gel barisalim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BYD SEAL U DM-İ 15 Nisan 2024 satışta (51. sayfa)
-
-
ben de gordum.
ilk acemiligi diyelim. ben de o degerin uzun yolda o deneme yaptigi suratlerde yapilamayacagini dusunuyorum.
110-120 arasi, hava sicakligi su an 6-13 derece arasindayken sirf sehirdisi ortalama 23kw gibi bir tuketimim var. 130-140’lara ciktigimda 25-26’lari buluyor soguk havada.
az once sehirici 14 dereceyken 40km yaptim, orda da ortalamam 13.7 cikti.
henuz +20 derece uzeri sicak hava performansini goremedim. %20 gibi bir fark oluyor sanirim bjorn’un datasheet’ten anladigim kadariyla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bugun han, seal ve dolphin’e bakmak uzere tekrar byd’ye gittim.
fakat once yolda bayisini gorup daldigim jaecoo’dan iki kelime edeyim.
iceri girdim, uc adet arac var. kimse yanasmasin diye dedim alici degil bakiciyim 😅 showroomdaki araclariniz tek model mi diye sordum, evet dediler. jaecoo 7 mi ne, awd ve 2wd versiyonu varmis.
sanirim bir donanim farki da var. 4x4 en dolusu dedikleri versiyonun basina gectim.
detaylarla hic uzatmayayim, ben begenemedim. biraz olumlu beklentiyle gittigimi soylemem lazim, ama yildiz basli somundan dekoratif kapi malzemesi yapmislar. surusu nasildir, teknik ozellikleri nedir bilmiyorum lakin arac beni cekemedi.
eger gercekten bu marka kendini chery’nin premiumu olarak konumlandirdiysa ve tasarimcilarin malzeme butcesi chery’ye gore daha yuksekse, yani chery’den mutlu olmak icin galiba beklentiyi cok cok dusurmek gerekiyor.
yine de chery henuz gormedim. ona bir serh birakayim. gorebildigim zaman yazarim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Barışacak ya da küsecek bir durum yok, tansiyon yükselmiştir o kadar. Araç ve süreç hakkındaki fikirlerim değişmedi
Elektrikli araç menzillerinde rakım farkı yanıltıcı olabiliyor. İki örnek vereceğim;
Abanta çıktık, şarj %44'tü. Tek yön olduğundan çıkmak için çevresinde tam tur atıp highway'e gittik, düz yol da içeren 30km'den fazla bir mesafe. Vardığımda şarjım %46 idi :)
Bir diğeri bolu-ankara arası, şarjımın çok rahat yetecek bir mesafe. Ancak cankurtarana geldiğimde menzilim ile mesafem aynı göstermeye başladı. Öyle bir tüketim oldu ki sömürdü şarjı, dedim ki yetmeyecek. Eve vardığımda %25 şarj var.
Yani elektrikli araçlar yokuş yukarı oransal olarak benzinliden daha çok tüketiyor ancak yokuş aşağı da rejenarsyondan ötürü daha az tüketiyor. Test için aynı rotayı git-gel yapmak şart
-
gelelim byd’ye;
oncelikle gorur gormez dolphin’in icine oturdum. polodan hallice. malzemeler tirt. kapi acma kapama bile ucuz bir urunun icinde oldugunu hissettiriyor.
vites secme, bastigim tuslar, ses acma kapama tuslari. ucuza kacmislar, maliyet odakli gitmisler. atto ile arasinda cok net bir kalite farki var. peki, napalim boyle kabul edecegiz. zaten ucuz.
genisligine falan bakamadim.
sonra seal sedan ve han’i gordum.
pesinen soyleyeyim inanilmaz bir hayal kirikligi yasadim.
han’a oturdugumda malzemeler vs gercekten guzel, tam boyle kendini konumlandirdigi gibi bir eqe eqs muadili gormuyorum ama, onlarin ucuz bir alternatifini gorebiliyorum o aracta.
fakat araba kucuk arkadaslar. sedan seal da kucuk, han da kucuk.
ben 1.98’im. seal u’da koltugu oynatmadan kendi arkama oturabiliyorum.
han’in tasarimindan dolayi boynumu bukmek zorunda kaldim, seal sedan’da ise cok dar hissettim. boyu 1.90 olanlar byd sedanlarinin arkasinda oturmakta gucluk ceker.
