Şimdi Ara

Bw nedir Nasıl Hesaplanırın Cevabı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiyede 2048/512 hızı Olan birinin Bwsini Hesaplama...

SoNuç Olarakta Türkiyede Sunucu Kurmak Hiç Mantıklı Deil(Eğer Şirket Deilseniz)

Anlık 512 kBit/sn den de aylık toplam GB'a şöyle gidiyorsunuz;
    1 sn. de maksimum 512 kBit, yani aşağı yukarı saniyede 0.5 MBit, 60 ile çarpın dakikada 30 MBit, 60 ile çarpın saatte 1800 MBit, 24 ile çarpın günde 43200 MBit, 30 ile çarpın ayda 1296000 MBit, megabyte'a çevirmek için bölün 8'e 162000 MB, bölün 1000'e aşağı yukarı aylık 162 GB.
    Burada yaşayabileceğiniz tek sorun size anlık maksimum 512 kBit'in yetip yetmeyeceği, sitelerinizin günlük 50 hit alması bir ölçüdür, ama asıl ölçü açılan sayfaların veya giden mail'lerin toplam kB, MB boyutlarıdır. Anlık 512 kBit demek, sunucunuz saniyede 64 kByte'lık bir veriyi alabilir ve verebilir demek. Örneğin sizin bir web sitenizdeki ana sayfa açılınca 100 kB tutuyor, mesela şu an bu sayfanın boyutuna bakarsanız 95 kB olduğunu göreceksiniz, bu sayfaya bir tek ben baktığım zaman sunucunun anlık verebildiği 64 kB, sayfa da 95 kB olduğuna göre bir tek benim bakmamla sunucunun bant genişliği doldu zaten, aynı anda bir kişi daha baksa, hadi bir kişi daha baksa sunucudaki web server ne yapacak, hepimize eşit vermek için 64 olan hızını 3'e bölecek, bu da adam başı 21 kB demek, dolayısı ile 100 kB'lık bir sayfada 5 saniyede açılır demek, aşağı yukarı konuşuyorum hepsini. Dolayısı ile aynı anda 10 kişi bakacak olsa sayfa hepsine geç açılacak demek. Anlık bant genişliğini kısaca açıkladım sanırım.
    Tabii bu 512 kBit veya 1024 kBit gibi Türkiye'deki servis sağlayıcıların (Data Center'ların) size verdiği anlık rakamlar size ne kadar yeter onu böyle kaba bir hesapla aşağı yukarı bulabilirsiniz. Ayrıca gündüz ve gece farklarını da düşünmenizde fayda olacaktır. Geceleri site faaliyetleri az olacağı için sorun olmaz, ama gündüz saatlerinde en yoğun zamanlarda sitelerinizin ne kadar MB harcadığını, log dosyalarınızı saat saat raporlayarak bulabilirsiniz, böylece size gündüz için toplam ne kadar bant genişliği lazım onu da bulabilirsiniz.
    Benim görüştüğüm servis sağlayıcıların hepsi ne yazık ki bu konuştuğumuz anlık bant genişliği sistemi ile co-location satıyorlar. Benim bildiğim sadece Teknotel "kullandığın kadar öde" sistemi ile kullandığınız kadar GB'ı hesaplayıp size fatura ediyor, Teknotel'de sunucunuz Ethernet kartınızın hızı ile bağlı, yani 100 MBit'lik bir Ethernet kartınız varsa anlık 100 MBit ile bağlısınız, tabii herhangi bir saldırı ihtimaline karşı bu hızı 100 MBit'de tutmamanız ve sınır koydurmanız sizin faydanıza, yoksa ay sonunda gelen faturayı görmemeniz lazım Sonuçta aylık olarak toplam ne kadar GB harcadığınıza bakılıyor ve ona göre fatura kesiliyor, bizim sunucumuz Teknotel'de, ama diğer servis sağlayıcılara vereceğimiz paranın hemen hemen 2 mislini veriyoruz, bunu da dikkate alınız. Bir diğer kolaylık ise Teklan'da, size herkes gibi 512 kBit veya 1024 kBit'lik anlık bant genişliği veriyor, ama yoğun zamanlar için hızı 3 - 4 MBit'e çıkabilecek şekilde ayarlıyor, birkaç aylık kullanımdan sonra ortalama anlık hızınızın ne olduğuna beraber karar veriyorsunuz, ona göre size hangi anlık hız yeter ise (512, 1024, 2048) ona göre devam ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [-SelwelS-] -- 12 Aralık 2006; 20:52:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.