Şimdi Ara

C.S. v1.5 CFG ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1)CFG nedir?
    2)Ne işe yarar?
    3)Online Serverlerde yasak mıdır?
    4)Yüklenir mi?Nasıl?

NOT:6 Aydır Cs v1.5 oynuyorum.Online oynarken arada CFG konuları geçiyor.
    Bunun bir hile olduğunu biliyorum.

• cfg kodların bir arada toplandığı bir yazı dosyasıdır
    elinle tek tek girmek yerine bir not defterine kodları kaydedersin misal bir not defterine cl_bobcycle 0 cl_dynamiccrosshair 0 yazdın ve a.cfg olarak sierra > cstrike dosyasına kaydettin. oyuna girince exec a.cfg yazınca otomatik olarak cl_bobcycle 0 cl_dynamiccrosshair 0 kodlarını oyun kendiliğinden yazılır.
    tabi ki eger sxe cd gerektirmeyen yani korumasız serverlara girersen alias denen kötü içerikli kodlarıda cfgne ekleyebilirsin bu sayede wall , oto aim yaratabilirsin ancak dedğim gibi bazı zararsız kodları oyun engellemez
    cfgni kendinde oluşturabilirsin. aldığın cfgnin bazı kodlarını değiştirerek kendine özgü bir cfg yaratabilirsin
    kısaca cfg oynamanı senin için kolaylaştıran kodların bulunduğu yazı dosyasıdır.

her cfg hile değildir sadece tek tek yazmak yerine sana otomatik olarak yazma kolaylığı getirir

fps_max "101"
    fps_modem "0"
    rate "17000.00000"

cl_bob "0"
    cl_bobup "0"
    cl_bobcycle "0"
    cl_timeout "999"
    cl_cmdbackup "2"
    cl_resend "2"
    cl_rate "999"
    cl_updaterate "200"
    cl_lw "2"
    cl_lc "2"
    cl_gg "2"
    cl_dlmax "2"
    cl_himodels "0.000000"
    cl_idealpitchscale "0.8"
    cl_cmdbackup "2"
    cl_download_ingame "0"
    cl_allowdownload "1"
    cl_allowupload "1"
    cl_cmdrate "101"
    cl_forwardspeed "999"
    cl_backspeed "999"
    cl_pitchspeed "999"
    cl_sidespeed "999"
    cl_upspeed "999"
    cl_yawspeed "999"
    cl_vsmoothing "0.05"
    cl_showfps "2"
    cl_pitchup "89"
    cl_pitchdown "89"
    cl_dynamiccrosshair "0"
    cl_latency "1"
    cl_clockreset "1"
    d_spriteskip "1"

ex_interp "0.05"
    ex_minvelocity "0"
    ex_correct "0"
    ex_maxerrordistance "64"
    ex_extrapmax "1.33"

mp_decals "300"

scr_conspeed "999999999999999999999999"
    console "1"
    crosshair "5"
    lookstrafe "0.000000"
    lookspring "0.000000"
    m_pitch "0.022000"
    m_yaw "0.022"
    m_forward "1"
    m_side "0.6"
    m_filter "1"
    team ""
    model "gordon"
    skin ""
    topcolor "300"
    bottomcolor "6"
    hpk_maxsize "0"
    viewsize "110.0000"
    suitvolume "0.250000"
    _snd_mixahead "0.1"
    developer "1"
    gunsmoke "0"

hud_capturemouse "1"
    hud_fastswitch "1"
    hud_centerid "1"
    hud_takesshots "999"
    hud_classautokill "1"

bu kodları istersen bir not defterine yapıştır sonra a.cfg şeklinde sierra > half-life > cstrikenin içine yapıştır daha sonra sxe korumalı bir servera bağlanınca console u aç ve exec a.cfg yaz sana otomatik olarak bütün bu kodları yazar.

