Şimdi Ara

BYD SEAL U DM-İ 15 Nisan 2024 satışta (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.110
Cevap
68
Favori
112.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracına Byd'nin kampanyasından kaplama uygulaması yaptıran oldu mu?

• safast kullanıcısına yanıt
    Batarya kaynaklı olmadığı aşikar, yangın arka sağ kısımdan başlamış, benzin deposu alev almış. Isınan kablo, şarj soketi vs tampon gibi plastik aksamı tutuşmuş olabilir. x4 yada x6 yerine x2.5 gibi yeterince kalın olmayan, %99.9 bakır olmayan, ek, uzatma, ucunda çoklu priz olan kablolar sıkıntılı. İtfaiye raporunu beklemek gerek.

BYD SEAL U DM-İ 15 Nisan 2024 satışta

Bu olay için geçerli değil ama bizim millet balkondan pencereden çok uzak mesafeye kablo sarkıtarak şarj etmeye çalışabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 5 Ocak 2025; 5:14:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt

Şarj halinde mi olmuş ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Valla ben de BYD Seal U DM i alıp 2. Kattan şarj etmeyi düşünüyordum..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arabayı alan ya memnun olduğundan sustu, ya da memnun olmadığından konuşmuyor :)) acıkınca yemek gelince sohbet biter millet yemeğe gömülürdü o hesap galiba sizinkisi de hee😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maviyıldızınoğlu

Arabayı alan ya memnun olduğundan sustu, ya da memnun olmadığından konuşmuyor :)) acıkınca yemek gelince sohbet biter millet yemeğe gömülürdü o hesap galiba sizinkisi de hee😁

itiyle kopegiyle ugrasmaktan usandim.

besleyeceklerse bari biraz sahip olsunlar.

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Çok şükür sonunda bende aldım başkan

• Maviyıldızınoğlu kullanıcısına yanıt

gozun aydin.

nedir ilk intiba?

bugun pileki arkadasimiz ugradi bana da

Bende corolla cross vardı. Onun da süspansiyonları çok güzeldi o yüzden ben farkı tam anlayamadım yumuşaklık olarak.

overall ne dersin?

veya ne kadar kullanabildin oyle sorayim

Az hocam 60/70km anca kullanabildim. Araç konfor olarak hiçbişey diyemem. Yarın sağlam bi kullanırım muhtemelen. Benim hep elimi koyduğum yerde vites topuzu var. :)) vites parmaklarım gidiyo :)) gürültü olarak pil %25 verdiler.%34 lere geldi doğal olarak motor şarj ettiği için o ince uğulta var. Beni rahatsız etmedi hiç. Direksiyon yumuşakta bayaa yumuşak sport mode yanii direksiyon azcık yumuşak. Bi fırt daha sertliği ayarlanabilirdi sanki. Benim hissettiğim araç sanki ağarlaşırsa daha oturaklı olacak gibi. Bagaj biraz dolu arka koltuklar dolu olursa yola çok daha güzel oturacak gibi geldi bana. Araç çok büyük tek olunca yalnız hissettim kendimi yaaa 😁😁😁

bir ay 3400km oldu,

araci ev degil de hev modunda kullanmam gerektigini yeni ogrendim.

araci sarj et; sehir ici soc 25-30 ve ev modunda kullan

uzun yolda 110-120kmh uzeri cikacaksan hev ve soc 60-70 ayarla, menzile varmaya yakin 40-50km kala dusurursun.

ne motor sesi duyarsin ne bisey. cok hafif muzik bile acmis olsan hicbisey duyulmuyor zaten.

bak benim bu aksam 61km gittigim yolun ortalamasi. 115-130kmh suratlerde gittim. %91 sarj ile basladim. son 50 km oldugu icin 0.5lt/100km. ilk 10 km benzinli motor devreye girmedi. yani 0.4lt/100km..

