2--hata=Expected class, delegate, enum, interface, or struct
arkadaşlar c# ta yaptığım programlarda bu hataları aldım, ama hiç bir düzeltme yapamadım..
2. hatayı sürekli alıyorum..
lütfen yardımcı olabilirmisiniz ??
.NET Framawork ile gelen Form sınıfının Dispose() metodunun overlay edilmiş 2 versiyonu bulunmaktadır. Birisi sizini burada kullandığınız gibi boolean bir değeri parametre olarak almaktadır. Burada formu Dispose etmek istiyorsunuz. Ayrıca sizin bu kodda enumSample adında bir Namespace olmalı. Size önerim henüz yolun başındayken böyle karmaşık örneklerden uzak durmanızdır. 2. hatada ise kullandığınız neyse onun ne class ne delegate ne enum ne interface ne de struct olduğu söyleniyor.
quote:
Orjinalden alıntı: roadster
.NET Framawork ile gelen Form sınıfının Dispose() metodunun overlay edilmiş 2 versiyonu bulunmaktadır. Birisi sizini burada kullandığınız gibi boolean bir değeri parametre olarak almaktadır. Burada formu Dispose etmek istiyorsunuz. Ayrıca sizin bu kodda enumSample adında bir Namespace olmalı. Size önerim henüz yolun başındayken böyle karmaşık örneklerden uzak durmanızdır. 2. hatada ise kullandığınız neyse onun ne class ne delegate ne enum ne interface ne de struct olduğu söyleniyor.
overlay ne arkadaşım ??
override olmasın o ?
İlteriş Kutluk Kağan Merhaba;
Overlay derken aşırı yüklenmiş demek istiyorum; override ise metodu ezip yok edip yeniden tanımama anlamındadır.
Bir methodun aşırı yüklenmiş versiyonlarına o methodun overload'ları virtual yada abstract olarak tanımlanmış methodların türetilmiş sınıf tarafından tekrar tanımlanıp temel sınıf methodlarının gizlenmesine ise override denir.Overlay diye birşey yok DotNet'de
Panda arkadaşım merhaba;
Elbbette ki yanılabilirim, yanlış biliyor olabilirim vs..Sonuçta elin gavurunun yazdığı bir derleyiciden söz ediyoruz. Onlar da zamanla olmamış değiştirdik, şu özelliği kaldırdık vs diyorlar. Yanılmş olsaydım size teşekkür eder "yanlış biliyormuşum derdim". Aynı ada sahip ancak değişik tip ve parametreye sahip metotların veya fonksiyonların hazırlanmasına Türkçe olarak "Aşırı Yüklenmiş" metot denilmektedir. Bunun ingilizcesinin Overload olduğunu bilmiyor değilim. Bildiğimi kanıtlarım. Örneğin şu anda elimde olan Delphi 2007 kitabımın 156. sayfasına bu konu anlatılmakta ve Overload denilmektedir. Sanırım benim Overload'u Türkçe olarak telufuz etmemi yanlış buldun. Bu konuda haklı olabilirsin. Örneğin bizler Çayna yerine "Çin" demiye alışmışız. Birisi çıkıp çayna derse bu yanlıştır denilmez.
Gelelim şu Override olayına: Her ne kadar yordamsal programcılık geleneğinden gelsem bile Override nedir biliyorum ve "override ise metodu ezip yok edip yeniden tanımlama" şeklindeki kısa açıklamanın arkasındayım. Tabii ki tek cümle yerine 3 cümle ile bunu anlatmak isteseydim mirastan söz ederdim. Override kavramını bildiğimi kanıtlamamı isterseniz C# kitabımın 207. sayfasını size taratıp gönderebilirim.
Dostum sakin ol Neden bana birşeyleri kanıtlama derdi içerisindesinki...Biz sana bilmiyorsun demedik ki...
quote:
Sanırım benim Overload'u Türkçe olarak telufuz etmemi yanlış buldun.
Yalnız bunu anlamadım.Sen overload'u overlay olarak mı Türkçe telefafuz ettin....Yada neyse dostum bu konu sapmaya başladı