kodlar tamamen zararsızdır

• cfg hiLe deqiLdir ancak senin proLuk sewienı beLirLer.cfg ni kendine göre ayarlayıp oynaman daa rahat ettirir seni.ancak ne kadar default a aLışırsan o kadar iyi oLur senin için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gFbMaTT -- 18 Nisan 2008; 12:15:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gFbMaTT

cfg hiLe deqiLdir ancak senin proLuk sewienı beLirLer.cfh mi kendine göre ayarlayıp oynaman daa rahat ettirir seni.ancak ne kadar default a aLışırsan o kadar iyi oLur senin için...

default derken CFG siz,normal şekilde mi?
  • ewet.oyunu iLk yükLediin haLi nasıLsa öyLe
  • gFbMaTT haklısın ama oyunun iLk haLiyle bende 30 fps var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Prox^x

gFbMaTT haklısın ama oyunun iLk haLiyle bende 30 fps var

ya oLsun arkadaş genede cfg ye aLışmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Counter Strike 1.6 EXE
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CFG, birçok oyun ayarını içinde barındıran dosyadır.

2.) CFG, oyuncu için ideal ayarları göz önünde bulundurur. Daha rahat oynamanızı sağlayabilir. Fakat herkesin ayarı farklıdır. Bu yüzden birçok cfg mevcuttur.

3.) Online serverlarda yasak değildir. Fakat bazı komutlar serverlar tarafından yasaklanabilir. Mesela, Aim, Bunny gibi ayarlar...

4.) Ufak bir dosyadır. Yüklenir veya kendiniz yaratabilirsiniz. Bazı yerlerde hazırlanmışları mevcuttur. Counter nerde yüklü ise içindeki ''cstrike'' isimli klasöre atılır.
  • @__JV__
    1-) CFG, ingilizce configuration un kisaltmasi olan config in de kisaltilmis halidir.
    2-) cstrike klasoru icinde bulunan config.cfg sen oyuna her girdiginde calistirilir, icindeki komutlar yuklenmis olur. Ornegin cs yi her actiginda <<name __JV__ >> yaziyorsan bu satiri config.cfg nin icine attiginda oyuna girdiginde herhangi bir sey yazmadan nickin __JV__ olacaktir.
    3-) online olsun, offline (yani LAN Game) olsun bazi yasak olan komutlar vardir. Yasak derken neye gore yasak ? Referans aldigim sey nedir diye soruyorsan Buyuk LAN Game turnuvalari bu konuda referanstir. Ornegin WCG,ESWC,ESL,WGT,WSVG.... gibi. Buradaki kurallarin tamami olmasa da buyuk cogunlugu ulkemizdeki LAN Game turnuvalarinda da uygulanmaktadir. Bu kurallari bu buyuk organizasyonlarin internet sitelerinden pdf dosyasi halinde indirebilirsin. Goreceksin ki dediklerim dogrudur.
    4-) Yuklenmesi sen istesen de istemesen de 2. maddede belirttigim gibi oyunu her actiginda cstrike klasorundeki config.cfg calistirilir. Yani bir manada yuklenmis olur. Fakat cstrike klasorunde cfg uzantili bir dosya olusturup oyuna girince <<exec dosyaismi.cfg>> yazarsan da yuklenmis olur. Diger bir yol ise config.cfg nin son satirina <<exec dosyaismi.cfg>> yazarsan da yuklenmis olur.

Ayrintiya girmedigim bazi sorularinin cevabini mesajimin devaminda bulacaksin lutfen sonuna kadar oku.

@uAslAnkara
    Arkadasa ornek olarak yazdigin cfg de maalesef yasak kodlar bulunmaktadir. Bunlardan bahsetmek istiyorum ki bilgisi olmayanin da bilgisi olsun.
    1-)
    cl_bob "0"
    cl_bobup "0"
    cl_bobcycle "0"
    komutlari yazmak yasaktir (bu yazimda yasak dedigim seylerin neden yasak oldugunu mesajimin en basinda belirtmistim).
    Bunlarin olmasi gereken degeri
    cl_bob "0.01"
    cl_bobup "0.5"
    cl_bobcycle "0.8" dir.

