Şimdi Ara

C++ Bir ClasSı İnclude Etme Sorunu ACİL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetden Paul ve Harvey Deitelin kitabını buldum ama ingilizce olduğu için zorlanıyorum.Şu örnek birde (Resim 1 ve 2) önce GradeBook adında bir class oluşturuyo sonran resim üçtede bunu include ederek kullanıyo ben tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamadım birisi açıklayabilirimi?C++ Bir ClasSı İnclude Etme Sorunu ACİL!!!C++ Bir ClasSı İnclude Etme Sorunu ACİL!!!C++ Bir ClasSı İnclude Etme Sorunu ACİL!!!

• Classın bulundugu dosyayi GradeBook.h olarak kaydedeceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programı nerede çalıştırıyorsun? Çalışma ortamın hakkında bilgi vermen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imammmm

Programı nerede çalıştırıyorsun? Çalışma ortamın hakkında bilgi vermen lazım.
    Microsoft Visual Studio
  • kurosaki_ichigo kullanıcısına yanıt
    Microsoft Visual Studio cevaplarsan çok iyi olur ya .Gerçekten c++ ı öğrenmek istiyorum.Kitapta ingilizce olduğundan dolayı yavaş ilerliyorum yardım edersen çok iyi olur.
  • Öncelikle elindeki kitabın türkçesi var. Google da ara. Ha ingilizcem gelişsin diyorsan oku tabi, ancak programlama tecrüben varsa. Aksi takdirde hiç mantıklı değil.

#include "GradeBook.h" -> "İkisinin arasına classın bulunduğu dosya ismi yazılır." -> Peki ' " ' ne için kullanılır? Açtığın dosyanın bulunduğu konuma bakar. Yani main.cpp dosyalı ismin C:\main.cpp yolunda olsun. GradeBook.h isimli dosyanda aynı yerde olması lazım. Yani C:\GradeBook.h yolunda olması lazım. Ha senin visual studio da yapman gereken ne? Çok basit, açtığın projeye yeni bir class ekle ismini GradeBook yap(Şuan main.cpp dosyanın var olduğunu varsayıyorum). Muhtemelen GradeBook.h ve GradeBook.cpp adında iki dosya oluşcak. GradeBook.cpp yi sil gitsin. O lazım değil bildiğin üzere, GradeBook.h in içerisine lazım oanları yaz. Daha sonra main.cpp ye #include "GradeBook.h" i ekle. Çalıştır projeyi, çalışması lazım. Bir problem olursa sorabilirsin inşaallah.

Bu arada tavsiyem Linux kullan. Visual studio kullanacaksan da debug nasıl yapılır onu öğren. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: imammmm

Öncelikle elindeki kitabın türkçesi var. Google da ara. Ha ingilizcem gelişsin diyorsan oku tabi, ancak programlama tecrüben varsa. Aksi takdirde hiç mantıklı değil.

#include "GradeBook.h" -> "İkisinin arasına classın bulunduğu dosya ismi yazılır." -> Peki ' " ' ne için kullanılır? Açtığın dosyanın bulunduğu konuma bakar. Yani main.cpp dosyalı ismin C:\main.cpp yolunda olsun. GradeBook.h isimli dosyanda aynı yerde olması lazım. Yani C:\GradeBook.h yolunda olması lazım. Ha senin visual studio da yapman gereken ne? Çok basit, açtığın projeye yeni bir class ekle ismini GradeBook yap(Şuan main.cpp dosyanın var olduğunu varsayıyorum). Muhtemelen GradeBook.h ve GradeBook.cpp adında iki dosya oluşcak. GradeBook.cpp yi sil gitsin. O lazım değil bildiğin üzere, GradeBook.h in içerisine lazım oanları yaz. Daha sonra main.cpp ye #include "GradeBook.h" i ekle. Çalıştır projeyi, çalışması lazım. Bir problem olursa sorabilirsin inşaallah.

Bu arada tavsiyem Linux kullan. Visual studio kullanacaksan da debug nasıl yapılır onu öğren. Kolay gelsin.
    Teşekkürler adamsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pdf sinin atarmısınız hocam eğer varsa
  • Knk atardım ama yerleşik yöneticide açılmıyor diye bir hata veriyor.Ben sana nereden indireceğini anlatayım (kitap ingilizce).Academia .edu adında bir site var bu siteye kayıt ol.Üniversite sec falan gercek olmak zorunda değil.Orada her turlu ingilizce programlama kaynağı bulabilirsin. C++ How to Program, 8th Edition diye aratacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.