Şimdi Ara

C de grafik form nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben C de nasıl grafik çizeceğim. Borlandda hazır grafik kütüphaneleri varmış galiba ama ben Visual Studio 2005 kullanıyorum ve herşeyi kendim 0 dan yapmak istiyorum (hayal mi kuruyorum?). Bu yaptığım grafiklerle form oluşturacapım da. Yardım ederseniz sevinirim biraz yol gösterseniz bile kabulumdur. İnternette araştırıp durdum hep API lerle yapmışlar ben API kullanmak istemiyorum. Lütfen beni habersiz koymayın sağolun şimdiden (api olmasın lütfen).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hearteck -- 5 Kasım 2006; 20:22:09 >

• C nin grafik kütüphaneleri var, include ile onları ekliyorsun sonra yazıyorsun, nasıl matematiksel bir komutu kullanabilmek icin math kütüphanesini ekliyorsan programına, grafik kütüphanelerinide bu tarz işlemler yaparken eklemek zorundasın.
  • evet ama nasıl hangi kütüphane biliomusunuz?
    sağolun
  • Şimdi elimdeki kitaptan bir satırı aynen yazıyorum, bu satır başlık dosyalarının oldugu bölümde geciyor;
    "C de grafik fonksiyonları iceren bir kütüphane yoktur, ancak, Turbo C'de böyle bir kütüphane vardır."

Ama kitapta grafik bölümünde örnek kodlarda, bu komut kullanılıyor. Şimdi farkettim bende. Ufak bir örnek yazayım sana;

#include <graphics.h>
    main()
    {
    int g_surucu=DETECT, g_mod;
    initgraph(&g_surucu,&g_mod, " ");

circle(200, 100, 75);
    arc(200, 100, 90, 180, 50);
    rectangle(10, 10, 300, 200);
    line(12, 12, 298, 198);

getch();
    closegraph();
    }
  • çok sağol
    gerçekten yardımcı oldun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.