Selamlar, 2024 C HR Hibrit ile aranıza katıldım. Daha önce benzer durum yaşayan varsa iki konuda yardım rica edeceğim: 1) 3*3 farklı kombinasyonda seçim yapılabilen ana ekran ayarlarım, aracı her çalıştırma sonrası geri dönüyor ve farklı bir şekilde görünüyor. 2) RSA (Trafik işareti algılama) tamamen kapatılamıyor mu? Ayarlardan kapatsam da yine bu özellik de her aracı çalıştırmada aktif olarak başlıyor. Yardımcı olabileceklere teşekkür ederim. |
C-HR Toyota Ana Konu (300. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba. Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Burası fazla aktif değil sanırım Facebook grubuna yazarsanız daha çabuk cevap alırsınız.
Corolla Cross sahibiyim, telefon ile bluetooth yada anroid auto/carplay bağlanmadan ayarlar misafir kullanıcı ayarına dönebiliyordu. Multimedya ayarlarında anahtar ile eşleştirme var. 1. anahtarla benim ayarları kaydettik, 2. anahtarla kardeşimin ayarları var, bunu yaptıktan sonra hiç sorun olmadı.
RSA kaptılsa bile sadece o sürüş için geçerli, aracı kapatıp açarsanız yine aktif olur. Ancak sesli yada görsel seçeneklerinden sadece görsel uyarı seçilince bir daha sesli uyarı çıkmıyor bizde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 20 Mayıs 2024; 22:28:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar. Aralık ayından beridir 2020 model Ch-R sahibiyim. Servis bakım fiyatı almadım ama, gördüğüm kadarıyla fiyatlar biraz şişikmiş. Aracın bakımlarını sanayide güvenilir bir ustaya yaptırmak ile yetkili serviste yaptırmak arasındaki avantaj/dezavantajlar nelerdir?
-
Sanayi ile servis mantığı farklıdır. En başta fiyatı etkileyen fatura kestirmek veya kestirmemek gibi durum var. Kullanılan malzemeler de yine kalite olarak daha düşük olur tabi ne kadar kalite farkı olacağı ustaya veya ön araştırmanıza kalıyor. Ayrıca bakım aralıklarını ve değişecek parçaları da genelde siz takip edersiniz ( şanzıman yağı, fren hidroliği, antifriz vs ) genelde siz demezseniz atlanır ancak belirli ustaya bir süredir gideceksiniz ki aracınızı az çok takip edebilsin. Standart bakım ( yağ,yağ filtresi, polen ve hava filtresi) + sizin yönlendirmeniz ile ek malzemeler değişir. Sanayide tanıdığınız var ve araçtan az çok anlıyorsanız fiyat avantajı olur.
Toyota özelinde konuşursam, yetkili servise ve orjinal parçalara göre fiyatları çok yüksek değil, ayrıca bakımı yaptırdığınızdan dolayı 1 yıl/ 10 bin km ( hibrit ise 15 bin km) bazı parçalara uzatılmış garanti veriyor. Aşağıda listesi var bu parçalar garanti kapsamına giriyor. Bu parçalardan bir tanesi bile bozulsa bu arada servise verdiğiniz parayı fazlası ile çıkartıyorsunuz.
Kısacası sanayi ile servis farklı mantıktan ilerler buna göre yapılan iş, değişen malzemeler farklılaşır bu da fiyat olarak yansır. Bazen sanayi servisten bile pahalı olabiliyor çoğu zaman da tersi.
-
Bilgi için teşekkür ederim hocam.
-
Selamlar yeni CHR navigasyon sesi ingilizce bir türlü türkçeye çeviremedim aracın dili Türkçe ayarda yazılar vs Türkçe ancak navigasyonda ingiliz kadın konuşuyor bilen var mıdır ayarını
-
2024 modeli kullanan arkadaşlar memnunmusunuz aracınızdan YouTube incelemelerini izledim hoşuma gitti araç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memnunuz
Bence çok iyi bir araç. Ayrıca çok az yakıyor. LPG li araçlar ile kafa kafaya yakıt tüketimi, hatta kullandığınız yola göre bazen daha bile az yakıyor. Ben iyiki bunu almışım diyorum.
Merhabalar
Aracım yeni, 3 ay kadar önce aldım, passion (giriş)paket,
Yaklaşık 6000 km dir kullanıyorum, öncelikle çok memnunum.
Alma nedenlerim;
-Toyota sorunsuzluğu ve kalitesi,
-Ekonomik oluşu,
- bu fiyat aralığında sınıfında daha dolu ve kaliteli araç olmayışı,
- malzeme kalitesi ve
- ülkemizde üretilmesi gibi sebeplerle seçimim 2024 CHR oldu. Oldukça da memnunum.
Araç çok ekonomik, özellikle şehir içinde çok daha ekonomik. Uzun yol da yaptım, bagaj dolu, araç 2 yetişkin 2 çocuk olarak 5lt/100 km oldu, 2020 1.0 otomatik Clio dan çok daha az yaktı, üstelik klima açık ve hızım da varken..
Arka alandan da gayet memnunum, bu kasada bu sorun yok.