2-)
    cl_forwardspeed "999"
    cl_backspeed "999"
    cl_pitchspeed "999"
    cl_sidespeed "999"
    cl_upspeed "999"
    cl_yawspeed "999"
    Bunlarin degistirilmesi de yasaktir. Bunlarin olmasi gereken degerleri ise sunlardir.
    cl_forwardspeed "400"
    cl_backspeed "400"
    cl_pitchspeed "225"
    cl_sidespeed "400"
    cl_upspeed "320"
    cl_yawspeed "210" dir.

3-) Yapmis oldugun rate ayarlari yanlistir. YASAKTIR demiyorum dikkat et, yanlistir. Baglanti tipi ve hizi ne olursa olsun yazilmasi gereken rate degerleri LAN Game rate degerleridir.
    rate "25000"
    cl_cmdrate "101"
    cl_updaterate "101"

4-)
    ex_interp "0.05" YAZIMI YASAKTIR.
    ex_interp degerini degistirmek ONLINE VE LAN GAME TUM TURNUVALARDA YASAKTIR. Asil degeri 0.1 dir fakat buyuk LAN Game turnuvalarinda 0.01 olarak oynanir. Yaptigim arastirmalara gore 0.1 degeri internet uzerinden oynamak icinmis ama ulkemizdeki LAN Game turnuvalarinda bu deger LAN Game olmasina ragmen 0.1 dir. Bu komut gercekten ciddi bir komuttur. Ulkemizin ve Ankaranin en iyi takimlarindan olan Team.Quash takimi 2004 yilinda gittigi WCG finallerinde bu komutu yazdigi gerekcesiyle (tamamen iftira tabiki) mac tekrari yapmasi karari alinip yendigi takima tekrarlanan macta yenilerek elenmistir.

Anlamini ve ne ise yaradigini bilmedigim bir suru komut kullanmissin ve cogu da olmasi gereken degerde degil hepsine tek tek bakamayacagim. Ama bilgin olsun senin cfg de hile sayiliyor ;)

@gFbMaTT
    Kardes oyunu ilk yukledigin degerler "default" olarak kabul edilemez. Default dedigimiz yukarda bahsettigim organizasyonlarda baz alinan komutlar ve degerlerdir. Bu yuzden soyledigin cumle yanlis.

Mesela bu arkadas default olarak kullansin diyelim ki.http://forum.donanimhaber.com/m_22619789/tm.htm
    Linke bakin lutfen. config.cfg sinde "hud_draw 0" komutu yazili oldugu icin bu sekilde bir hatayla karsilasiyor. Defaultu bu mudur bu oyunun ? Hadi gel de oyna boyle default mu olur... O yuzden arastirip hangi komutlar yasak hangileri degil ona gore cfg olusturmak gerek.

Bunun disinda yasak olmayan, kisiye bagli degistirilebilir komutlar da vardir. Mesela <<cl_righthand "1">> komutu.. Kisi solaksa bunun sifir olmasini (yani silahin sol elde olmasini) isteyecektir. config.cfg de 1 olarak yazili diye solak insan, silah sag elde oynamaya mahkum mudur? Degildir tabiki...

Bilgiyle ve saglicakla kalin

• Bizim serverda SOCL cfg koruması mevcuT. yazıLan Tüm configLeri servera girdiğinde sTandarTa aLır. ha bunda ne kadar başarıLı diye sorarsanız cevabını biLmiyorum
  • Cfg hile değildir...kendi cfg ni kullan olmadı gücendıgın bı adamın cfg sını ıste kendının kıyle degıstır..

mesela ben Mohammed <SpawN> ın cfg sını kullanıyorum...fark barız bellı sılahın sekmelerı falan tavsıye ederım
  • Sağolun arkdaşlar,benim oynadığım serverde Anti-CFG var ama gende bilgim olsun demiştim..Default oyuncu olarak gurur duyuyorum..
    Eğer serverime gelmek isterseniz IP : 62.68.202.208
    Top15'de beni görebilirsiniz : KochaK*
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.