Şimdi Ara

c# HGS Denetleme sistemi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

c# projemde listedeki plakaları HGS sisteminde sorgulatmak istiyorum. Google da aramadığım bakmadığım forum kalmadı sonucu enteresan olan girişimler de de bulundum ama sonuç hüsran

https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf;jsessionid=5A94FB9B8171670710474F4ACA53AEA0

yukarıda ki web sayfası HGS ihlallerini sorgulama sayfası resmi bir sayfa. captcha resmi olmasa sorunu çözmüştüm ama oradaki resim olunca maalesef otomatiğe bağlanamıyor sorgu sistemi.

bu işlemi yapabilen kişiler mevcut ama yöntem büyük bir sır....

bu web sayfasını nasıl web servis olarak ekleyebiliriz?

• O captchayi zaten otomatik olmasin insan girsin diye koyuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

O captchayi zaten otomatik olmasin insan girsin diye koyuyorlar.

way be bende diyordum ki o resim orda ne arıyor diye... demek ki nedeni buymuş. teşekkür ederim :)

Yaw arkadaş bende biliyorum o zımbırtının orda ne sebeple olduğunu ama buradaki herkes kendi çapında bir şeyler yapmaya geliştirmeye çalışıyor.
    En azından sonuna kadar araştırarak konuyu açtım buraya...

şu mesajın yerine konuyla alakalı yaklaşmış olsaydık ta BU web tasarımcıların sır gibi sakladığı işlemi herkes öğrenmiş olsa...
  • Basit olarak linkteki sayfa bir web sayfasi. Sizin sadece plakayi girip bu sorguyu kendi sitenizde yapabilmeniz icin bir web sayfasi yerine web servisine ihtiyaciniz var. Siz bir web sayfasini web servis gibi kullanmaya calisiyormussunuz gibi anladim. Bu sekilde kullanamazsiniz
    Su anda mobildeyim. Sayfanin da mobil surumu aciliyor. İnceleyemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yöntem 1- Ara genel müdürleirne sor bakalım öyle bir destekleri varmıymış
    Yöntem 2- Catpchayı input olarak al...

Bi de bu ne atarlanma böyle insanlar yardımcı olmaya çalışıyo
  • quote:

Basit olarak linkteki sayfa bir web sayfasi. Sizin sadece plakayi girip bu sorguyu kendi sitenizde yapabilmeniz icin bir web sayfasi yerine web servisine ihtiyaciniz var. Siz bir web sayfasini web servis gibi kullanmaya calisiyormussunuz gibi anladim. Bu sekilde kullanamazsiniz
    Su anda mobildeyim. Sayfanin da mobil surumu aciliyor. İnceleyemedim

benim C# Windows form aplikasyonum var bu hizmeti orada kullanmak istiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

Yöntem 1- Ara genel müdürleirne sor bakalım öyle bir destekleri varmıymış

bu hizmeti veren web sayfaları veya formda uygulama olarak kullananlar mevcut. sistem yönetimi ile iletişime geçmedim.

zaten uygulama içine web servis kullanarak TC kimlik numarası, isim soy isim ve doğum tarihi doğrulaması yaptırabiliyoruz. ama bu hizmet zaten ilgili sayfada mevcut...

Catpchayı input olarak al... derken bunu sonuç olarak manuel olarak mı gireceğiz?

resmi yazıya dönüştürüp işlemek lazım ilgili textbox'a.... sanırım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_HaKaN

quote:

bu hizmeti veren web sayfaları veya formda uygulama olarak kullananlar mevcut. sistem yönetimi ile iletişime geçmedim.

zaten uygulama içine web servis kullanarak TC kimlik numarası, isim soy isim ve doğum tarihi doğrulaması yaptırabiliyoruz. ama bu hizmet zaten ilgili sayfada mevcut...

Catpchayı input olarak al... derken bunu sonuç olarak manuel olarak mı gireceğiz?

Zaten catin amacı texte dönüştürülmemesi :( Yani resmi kullanıcıya göster kullanıcı girsin. Gelmiş textbox diyor

• quote:

bakın bu sayfada şahıs yapmak istediğim sistemden bahsetmiş

http://www.bugraguney.com.tr/blog/tag/rent-a-car-sitesi/

Nüfus Müdürlüğünden kimlik bilgisi doğrulayabilirsiniz. HGS Sorgulamaları gerçekleştirebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Zaten catin amacı texte dönüştürülmemesi :( Yani resmi kullanıcıya göster kullanıcı girsin. Gelmiş textbox diyor

yaw abi

amaç burda listbox da bulunan araç plakalarını

listbox un eleman sayısı kadar tüm elemanları sistemde sorgulamak. ve bunu otomatik olarak yaptırmak...

