|
Almanya ve AB'nin içten yanmalı motor gerilimi: Elektrikli otomobillere e-yakıt alternatifi
-
-
Elektrikli arabalar vatandaş için ekonomik değil maalesef tek artısı doğaya zararları yok batarya değişimi yapılması cabası
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Petrolheadlerin gözü yaşlı. DirenAlmanya
Direnİtalya
DirenSıralı6
DirenV8-V10-V12
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Belçika, Hollanda, Norveç gibi otomobil üretmekten bir haber pembe popolar için kolay ama Almanya için kolay olmayacak bu iş..
Öyle tesla gibi pazarın %1'i - 2'si elektrikli olunca su çok güzel gelsenize mantığı ile olmuyor bu iş. %10 elektrifikasyon olunca bile çok farklı engeller, sorunlar, darboğazlar olacak.. ve hala elektrikli otomobiller çok pahalı (türkiyede çok ucuz), durumu halka anlatmak kolay değil..
Çok acele ettiler, geçiş olsun ama bu kadar baskıya aceleye gerek yoktu. kendi endüstrilerini zora sokuyorlar.
-
Doğaya zararlı yapılırken var elektrikl arablar eğer çok uzun yıllar binilmeycekse bir anlamı yok çünkü batarya yapılırken çevreyi zaten uzun yıllar yollarda olan içten yanmalı motor kadar kirleterek başlamış oluyoe elektrikli araçlar da faso fiso işte
Aynen katılıyorum. ben şuan bir ab ülkesinde yaşıyorum ve Elektrikli araba sayısı şuanda elle sayılacak kadar az.. ki elektrik fiyatları tavan yapmış durumda 3 aylık elektrik faturası normal bir daire için 350€ şuanda.. ve bu normal bir kullanımda en düşüğü.. şuan elektrik sorunları ,gaz sorunları var, devlet elektrik üretmek için kömür santrallerini açmayı düşünüyor, karşı çıkılıyor, devlet şuan elektrik sorunları yaşıyor ve fiyatlar çıldırmış durumda, ve bir evde iki çalışan varsa mecbur 2 araba olmak zorunda kalıyor.. tüm ülke elektrikli araba kullanırsa akşamdan şarj edilecek, elektrik tüketimi çok fazlasıyla aşılacak,fiyatlar tavan yapacak, ve yeni elektrik üretmek için zorunlu kalacak, ve bu sırada elektrik üretilirken yine doğa kirletilecek, her hafta birkaç çapulcu yollarda oturma eylemi yapıyor,doğa kirlenmesin diyeymis, trafik kilitleniyor, insanlar işine geç kalıyor , acil durumlarda ambulans itfaiye polis gidemiyor, trafiği felç edip motoru çalışan arabalar daha çok doğayı kirletiyor, uzun lafın kısası ,ben Euro6 motorlu araç kullanıyorum ve bunun gibi gazı azaltan sistemlerin dahada çok geliştirilmesi taraftarıyım, çünkü her şekilde doğa kirleniyor, elektrikli aractada elektrik üretmek için ve batarya üretmek için doğa kirleniyor, arabaların lastikleri bile doğa için bir CO2 salıcı madde.. komple elektrikli arabaya gecilene kadar çok fazla sorun olacağı net gözüküyor..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bence de acelesi yok, hele bi buzullar erisin, Hollanda kalsin sular altında, iklim değişsin, kasırgalar ve hortumlar haftada bir olacak şekilde sıklaşsın, dogru dürüst yağış almayan yerler sellerle boğuşurken, yağış alan yerler biraz kuraklaşsın, ormanlar bi yansın tükensin, yavaş yavaş geçilir ya. Bilim adamları 2 derece daha dunya ısınınca felaket raporları yayınlıyor, bi halt bildikleri yok. Kapı gibi DH forum kadar mı bilecekler. Ne acelesi var bu insanların ben de anlamadım gitti
eee batının yad almanya fransa gibi ülkelerin çevreciliği de kendi menfaatlerine kadar, yıllarca çevrecilik adı altında başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelere dayattıklarını kendi çıkarlarına ters düştüğü anda hiçe sayabilecek zihniyete sahipler.
