Şimdi Ara

BYD, Özbekistan'da otomobil üretimine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BYD, Özbekistan'da otomobil üretimine başladı

Çinli otomobil üreticisi BYD, Özbekistan'da hibrit otomobil montajına başladı. Cizzak bölgesinde BYD ve UzAuto ortak girişimiyle kurulan tesis, yılda 50.000 araç üretebilecek kapasitede. Song Plus ve Chazor hibrit olmak üzere iki model üretim bandına çıkarıldı.

Ayrıca Bkz.Lucid, Tesla Model Y'ye rakip hazırlıyor

Üretimin başlaması vesilesiyle Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, BYD'nin Çin'deki merkezini ziyaret ederek şirketin üst düzey yöneticileriyle bir toplantı yaptı. Toplantı sırasında Mirziyoyev, gelecekte üretim hacminin yılda 300 bin adede çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Mirziyoyev'e Yangwang U8 takdimi

Özbekistan'daki yeni fabrikaya BYD Özbekistan Fabrikası adı verildi. Tesiste Song Plus DM-i crossover ve Chazor DM-i sedanın yüksek ölçekli montajına başladı. Yerel pazarda bu iki modele ek olarak Çin'den tedarik edilen elektrikli Song Plus ve Han elektrikli liftback de sunuluyor.

Mirziyoyev ve BYD Başkanı Wang Chuanfu, Özbekistan'daki yeni fabrikanın üretim törenine uzaktan katılarak bu tesisin ilk aracı olan Song Plus DM-i'nin üretimini başlattı. Wang ayrıca BYD tarafından Özbekistan pazarında piyasaya sürülen 10.000'inci yeni enerji aracı (NEV) olan 1.200 beygir gücündeki Yangwang U8'i Mirziyoyev'e takdim etti.

Kaynak:https://cnevpost.com/2024/01/26/byd-launches-production-uzbekistan-plant/

• Şevket eke iyi gidiyor.

• Çabalayan ülke başka oluyor

Doğumuzdaki ülkelerin potansiyel ihracatçısı belli oluyor gibi.

Biz Avrupalıların ardını kurtarmaya devam, tabikisi, yani. Aman batıverir civataya somun sıkan sözde "üreticilerimiz" :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 27 Ocak 2024; 22:16:28 >
  • Chery yerine byd mi alsaydım acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Özbekistan'da asgari ücret 86$ :)

• Ek vergiler gelsin

• ben bu u8 e bayıldım, denizde giden versiyon kaç papel alayım 1 tane garaja

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yürüyedur BYD. Çalışıyorlar ve başarılı oluyorlar. Hak ettikleri bir konuma geldiler. Ülkemizde muhtemelen gelecek olan ek vergilerle beraber çok ucuz olmayabilir ama Asya'da emin adımlarla ilerlerler.

• Bizim 100.yıl logosunu çalmışlar

• Ülkemizde yayınlanan tebliğat ülkemize yatırım yapmak ve fabrika kurmak isteyen markaların elini ayağını bağlıyor Togg'un önünü açmak için ülkemize yatırım yapmak ve fabrika kurmak isteyen markaların önünü kesiyorlar. Togg'a ülkece ve milletçe hep birlikte sahip çıkalım ama ülkemize yatırım yapmak isteyen markaların önünü kesmeden bunu yapalım böyle bir saçma düzenleme ancak Türkiye gibi geri kalmış ülkede olur zaten

• Yukarda biri Özbekistanda asgari ücret 86$ demiş, burada kimse asgari ücrete çalışmıyor, kimse çalıştırmıyor da kardeşim. Asgari ücretin en az 4 katı maaş ödeniyor, ortalama maaş ise 600, yüksek maaş ise 850$. Türkiye'de yaşıyorum ama Özbekistan da yaşamak burada yaşamaktan bin kat iyi. Sadece deniz yok o kadar.

• Bizim toggmuz var dünyaya nam saldık !!!hey yavrum heyyy

• Özbekistan ile aramızda gümrük anlaşması var, bize acaba vergisiz veya düşük vergili olarak buradan araç gelir mi?

• Biz de Azerbaycan Türk'ünün hazırladığı, daha önceden farklı yerde kullanılmış bir tasarımı kullandık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.