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

quote:

bu işlemi yapabilen kişiler mevcut ama yöntem büyük bir sır....

kim yapıyor mesela? ver adresi girip bakalım. yoksa sadece zarf atmış olursun.

mesajınızın ustundekı cevabımda yapan şahıs mevcut

buyurun bu bir
    http://www.bugraguney.com.tr/blog/tag/rent-a-car-sitesi/

buda ikinci
    http://www.rentacarss.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_HaKaN -- 15 Ocak 2014; 22:05:48 >

• Dediğim gibi büyük ihitimalle catpc'!yı girmesini istiyordur kullanıcıdan.
  • quote:

Dediğim gibi büyük ihitimalle catpc'!yı girmesini istiyordur kullanıcıdan.

yok abi öyle değil

catpc falan gostermıyor kullanıcıya

adamın 100 tane arabası varsa her saat başı sistemden plakaları sorgulayarak HGS geçiş sisteminden araçların kaçak geçip geçmediğini normal geçtiyse kaçta geçtiğini falan alıyor ve bunu arka planda her saat başı yapıyor

aynı sistem Trafik cezalarını da sorgulayabiliyor. onunda sitesi farklı....
  • http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

buradan kontrol edebilirsin. burada captcha yok. sadece plakayı webclient kullanarak post et, dönen değeri al.

ama web client nedir vay efendim nasıl gönderecem falan diye sorma. gir google yaz oğren.
  • quote:

http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

buradan kontrol edebilirsin. burada captcha yok. sadece plakayı webclient kullanarak post et, dönen değeri al.

ama web client nedir vay efendim nasıl gönderecem falan diye sorma. gir google yaz oğren.

ustacım ılgıne teşekkür ederım bahsettığın konuları bılıyorum. diğer herseyı sorarak yapanlardan degılım
    zaten elımde tamamıyle gelıstırdıgım bır uygulama mevcut

rent a car programı yapıyorum

otomatık kurum adı ıle SMS
    cyrıstal report prınt fonksıyonu
    Resmı sıteden Kımlık kontrolü
    Kapsamlı ajanda
    Araç servıs Bakım takıbı
    GPS Sistemi entegrasyonu bulunmakta

sadece bunu yapamadım cunku bu tur bılgıler guvenlık gerektıren bılgıler ve bu ıslemlerı resmı sayfalardan yaptırmak ıstedım

bı yolunu bulamadım. ilgine teşekkür ederım

ızmır ıcı bu çalımama yardımcı olabilecek ve satısında %35 ucretınden faydalanabilecek proje arkadaşı ortak arıyorum

• Catpcha kırmak için Apiler var, çoğu paralı, işe yarıyor mu orası muammma
    Başka bir çözüm olarak OCR entegre edebilirsin
    Bunu kendin yazman da mümkün ama Türkiye'de bunu yapabilecek pek fazla yazılımcı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Catpcha kırmak için Apiler var, çoğu paralı, işe yarıyor mu orası muammma
    Başka bir çözüm olarak OCR entegre edebilirsin
    Bunu kendin yazman da mümkün ama Türkiye'de bunu yapabilecek pek fazla yazılımcı yok

ilgin için çok teşekkür ederim. bu catpcha kırma konusunu kendimin yazamayacağı aşikar.

benim öğrenmek istediğim bu işi nasıl ve nereden yapıyorlar...

Yukarıdaki cevaplarda sağolsun arkadaşlar ellerinden gelene desteği gösterdiler. fakat OGS - KGS değil HGS önemli olan... çünkü kara yolları kademeli olarak HGS ye geçiş yapıyor. her gün HGS ağı daha da genişliyor. Amaç c# uygulamasının üzerinde defalarca değişiklik yapmaktansa en son sistemi entegre edip programın geçerliliğini daha uzun süre kılmak.

Canlı canlı görmesem bende böyle bir sistemin var olacağını bilmezdim. lakin benim bildiğim iki web sayfası bu hizmeti kullanıcılarına veriyor....
    Mesalawww.rentacass.com sitesinin müşterileri kiraya verdikleri aracın plakasına caza yazılıp yazılmadığını telefonlarına veya rentacarss sitesinde online olduklarında mesaj olarak alabiliyorlar...

benim anlamak istediğim biz uygulama içerisine entegre etmeye çalışırken bu sistemi catpcha engeline takılırken bu adamlar bu hizmeti web sayfalarında nasıl verebiliyorlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.