Şimdi Ara

c# Data GridControl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi c# ta benim bir devExpress form ekranım var ve bunun üzerinde data> gridcontrol koydum gridcontrol'e bilgi çektim ama diyelim ki gelen bilgilerden 1 satırı seçip o satırı düzenleyip bunu veritabanıma göndermek istiyorum nasıl yapabilirim.? devExpress hakkında bilgi sahibi değilim Yardımlarınız için Teşekkürler..
    Resmi verdim..
     c# Data GridControl

• Teşekkürler Arkadaşlar ben cevabı buldum :)
  • Cevabını da yazarsan aynı sorunu yaşayan biri konuya baktığında hiç değil sorununa çözüm bulmuş olabilir.
  • arkadaş vermemiş ama ben vereyim
    [code][/code]
    private void dataGridView1_CellClick(object sender, DataGridViewCellEventArgs e)
    {
    tcnoTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[1].Value.ToString();
    siciliTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[2].Value.ToString();
    adiTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[3].Value.ToString();
    soyadiTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[4].Value.ToString();
    }

bu kodu textbox ve verilere göre düzenlerseniz dediğiniz yapılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaltanizmir

arkadaş vermemiş ama ben vereyim
    [code][/code]
    private void dataGridView1_CellClick(object sender, DataGridViewCellEventArgs e)
    {
    tcnoTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[1].Value.ToString();
    siciliTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[2].Value.ToString();
    adiTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[3].Value.ToString();
    soyadiTextBox.Text = dataGridView1.Rows[0].Cells[4].Value.ToString();
    }

bu kodu textbox ve verilere göre düzenlerseniz dediğiniz yapılabilir

Sanırsam ondan öte içine girmeyi bahsediyor. Oraya tıkladığında gelen bilgiyi yazdırmaktan öte CurrentCell olayını kastediyor olabilir.

Soru da tam değil ki arkadaş adam gibi cevap verelim.

• Arkadaş yardım istediği gibi birazda yardımsever olsaymış belki bulduğu cevabı buraya yazarmış da en azından kaynak olurdu bizede..
  • Arkadaşlar amacım cevap vermemek değildi uzun süredir foruma girmemiştim mesajınızı şuan gördüm ve bu saatte cevap yazma ihtiyacı duydum geç kaldıysam özür dilerim.
    Ama bende seçtiğinizde bilgileri ekrana getirme ve istediğiniz kritelere göre güncellemeyi bulmamıstım o yüzden cevabı yazmayıp buldugumu söyledim.Programı değiştirip şu şekilde yapmıştım bende
    Gördüğünüz resimde sadece 1 alanı seçtiğinizde bile seçeneklerin görüntülenmesi. Buradaki sayfam biraz daha farklı üzerinde değişiklik yapmıştım ama btnSıralaClick olayına bakın fotoğrafta olayı anlarsınız eğer alan seçilmez boş bırakılsa bile hata vermeden diğer seçeneklere bakarak ekrana istediğiniz kriterlere bağlı olarak sıralamayı sağlıyor.
    NOT:Güncellemek ve silmek içinde aynı programı geliştirebiliyorsunuz sıralama mantığı ile çıktısı elimde olsaydı onuda atacaktım.

Programı stajdayken yazmıştım, dosyam içinde çıktı almıştım, çıktılarım durduğundan dolayı fotoğraflarını çektim.
    Umarım yardım edebilmişimdir
     c# Data GridControl c# Data GridControl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifaydin1 -- 10 Ekim 2014; 1:34:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.