gercekten han’a cok niyetlenmistim. buyuk hayal kirikligi oldu. eqe inceledigimde o da cok dar gelmisti, sedan olarak eqs’ten baska bana secenek kalmiyor ki o bile eh iste biraz.
malzeme olarak seal sedan seal u’ya cok benzer. han’a gore biraz daha ucuza kacildigini hissediyorsun ama rahatsiz edici degil. koltuklar biraz farkli sanirim. benim seal u’da onumdeki buyuk gosterge sedanlarda yok. jaecoo’daki gibi nisbeten daha kucuk bir dikdortgen var.
han’a gelince. malzeme olarak gercekten guzel ama flagship denebilecek bir aracin kusursuzlugunda degil. cok nadir bazi noktalarda ucuzlugu hissettiriyor. direksiyonun derinligi benim icin yeterli degil, inip cikarken dizim surtuyor. seal sedanda bu daha iyiydi mesela manuel ayarli olmasindan mutevellit sanirim.
suspansiyonun yukseklik ayari yok, elektronik damper, sport veya comfort. bunu test surusunde anlayacagiz. henuz test araclari yok.
o yuzden fiyat yorumu yapmiyorum su an.
yalniz size cok acik soyleyeyim. kunduza yavrusu kuzgun gorunur falan degil bu, seal u bu haliyle gercekten inanilmaz bir fiyat performans araci. zaman gecip videodan veya yuzeysel araba degerlendirmeyi is edinen arkadaslar da anlayacaklar bunu.
bu arada son olarak insider info vereyim; titanyum gri arac yok. recep hocam bu sizin icindi. ve diger arkadaslar eger mavi renk olmazsa olmaziniz ise acele edin ve bir an once almaya bakin. bu kadar soyleyebilirim su an.
-
dolphini clio,i20,corsa,ibiza ile kıyaslasanız sonuç ne çıkar?
-
Napalım hocam siyah mavi bi şekilde alalım mı diyorsun yani. Zam gelecek diyorsun sanırım. Valla zam gelirse fikrimi değiştirirebilirim hocam. Ben olsam byd nin yerinde zam yapmazdım.
Küserim valla bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maviyıldızınoğlu -- 26 Aralık 2024; 15:13:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bahsettiginiz diger araclari cok yakindan tanimiyorum.
uzun donem kiralayip cocuklarla harcamasi icin esime verdigim mokka ile ayni diyemem, daha altinda dolphinin malzeme kalitesi. corsa ile mokka sayet ayni malzemeleri kullaniyorsa oradan pay bicebilirsiniz, mokka net daha iyi
ibiza ve i20’yi de cok iyi hatirlamiyorum ama guncel kasalarini cok uzun suredir yani yillar var kullanmadim.
sadece BYD markasi ozelinde, diger markalari dahil etmeden konusuyorum; dolphinde cok vakit gecirmedim ama sunu net soyleyeyim. cok dar bir butceyle hareket edip elimde ne var ne yok gomuyorsam, dolphini belki bir noktaya kadar kabul ederim.
butcem varsa atto’ya verecegim ekstra 200k her kurusa deger.
eger biraz daha marjim varsa ev seal u alip gecerim.
seal sedan konusmaya baslarsak, cok daha dikkatli dusunmeye baslarim. ev seal u orada 1790’a dururken ona verecegim parayi rasyonalize etmek benim icin zorlasir, henuz tam dusunmedigim icin net kararimi soyleyemem. yine de tamamen negatif degilim.
han icin son karar vermeden once test surusunu bekleyecegim. o suspansiyon cok istisnai bir ucan hali konforunu verecekse ancak alirim. yine de benim ozelimde eksigi cok. rahat oturup cikamiyorum, rahat oturus pozisyonu ayarlayamiyorum, arkamda kimse barinamaz ve gercekten arkasi klostrofobik falan. han’in benim ozelimde isi cok zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 26 Aralık 2024; 15:21:48 >
-
zam duymadim, olmayacagi anlamina da gelmez tabi. mavi renk ozelinde bisey duydum.
Mavi yok hocam renk kartelasından çıkarıldı. Alan alır daha sonrası gelmeyecek
oyleymis evet
titanyum gri de net sekilde yok dediler. uc renk, siyah beyaz kum gri ki kum gri de bunlarin arasinda en zoru.
