Şimdi Ara

C'deki dosyaların bir bölümü, D'deki dosyaların hiçbir görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bilgisayarıma usb'den bir virüs girdi. İlk önce C ve D'deki bütün dosyalar scr uzantılı hale geldi, daha sonra dosyaların bazıları kayboldu. Bilgisayarı başlatırken de bir takım yazılar çıkıyor. Allah'dan altta tamam diye bir seçenek var da ona basınca açılıyor. Sorunu araştırdığımda şu iki şeyi önermişler. ikisini de yaptım birşey olmadı: Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri uyguladım kar etmedi. Başlattan cmd'ye girip attrib -h -s /d /s *.* komutunu uygulayıp bir süre beklediğimde Erişim engellendi - D:\$RECYCLE.BIN.... diye başlayan alt alta bir şeyler yazıyor, o da olmadı kısacası. Format haricinde ne yapmam gerekiyor bu sorundan kurtulmak için. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxymess -- 30 Haziran 2013; 2:27:20 >

• Malesef klasik cevap olacak ama Combofix ve son sürüm güncel Kaspersky ile taratmanızda fayda var.
  • khanjui kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. Bir yerde de "microsoft security essentials" diye bir programla tartın diyordu, onu yaptım ama birşey olmadı. Bi de combofix'i deneyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxymess -- 30 Haziran 2013; 2:35:13 >
  • Sorunun çözümünü bilen yok mu, arkadaşlar? Mesela sistem geri yükleme yapsam dosyalarım eski haline döner mi? Virus kaybolmasa bile en azından dosyalar görünsün istiyorum. Virüsü silmek için güvenli modda antivirus ile taratın diyorlar bazıları. Güvenli modda yapmanın faydası nedir ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaxymess

Sorunun çözümünü bilen yok mu, arkadaşlar? Mesela sistem geri yükleme yapsam dosyalarım eski haline döner mi? Virus kaybolmasa bile en azından dosyalar görünsün istiyorum. Virüsü silmek için güvenli modda antivirus ile taratın diyorlar bazıları. Güvenli modda yapmanın faydası nedir ki?

bir altta arkadaşın vermiş olduğu virüs sil adlı şeyi sakın indirip yapma ziraa kendisinin virüs olduğunu düşünüyorum o boyutta birşeyin faydası olmaz.

güvenli mod sistemin saf halidir gereksiz uygulamalar kapalıdır internete bağlı değildir ve kullanıcı izinleri vardır. öteki türlü virüsler internet sayesinde kendini güncel tutabilir sildirmeyebilir. güvenli modda combofix yap olmazsa sistem geri yükleme yap olmazsa zor bir virüs gelmiş format atacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Sorunun çözümünü bilen yok mu, arkadaşlar? Mesela sistem geri yükleme yapsam dosyalarım eski haline döner mi? Virus kaybolmasa bile en azından dosyalar görünsün istiyorum. Virüsü silmek için güvenli modda antivirus ile taratın diyorlar bazıları. Güvenli modda yapmanın faydası nedir ki?

bir altta arkadaşın vermiş olduğu virüs sil adlı şeyi sakın indirip yapma ziraa kendisinin virüs olduğunu düşünüyorum o boyutta birşeyin faydası olmaz.

güvenli mod sistemin saf halidir gereksiz uygulamalar kapalıdır internete bağlı değildir ve kullanıcı izinleri vardır. öteki türlü virüsler internet sayesinde kendini güncel tutabilir sildirmeyebilir. güvenli modda combofix yap olmazsa sistem geri yükleme yap olmazsa zor bir virüs gelmiş format atacaksın.

Virus şöyle birşey

birincisi, bilgisayar açılırken: " Surabaya in my birthday, dont kill me..." gibi bir yazı geliyor

Ikincisi yerel diskteki dosyalar silinmediği halde görünmüyor

Üçüncüsü bilgisayar çok yavaşlıyor.

Umarım formatsız çözebilirim, teşekkürler.

• Güvenli modda combofixle Tarattım, sanırım silindi. Dont kill me yazısı görünmedi ve bilgisayarda eski hızına döndü. Umarım silinmiştir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Güvenli modda combofixle Tarattım, sanırım silindi. Dont kill me yazısı görünmedi ve bilgisayarda eski hızına döndü. Umarım silinmiştir

büyük ihtimal silinmiştir dostum hadi geçmiş olsun.

yardımcı olabildiysem LİNKE tıklayarak görüşünü belirtirsen sevinir ve listeye eklerim.

http://forum.donanimhaber.com/m_73889323/tm.htm

• Şu an karspersky ile full AntiVirus taraması yapıyorum. 10 saat oldu ama bitmedi. Başka önerisi olan var mı acaba? VIrüsleri tamamen silmek için ne yapmam gerekir ya da hangi AntiVirus en iyisidir? Bu virus çok güçlü. Tamamen silinmedi sanırım. Hala scr uzantılı dosyalar var.

• SOnunda virus yok oldu sanırım. GÜvenli modda Microsoft security essentials programı ile full scan yapınca halloldu. Eğer sizin de başınıza gelirse böyle yapmanızı öneririm. Daha önce combofixle de tarattım ama virüslerin hepsi silinmedi, sadece başlangıç ekranında " surabaya in my birthdate..." yazısı silindi. Virüsler daha sonra tekrar yazıldı. Ama Mse kökten halletti. En azından şimdilik öyle görünüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.