-
Almanya ağlıyordu, hollanda ,italya , fransa ağlıyordu. Türkiye dediki senin dertin dert mi ? Benim derdim yanımda diyordu herkes ağlıyordu..!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yalnız hocam o araçlarda yakılan petrolden elektrik üretilse büyük santrallerde, hem daha verimli üretim olacak hem de filtre sistemleri ile daha az kirlenecek çevre. İşin bir de bu yönü var
Araçlarda yakıtın enerjiye dönüşmesi ile santrallerde dönüşmesi arasında iki kata yakın verimlilik farkı olabilir deniyor. Bu durumda şu anda hem o petrolün enerjisi boşa gidiyor hem de çevre kirliliği daha fazla oluyor.
Elektrikli araç olsa da o petrol elektriğe dönüşüp gelse hem elektrik ihtiyacı da petrolle karşılanmış olacak ki iki katı verimli enerji ile fazla kalan elektrik diğer işlerde kullanılır ve elektrik fiyatları da artmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok zor bı olay filtreleme sistemleri burada çoğu firma için yeterli değil, ha sorsan her firma filtreleme sistemine sahip ama aslında çoğunda yetersiz ve görünmeyen havalandirmalar var, şuanda zaten fazlasıyla gaz salınıyor, ve bunlara göz yumuluyor, ama Avrupa güllük gülistanlık birtek CO2 Yi arabalar salıyor sanki 😂 fabrikalarda herşey filtreli ya 😂😂😂 ciddi açıklar var ve kimse umursamıyor, denetleniyor,denetleyen,denetleten herkes bu işten karşılık haracini alıp devam ediyor.😂
Yahu is sadece arabalar ile mi bitiyor? İs makinalari,hava tasitlari,gemiler, ve diger makinalar diye liste uzar gider. Soyleyinde diger tum araclari elektirikliye cevirsinler. Fabrikalari saymadim. Yada chip icin binlerce litre temiz suya ihtiyaci olanlari..
Çok güzel yazmışsın da, Kyoto Protokolünü imzalamayan, Paris anlaşmasını imzalamayan ve Dünyayı en çok kirleten ABD ve Çin varken, siz istediğiniz kadar elektrikli araçla, Dünyanın çevre sorununun çözüleceğini hayal edin durun
-
Plansız programsız acele geçişin, endüstriye zarar vermesi bir yana, geçişin kendisine ve elektrikli otomobillere olan şüpheyi de arttırmasına yol açacağını düşündüğüm için böyle yazdım ama siz tanımadığınız bilmediğiniz insana popülizm kokusundan insanı bayıltacak bir mesaj yazmışsınız..
Doğru arkadaşım.. biz doğa, insan ve kutup ayısı düşmanıyız, Hollanda hasankeyf olsun biz de V12'leri bağırtalım istiyoruz. Siz inanılmaz duyarlı ve entellektüel insanlarsınız.. fikir yazanda kabahat.
-
En iyi cozum at arabasi
Aslında şaka gibi ama dünyada atmosfere en çok sera gazı salan şey inek dışkıları otomobiller ilk sırada değil zaten
İşiniz gücünüz popülizm.Dünyada herkes çevre düşmanı bir tek siz çevrecisiniz.Sizin bu sözünüze karşılık ayranı yok içmeye atla gider s...maya denir.Yahu gerçekten dünya olarak mükemmel,herkesin gıdaya,enerjiye,temzi içme suyuna,sağlık sistemine eriştiği,herkesin garajında elektrikli araçların olduğu,bütün taşımacılığın elektrikli hızlı trenlerle yapıldığı,okyanuslardaki devasa gemilerin ve sivil havacılığın temiz enerjiye geçtiği,tüm fabrikaların doğaya karbon salınımlarının yok denecek kadar azaldığı bir dünyada yaşıyoruz da bir tek elektrikli araç sorunumuz kalmıştı.Yahu daha avrupanın göbeğinde süper güç dediğimiz bir devletin diğerine füze yağdırdığı,kara tren gibi dumanı olan tanklarıyla muharebe yaptığı bir dönemi yaşıyoruz siz neden bahsediyorusunuz,gerçekten şakamısınız siz?Adam damarıma basarsanız nükleer füzeleri ateşleyip dünyayı cehenneme çeviririm diyor siz karbon salınımından bahsediyorsunuz.Biz önce radyasyon tehlikesinden kurtulalalım da karbon salınımımız öyle kalsın.Ortadoğuda millet kuraklıktan su bulamayacak durumda,gıda krizi kapıda avrupa burjuvazisindeki cam fanuslarda yaşayan elitler ayrı dünyada yaşıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 24 Mart 2023; 9:24:7 >
-
avrupalıların kullandıkları motorların emisyonları kabul edilebilir, iş abd deki ve çin hindistan gibi ülkelerdeki araçlarla ağır sanayinin dünyaya verdiği zarar.
