Şimdi Ara

c # datagrıd yarıdm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben vs.net te c# programımda verı tabanımdakı bılgılerı datagrıd e getırıyorum fakat grıd uzerınden bılgılerı degıstırmek ıstıyorum sanırım ama olmuyor bu konuda yardımlarınızı beklıyorum teşekkürler

• data gridi seçtiginde özelliklerinde hangi işlemleri yapmak istedigin secebiliosun
    fakat o işlemleri sadece form üzerinde gerçekleştirir, database tabiki yansıtamaz
    sen yapıcaksın onu

şöle yap
    datagrid'in hazır fonksiyonlarında RowHeaderMouseDoubleClick var
    yani mesela 10 tane row var gridde...1. rowu degistircenya..1. rowun başına tıkladıgında o fonkd. a gider
    bi tane daha form yaratırsın..bir sürü textbox olur
    kulllanıcı degistircegi rowa tıklayınca o fonksiyona gider işte..formu oluşturur...o rowdaki bütün bilgileri tek tek
    yeni oluşturdugun formun textboxlarına atar..orda yaparsın degistirme işlerini
  • row context changed ya da coloumn context change gibi fonksiyonlarda var...belki onlarla olur dedigin, gridde degistirince database yansıtabilirsin
    ama tabiki unutma bu fonksiyonların içini de sen yazıcaksın :) adam nerden bilsin databasinii, ona kaydetmek istedigin flan
  • saol akcasoy,benim de o textbox a akatarmak afalan aklıma geldi de datagrıdın o rowlarını text box gibi kullanıp dataset atıp oradan da data adapter ile ana veri tabanına ulaşamazmıyız önümdeki bi rkitapta text box la yapılımı varda ben bunu yukarıda anlattığım gibi yapmak istiyorum acaba mümkünmü?
  • işte büyük olasılıkla senin dedigin gibi bi fonksiyon vardır " row context changed "ya da "coloumn context change" olabilir
    yani bi rowdaki data degistigi anda o fonksiyona gider program
    fonksiyon bakar işte hangi rowda hangi colomn degişmiş, database' gider o rowu o coloumnu bulur
    ve üzerine yenisini yazar datanın

ama işte bunların tamamını sen yazıcksın yine.. fonksiyon sadece rowdaki bi verinin degistigi anda o fonksiyona gitmesini saglar.. içi boş ama o fonksiyonun yani

şöle düşün...sen database den tabloya verileri getirmek için tek tek attın verileri..kendin yaptın bunları...ve databse le baglantını kestin...
    verileri degiştirince de o yeni veriyi alıcak...bağlantı kuracak..o verinin oldugu yeri bulacak database de üstüne yazacak..bunları sen yazacaksın ama
    biraz daha uğraş bence...dene..özellikle sağ alttaki properties ve events kısımlarını kurcala tek tek

yine olmazsa bende var istegin şeye benzer bi uygulama, ama ilk msjımda anlattııgm gibi, onu yollarım sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyabuskep -- 20 Temmuz 2006; 21:51:25 >

• Sanırım CommandBuilder sınıfını kullanarak update işlemi yaparsan ve değişikliğide HasChanged (mı ne böle bi metot olmalı) ile kontol edip update edersen olur herhalde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.