12.000km’de 1 depo benzin harcayacagim yani boyle gidersem.

aldigimdan beri sifirlamadim, uzun donem ortalamam da 1.7lt/100km ve 16kw/100km. bir kac kere sarj etmeden ve dikkatsiz kullandim istanbula falan gittim geldim o yuzden yukseldi. uzun vadede 0.5-0.8lt arasi bir yere oturur bu ortalama.

bedavadan biraz pahali geziyorum. ama ustune para da vermeye raziyim cunku konforlu ve sakin sessiz gidiyorum nereye gidersem. tam benlik isler.

biraz zaman ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 10 Ocak 2025; 21:33:38 >

Ben şunu hesaplamalıyım. Şehir içi kullanırken şarj yüzdesi kaça düşerse tamamen elektrik moduna alırsam %25 lere çok yaklaşmışken ben eve varayım. aracı pil yüzdesi kaçta iken oldu da çok gezdim ev den hev a aldım ve hev den ev moduna almalıyım onu bulmam lazım. :)) misal %50 bataryadayım eve de 30km var. Eve vardığımda bakalım kaçta olacak. Sineğin yağı misali 😁

estimated ev range ve est. internal combustion range olarak gosteriyor yol bilgisayarinda. navigasyondaki kalan mesafeden uc asagi bes yukari ona gore ayarlanir iste.

bir yerden sonra oyuna dönüyor zaten 😅 benim yeni favorim bu. gecen hev modunda isyerine 0.6lt/100km tuketim ve %44 sarjla vardim, zamaninda ev’ye alamadim bosuna benzin yaktim diye sinirim bozuldu 😀

ulan volvoda 70 litre depoyu 320km’de bitirince hic sinirim bozulmuyor ama 😁

Hocam beni malum eski araç corolla cross tu. İlk kullanımda şunu hissettim. Bencee tabi bu araçta hepimiz bir hata yapıyor olabilir miyiz acaba? Ben yarın bunu deneyeceğim. Rejenerasyon oranını muhtemelen herkes yüksek kullanıyordur ama bence tam tersi kullanmak daha faydalı olabilir gibi bir hissim var. Du bakalım yarın deneyeceğim. Çünlü rejenerasyon kullanacağım diye ayağını gazdan kesince hemen rejenerasyon moduna geçiyor ve hızlı yavaşlıyor acaba daha yavaş bir yavaşlama ile yavaşlasa diyorum i. Du bakalım yarın deneyeceğim merak ettim

bir de onunla oynuyorum ben.

sehirdisinda normale getiriyorum. sehiricinde high kullaniyorum.

ne farkediyor dersen gece ve gunduz degil. teslayi ve taycani rejenerasyonla tek pedal kullaniyorum mesela. zaten yumusak kullanmayi severim ama bunu pek mumkun degil.

abi dene iste, araba senin emrinde, biraz zaman ver istedigin ayarlari bulacaksin.

sadece sportif kullanmayi seven birisi icin gercekten uygun degil bence. yani dinamik bir arac degil, birden iki serit falan atlamayi seven adamin arabasi hic degil. apaci gibi kullanmayi seven net uzak dursun.

Hocam kornaya hiç alışamadım yaa. Basamıyorum bile hatta. Çok sert basmak için :)) bugün de kullandım. Şu amatörtisör lokurtalarını bende duyuyorum takozlardan geliyor sanırım.5/10.000km olsun giderim. Adam gibi tam şarj edip kullanmak henüz nasip olmadı

kornanin hassasiyeti tirt evet

bu lokurtu bende de var, problem miymis o? teslada da duydugum icin sorun degil zannettim ben?

napiyolar degistiriyolar mi?

Sanırım amortisör takozlarından geliyor o lokurtu. Aynen değiştiriyorlar eylül ortası girişli benimki. Şu rodaj dolsun arabayı zorlamak istiyorum biraz. Ama çekiş olarak benim corolla cross halt etmiş. Anlık tepkisi çok güzel arabanın cross a göre. Çok beğendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maviyıldızınoğlu -- 11 Ocak 2025; 19:54:27 >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.