Yok yahu gemiyle gelir bence titanyum gri rengi. Çok tutuluyor en sevilen rengi oldu seal ın. Çok uçuş var ayağım yere bastığı bi zaman giderim derya ya. Beyaz istesem veriyodu zaten hemen ama istemedim.
valla ozellikle sordum sizinkini.
sevkiyatta problem varmis. ilk partileri dagitmislar ve sonra hep bir iki bir iki geliyor araclar dendi.
bilmiyorum isleyisleri nasil ama anladigim ne alan ne satan ne ureten ne nakleden cok memnun degil..
ben sanirim fazla iyi siyrildim bu isten. karar verip surece giris zamanimla teslim alma zamanim arasi iki ay; kendi ilimde ilk teslim alan kisiyim, istedigim modeli ve istedigim rengi aldim, aldiktan sonraki surecte kullandigim urunden de cok memnunum, sikayet edecek hicbir seyim yok. verdigim parayi coktan helal ettim 😅
uzun donem sahip olmak baska bisey tabi. henuz balayindayiz. eger sagi solu cabuk dokulup gacir gucurdamaya baslamazsa sayet, bilmiyorum ama son donemde yaptigim en iyi alisverislerden biri olabilir. bunu zaman gosterecek.
arkadasimin tesla LR’i 56.000 km’de, henuz 14 aylik. gecen yolcu olarak icinde bulundum allahim. cok bariz bir konfor farki var bir, ikincisi de gacir gucur takir tukur trim sesi cok. ilk aldigi zamana gore gercekten cok fazla. kendisi sagolsun baya dikkatsiz kullanir, essek niyetine. onun etkisi olabilir.
bir diger yakin arkadasimda olup yine cok sik kullandigim tesla LR 21.000km’de. biraz daha yeni ve o daha dikkatli kullanir. trim sesi olarak daha iyi durumda, ama iste yine konforsuz arkadas.
-
Merhaba arkadaşlar,
BYD HAN alan varsa WhatsApp grubu kuruyoruz.
Umarım gittikçe çoğalırız :)
-
Byd telegram grubu yok mu?
-
kum gri en zoru derken ne demek istediniz.... EV model kum gri için anlaşma yaptım, aslında titanyum gri istiyordum ama sona kaldığım için kum gri ye razı oldum...
-
uc renk arasinda en zoru o demek istedim. az geliyor anlaminda. ben de EV icin konusmustum.
sizin talebinizi karsilarlar merak etmeyin.
Byd kullanıcılarına bir sorum olacak:
Ben Seal U aracımın 2.sahibiyim BYD uygulamasında araç tanıtmak için karekod istiyor, bu karekodu sanırım ilk başlangıçta veriyor ama ben 2.sahibi olduğum için karekod ekranına ulaşamıyorum, bugün ankara efe bayine 15.000bakımı için geldim mail adres kaydını üstüme almak istedim ama aracın ilk çıkışı ist derya olduğu için istanbulun databaseine ulaşamadıklarını ist bayiyle iletişime geçmemi söylediler. Bir de uygulamanın henüz trde desteği yokmuş simkart için btk onayı bekleniyormuş ondan sonra uygulama kullanılabilir olcak dediler.
Bu aracı sıfır alan arkadaşlar karekod okuttular mı uygulama için, ilk kayıt işi nasıl oluyor mail adres kaydı filan mı var? Yapanlar bilgi verebilirse çok sevinirim.
Elektrikli araç alacak arkadaşların dikkatine: dolubatarya - tüm elektrikli otomobiller, elektrikli araç özellikleri dolubatarya.com'da!
Togg'un batarya ortağından 700 kilometre menzile ulaştıracak yarı katı hâl batarya!https://dolubatarya.com/haber/togg-un-batarya-ortagindan-700-kilometre-menzile-ulastiracak-yari-kati-hal-batarya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 27 Aralık 2024; 17:18:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
henüz aktif değil.
ikinci el almanızla bir ilgisi yok. versiyon 1.0.0 ve sim kart henüz aktif değil. o karekod çıkmıyor.
dün gittiğimde sordum, showroomdaki beyefendi bu ay sonu dedi, servis yetkilisi olan arkadaş ocak ayı dedi.
byd'deki işleyiş göz önüne alındığında ben bir aylığına kapattım bu konuyu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 27 Aralık 2024; 17:40:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X