim Bosch Kombi tipi no-frost buzdolabı da sözüm ona antibakterial. Ancak sebze dahil ne varsa 1 haftada çürütüyordu. Ben de soğutucu bölümünü +4 dereceden +3 dereceye indirdim. Şimdilik erken bozulma veya küflenme sorunuyor görünmedi.
  • Bizim dolabımız 5°C'de çalışıyor, servis öyle ayarlamıştı. Sanırım yakında ziyarete gelecekler ve bu değeri düşürecekler sizin kendi kendinize bulduğunuz çözüm gibi. Ancak bu halde bile dolaba koyduğumuz kaymak donuyor daha düşürürsek ne olacak bilemiyorum.

    Emin olmamakla birlikte antibakteriyel olması yüzeyinde bakterilerin barınamayacağı anlamına geliyor sanırım. Keşke bakteri üremesine engel olsa hepten. Çürümenin nedeni belki sebzelerin dolap tarafından nemlendilirmesidir diyorum. Şimdilik servisin kontrol etmesini bekliyoruz.

    Resimleri dün gönderememiştim. Linkleden göz atabilirsiniz.

    http://tinypic.com/view.php?pic=zkg6xw&s=7
    http://tinypic.com/view.php?pic=xlduaa&s=7
    http://tinypic.com/view.php?pic=2z9iikw&s=7
    http://tinypic.com/view.php?pic=wi9hrt&s=7
    http://tinypic.com/view.php?pic=29xhr1y&s=7




  • arkadaşlar bende aeg/electrolux santo 75448 buzdolabı var
    sebzelik bölümünde donma oluyor sebebi hakkında bilgisi olan var mı
    dondurucu bölmesi altta..
  • Buzdolabını her özelliğini didik didik edip, Candoğan beyden hangi dolabı alsam cevabını alana kadar rahat edemiyoruz ama sanırım kimse dolabını aldıktan sonra bir daha kontrol etmiyor.

    Tazelik konusunda TV'de Siemens'in reklamları dönüyordu. Siemens alanlardan bunu deneyen çıkmadı mı hiç?

    Ya da çok satanlardan olan ve benim de neredeyse alacak olduğum Sharp buzdolabınının sebzeleri ne kadar koruduğunu da mı gözleyen çıkmadı?

    Buzdolabının pratikte ne sonuçlar verdiğini ya da deneyimlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • Yaklaşık 1,5 yıldır Sharp buzdolabı kullanıyoruz. Ben de anneme sordum şimdi, çünkü bu konuyla ilgilenme gereği duymamıştım. Fikir edinmeniz açısından yazayım dedim.

    Sebzelerin 15 gün rahat, meyvelerin de 1 aya yakın dayandığını söyledi. Ancak; sebze ve meyvenin cinsine göre bu süre kısalabiliyormuş. Gübresiz (organik) diye tabir edilen ürünler daha uzun süre taze kalıyormuş.
    Peynir de aynı şekilde 1 aya yakın dayandığını söyledi. Zaten dolabı değiştirdiğimizde annemin gözüne ilk çarpan konu bu oldu. Eski dolabımızda 1 haftada bozulmaya başlayan peynir bu dolapta daha uzun dayanıyor dedi. Koku problemim hiç olmadı, üst bölüm -20, alt bölüm +4 derecede kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 10 Mayıs 2011; 20:54:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.