Aracın doluluğu övmeye ve bahsetmeye gerek duymuyorum, çünkü Toyota hiç kısmamış.
Şehir içinde ise hıza dikkat etmeksizin 3-4 litre arasında, özellikle trafiği olan Büyükşehirde iseniz daha da az yakar.. çünkü hibrit kullanımı burada maksimum.
Araç Corolla Cross ile aynı şasi, aynı platform, aynı aks aralığına sahip ancak özellikle malzeme kalitesi ve donanım anlamında ondan çok ileride..
Bu dediğimi iki araca kullanmadan dahi binseniz bile anlayabilirsiniz.
Sürüş çok zevkli, kibar, ağır bir araç..param yetseydi bir üst paketini almak isterdim ama bendeki giriş paketinde dahi araç çok dolu, bence sebebi bu aracın sadece ülkemize üretilip dünyaya satılması.
Aracın sürüş destek sistemleri çok güzel ve sağlıklı çalışıyor ve ben hepsini açtım, öyle ki freni bile çok az kullanıyorum, cam tavam çok ferah, ekranlar çok kullanışlı ve kaliteli, hiç takılmadı ve hızlı.
Yol sesi bir Japon’a göre çok iyi, bunu araca binen Honda’sı olan arkadaşlar söyledi, ki bence de öyle..
Eksi olarak;
- depo küçük 35 lt, şehir içi 800 km götürüyor,
- Çok çocuklu aile iseniz bagaj küçük
- Bu araca bu modelde şarj edilebilir hibrit koysalardı o zaman efsane olurdu, üretimi var ama ülkemizde henüz satışı yok.
- Vergi.. bu konuya ekstra olarak, eğer motor 1.6 veya 1.5 olsaydı bu ağırlıkta bir araç için eksi yazardı, ancak benim gibiler için yine de tercih edilebilirdi. Ama yılda 10.000 km ve üzeri yapan kullanıcılar için vergi bir sorun değil.. 1.8 atkinson motor anladığım kadarı ile hibrit olması sebebi ile sorunsuz olması için.. ki zaten bu araçta normal içten yanmalılarda olan çoğu parça yok(marş dinamosu, triger gibi).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, Giriş paketi modeli için fiyat alan oldu mu yakın zamanda? Bayilerde araç var mı?
Ağustos ayı kampanyası 1.615 fiyattan verdiler. ST ile geçen hafta konuştuğumda kampanya eylülde de devam edebilir demişti. Stokta kolay bulunmuyor ama.
-
Teşekkürler hocan bugün istanbulda 2-3 bayi aradım hepsinde 10 gün içinde gelecek her renk araç var nerdeyse. Dediğiniz gini Eylül ayındada muhtemelen aynı fiyattan devam edilecekmiş. Sevindim, en azından araç bulmak nispetten rahat artık.quote:
Orijinalden alıntı: Aragorn73Ağustos ayı kampanyası 1.615 fiyattan verdiler. ST ile geçen hafta konuştuğumda kampanya eylülde de devam edebilir demişti. Stokta kolay bulunmuyor ama.
Rica ederim ne demek. ÖTV muafiyet limitinde tutmaya çalışıyorlar. Ben 9 Ağustos tarihinde sipariş vermiştim fabrikadan çıkışı 2 Eylül olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn73 -- 31 Ağustos 2024; 17:43:57 > -
Öncelikle hayırlı olsun ve Allah kaza vermeden binmeyi nasip etsin.
Bu aracın yıllık vergisi nedir?
Cam tavan kaynaklı şikayet eden oldu mu alanyada @tenekekutu
İzmir deyim alalı yeni oldu. Şimdilik şikayetim yok.
Herkese selamlar. ÖTV muafiyeti kapsamında başlangıç paketini satın almayı düşünüyoruz. Aracın fiyatı bayilerde farklılık gösteriyor. Fatura miktarı üzerine ekstra elden para istiyorlar. Bunun sebebi nedir acaba?
-
Sebebi bayilerin çakallığı ve Toyota Türkiye'nin göz yumması. Devlet de denetlemiyor. Normalde liste fiyatı 1592 bile olsa muafiyet girmemesi gerekir. C-HR Passion liste fiyatı 1615TL diğer C-HR ve Toyotalara 120K zam gelirken CHR Passion fiyatına zam gelmedi (sanırım Duster Hybrid ve Austral Evolution ile rekabet edebilmek için) . Aradaki 25K farkı isteseler gene iyi 50-80-100K ne tutturabilirlerse. Bu çakalığı Doğuş Oto gibi kurumsallar dışında diğer VAG grubu bayileri, PSA Opel, Renault, Nissan, Hyundai vs hepsinin bayileri yapıyor.
İzmir bayilerine sorun isterseniz, Ocak ayında Corolla Cross için en düşük fiyat veren Borovalı yada Tokullar dı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 7 Eylül 2024; 3:25:59 >
Selamlar, Yeni kasa passion için muadil yan koruma çıtası alan oldu mu? Toyota orijinal aksesuar fiyatı anlamsız yüksek geldi bana.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X