-
avruprada zaten emisyon az. nufüs az. gidip çin uzakdoğu hindistan buralarda yasaklasınlar. ayrıca dünyaya sadece zehirli gazı araçlar salmıyor. inek domuz gibi hayvanlar daha zararlı metan gazı yayıyorlar. onları engellemeliler
-
önce amerika kyoto protokolünü kabul etsin, ondan sonra oturup konuşalım küresel ısınma emisyon vs.
Adamlar dünyada en çok petrol kullanan ülkelerden biri. Biz bilmiyoruz sokaklarda v8 v12 lerle gezmeyi ama Euro emisyonlarından dolayı D segmenti araçlara üç silindir 1.0 motorla binmek zorunda kalıyoruz.
Ek bilgi:
Bence de acelesi yok, hele bi buzullar erisin, Hollanda kalsin sular altında, iklim değişsin, kasırgalar ve hortumlar haftada bir olacak şekilde sıklaşsın, dogru dürüst yağış almayan yerler sellerle boğuşurken, yağış alan yerler biraz kuraklaşsın, ormanlar bi yansın tükensin, yavaş yavaş geçilir ya. Bilim adamları 2 derece daha dunya ısınınca felaket raporları yayınlıyor, bi halt bildikleri yok. Kapı gibi DH forum kadar mı bilecekler. Ne acelesi var bu insanların ben de anlamadım gitti
|
Çok güzel yazmışsın da, Kyoto Protokolünü imzalamayan, Paris anlaşmasını imzalamayan ve Dünyayı en çok kirleten ABD ve Çin varken, siz istediğiniz kadar elektrikli araçla, Dünyanın çevre sorununun çözüleceğini hayal edin durun |
Petrolheadlerin gözü yaşlı. DirenAlmanya
Direnİtalya DirenSıralı6 DirenV8-V10-V12 |
Belçika, Hollanda, Norveç gibi otomobil üretmekten bir haber pembe popolar için kolay ama Almanya için kolay olmayacak bu iş.. Öyle tesla gibi pazarın %1'i - 2'si elektrikli olunca su çok güzel gelsenize mantığı ile olmuyor bu iş. %10 elektrifikasyon olunca bile çok farklı engeller, sorunlar, darboğazlar olacak.. ve hala elektrikli otomobiller çok pahalı (türkiyede çok ucuz), durumu halka anlatmak kolay değil.. Çok acele ettiler, geçiş olsun ama bu kadar baskıya aceleye gerek yoktu. kendi endüstrilerini zora sokuyorlar. |
Plansız programsız acele geçişin, endüstriye zarar vermesi bir yana, geçişin kendisine ve elektrikli otomobillere olan şüpheyi de arttırmasına yol açacağını düşündüğüm için böyle yazdım ama siz tanımadığınız bilmediğiniz insana popülizm kokusundan insanı bayıltacak bir mesaj yazmışsınız.. Doğru arkadaşım.. biz doğa, insan ve kutup ayısı düşmanıyız, Hollanda hasankeyf olsun biz de V12'leri bağırtalım istiyoruz. Siz inanılmaz duyarlı ve entellektüel insanlarsınız.. fikir yazanda kabahat. |
Aynen katılıyorum. ben şuan bir ab ülkesinde yaşıyorum ve Elektrikli araba sayısı şuanda elle sayılacak kadar az.. ki elektrik fiyatları tavan yapmış durumda 3 aylık elektrik faturası normal bir daire için 350€ şuanda.. ve bu normal bir kullanımda en düşüğü.. şuan elektrik sorunları ,gaz sorunları var, devlet elektrik üretmek için kömür santrallerini açmayı düşünüyor, karşı çıkılıyor, devlet şuan elektrik sorunları yaşıyor ve fiyatlar çıldırmış