Şimdi Ara

BYD'den Avrupa için elektrikli hafif ticari araç: BYD E-Vali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürettiği elektrikli ve hibrit otomobilleriyle küresel çapta ilgi gören BYD bu kez Hanover'deki IAA Transportation 2024 fuarında %100 elektrikli hafif ticari aracını tanıttı. Avrupa pazarı için özel olarak geliştirildiği belirtilen BYD E-Vali, şehir içi dağıtım operasyonlarında kullanılacak.

BYD E-Vali, özellikleriyle neler sunuyor❓

BYD E-Vali, Çinli şirketin ünlü lityum demir fosfat bataryasını kullanıyor. Yaklaşık 81 kWsa kapasiteye sahip olan modelin WTLP menzili 220 - 250 km aralığında açıklandı. BYD'nin güvenlik ve dayanıklılığının yanı sıra enerji verimliliğiyle de ön plana çıkardığı batarya, DC hızlı şarj desteğiyle 30 dakika içerisinde yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaşıyor.

Elektrikli hafif ticarinin 3.5 ton ve 4.25 ton olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. 3.5 tonluk model 6 metre uzunluğa ve 3865 mm aks mesafesine sahip. 4.25 tonluk model ise 7 metre uzunluğa ve 4550 mm aks mesafesine sahip. 17.9 metreküp kargo hacmiyle dikkat çeken modelin 4.25 tonluk versiyonu 1450 kg yük taşıyabiliyor. E-Vali'nin tamamen geniş açılan arka kapıları yükleme işlemini kolaylaştırırken tavan yüksekliği de kargo bölümünde ayakta durmayı mümkün kılıyor.

BYD E-Vali'nin sürücü kabini de oldukça teknolojik. İki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük bir dokunmatik multimedya ekranı, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği, sesli kontrol ve kablosuz cep telefonu şarj ünitesi gibi özellikler mevcut. Güvenlik ve konfor tarafında ise adaptif hız sabitleyici, otomatik acil durum freni, kör nokta görüntüleme sistemi ve yokuş kalkış desteği gibi birçok teknoloji karşımıza çıkıyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

Kaynak:https://carnewschina.com/2024/09/17/byd-unveils-new-e-vali-commercial-vehicle-at-german-expo/

• Otomobillerinde çok güzel tasarımlar yapan bir firmadan, ticari bile olsa daha şık bir araç beklerdim. Özellikle iç tasarım bana göre çok demode duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 17 Eylül 2024; 13:16:46 >
  • Güzel görünüyor. Uzun zamandır kendi işlerimiz için bu tarz ticari bir araç bekliyordum. Maxus yükleme kapasitesi olarak küçük kalıyor. Transit fiyat olarak fazla kaçıyor. Ara bir fiyatta keşke ülkemizde satılsa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UçamayanHollandalı kullanıcısına yanıt
    Wltp yükselse ben de almak istiyorum ama hep yan çiziyorlar.

• Biraz benziyor sankiBYD'den Avrupa için elektrikli hafif ticari araç: BYD E-Vali 

• Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız yükselse çok daha cazip olacak. 1 yıldan uzun süredir elektrikli araç kullanıyorum. Şehiriçi kullanımda söylemem menziller tutuyor gibi. 350 menzilli araç ile 345 km yol kat ettim %3 kalmasına rağmen. Mümkün olduğunca hareketlenme pedalınını yumuşak kullanmak gerekiyor.

• form faktör olarak karavan için güzel duruyor. Takıcan güneş panellerini bir yandan şarj etsin bir yandan gitsin D harcama hızı şarj hızı arası uçurum olacaktır tabi D
    bu tür araçlar için 350km en alt değer olmalı. Bu kadar uzun şase olmasına rağmen neden daha büyük pil takmazlar enteresan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt
    Şehir içinde hiç gerek yok kargo taşımacılığında. Zaten bayinin gideceği yerler 3 km’yi geçmiyor.

• erdem552 kullanıcısına yanıt
    Kargo şirketlerine özel bir model. Onların istediği ucuz kolay servis edilebilen yedek parça. Şaşalı şeyler hep pahalı oluyor.

Birde Çin’e özel bir model bu tahminen bizde çıksa tasarımı farklı olur.

• 200 km az.

• BYD elektrikli minivan çıkarsa adı E-Kaymakam olacak bu adlandırmaya göre. BYD'den Avrupa için elektrikli hafif ticari araç: BYD E-Vali 

• Tasarım oldukça estetik duruyor.
    Ayrıca Rocobop 1987 de haydutların kullandığı aracı andırıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.