durumda, ve bir evde iki çalışan varsa mecbur 2 araba olmak zorunda kalıyor.. tüm ülke elektrikli araba kullanırsa akşamdan şarj edilecek, elektrik tüketimi çok fazlasıyla aşılacak,fiyatlar tavan yapacak, ve yeni elektrik üretmek için zorunlu kalacak, ve bu sırada elektrik üretilirken yine doğa kirletilecek, her hafta birkaç çapulcu yollarda oturma eylemi yapıyor,doğa kirlenmesin diyeymis, trafik kilitleniyor, insanlar işine geç kalıyor , acil durumlarda ambulans itfaiye polis gidemiyor, trafiği felç edip motoru çalışan arabalar daha çok doğayı kirletiyor, uzun lafın kısası ,ben Euro6 motorlu araç kullanıyorum ve bunun gibi gazı azaltan sistemlerin dahada çok geliştirilmesi taraftarıyım, çünkü her şekilde doğa kirleniyor, elektrikli aractada elektrik üretmek için ve batarya üretmek için doğa kirleniyor, arabaların lastikleri bile doğa için bir CO2 salıcı madde.. komple elektrikli arabaya gecilene kadar çok fazla sorun olacağı net gözüküyor..
|
İşiniz gücünüz popülizm.Dünyada herkes çevre düşmanı bir tek siz çevrecisiniz.Sizin bu sözünüze karşılık ayranı yok içmeye atla gider s...maya denir.Yahu gerçekten dünya olarak mükemmel,herkesin gıdaya,enerjiye,temzi içme suyuna,sağlık sistemine eriştiği,herkesin garajında elektrikli araçların olduğu,bütün taşımacılığın elektrikli hızlı trenlerle yapıldığı,okyanuslardaki devasa gemilerin ve sivil havacılığın temiz enerjiye geçtiği,tüm fabrikaların doğaya karbon salınımlarının yok denecek kadar azaldığı bir dünyada yaşıyoruz da bir tek elektrikli araç sorunumuz kalmıştı.Yahu daha avrupanın göbeğinde süper güç dediğimiz bir devletin diğerine füze yağdırdığı,kara tren gibi dumanı olan tanklarıyla muharebe yaptığı bir dönemi yaşıyoruz siz neden bahsediyorusunuz,gerçekten şakamısınız siz?Adam damarıma basarsanız nükleer füzeleri ateşleyip dünyayı cehenneme çeviririm diyor siz karbon salınımından bahsediyorsunuz.Biz önce radyasyon tehlikesinden kurtulalalım da karbon salınımımız öyle kalsın.Ortadoğuda millet kuraklıktan su bulamayacak durumda,gıda krizi kapıda avrupa burjuvazisindeki cam fanuslarda yaşayan elitler ayrı dünyada yaşıyorlar. |
Yahu is sadece arabalar ile mi bitiyor? İs makinalari,hava tasitlari,gemiler, ve diger makinalar diye liste uzar gider. Soyleyinde diger tum araclari elektirikliye cevirsinler. Fabrikalari saymadim. Yada chip icin binlerce litre temiz suya ihtiyaci olanlari..
|
Doğaya zararlı yapılırken var elektrikl arablar eğer çok uzun yıllar binilmeycekse bir anlamı yok çünkü batarya yapılırken çevreyi zaten uzun yıllar yollarda olan içten yanmalı motor kadar kirleterek başlamış oluyoe elektrikli araçlar da faso fiso işte
|
Benzer içerikler
- twitter mavi tik ücreti
- whatsapp görüntülü not
- netflix oyunları ücretli mi
- internet tarayıcıları
- font bulma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X